Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо не готова конфигурация

Featured Replies

И на мен много ми харесва, супер е! Само малко мммм настройки да се направят. По темата- много ясно, че фирма ще вземе на килограм конфигурации от доказан производител! Ние говорим за домашна употреба!

• Отговори 68
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

И на мен много ми харесва, супер е! Само малко мммм настройки да се направят.

По темата- много ясно, че фирма ще вземе на килограм конфигурации от доказан производител! Ние говорим за домашна употреба!

Приятелю!

На НЕПРОСВЕТЕН "човек" няма да обясняваш, но все пак ти благодаря! И на мен ми харесва новият облик на форума.

Явно не сте разбрали какво се опитваме да изтъкнем :eek: Не е важно какво ще вземете за 1000 лв., а какво ще ви донесе тези пари Публикувано изображение

Бил съм на стаж в една банка и всичко беше с марка DELL имаха си IT отдел и нямам на представа с какво се занимават, но важното е системите да не се бъгват защото се работи с важна онлайн информация - за у дома син - черен екран, рестарт, прегряване боли те фара,...... но като се намесят парите - вече е друга песен :nono: Ако имаш баничарница не те притеснява много, но за среден и голям бизнес е смешно да си правиш сам ей така машините :cheerleading2:

Бях почнал да пиша подробен отговор, но ъпдейта на форума загуби написаното :) Затова накратко...колко часа в годината губите по банки и други институции, докато чакате да оправят дефектите по "марковите компютри"?

Лично на мен ми е писнало.

И едно примерче. Имах една спестовна книжка от преди десетина години. Преди година все още съществуваше и имаше около 160 лева в нея, но посл;едният път като ходих до банката, служителката ми каза, че такава книжка не съществува. Как един път тия "маркови компютри" не дадоха пари по погрешка, а все вземат?

Иначе, форумът изглежда добре. За първи път да кажа подобно нещо след поредната промяна на визията.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Мисълта ми беше да не се преминава в някаква крайност - ооо плазми ооо течни кристали :lol6: Ако човекът не разбира от компютри и си намери свястна фирма и хубав форум като този и му се обърне подобаващо внимание няма никакъв проблем да си вземе готова конфигурация, но реално прекалено много топла бира изтича към нас потребителите и ситуацията не е розова! Много по-добре е за у дома да си спретнеш сам конфигурация - няма спор - просто алтернатива няма ... засега :jeer:

С нмищо компонентите в готовите конфигурации не превъзхождат, тези в саморъчно сглобените. Предимствата са в гаранцията, изгодните условия при покупка на много бройки, добре тествани компоненти - щом компютъра идва с windows 7, може да сте сигурни че всички драйвъри са на лице и работят с Windows 7, щом са сложили видео карта модел X, то тя работи без проблем с останалите компоненти. А какви точно кабелчета имам, и каква марка е хард диска, няма толкова голямо значение, поне за мен.

С нмищо компонентите в готовите конфигурации не превъзхождат, тези в саморъчно сглобените.

Предимствата са в гаранцията, изгодните условия при покупка на много бройки, добре тествани компоненти - щом компютъра идва с windows 7, може да сте сигурни че всички драйвъри са на лице и работят с Windows 7, щом са сложили видео карта модел X, то тя работи без проблем с останалите компоненти.

А какви точно кабелчета имам, и каква марка е хард диска, няма толкова голямо значение, поне за мен.

Има значение, големите компании отделят особено внимание на подбора на компоненти и тестването им за стабилност както и тестването им за съвместимост с останалите компоненти от машината. И те не разчитат на ОС за доставка на драйвери а винаги ги предоставят под една или друга форма

Относно марковите машини мога да кажа , че си струват парите или поне така беше преди няколко години ! В тях всичко беше тествано и след това пуснато на пазара и ако сглобиш абсолютно същата конфигурация и ги тестваш - като произодителността тези на HP & DELL беше много по-голяма от това което може да сглобиш сам ! За сега не мога да кажа дали е така

И преди и сега е така. С риск да прозвучи леко надуто и самохвално, ще споделя. че през ръчичките ми са минали и минават много маркови машини. Десктопи, да не ме разбере някой криво. Лаптопите не ги броим в тази тема. Не всеки има възможност за това в България. Както и сървъри, много сървъри...

