Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

p.s.Потвърждавам:-Да... Сканира по-бързо.

Не мога да се съглася, при мен няма разлика- категорично! даже като, че ли има и известно затежняване на системата, но не мога твърдо да кажа, че е така- трябва още малко тестване. За скоростта на сканиране обаче твърдо- не по бърза!.
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не мога да се съглася, при мен няма разлика- категорично! даже като, че ли има и известно затежняване на системата, но не мога твърдо да кажа, че е така- трябва още малко тестване. За скоростта на сканиране обаче твърдо- не по бърза!.

За сканиране на целия диск няма разлика и при мен - казах го и по-горе. hlevoust направи уточнение, че е по-бързо сканирането на файл и аз го потвърждавам.

Androcure06, благодаря за превода, той попълни пропуските ми, но и ми помогна да изключа модула, защото в много случаи ще е пречка. В редица сайтове много и важна информация (EUROSTAT, например, но и други) е точно във вид на банери и вече имах проблеми в това отношение при KIS, докато се усетя, че не бива да бъдат блокирани. Рисковете са си рискове, макар и да са малки, няма да кликаме при съобщения, че сме посетител № 1000000 и печелим последен модел лимузина Публикувано изображение. Ще прегледам и клипчето малко по-късно.

Не знаех, че има прозорче, уведомяващо за ъпдейт, още при настройките зададох невидим режим на обновяване.

Учудвам се на различията в снимките, очевидно само една е финалната версия, остава да се уточни коя точно.

При мен няма такъв проблем- всичко ми е зелено

Не съм забелязъл сканирането да е по бързо. С поставена отметка срещу "Оптимизарано сканиране"и всичко друго на макс, пълното сканиране на компютъра ми го направи за 46мин., със 8-цата беше горе-долу пак толкова. В никакъв случай не мога да кажа, че сканира по бързо! Честно казано имах по-големи очаквания от тази 9-ка.... Можело е, например, да я направят малко по-графична, добавяйки малко визуализация на нащата...по друго би било... Публикувано изображение

И при мен вече е в зеленко. А както казах с опцията сканира доста по-бързо на на моя E8400. Незнам как е при теб, но при мен е факт.

Що се отнася до интерфейса, той никога не е бил кичозен. По-добре да има висок "Detection rate" + доизчистване на фалшивите тревоги отколкото да се занимават с интерфейса.

Отделно още доста неща не работят и под 64 битова ОС. При Androcure06 ги има всички "технологии". Явно е с 32 битова Виста + дву/четириядрен процесор.

Имам въпрос относно модула I-Frames - какво точно представлява, че май не се справих с обясненията от F1, именно:

Публикувано изображение

Предполагам, че върши неща подобни на добавката за лисицата - NoScript:

Публикувано изображение

Да, това изяснява защо има разлики в снимките. Под 64 битова ОС не се поддържат редица технологии (сканиране за rootkits, самозащита и т.н.) Ако се открие хардуер поддържащ Optimized Scan тази опция става активна, както е при мен и останалите които я имат (все пак си мисля, че имат да изчистят оново бъгче за което им писах иначе скоростта е факт ) ! Странното е, че при мен си направи всички актуализации досега без да ми иска рестарт (само като се обновяват модулите на енджина се презарежда иконата на чадъра). Колкото до crash-a...може би трябва да потърсиш за грешки в Event Viewer-a (start => Run => eventvwr.msc) или да публикуваш файловете от папка C:\Windows\minidump (ако имаш такива разбира се). При мен не е "крашила" , но и не мисля да слагам външна стена за момента. Тази на Vista засега ми върши работа...

Провери в Custom Views => Administrative Events и Windows logs => Applications

Публикувано изображение

Колкото до файловете в Minidump-a, подреди ги по дати и архивирай последните няколко файла и ги качи на хост по избор.

Имам въпрос относно модула I-Frames - какво точно представлява, че май не се справих с обясненията от F1, именно:

Публикувано изображение

Добре че hlevoust е сложил снимка,и забелязах,че при него има един път Guard,и по надолу WebGuard,не знам той с каква версия е де.

Прочетох малко по-назад в темата че на някои Авира-та е открила вирус ' 13 ' и при мен откри един - а старата версия не засичаше нищо ?!

