Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Несполучливи снимки

Featured Replies

• Автор

Интересно ми е да разбера кое определяш като несполучливо - това, че си хванал само половината от "хранилката" и малките пингвинчета или нещо друго, което аз не успявам да открия?

Не се получи чиста снимка. Ти я гледаш експортирана в малък размер, а аз я разглеждам ето така:

Публикувано изображение

В общи линии, ако една снимка не става да се пусне като кропната, то обикновено и слагам маркировка "не става"..

Ето и пример, за това каква снимка бих приел за сполучлива...

В оригинални размери, експортирана на ниска резолюция:

Публикувано изображение

И кропната:

Публикувано изображение

Ако кликнеш на втората снимка и зуумнеш в пикаса, се забелязва, че качеството на снимката е задоволително, дори ако се разпечата на плакат.

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

• Отговори 137
  • Прегледи 21k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не се получи чиста снимка. Ти я гледаш експортирана в малък размер, а аз я разглеждам ето така:

В общи линии, ако една снимка не става да се пусне като кропната, то обикновено и слагам маркировка "не става"..

ОК! Благодаря за отговора.
  • Автор

Това си беше кацнало, но на F10, почти срещу слънцето не беше добра идея...Като цяло снимката е сполучлива, но слънчевата светлина, която се отразява от листото ме дразни ужасТно

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Една несполучлива стара снимка - харесва ми заради отражението на силуета, което се е получило в окото на елена но качеството е отвратително....Опитах се да я преправя, но уви...

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Е тука един рокмен ама много размазана стана иначе я снимах за друга тема ама ще е в тази.

Публикувано изображение

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Публикувано изображение

Макрото нещо не проработи, изобщо нее стана това, което исках :ph34r:

Иначе снимката е правена във Ботаническата градина в Блачик :nono:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

ISO 3200 - за мен несполучливи, поради многото шум...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Публикувано изображение

Мигна гадът ;)...шегувам се...получи се леко размазване, докато набиваше клюна в кората на дървото, а и не успях да го нацеля съвсем точно....

P.S. Докато някой се целуват с отворени очи, този тук чука със затворени...

Мигна гадът :)...шегувам се...получи се леко размазване, докато набиваше клюна в кората на дървото, а и не успях да го нацеля съвсем точно....

P.S. Докато някой се целуват с отворени очи, този тук чука със затворени...

Сигурно щото иначе ще му изхвръкнат зъркелите от сътресението и повишеното налягане в тиквоча Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

Не показва отношение към цигулката и не я държи правилно. Използвал е щипка за простиране, на всичкото отгоре червена на цвят, свири с ръкавици и прекалено се е загледал в нотите - показва липса на опитност. Това, което не се вижда от снимката, но последното играе роля за декласирането й е фактът, че хората му пускаха монети - с една дума и едно междуметие: "абе...просяк".Има ли нужда да изброявам още? :)

{photo}

Снимката ти е перфектна, няма нищо несполучливо в нея. Може би не изглежда точно както си представяш един музикант, но така е - реалността често не отговаря на представите ни за нея :) .

Много искам да гласувам с "Харесва ми" , но няма да го направя, докато снимката е в тази тема. Не й е тук мястото.

Прекалено самокритичен си. Gizmoto, ако успее да заснеме нещо толкова добро, ще се фука с него докато съществува форумът.

• Автор

Снимката ти е перфектна, няма нищо несполучливо в нея. Може би не изглежда точно както си представяш един музикант, но така е - реалността често не отговаря на представите ни за нея :) .

Много искам да гласувам с "Харесва ми" , но няма да го направя, докато снимката е в тази тема. Не й е тук мястото.

Прекалено самокритичен си. Gizmoto, ако успее да заснеме нещо толкова добро, ще се фука с него докато съществува форумът.

Това е шега от моя страна. Белгиецът, чрез подобен задълбочен анализ ги отрича подобни снимки, ако на някого се харесат, понеже го изместват от център на внимание :D

• Автор

Абе аз се забравих да спра картинките, та я видях тази снимка неволно:

обективът се е справил

фотоапаратът е изкарал цветен шум и муаре

чиновникът е позадрямал, все едно си гледа счетоводния му калкулатор

това е подобрен вариант, по мое му, орязан за да се хване на екрана лицето на 50% и да не е тежка снимката за показване

Не хаби редакторски сили - и така снимката не става. Изрязал си цигулката, а това е неуважение към инструмента :D

• Автор

Много има да се учиш ти как се снима истински цигулка, зарежи ги просещите, снимай каки с цигулка - те така:

Публикувано изображение

не е моя тази снимка, само с учебна цел пуснах линк към нея

Мда, щях да последвам съвета ти, ако каките летяха така на балони по улиците. :) Иначе спирам да снимам цигулки. Ти уби всичко детско в мен с тази градивна критика :ph34r:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.