Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Харесвате ли дрехи втора употреба?

61 гласували потребители

1. 1. Посещавате ли магазини за такива дрехи ?

• да, редовно и ми харесва да пазарувам от там
      34%
      21
    • да, но не често и ме е срам да пазарувам от там
      1%
      1
    • не, но нямам нищо против тези магазини
      39%
      24
    • не, категорично съм против тези магазини и дрехи
      24%
      15

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Естествено-и правилен отговор.

Скрита реклама.

Точно тези магазини не се нуждаят от реклама, защото хората които пазаруват в тях стават все повече.

Мен друго ме учудва,че се налага мнение,че хората пазаруващи в подобни магазини са едва ли не достойни за пример и са образец за подражание,заради пестеливостта,добрия вкус и други подобни качества...И разбира се по дрехите посрещали,а по ума изпращали.

Според мен хората пишещи в тази тема изказват мнение, но не го налагат.

Какво те кара да мислиш, че някой тук налага мнението си? :question:

Да, по дрехите посрещат, по ума изпращат. :cool:

"Хубавият кон и под съдран чул се познава." :eek:

п.п. Същите дрехи, които се предлагат в моловете можеш да купиш доста по-евтино от Илиянци.

В България е по-добре да казваш, че носиш дрехи втора употреба. :huh:

Редактирано от Moira (преглед на промените)

• Отговори 133
  • Прегледи 34,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

и да си призная не съм виждала маркови неща или ,ако има такива са демоде...

Привет Никита, не си попадала на маркови, истински неща. Мои приятели са облечени и обути отгоре до долу с дрехи от производители, които не могат да бъдат видяни и намери в нито един МОЛ в България. Качеството на материите/платовете е убийствено, каквото не може да се намери в новите дрехи. Да си призная, в един тъжен момент от префесионалната си кариера, ако може да се нарече професионална, честно казано си беше оцеляване и да не се мотая без никаква работа, продавах дамска конфекция. Абсурдно, невероятно и т.н. но си е факт. И това ми дава допълнително основание да се обаждам в тази тема.

Споменах и обувките, особено маратонките/кецовете, моделите, които намираме по втората употреба, се произвеждат и продават само и единствено в богатите държави. Просто няма начин да се купят в български МОЛ, бутик и т.н. па ако ще и няй-голямата мутреса или мамче да е чорбаджийка на магазина :rolleyes: Така стои въпроса и за дрехите, няма официален канал за внос и продажба, както и за представяне на производителите на качествени дрехи и обувки.

И ако се придържам към тематиката на форума - по подобен начин стоят нещатаи с представителствата на Сони, Панасоник и много, много други - в България НЯМАМЕ официално лице на големите батета, както и официален сервиз. Техношийтовете внасят по старите си БКП канали от Виена и подобни места, правят огромни пари, препират ги от време на време за разнообразие но ние си нямаме Панасоник България :whist: И скоро няма да имаме защото от Матсушита им е противно да контактуват с управляващата у нас юдео-комунистическа мафия.

Единствено Хюлет Пакард от големите е влязъл през парадната врата в България и се отнася с нас като с бели хора и налага своите (световни) стандарти и качество и у нас. Единствено HP ! Освен това е инвестирал и дава престижна работа и полу-европейски заплати и условия на няколкостотин българчета. Които иначе биха отлетели незабавно далеч от тук. Единствено работата и заплащането в HP ги задържа (все още) тук. Моля да бъда извинен за спама http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Добре спирам участивто си в темата,аз лично обичам да виждам млади хора,облечени в Енерджи или Манго поне, явно имаме различни мирогледи и вкусове и няма какво да си кажем,предпочитам да си купя една дреха от магазин за дрехи,където съм пазарувал години наред,познавам продавачите,те ме познават мен,знаят горе-долу какъв ми вкуса и т.н.отколкото две или три от битака,нищо лично не налгам мнение.Лек ден. А относно посрещането по дрехите и изпращането по ума още Достоевски е засегнал темата при своя герой Разколников,който е достигнал до велика идея,която може да промени света,но палтото му е съвсем скъсано и се срамува да се покаже на улицата,та той се вайка,Каква идея имам,какво съм намислил,а каква дреболия и глупост ме смущава,едно палто....който е чел знае.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Добре спирам участивто си в темата,аз лично обичам да виждам млади хора,облечени в Енерджи или Манго поне, явно имаме различни мирогледи и вкусове и няма какво да си кажем,предпочитам да си купя една дреха от магазин за дрехи,където съм пазарувал години наред,познавам продавачите,те ме познават мен,знаят горе-долу какъв ми вкуса и т.н.отколкото две или три от битака,нищо лично не налгам мнение.Лек ден.