Публикувано изображение

Добре че hlevoust е сложил снимка,и забелязах,че при него има един път Guard,и по надолу WebGuard,не знам той с каква версия е де.

Прочетох малко по-назад в темата че на някои Авира-та е открила вирус ' 13 ' и при мен откри един - а старата версия не засичаше нищо ?!

hlevoust е с Премиум версията, вижда се горе в синьото поле. Затова и го има този модул. Ти както и аз си с Персонал (безплатната) версия, тя го няма.

Това че ти е открила вирус едва ли е заради новата версия на програмата. По-скоро сега си се заразил. Сърч енджина на програмата не е нов, както и вирус дефинишън файл, същите са си като преди, просто си се развиват постоянно.

Искам да попитам ТОВА САМО ПРИ МЕН ЛИ Е!!!?

Пак ми поиска рестарт след UP Date -вече трети път от вчера!!!

Общо ми е правила 5 пъти от които 3 със Reboot.

При някой друг има ли го?

На мен изобщо не ми е искала рестарт откак съм я инсталирал.

Ако пак ми поиска,...при следващия път ще снимам всичко!

Само при мен иска явно!!!

Да не е от версията?

Не е възможно от настройките, нали?

Ти когато инсталира новата версия деинсталира ли старата или направо я инсталира върху старата?

Ако пак ми поиска,...при следващия път ще снимам всичко!

Само при мен иска явно!!!

Да не е от версията?

Не е възможно от настройките, нали?

Абе като чета...май всички имате някакви проблеми с 9-ката- я бъгове, я липсващи опции, я ъпдейти, я появили се изневиделица вируси....?? странно! аз се деинсталирах изцяло 8-цата и инсталнах 9-ката и всичко си ми е наред. Май от много ровичкане "насам-натам".....се появяват и проблемите... Публикувано изображение

Що се отнася до интерфейса, той никога не е бил кичозен. По-добре да има висок "Detection rate" + доизчистване на фалшивите тревоги отколкото да се занимават с интерфейса.

така е, ама все пак друго си е да имаше и някоя графика, визуалиризаща я процеса на работа /Касперски, Нод32 v4/, я заеманите ресурси /Нортон 2009/, я откритите зарази/Касперски, Панда/...абе друго си е визуализацията...ефектно е и повече радва окото, а и "виждаш", че програмата работи ;)

Инсталирах я в/у старата,как протече инсталацията:

Стартирах току що сваления файла от дектопа ,след разархивиране/копиране на новите файловете ме предупреди, че трябва да деинсталира старата и след, което ще последва рестарт.След рестарта продължи автоматично процеса на инсталация и след, като въведох настройките в последствие, които предлага по време на инсталацията ми изписа,че иска още един рестарт,сторих го.След повторния рестарт,новата версия се стартира автоматично,обнових я(понеже автоматично не пожела),след което следва още един рестарт,общо 3 броя. Публикувано изображение

===============================================================================

На другия компютър деинсталирах преди това старата и инсталирах новата,целия процес мина с един рестарт.

Та препоръката ми е,да се деинсталира преди това старата от контрол панела и след рестарт на системата да се инсталира новата версия,която в случая сама по-себе си не поиска рестарт ,а директно се зареди и започна нормална работа.Има някои друг бъг,но не е болка за умиране,ще я оправят в последствие с ъпдейтите.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Androcure06,пробвай вариантите и направи личен избор - имат си предимства, а тази настройка е коригируема в движение. Поздрави

Абе като чета...май всички имате някакви проблеми с 9-ката- я бъгове, я липсващи опции, я ъпдейти, я появили се изневиделица вируси....?? странно! аз се деинсталирах изцяло 8-цата и инсталнах 9-ката и всичко си ми е наред. Май от много ровичкане "насам-натам".....се появяват и проблемите... Публикувано изображение

Не е от рочивкане. Те опциите са затова, за да може да се персонализира програмата според нуждите. Просто не всичко се поддържа под 64 битова О.С. както и не всеки може да се възползва от Optimized Scan, защото не всеки има многоядрен процесор...Няма съвършен продукт. Аз ще следя темата и ще им съобщавам за "новоизникнали" проблеми. :inlove1:

PS: В момента правим корекции в настройките на програмата и скоро ще се появят на началната страница.

