Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация около 600лв.

Featured Replies

Биди сигурен, че Pentium-ът на 2.6 GHz ще отнесе бая AMD-та до 3 GHz. ;)

За изискванията, които има, 650 лева са малко - ще трябва да прави компромиси.

Плюс това:

Такива глупости не бях чел досега :):D:D Ще отнесе единствено по висока температура.

• Отговори 183
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Такива глупости не бях чел досега :clown::D:D Ще отнесе единствено по висока температура.

Да вземеш тогава да се образоваш малко! По-назад в темата дадох линк към ревю на G620 и G850. Специално за теб - http://www.overclockers.ru/lab/43156/Testirovanie_Pentium_G850_i_Pentium_G620_v_igrah.html

Eто ти и Фотошоп - http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium-g850-g840-g620_5.html#sect1

А изказването ти за температурата е абсолютно невярно.

Да вземеш тогава да се образоваш малко! По-назад в темата дадох линк към ревю на G620 и G850. Специално за теб - http://www.overclock...20_v_igrah.html

Eто ти и Фотошоп - http://www.xbitlabs....20_5.html#sect1

А изказването ти за температурата е абсолютно невярно.

Проблемът е, че G620 стои винаги на 2600 MHz, Докато Атлончето може да се клокне и да се отключи ядро, с което излиза напред по бързина за по-малко вложени средства. Така, че тук пак опираме до сравнение, колко се бъркаме в джоба и какъв евентуален ъпгрейд може да направим в бъдеще.

За който знае да клоква. 99% от потребителите си карат на default 100% от времето. А за бъдещ ъпгрейт - на дъното от конфигурацията в пост №82 може да се сложи всякакъв LGA1155 процесори и да се овърклокне, ако е с отключен множител. Булдозера я бие Sandy bridge, я не, та от гледна точка на перспектива не виждам с какво Intel конфигурацията е по-назад.

• Автор

Понеже никой не осъжда процесора който предложи колегата kaldataforumuser А-8 3850 x4,ще задам въпроса си отново.То явно видео в процесора е по-добре.Има ли вариант тогава за дъно подходящо за клок с опция усб 3 отпред за А-8 3850 x4 и ще може ли да деани на мафиа 2 с прилични настройки? Питам за да се запозная с няколко варианта за да си преценя.

Това си е чист Athlon II с добавено GPU, но на специфичен сокет FM1, който AMD ще развият в мобилният сегмент и ще забравят при десктопите още с появата на Булдозерите. Тоест ако вземаш компютър с вградено видео и нямаш никакво намерение по-нататък да правиш каквито и да било ъпгрейти по него, докато съвсем не става нищо от компа - да, може да си помислиш за този вариант. А ето как се справя вграденото видео с игрите: http://hardwarebg.com/%D0%B08-3850-llano-amd-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BF-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BC/8/ Аз лично не бих заложил на FM1, освен ако не изграждам HTPC с което да гледам HD видео на телевизора. Просто цената на дъно+процесор+памет+видео не е особено изгодна на фона на конкурентна Intel или AM3+ система.

При A8 е обърнато повече внимание на графиката, а процесорът не е нищо повече от един Athlon X4.

Выводы

В первую очередь следует напомнить, что Llano — это не столько новые процессоры для десктопов, сколько решение, позволяющее, наконец, AMD уверенно заявить о себе на рынке мобильных компьютеров. Однако сегодня нам предъявили именно вариант для настольных систем, а вот с этой позиции Llano оставляет двойственное впечатление.