А относно посрещането по дрехите и изпращането по ума още Достоевски е засегнал темата при своя герой Разколников,който е достигнал до велика идея,която може да промени света,но палтото му е съвсем скъсано и се срамува да се покаже на улицата,та той се вайка,Каква идея имам,какво съм намислил,а каква дреболия и глупост ме смущава,едно палто....който е чел знае.

Да ме извиняваш , но точно тези марки са пълен боклук и никога не бих облякъл такова нещо ! Може да съм от старата генерация която обича Nike & Reebok Публикувано изображение

А още повече обичам да отида на шивач и да си поръчам точно това което харесвам и аз да съм си избрал плата ! Такива неща едва ли биха ми предложили въпросните марки които спомена ! Истинският ценител се познава по това , че редовно ходи на шивач и знае какво иска и няма нужда от такива смешни марки - еднодневки !

А относно посрещането по дрехите и изпращането по ума още Достоевски е засегнал темата при своя герой Разколников,който е достигнал до велика идея,която може да промени света,но палтото му е съвсем скъсано и се срамува да се покаже на улицата,та той се вайка,Каква иде имам,какво съм намислил,а каква дреболия и глупост ме смущава,едно палто....който е чел знае.

За съжаление, обществото в което е живял Разколников много прилича на обществото, в което живеем днес. У нас голяма част от хората ценят само материалното. Тези хора не само посрещат по дрехите, но и изпращат по тях. Такъв им е манталитета!

Ние сме виновни за това изкривяване на ценностната система, но се надявам един ден това да се промени.

Редактирано от Moira (преглед на промените)

Че обществото на Достоевски и Разколников си приличат с днешното може малко да поспоря,а относно другото как не разбраха хората,че материалното и духовното вървят ръка за ръка,за да бъде един човек творец ,за да създаде нещо трябва да бъде напълно задоволен в материален план,да не мисли за ежедневното изобщо, какво ще твори човек,който гладува и не може да покрие елементарните си нужди,притиснат отвсякъде? Достоевски е изключение,но там говрим за голям творчески потенциал,пристрастености и психични отклонения. Кого ще предпочете една жена този дето я в води в магазини за дрехи втора ръка и я храни с банички за 1лв. или този дето я завежда на ресторант и угажда на прищевките и? Защо детето на Моира е завършило више образование? Не е ли за да има по-добра работа и по-добри доходи,защо не стана чистачка за 250 лв заплата? Работела с униформа,да ама в извънработно време не я носи предполагам? Но да спрем до тук...Пиша през кирилизатор извинете грешките ми. Изкривяване на ценностната система няма,обществото се развива с него се променят ценностите,разбиранията и начина на живот. Да въздишаме по старите ценности е точно като да съжаляваме че днес гледаме 3Д кино и телевизия, а не черно-бели телевизори. Или може би е добре жените днес да се омъжват девствени,да нямат право да гласуват и единственото им задължение е да раждат и гледат деца? Евтиното излиза скъпо,скъпото макар и не винаги е хубаво,за това нека никoй не се хвали че пазарува преоценени стоки или употребявани, а да се постарае да повиши стандарта си на живот...преди имаше тип магазини наречени Оказиони,признавам че там имаше стоки,които си заслужаваха,но вече не виждам такива за съжаление.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Защо детето на Моира е завършило више образование? Не е ли за да има по-добра работа и по-добри доходи,защо не стана чистачка за 250 лв заплата? Работела с униформа,да ама в извънработно време не я носи предполагам?

"Детето" на Мойра носи отговорност за живота на много хора, а е само на 24 и не чака на мама и татко за храна и дрешки.

Привет Никита, ....

.......

Прав си,но донякъде...

Наскоро ми пратиха линк за магазин за бельо,който рекламираше "най-новата си колекция,на "специални"цени като за първи път в БГ.И разглеждайки го,открих неща,които имам от преди 4 години...

Като човек занимавал се с продажба на дрехи,би трябвало да знаеш,че една дреха,от каквато и качествена материя да е,когато се третира по агресивен начин /транспорт,дезинфекция и тн/губи мноооооооого от силуета си.Да не говорим,че повечето са доста поизносени.

За обувките пък изобщо не коментирам,там категорично съм против!!!

Нямам скрупwли,не робувам на марки!!!Но ,когато си давам парите и то за нещо,което ще ми носи удобство и настроение,искам то да е МОЕ нещо.

Иначе-ок,тези магазини са факт и са си доста посещавани.Просто не са моите магазини.

Редактирано от Niкiта (преглед на промените)

Но ,когато си давам парите и то за нещо,което ще ми носи удобство и настроение,искам то да е МОЕ нещо.

Просто не са моите магазини.