Това е точно така, както си го написал - марковите машини при близки параметри дават по-висока производителност и доста по-добра надеждност. Просто купуват качествени компоненти защото имат информацията, правото и силата да си купуват наистина качествени неща. В България е изключително трудно да се купят компоненти, каквито купуват Дел и останалите. Който иска да вярва - който иска да не вярва. Друг аспект на нещата е изключително качествената кутия като дизайн, охлаждане и въздушни потоци. Декада и останалите 2-3 водещи фирми за охладители не са показали нито едно решение от класата на споменатата Оптиплекс фамиля на Дел примерно в темата. Във фамиията има хиляди да не кажа стотици модификации но на българския пазар е невъзможно да се намери подобно охлаждане като цялостно решение. По подобен начин стоят нещата и с ейч пи, с Нек, с Ейсър и останалите батета. Нагледал съм се на конструктивни решения, доставя ми удоволствие да поразглобя нова маркова машина и да видя докъде са стигнали в дизайна. И да добавя - дизайна на дъната е съобразен с това охлаждане, подобни дъна не се мяркат по ценовите листи, не само у нас.. И за повечето останали компоненти е така...

Още няколко нещица - в България идват сравнително стари машини или леко поостарели. На доста по-високи цени отколкото в щатите например. Ако някой му е чудно защо е така - ами примерно най-големият ни вносител на чаркове наречен мост внасяше и продаваше до преди пет години и половина огромно количество чаркове без ДДС. За стотици и стотици милиона долари. Това пред погледа на всички нас и на целия свят. Брутално, нахално, просташки. Това е част от идиотската ситуация в нашата територийка. Дел не може да си позволи да прави подобни груби нарушения и съответно не може да достави конкурентни по цени продукти за мършавия ни пазар. Или - официално представителство за беден пазар с една от най-големите корупции, законодателство и псевдо-държавен контрол и управление не представляват интерес за тях.

Малък проблем е у удълженият срок за ремонт на техниката. При евентуален проблем в България се чака по 2-3 седмици. Големите са силни със своята желязна сервизна мрежа и обслужване. Най-печелившото звено за АйБиеМ след продажбата на софтуер (??!!) е именно сервизната им мрежа. От която се възползва Дел преди години, с договор и всичко с тях, както трябва да е.

Предпоследно - всеки, който не държи на топ-геймърска машина спокойно може да си вземе маркова машина и да си свирка. Само един читав юпиес да не забрави към нея. Това е най-важното в случая. Моля да бъда извинен за спама.

В България е изключително трудно да се купят компоненти, каквито купуват Дел и останалите. Който иска да вярва - който иска да не вярва.

Това няма как да е вярно в епохата на глобалната икономическа система. Все пак не сме 80-те години. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif

Това няма как да е вярно в епохата на глобалната икономическа система. Все пак не сме 80-те години. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/tongue.gif

Хм, има и нещо вярно, също както и при хранителните стоки които внасят за нашият пазар от ЕврЕопейските страни, чието първо качество не отговаря на качеството на същият продукт от същата фирма произведен и пакетиран за продажба примерно в Германия...

Марковите конфигурации с компоненти аналогични на "направи си сам" вървят по-добре главно заради специално написан биос и драйвери. Цялата беля за ъпгрейда на такива машини е съставена от две основни причини:

1. Поради специфичната изработка на хардуера, някои нови компоненти просто няма място да се монтират.

2. Поради специфичният биос и драйвери при монтирането на компонент извън списъка с поддържани модели за конкретната конфигурация, дори когато е компонент, който може да работи в комбинацията реално, все пак производителността отива до равнището на обикновена сглобка.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Hon Hai Precision Industry Co Ltd и Compal Electronics са 2-та най-големи асемблатори на ОЕМ електроника(около 90% от свет.производство по данни преди 3години). Работят за Dell,HP,Apple и тъй нататък по техни спецификации.Качеството се дължи основно на входящия контрол на компонентите.

