Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация около 600лв.

Featured Replies

• Автор

Здравейте отново,

до момента съм взел това:

кутия

DVD samsung sh-s223

SEAGATE 1000GB ST31000524AS

Разбрах,че на 12.10 излизат булдозерите и за това не съм купил останалите компоненти.Искам да видя дали ще се вместя за някое булдозерчре.Едно нещо ме разколеба относно дъното което за сега съм избрал (и много ми допада) с ваша помощ,разбира се :).От няколко места чувам един и същи съвет"не си взимай дъно ASrock" ...И съответно бих искал отново вашето мнение и за това дъно ASUS M4A88T-V EVO/USB3 .По-добро ли е от 970?Като марка е ясно,имам предвид като функции и опции.Хареса ми и това ,че има видео.Главно ме интересува дали има възможност за USB 3 на предният панел ,да речем с това ,сата 3 ,отключване на ядра и естествено да става за клок?А пък Асрока ме грабна и с аудиото ,че има TXH-нещо си ,което говори ,че не е просто аудио...Дайте мнение и за писачката.Съжалявам ако съм досадил на някой с дългата тема,на аз обичам и ми е интересно да дискутирам на тема компютри и ще съм ви благодарен ако отново ми помогнете с избора.

P.S. Сега виждам ,че май няма да станaт булдозерите на нея...

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

• Отговори 183
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Те не са ли налични вече?

http://www.jarcomput...g/?m=7&i=543718

Не са налични. Виж, че пише "Обадете се", това е за предварителни поръчки.

Здравейте отново,

до момента съм взел това:

кутия

DVD samsung sh-s223

SEAGATE 1000GB ST31000524AS

Разбрах,че на 12.10 излизат булдозерите и за това не съм купил останалите компоненти.Искам да видя дали ще се вместя за някое булдозерчре.Едно нещо ме разколеба относно дъното което за сега съм избрал (и много ми допада) с ваша помощ,разбира се :P.От няколко места чувам един и същи съвет"не си взимай дъно ASrock" ...И съответно бих искал отново вашето мнение и за това дъно ASUS M4A88T-V EVO/USB3 .По-добро ли е от 970?Като марка е ясно,имам предвид като функции и опции.Хареса ми и това ,че има видео.Главно ме интересува дали има възможност за USB 3 на предният панел ,да речем с това ,сата 3 ,отключване на ядра и естествено да става за клок?А пък Асрока ме грабна и с аудиото ,че има TXH-нещо си ,което говори ,че не е просто аудио...Дайте мнение и за писачката.Съжалявам ако съм досадил на някой с дългата тема,на аз обичам и ми е интересно да дискутирам на тема компютри и ще съм ви благодарен ако отново ми помогнете с избора.

P.S. Сега виждам ,че май няма да станaт булдозерите на нея...

Като гледам цените, на които се оформят Булдозерите, няма да са от най-евтините. Поне 8-ядрените. Ако искаш изчакай, но имай предвид, че 12.10 е официалната дата за пускане на процесорите в белите държави. При нас, ако имаме късмет ще дойдат седмица-две по-късно. Ако не, може и повече. Така че ти си прецени дали ти се чака. Колкото до AsRock - повечето от проблемите им останаха в миналото, поне що се отнася до производството на качествени компоненти. Така че това да не те разколебава от марката. Ако имаш други съображения, може. Asus-a, който си посочил не е лошо дъно, даже напротив - има всички функции, които искаш: възможност за USB 3.0 на предния панел, поддържа SATA III, има функцията за отключване на ядра, и е с 8+1 фазна система към процесора, така че можеш и да клокваш. Обаче няма да стане за Булдозерите с това дъно доколкото виждам, пък и с тоя южен мост 710.. официално няма информация, че това дъно ще ги поддържа.

• Автор

Е аз не се и надявам на 8 ядра за тия пари,по скоро да се вместя в 4.И за да не питам за всяко дъно което ми допадне "има ли това,има ли онова" по какво се разбира дали може да се сложи УСБ 3 отпред ,къде се изписва каква е фазната система към процесора и каква трядва да е за клок?Зщото в момента гледам това и пак :offtopic_s: ...

Е аз не се и надявам на 8 ядра за тия пари,по скоро да се вместя в 4.И за да не питам за всяко дъно което ми допадне "има ли това,има ли онова" по какво се разбира дали може да се сложи УСБ 3 отпред ,къде се изписва каква е фазната система към процесора и каква трядва да е за клок?Зщото в момента гледам това и пак :offtopic_s: ...

Rear - заден; Front - преден...

• Автор

Нали за да се включи онова панелче трябва някакъв порт на дъното,който не е USB ,точно това не занам как са казва?

Булдозерите ще ги има в жар в края на другата седмица.

Булдозерите ще ги има в жар в края на другата седмица.

Оптимист. А дори и да ги пуснат какво?
  • Автор

Аз пак да попитам, това или Asrock 970 extreme 4 е за предпочитане,защото асрока е 180лв,а този асус мога да го взема за 90лв. от човек ?Aсуса има ли възможност за USB 3 на предният панел ,да речем с това ,сата 3 ,отключване на ядра и естествено става ли за клок?

Аз пак да попитам, това или Asrock 970 extreme 4 е за предпочитане,защото асрока е 180лв,а този асус мога да го взема за 90лв. от човек ?Aсуса има ли възможност за USB 3 на предният панел ,да речем с това ,сата 3 ,отключване на ядра и естествено става ли за клок?