:speak:

Най-точните думи.

...как не разбраха хората,че материалното и духовното вървят ръка за ръка,за да бъде един човек творец ,за да създаде нещо трябва да бъде напълно задоволен в материален план,да не мисли за ежедневното изобщо, какво ще твори човек,който гладува и не може да покрие елементарните си нужди,притиснат отвсякъде?...

Слагам ти плюшчето, специално за тези ти думи. Браво!

...... Или може би е добре жените днес да се омъжват девствени,да нямат право да гласуват и единственото им задължение е да раждат и гледат деца? ....

Идеята е интересна и заслужава внимание .... :rolleyes:

Идеята е интересна и заслужава внимание .... :rolleyes:

Ами добре, ще я разгледаме.

Ами ако се и развеждат девствени?...

...нека никoй не се хвали че пазарува преоценени стоки или употребявани, а да се постарае да повиши стандарта си на живот...преди имаше тип магазини наречени Оказиони,признавам че там имаше стоки,които си заслужаваха,но вече не виждам такива за съжаление.

Тук ми се щеше да цитирам Ян Хус, но реших да подходя практично. За апартамента преди няколко години взехме пералня AEG втора ръка, от която до ден днешен съм супер доволна. Да не говорим, че марковата на която се бях спряла бе Miele. Уверена съм, че нямаш на представа колко стари AEG могат да се вземат на цената на една нова Miele, но ако се постараеш - можеш да направиш сметката. А има ли разлика между магазин за употребявана техника или такъв за дрехи? И дали не си противоречиш? Не ти ли се е случвало да купиш вещ която си използвал само един-два пъти и вече нямаш нужда от нея? Нямаш ли дреха, която ти е прекалено голяма или пък малка, но е в отлично състояние? Не си ли изпадал в моментно умопомрачение, харесвайки и вземайки нещо, като на другия ден се чудиш - за какво ми е? Е, аз съм го правила. Но ние, за разлика от някои "бедни" страни, нямаме традиция като гаражната разпродажба. И аз трупам "боклуци" които биха били полезни на някой друг. А срамно ли би било да ги продам? Явно ДА, поне според теб. Затова се налага да даряваме или по-често хвърляме, ако не искаме да се превръщаме във вехтошари. А когато някой твой близък почине, какво правиш с неговите неща - трупани с години? Запазваш си няколко за спомен, а останалите трупаш на една камара в двора и ги запалваш? Ще ти донеса сухи съчки.

...А още повече обичам да отида на шивач и да си поръчам точно това което харесвам и аз да съм си избрал плата ! Такива неща едва ли биха ми предложили въпросните марки които спомена ! Истинският ценител се познава по това , че редовно ходи на шивач и знае какво иска и няма нужда от такива смешни марки - еднодневки !

Не бих се нарекила ценител, но за останалото от цитата съм съгласна. Преди три месеца влизам в Дамар и обикалям рафтовете без да мога да си избера нищо. Рових, разглеждах... и попаднах на един невероятен плат, с кашмир. А беше при преоценените защото бе останало едно парче от топа. Наложи се да взема 30 см. отгоре, но това нямаш никакво значение. Стана идеален панталон, толкова добре го чувствам по кожата си, истински късмет.

Нямам скрупwли,не робувам на марки!!!Но ,когато си давам парите и то за нещо,което ще ми носи удобство и настроение,искам то да е МОЕ нещо.

Иначе-ок,тези магазини са факт и са си доста посещавани.Просто не са моите магазини.

Хм, опитвам се да разтълкувам смисъла на "МОЕ". Аз се отнасям собственически към всека своя собственост (а понякога и към чуждата), независимо от произхода й. Само ще споделя, без да те ангажирам понеже би било грубо (за което се извинявам), но аналогията която веднага изникна в съзнанието ми е "МОЕ" дете. Предполагам защото скоро разглеждах тема за осиновяването. Иначе-ок, премам мнението ти, имаш право на него и не го оспорвам. Просто мои си размисли.

Или може би е добре жените днес да се омъжват девствени,да нямат право да гласуват и единственото им задължение е да раждат и гледат деца?

...като се добави към задълженията ни да ви носим чехлите, вестника и бирата. :)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Ами добре, ще я разгледаме.

Ами ако се и развеждат девствени?...

срещал съм да раждат девствени, след повече от 5годишен брачен живот.