Hon Hai Precision Industry Co Ltd и Compal Electronics са 2-та най-големи асемблатори на ОЕМ електроника(около 90% от свет.производство по данни преди 3години). Работят за Dell,HP,Apple и тъй нататък по техни спецификации.Качеството се дължи основно на входящия контрол на компонентите.

Аз съм работил служебно на готови конфигурации на HP и мога да кажа, че макар компютрите да бяха с еднакви характеристики, някои от тях работеха видимо по-зле от другите. Така че, хайде малко по-пeстеливо с похвалните слова. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif

Аз съм работил служебно на готови конфигурации на HP и мога да кажа, че макар компютрите да бяха с еднакви характеристики, някои от тях работеха видимо по-зле от другите. Така че, хайде малко по-пeстеливо с похвалните слова. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif

Много е условно.. колкото и добре да са подбрани компонентите, колкото и да е оптимизиран компютъра от тази гледна точка, ако не е поддържан добре - ще работи зле. Това важи за всички компютри, независимо ОЕМ ли са или не.

Много е условно.. колкото и добре да са подбрани компонентите, колкото и да е оптимизиран компютъра от тази гледна точка, ако не е поддържан добре - ще работи зле. Това важи за всички компютри, независимо ОЕМ ли са или не.

Имаше си човек, който поддържаше всички компютри по един и същи начин. Просто някои от тях бяха по-бавни или забиваха по-често.

Мисля, че разводнихме темата.......Не съм видял, от някоя голяма компания или банка да искат съвет за конфигурация в този форум, затова нека да се ограничим за съвети за конфигурации за домашна употреба.

Мисля, че разводнихме темата.......Не съм видял, от някоя голяма компания или банка да искат съвет за конфигурация в този форум, затова нека да се ограничим за съвети за конфигурации за домашна употреба.

Абе има но се крият, много народ оди да чете. А от друга страна - те разчитат и на препоръките на хора от фирмите, които ги доставят. Мързи ме да разчекна някоя маркова щайга в момента и да извадя/цъкна едно силно нестандартно дъно и охлаждане. Пускал съм снимки преди време. Обаче за разводняването си прав, спама и празните постове са масова практика :speak:

Обаче за разводняването си прав, спама и празните постове са масова практика :speak:

Особено тези, които не хвалят готовите (фирмените) конфигурации, яко спамят тази тема. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif

За всеки влак си има пътници.Застъпниците на ОЕМ да не забравят , че освен Dell,HP,Lenovo има и KTN,SANG и NEO.

Освен че темата малко се разводни, сякаш се постави едно равенство между софтуер и хардуер. Имам предвид, че като тръгнем да изтъкваме предимствата на марковите машини, нека не забравяме, че операционната система не е "оптимизирана" от някой разбирач в Замунда и в същото време наблъскана с един куп "полезни" програми. За драйверите някой по-горе вече каза. Дали като цялостно решение или само от гледна точка на хардуер, аз за мене си предпочитам да си сглобя машината сам, но понеже се сещам за мои близки, на които други хора им сглабят компютрите и ги поддържат, определено мисля, че за тях маркова машина би била по-доброто решение, просто защото ако не си го правиш сам, не разчитай друг да вложи нужната любов, за да стане този компютър наистина добър. Примерно поддържат се от едно момче, на което виждам, че сякаш така прави всичко, че и една седмица да не мине, без да трябва да го викнеш, за да дооправи нещо (което си е умение). И когато ги противопоставяме, нека имаме точно това предвид, че марковите компютри предлагат някакво постоянно качество, а всеки един сглобен компютър ще предлага качество, според знанията и уменията на човека, който го е сглабял и инсталирал ОС. Ако тук 10 човека се емнем да правим компютри, това ще са 10 абсолютно различни 10 компютъра, и като качество различни, и като оптимална цена и компоненти. Значи това противопоставяне на маркови и сглобени машини също е строго индивидуално и това, което е валидно за мен, няма да е валидно за друг и обратното.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.