Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Spyware Terminator не става за нищо. В този форум не съм видял да се оправи с каквото и да е. А за Avira и HIPS - мога само да цитирам част от едно страхотно попадение на nikssi:

.................

Да очакваш от обикновеният потребител,който понякога не знае и точно с каква ОС е в момента адекватни решения си е жива фантазия.Още повече,че може дори да си блокира системата.

Затова HIPS като самостоятелно приложение е непрепоръчително според мене.Професионалистите и маниаците на тема защита ще се справят поне в повече случаи но другите...на тях им е нужен HIPS ала "блонди"който ще взима важните решения вместо тях.

...................

:eek:

Така че тези от Avira не рупат джанки...

Добавено по-късно:

....................

Странна работа. Голяма бъркотия стана

...........

Няма нищо странно, просто ти трябва блонди режим на HIPS или на още няколко накачулени блокатора. Нямаше нужда да се обясняваш...

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Практически Avira Personal и Spyware Terminator са добре работеща безплатна двойка. Един съсед и приятел с години не мога да го убедя да ги деинсталира и да пробва и нещо друго. Spyware Terminator е отличник и при последните руски тестове. Не го хваля - лично аз повече от две години не съм го инсталирал. А на домохазайката и е най добре с DefenseWall HIPS 2.56 от стогодишната промоция - тогава може навсякъде да си клика при минимален риск за грешка... То тогава дали и безплатната Avira Personal и е нужна? Май и без същата може. P.S. Сега на този компютър са ми инсталирани накуп всички безплатни екстри от Comodo и тепърва ги допроверявам и осмислям.

Редактирано от Totals (преглед на промените)

Излезнали са малко по-нови версии: Avira AntiVir Personal - Free Antivirus v10.0.0.592 En Avira AntiVir Premium v10.0.0.624 En Avira Premium Security Suite v10.0.0.565 En с Digital Signatures 09 Август 2010 г.

Практически Avira Personal и Spyware Terminator са добре работеща безплатна двойка. Един съсед и приятел с години не мога да го убедя да ги деинсталира и да пробва и нещо друго. Spyware Terminator е отличник и при последните руски тестове. Не го хваля - лично аз повече от две години не съм го инсталирал. А на домохазайката и е най добре с DefenseWall HIPS 2.56 от стогодишната промоция - тогава може навсякъде да си клика при минимален риск за грешка... То тогава дали и безплатната Avira Personal и е нужна? Май и без същата може.

Можеше да се опиташ със същия хъс да рекламираш една неизвестна на никого рецепта за пране. Пример: една комшийка, след като чу (от такива като теб), че Avira пере добре в комбинация със Spyware Terminator, достигна до невероятно просветление, дошло свише! Никой досега не може да я разубеди да мине на друга марка и на по-различна рецепта за пране.

В този смисъл може да се върнем на твоя коментар. Писанията ти от преди малко са абсолютни глупости на търкалета. За комшиите, за стогодишните промоции и за кликанията. Доказателства - нула. Празни приказки...

Можеше да се опиташ със същия хъс да рекламираш една неизвестна на никого рецепта за пране. Пример: една комшийка, след като чу (от такива като теб), че Avira пере добре в комбинация със Spyware Terminator, достигна до невероятно просветление, дошло свише! Никой досега не може да я разубеди да мине на друга марка и на по-различна рецепта за пране.

В този смисъл може да се върнем на твоя коментар. Писанията ти от преди малко са абсолютни глупости на търкалета. За комшиите, за стогодишните промоции и за кликанията. Доказателства - нула. Празни приказки...

Авира може с много програми да се комбинира - а точно с Comodo нещата като ниво са световноизвестни... Празните приказки нека помежду си се самообсъждат. На мен не ми се участва.

Авира може с много програми да се комбинира - а точно с Comodo нещата като ниво са световноизвестни... Празните приказки нека помежду си се самообсъждат. На мен не ми се участва.

Ами обсъди (обсъдете) си нещата сам (сами) със себе си. Ако в това обсъждане се окаже, че участниците са (или сте) двама или повече (братя, сестри, дъщери и пр.) внимавай (те) какво ще ти кажат другият (те)...