а дрехи втора употреба купувам, много са полезни когато трябва да купя нещо за което нямам достатъчна информация - търговците обикновено са надути пауни и не си дават труд да обърнат внимание на раздърпан клиент и моя милост използва времето докато търговеца баламосва някой друг необезпокояван да разгледа и подразбере туй онуй за продукта, а и много ми е кеф като видя как ще му изскочат очите когато поръчам най-подходящата покупка за мен и извадя парите за да платя

"Кого ще предпочете една жена този дето я в води в магазини за дрехи втора ръка и я храни с банички за 1лв. или този дето я завежда на ресторант и угажда на прищевките и?" прекрасен въпрос зададен от miazmatik !А мъжете коя биха предпочели ? Тази дето е с дрехи втора ръка или тази дето е с маркови такива? А иначе аз си купувам дрехи втора ръка . Не се притеснявам какво ще кажат другите за това .Не се притеснявам от това дали дрехите са маркови или не , най-често ги купувам даже и с запазен етикет - т.е.неносени от никой преди мен !

А какво ще кажете за майка , която облича 5 годишната си дъщеря само в найке и адидас и някакви детски маркови дрехи и това се превръща в мания /майката е базработна , семейството е с доход 400 лв/ ! Детето трябва да има най- доброто - трябва ли това да е наготово ? Майката казва , че ще изгладува дрехата , но ще я купи ! Смятам , че детето може да се облича добре и с вкус и без да е марково и скъпо и без да е от втора ръка !

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

А мъжете коя биха предпочели ? Тази дето е с дрехи втора ръка или тази дето е с маркови такива?

И как се разбира гледайки човека срещу теб, с каква дреха е и от къде я е купил ?

Много моля / обръщам се към всички участници в дискусията /, бъдете така добри да ми обясните, защото аз до сега така и не знам, как да го правя :blink:

Как да разпознавам дрехата втора употреба на нечий гръб ?

И как се разбира гледайки човека срещу теб, с каква дреха е и от къде я е купил ?

Много моля / обръщам се към всички участници в дискусията /, бъдете така добри да ми обясните, защото аз до сега така и не знам, как да го правя :blink:

Как да разпознавам дрехата втора употреба на нечий гръб ?

искаш му касовата бележка :baby:

Редактирано от emmi (преглед на промените)

Има интересни попадения, но подхождам резервирано към закупуването на такива дрехи, просто защото вече са носени и материалът вече не е толкова здрав, колкото нов. Но по такива магазини могат да се намерят и чисто нови дрехи, или с някакви невидими дефекти, или нелегален внос, които си заслужават. Но при условие, че пазаруването от сайтове като sportsdirect е безпроблемно, не виждам смисъл да се пазаруват дрехи от България на пъти по-високи цени.

Марковата дреха си личи не само по етикета . Дизайнерските - също . Представете си че мъжът знае, че имате дрехи втора ръка .

И след това преценявам, дали ще ядем банички или бьоф Строганов, така ли :blink:

А все едно ли е дали ще ядете баничка или Бьоф Строганоф /което не е кой знае какво /?

Марковата дреха си личи не само по етикета . Дизайнерските - също .

Личат си за хора, които се вълнуват от това. Простете, но аз не разпознавам марковата стока сред тълпата.

Представете си че мъжът знае, че имате дрехи втора ръка .

А този мъж, мен ли ще обича или дрехите ми ?

И ако не ме приема такава, каквато съм, то за какъв дявол ми е подобен мъж ?!

Марковата дреха си личи не само по етикета . Дизайнерските - също . Представете си че мъжът знае, че имате дрехи втора ръка .

И какво от това , че знам за дадена дреха , че е втора ръка ! По-важното да и седи добре , а не като брашнен чувал ! Виждал хора с нови дрехи които изглеждат ужасно ! И ако си мислите , че в БГ ще намерите някъде дизайнерски дрехи просто се лъжете ! Само гледайте през май месец и ще разберете колко дизайнерски дрехи се продават в БГ Публикувано изображение Да слезе на земята и да говорим за неща които наистина ги има в магазините и човек може да си ги купи ! Дизайнерски дрехи - нема такова животно в БГ ! Да има магазини в които се продават дрехи от ревюта (носени веднъж) на половин цена ! Това едва ли ги прави дизайнерски или поне тези дизайнери ги знаят 5 човека !

"Кого ще предпочете една жена този дето я в води в магазини за дрехи втора ръка и я храни с банички за 1лв. или този дето я завежда на ресторант и угажда на прищевките и?" прекрасен въпрос зададен от miazmatik !А мъжете коя биха предпочели ? Тази дето е с дрехи втора ръка или тази дето е с маркови такива? ...

Аз лично - тази първата, но практиката показва, че тези жени лесно минават във втората категория :blink:

А все едно ли е дали ще ядете баничка или Бьоф Строганоф /което не е кой знае какво /?

И за да съм искрена - не искам да ям нищо , а да общувам с човека .Вече не се впечатлявам лесно от ресторанти , манджи и подобни /изключение правят диамантите/!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.