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Кои варианти???

Не рискуваш нищо да пробваш различните възможни настройки - ясен съм, нали ?

Някой има ли представа колко време стоят заподозряните файлове в карантина?

Няма време, стоят си там докато не реши потребителя какво да ги прави.Периодично,проверяваш/сканираш с най-лявата иконка и ако са чисти(например минали са 45 дни) ги възстановяваш,понеже може да е FP и е редно да се изчака.Ако продължават да се засичат от Avira , като заплаха,можеш да ги изтриеш.

Публикувано изображение

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Току-що открих сериозен бъг в 9-а версия.При влизането в избрания сървър на Lineage2 Авирата се затваря като единственния начин да се стартира отново е рестарт на компютъра.

Авира Премиум

Комодо firewall

Виста Ултимейт СП1

При мен има някакво развитие или по-скоро се сетих за processexplorer и реших да проверя какво точно става.Оказа се,че се затваря само avgnt.exe при пускане на Lineage 2.Ето и малко снимки.

П.П.Писах и във форума на Авира и въпреки тежкия ми английски комуникацията се получава :)

Хм странно, Мислех че разликата между Виста и ХР е като снимките на Б-бой и мойта, а ето че ти си с Виста и е както при мен. Разликата в сектора Additional Settings, е че в единия случай има Optimized scan, а в другия Search for Rootkits before scan.

При Androcure обаче е трети вариант - там присъстват и двете. Публикувано изображение

Явно разликата не е заради Виста и ХР, а поради някаква друга причина. :ph34r:

• Rootkit protection for detecting hidden malware installed in your computer system (rootkits)(Only for 32-bit systems)

Това какво означава? Безплатната версия Не поддържа 64 битови системи ли? :P

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Rootkit protection for detecting hidden malware installed in your computer system (rootkits)(Only for 32-bit systems)

Това какво означава? Безплатната версия Не поддържа 64 битови системи ли? :)

Rootkit защита за откриване на скрити malware инсталирани на вашата компютърна система (Само за 32 битовите системи).

That's right! ;) Остави руския....... "език" и виж английския :)

Интересно защо така са решили/направили.

That's right! ;) Остави руския....... "език" и виж английския :)

Интересно защо така са решили/направили.

Ако погледнем логично- сигурно предполагат, че тези които търсят безплатна версия са с по-низки финансови възможности → най-вероятно са с по-стар компютър → най-вероятно той е 32-битов. Има логика нали...? :)

Според мен причината е коренно различна. Самата структура на 64-битовите О.С. и политиката на Microsoft да иска цифров подпис за kernel кодът под Windows Vista.

Подобна е причината и The_Avenger да няма версия за 64 битов Windows (макар да си бачка, аз съм го тествал).

Между другото, макар и GMER да си бачка под Vista и при него не всички опции са активни...

Публикувано изображение

При Авира лиспват и опциите за самозащите при Vista x64...

Според мен причината е коренно различна. Самата структура на 64-битовите О.С. и политиката на Microsoft да иска цифров подпис за kernel кодът под Windows Vista.....

сигурно е така....аз си го обяснявам по мой си, по по-прагматичен и в същото време, не лишен от маркетингова логика, начин... Публикувано изображение

При мен не мога да разбера,защо като Авира-та се ъпдейтва излиза рекламния прозорец,а това малко прозорче не излиза (както на старата) и също така ми излиза някакво съобщение като на Androcure06 и като му дам Ок нищо не става ?

Публикувано изображение

п.п Между другото имам 2-вируса,а аз си мислих че е един :rolleyes:

Редактирано от asus_ (преглед на промените)

При мен не мога да разбера,защо като Авира-та се ъпдейтва излиза рекламния прозорец,а това малко прозорче не излиза (както на старата) и също така ми излиза някакво съобщение като на Androcure06 и като му дам Ок нищо не става ?

Публикувано изображение

п.п Между другото имам 2-вируса,а аз си мислих че е един :P

Не е вирус а Spy... и не са 2, а 1. Просто изтрий намерения файл в system32 и спри System Restore. Това ти е писал наскоро и колегата mihnev_sz.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1320143

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.