Гъзуса в случая съответният модел е много назад с материала. Дърт чипсет, в долната част на средния клас, като качество, бавна шина за връзката с южният мост(в сравнение са тази при Asrock 970 extreme 4 )и самата платка е горе-долу там, но средния клас от преди две поколения...90 кинта за такава платка ползувана не давам, та ако ще и да е ползвана само няколко месеца. Асрока, при всички положения, ако избора ще е сведен до тези две платки, а и не само.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Мерси за отново за помоща ти .Взимам екстриймката вече е ясно :).Забелязах ,че асрока има някакво дисплейче в единият ъгъл на който светят червени цифри ,това за какво е и добро ли е това THX аудио което е изписано на дъното,за да знам дали да купувам и аудио карта?

Мерси за отново за помоща ти .Взимам екстриймката вече е ясно :).Забелязах ,че асрока има някакво дисплейче в единият ъгъл на който светят червени цифри ,това за какво е и добро ли е това THX аудио което е изписано на дъното,за да знам дали да купувам и аудио карта?

Зависи с какви слушалки и колони разполагаш.Вграденият звук не е нищо особено.

На дисплея по време на зареждането се изписват данни и при проблем посочва с двуцифрен-двубуквен код коя час е проблемна. Освен дисплея би трябвало да има и копченце за рестартиране на Биос, много е полезно.

Вграденият звук не е нищо особено.

Зависи какво дънце с каква вградена саунд карта имаш. :)

Зависи какво дънце с каква вградена саунд карта имаш. :)

Не разчитай.Моят креатив струва почти колкото цялото дъно.

Слушай какво ти казвам. Аз съм с Gigabyte + Realtek и направо гали ушите. :)

Просто го споменавам да се има предвид, но нека да не спамим темата на човека. :(

Предполагам, че МР3-ките които слушаш чрез нея се чуват много по-добре отколкото през вградения контролер :speak:

Гибсън, единствената причина да се купува дискретна аудиокарта може да е аудиоманиащина и слушане на некомпресирани или компресирани без или с малка загуба на качество аудиофайлове. Иначе разликата е минимална или никаква. Освен това за да слушаш качествено само контролера не е важен, а също и качеството на системата тонколони. Ако си с някой обикновен евтин набор стерео, 2.1, квадро или дори 5.1 система, спокойно можеш да си караш с вградения на дънната платка контролер.

• Автор

Спамете на воля, на мен са ми интересни разни дискусии :speak:

Предполагам, че МР3-ките които слушаш чрез нея се чуват много по-добре отколкото през вградения контролер :speak:

Гибсън, единствената причина да се купува дискретна аудиокарта може да е аудиоманиащина и слушане на некомпресирани или компресирани без или с малка загуба на качество аудиофайлове. Иначе разликата е минимална или никаква. Освен това за да слушаш качествено само контролера не е важен, а също и качеството на системата тонколони. Ако си с някой обикновен евтин набор стерео, 2.1, квадро или дори 5.1 система, спокойно можеш да си караш с вградения на дънната платка контролер.

Слайдерум имал ли си някога креатив,че да говориш.Като пуснах риалтека направо не издържах.И аз мислех като вас докато не си го купих.
  • Автор

Така и никой не каза как се казва слота в който се бодва онова УСБ 3 панелче за предният панел :P

Така и никой не каза как се казва слота в който се бодва онова УСБ 3 панелче за предният панел :whist:

Не е слот, а 5.25" или 3.5" отсек за поставяне на устройства, зад капачето затварящо го от към фронта на кутията(предната част) има шаси, на което се монтират устройствата, било твърд диск, оптично устройство, блок на водно охлаждане или панел с дисплей и бутони за изобразяване на допълнителна информация и за ръчен контрол на различни функции примерно оборотите на някои вентилатори...В твоя случай може да се монтира планка с портове. Впрочем повечето съвременни кутии идват с предварително, заводски монтиран същия панел( на по-скъпи марки кутии съответната планка е монтирана в горната част на фронта и дори на тавана на кутията, за по-лесно връзване на кабелите, особено когато е използувана дънна платка с липса на предно разположени интерфейсни кънектори) и единствената работа е да се вържат кабелите вътре към изходящите портове

• Автор

Може би не зададох правилно въпроса...Как да разбера дали дадено дъно(не кутия) има опция за включване на този 3,5 панел?Примерно за USB-тата си пише - 2xUSB 3.0, за хардовете - 2 x SATA3.А за този панел какво трябва да пише, 2х "какво"?

• Автор

Вече излязоха ревютата на булдозерите и понеже се знае за какво иде реч ще поискам отново вашето мнение .Булдозер 4 ядра или феном ll х 6 ?

Може би не зададох правилно въпроса...Как да разбера дали дадено дъно(не кутия) има опция за включване на този 3,5 панел?Примерно за USB-тата си пише - 2xUSB 3.0, за хардовете - 2 x SATA3.А за този панел какво трябва да пише, 2х "какво"?

Вече излязоха ревютата на булдозерите и понеже се знае за какво иде реч ще поискам отново вашето мнение .Булдозер 4 ядра или феном ll х 6 ?

Човече, напълно си бос явно по техническата част, щом задаваш такива въпроси. Явно и не си в състояние да възприемаш. Отговори вече са ти дадени. Трябва повече да се стараеш в училище! Да учиш, не да правиш мускули на пръстите, "джиткайки" електронни игри!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.