Абсолютно меко казано празни приказки :>

Няма да я забравя Praskovka72 такива небивалици дрънкаше за хакери и вируси, че понякога и акъл се опитваше да дава...

SpyRemover Pro и откривал чудеса...

На тях им трябва рецепта за лекарства при чичо психолог :>

TNN. Вечният дразнител в раздела. Слагам край на офтопика, преди да е достигнал предишните размери, които помним. Ще може да чете, но не и да пише. ПП. Или да четат и пишат? :jumping11:

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

DefenseWall HIPS 2.56 от стогодишната промоция в автоматичен режим е точно като HIPS за блондинки и Spyware Terminator не е лоша програмка. Могат и с Авира да се ползват - пробвал съм. И кой започна с празни приказки? Няма ли да свършат вече и модераторите с недообосновани преценки и погрешни ограничения? С всички ли ще трябва още да се убеждаваме взаимно кое е по-правилно? Поздрави

DefenseWall HIPS 2.56 от стогодишната промоция в автоматичен режим е точно като HIPS за блондинки и Spyware Terminator не е лоша програмка. Могат и с Авира да се ползват - пробвал съм. И кой започна с празни приказки? Няма ли да свършат вече и модераторите с недообосновани преценки и погрешни ограничения? С всички ли ще трябва още да се убеждаваме взаимно кое е по-правилно? Поздрави

:rolleyes:

От последните постове например - #1000 Потребител

Totals само бесмислени препирни.

Тодоре,няма ли да ти светне най сетне крушката? Хората имат различни виждания,ако са различни от нашите не означава,че са неправилни.

Какво препоръчваш да сложа Spyware Terminator към участниците с следващият тест? С какво да го комбинирам,като имаш впредвид че ще се тестват всички по известни интегрирани пакети. Желаеш ли да се включиш - с логове и видео?

DefenseWall HIPS 2.56 от стогодишната промоция в автоматичен режим е точно като HIPS за блондинки

Друг път -програмата иска постояна намеса от страна на потребителя-най малкото нищо няма да можеш да инсталираш като хората ! Но то си има тема за DW 2 и затова не смятам да продължа дискусията тук :)

Лека редакция да съм обективен : Авира има коефициент на засичане 98 процента ,а DW има 100 процента ... Авира контролира всичко ,което е доверено според DW, а DW контролира всичко недоверено на 100 процента според AV-Comparatives ! Така че тук TNN е прав ,че ще имате перфектната защита, но при всичко инсталирано вече ! Но за обновяването на програмите пак се разчита на вас и затова внимавайте когато използвате такива програми ! :wors:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Днес реших да сканирам компютъра с Авира защото "Last complete system scan" беше в червено.Засече ми 27 вируса!А по принцип всеки ден сканирам с АВГ и не отчита нищо.А самият компютър функционира нормално,без да има някакви грешки.И двете антивирусни съм ги включил,дали това не е проблем.И какви са тези вируси? П.П качих част от репорта на Авира.

Репорт.txt

Ползването на две антивирусни на едни компютър не е препоръчително, защото се "карат" помежду си и възниква несъвместимост между тях. По-добре да си правиш един тест онлайн, а другият чрез антивирусната инсталирана на компа.

...а нещо за вирусите?

Много са хубави :)

Ползването на две антивирусни на едни компютър не е препоръчително...

Едва ли ще го разбере,любопитството надделява,както и при Skype при приемане на спонтанно изпратен файл!

А как се изключват антивирусните,защото не искам да ги деинсталирам.Например един месец ще съм с Авира как да изключа АВГ и обратното.

А как се изключват антивирусните,защото не искам да ги деинсталирам.Например един месец ще съм с Авира как да изключа АВГ и обратното.

Като искаш така - ги деинсталираш. Освен иконките които виждаш си инсталират и сервизи които зареждат.

Ако ще ползваш две ,по добре ги махни за какво са ти? И двете ще се изчакват или надпреварват. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Здравейте, от няколко дни съм с Аvira прочетох в темата, че дава доста фалшиви сигнали, как да различавам една такъв от истински сигнал за вирус, като изключим факта - да испращам файловете за анализ? http://www.album.bg/dalmatinec/images/25778935/

Здравейте,

от няколко дни съм с Аvira прочетох в темата, че дава доста фалшиви сигнали, как да различавам една такъв от истински сигнал за вирус, като изключим факта - да испращам файловете за анализ?

http://www.album.bg/dalmatinec/images/25778935/

Затова си има опцията "карантина"! Не се занимавай излишно с неща,чиято работа е на антивирусните лаборатории!

