Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Несполучливи снимки

Featured Replies

Публикувано изображение
  • Отговори 137
  • Прегледи 21k
  • Създадено
  • Последен отговор

Разхождам си се вчера из центъра, гледам една красива кола, и си викам - да взема да я снимам ... Да, ама не. Постоянно се мотаят хора пред нея. Не ги притеснява, че са на пешеходната пътека, и може да ги сгази някой. Чаках към 5 минути - не мога да хвана чист кадър. И в крайна сметка трябваше да се задоволя с това:

Публикувано изображение

Редактирано от Mr. McPherson (преглед на промените)

Снимката си е перфектна! Това с пешеходната пътека малко не го схванах, но както и да е. 2/3-ти от Енчев се виждат (или поне та пише на задния джам). А колкото до "Чаках към 5 минути " и час да чакаш или ще си отидат хората или експоната! ПС. Имам лек сантимент към такива автомобили, но броните на тази ми изглеждат, като сглобени от ЛЕГО!?

Редактирано от ihm (преглед на промените)

Снимката си е перфектна! Това с пешеходната пътека малко не го схванах, но както и да е. 2/3-ти от Енчев се виждат (или поне та пише на задния джам). А колкото до "Чаках към 5 минути " и час да чакаш или ще си отидат хората или експоната!

ПС. Имам лек сантимент към такива автомобили, но броните на тази ми изглеждат, като сглобени от ЛЕГО!?

Да, малко странно изглеждат, но такъв им е моделът:

Публикувано изображение

Погледни на тази снимка хората вдясно от колата - всички стоят на пешеходната пътека, и то на едно доста оживено място в града.

Публикувано изображение

Девойко!

Браво бе!

• Автор

Публикувано изображение

Обърках настройката на режима, от там снимката стана в ISO 3200 - доста висока стойност за през деня, дори и при шарена облачност. От там снимката стана с много шум, листата в областта преди фокуса създадоха доста неприятен ефект и не на последно място, светлината през пролуките на дървото е преекспонирана...

П.П: Вие мирна катеричка виждали ли сте ? Секунда по-късно се загуби по-клоните на дървото...и си останах с този несполучлив опит...

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

Обърках настройката на режима, от там снимката стана в ISO 3200 - доста висока стойност за през деня, дори и при шарена облачност. От там снимката стана с много шум, листата в областта преди фокуса създадоха доста неприятен ефект и не на последно място, светлината през пролуките на дървото е преекспонирана...

Ама пък катеричката си я заковал :lol6: . Като ресайзнеш и кропнеш малко, няма да си личат толкова някакви дефекти.

Може да я водиш за неуспешна снимка, но на мен ми харесва :) .

• Автор

Ама пък катеричката си я заковал :) . Като ресайзнеш и кропнеш малко, няма да си личат толкова някакви дефекти.

Може да я водиш за неуспешна снимка, но на мен ми харесва :) .

Благодаря! Така и направих. Не е перфектно, но е приемливо като качество - за предпечат не става :)

не съм погледал на какъв режим съм снимал предната снимка и тази е като

от лентов фотоапарат без да е превъртяна лентата за следващата позиция

Публикувано изображение

Редактирано от saentist (преглед на промените)

не съм погледал на какъв режим съм снимал предната снимка и тази е като

от лентов фотоапарат без да е превъртяна лентата за следващата позиция

Публикувано изображение

И с лентов апарат може да постигнеш същия ефект, трябва ти само ниска скорост на експонация и светкавица. Но застъпените кадри са друга работа.

• 4 седмици по-късно...

Мес,

Ако темата ти е такъв трън в очите, просто не я навестявай!

Абе понеже снимаш готини сладурани, ще ти пусна тука един "шедьовър".

Тая кокошка първо се наежи

Публикувано изображение

и като не се стреснах да побегна, повиши тона на заплахите ТАКА :

Публикувано изображение

Скоростта е 1/200 сек.

На фото-базара бях виждал подобно размазано, но си бях помислил че е правено софтуерно, пък то си било ставало и без фотошоп.

• Автор

От серията с кучетата публикувам няколко снимки, които не са станали перфектни (размазани са леко или много и са снимани при неблагоприятна светлина), но пък са забавни въпреки това...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Няколко снимки на птици, за които съжалявам, че не се получиха:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Всички снимки са кроп и във високо ISO, на неблагоприятна светлина и съответно с бледи цветове, с изключение на първата, но тя е снимана прекалено от далече за 200мм..

Втора година се опитвам да снимам водни лилии, но винаги едно и също - накацали мушички по тях, които развалят снимката на това прекрасно растение. Някакви идеи кога и как да снимам, за да ги няма тварите?

Публикувано изображение

Втора година се опитвам да снимам водни лилии, но винаги едно и също - накацали мушички по тях, които развалят снимката на това прекрасно растение. Някакви идеи кога и как да снимам, за да ги няма тварите?

Що се правиш на "интересен" измисляйки си несъществуващи проблеми ?

Няма мухи, няма вЕтър:

Публикувано изображение

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Това вчера не иска да кацне, та на ръчен фокус се размаза:

Публикувано изображение

Все пак темата е за несполучливи снимки. То моите всичките са несполучливи, най-малкото заради лошата техника.

"Що се правиш на "интересен" измисляйки си несъществуващи проблеми ?" Добре си се справил със снимката на "билдера". Браво! А.бе ти можеш да си и по добър с хората, но само се таралежиш

Някакви идеи кога и как да снимам, за да ги няма тварите?

Публикувано изображение

"RAID" - ръсиш лилията, мухичките изчезват , снимаш.

Един от опитите да снимам Слънчев бряг по време на движение,

за съжаление несполучлив :

Публикувано изображение

снимка

Интересно ми е да разбера кое определяш като несполучливо - това, че си хванал само половината от "хранилката" и малките пингвинчета или нещо друго, което аз не успявам да открия?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.