Ако си пък прекалено недоверчив и параноичен,то по-добре си дръпни кабела и ще спиш спокойно :ph34r:

Ако си пък прекалено недоверчив и параноичен,то по-добре си дръпни кабела и ще спиш спокойно :cool:

Не го плаши човека. :>

Аз май си падам малко параноичен :> щом на браузъра съм закачил Wot,No script и освен Аваст държа Скоти и Comodo firewall +

И отгоре на това е включен UAC а да мине нещо. Java platform нямам инсталирано и не ми трябва.

;)

За да мине ще трябва да му разреша през първо,второ, че през 9 планини в 10-та.

:)

COMODO Firewall + и Скоти(Win patrol) plus не ги препоръчвам за начинаещи.

Забравих да спомена с Acronis съм си направил бекъп, така че при мен вирусоподобните нямат шанс.

:clap:

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Winpatrol ми е малко странна програма. Не е точно HIPS, но и не работи с дефиниции. Програмчето е повече ориентирано за потребителитв на I.E. Повечето неща за които следи могат да се направят и ръчно (подобно на AutoRuns), но поне е събрано в един общ интерфейс. Като цяло безплатната версия не струва...потенциала на програмата се разкрива в PLUS версията, където най-ценни са следните неща: *наличие на мониторинг за Hidden files (безплатната само ги показва, но не ги следи в реално време) *наличие на мониротинг на определени регистри (където може да се добавят доста ключове - например Anti-WinLock {userinit} промени) *по-богата база данни и информация при информативните съобщения От безплатната версия, интересни са опциите за килване на процеси, за проверка на RECENT файловете и слагане на програми в delay секцията при стартиране (макар, че някои програми негодуват и се опитват сами да се върнат в startup списъка). Като цяло я тествах срещу доста гадини и сама не се справя, ама хич. Докладва чат-пат за някой зловреден файл, който иска да инсталира услуга (но не засича рууткит услугите)... Единствено ми е засичала, когато дадена твар се постави в Startup списъка. Досега не ми се е включвала и опцията за опит за промяна на файловите разширения. Да знам, че е част от layer стратегията и не бива да се оставя сама, както и че лиценза не е много скъп за доживотен такъв, но все пак си мисля, че човек може да инвестира тези пари в по-добри приложения. Ако се ползва COMODO + Autoruns за контролни проверки не смятам, че Winpatrol има място на същата машина. (още повече и при включен UAC или намалени админ права). Иначе за невзискателните потребители и тези които използват x64 О.С. и нямат нужда от чак такива защитни средства става. Намирам я ефективна срещу някои Rogue приложения, срещу Trojan.Chydo (KIllAV), и срещу trojan.Winlock (с подходящите настройки). Симпатична програма, но ThreatFire е по-добрия избор от двете.

Симпатична програма, но ThreatFire е по-добрия избор от двете.

ThreatFire как е с процесите, колко натоварва ?

Ще я пробвам ако я бива също и за firewall.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Два процеса заемащи до 6000К

Тя не е firewall !

Само със Zemana не я комбинирай в противен случай уина ти заминава на кино!

---tested----

Самите процеси не натоварват, но се усеща лека мудност (като при MSE) и някаква липса на CPU оптимизация.

Честно и тя не е идеална, защото пропуска TDL3, ако се включат всички настройки задава и доста въпроси и ми е правила странни проблеми всичките пъти, когато съм и давал шанс.

Скоро не е имала нова версия също, но иначе е доста добра. Справя се с повечето гадини, чисти Black Energy 2 рууткита (тествано), може и да се ползва като частитен firеwall, ако се пусне 3-тата опция от снимката:

Публикувано изображение

Като цяло като си създаде правила за всички процеси и приложения в компютъра след известно ползване, става още по-лекичка, но все нещо не и достига. Незнам какво точно, но нещо и лиспва. Но за безплатна добавка към антивирусната е идеалка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.