Если посмотреть на него просто как новый процессорный продукт AMD, приходящий на смену Phenom II и Athlon II, то энтузиазма он совершенно не вызывает. Конечно, в приложениях, хорошо оптимизированных под многопоточность, четыре вычислительных ядра процессоров A8 могут вывести их вперёд Core i3, однако утешение это слабое. Дело в том, что в системах с дискретной графикой Llano работает определённо хуже своих предшественников серии Athlon II X4. Процессоры Llano продолжают использовать x86-ядра с микроархитектурой K10 образца 2007 года, и сделанные в них улучшения — это лишь «косметический ремонт», в то время как давно назрела необходимость тотальной перестройки. Более того, в погоне за приемлемыми значениями TDP AMD пришлось дополнительно снижать тактовые частоты, а призванная компенсировать этот шаг технология Turbo Core со своей задачей не справляется. Нет возможности поправить эту ситуацию и через оверклокинг. Разгоняются Llano не лучшим образом, да и само строение платформы Lynx разгону не потворствует.

К счастью, Llano — это не традиционный CPU, а APU, в состав которого входят не только х86-ядра, но и быстродействующее графическое ядро. И благодаря этой особенности на Llano можно посмотреть совсем под другим углом. Встроенная в этот процессор графика — не просто самое быстрое на рынке интегрированное решение. Она превосходит Intel HD Graphics 3000 примерно в два раза и способна показать 3D-производительность на уровне видеокарт стоимостью 50-60 долларов. При этом Llano может похвастать и неплохой энергоэффективностью (в особенности это касается моделей с TDP 65 Вт), что делает интегрированные системы на его основе отличным вариантом для домашних игровых компьютеров начального уровня или для производительных HTPC.

Так что в конечном итоге вопрос о целесообразности использования Llano в той или иной системе будет решаться исходя из того, что вы хотите получить в итоге. Если на первом месте стоит игровая производительность, но вы не готовы тратиться на видеокарту среднего или верхнего уровня, то вряд ли можно найти вариант лучше процессоров серии AMD A8. Тем более, что существует по меньшей мере две возможности добиться дополнительного улучшения быстродействия графической части этого процессора с минимальными затратами. Во-первых, разгон, а, во-вторых, технология Dual Graphics, позволяющая объединить графику из APU с недорогой внешней видеокартой в асимметричный CrossFire-массив.

Однако если вам необходима платформа с высокой вычислительной мощностью, то тут Llano ничего хорошего предложить не может. И в этом случае переплачивать за встроенное в этот APU высококачественное графическое ядро нет никакого смысла. Несмотря на то, что концепция Fusion декларирует возможность использования потоковых процессоров из графического ядра APU для вычислений и ускорения работы общеупотребительных приложений, пока на практике это не работает или работает, но недостаточно хорошо.

Впрочем, этот вердикт не окончательный, идея APU в принципе жизнеспособна, и она ещё вполне может засиять с новой силой. Сейчас внедрение гибридных процессоров находится на начальном этапе, и через пару-тройку лет ситуация может измениться кардинально. Но тогда править бал будут уже APU будущих поколений, а Llano в этом эволюционном процессе отведено место локомотива, при поддержке которого концепция Fusion должна овладеть умами пользователей и разработчиков программного обеспечения.

Линк към цялата статия

Що се отнася до удължител за USB 3.0, аз не намерих по нашите сайтове. Може би след по-обстойно търсене, ще се открие и такъв. A дъната за A8, които се предлагат в Sky, имат конектор USB 3.0 така, че няма проблем.

За това ли става дума?

Ами за това е необходим изход USB 3.0 на дъното. Няма как да го включиш в USB 3 на задния панел. Колегата по-горе говореше за някакъв удължител, който аз не успях да открия на 3 български сайта и се отказах да търся. Може и да има или да се появят в последствие.

Ако питаш мен, щом искаш да клокваш, по-евтиният вариант е с Athlon X3 за 127 лева в момента, надявайки се на някакъв бъдещ ъпгрейд, вместо с A8. Булдозерите може и да не бъдат нещо кой знае какво, но мисля, че определено ще са нещо повече от сегашните Феноми. Ако целта ти е игри, процесорът, към който се беше насочил, е по-добрият вариант, понеже разполага с L3 кеш, каквато липсва при Атлоните. Конфигурациите с Пентиум не позволяват клок, но може да се ъпгрейднат до 2500/2600К.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

А тези дъна 970 extreme 4 ,890GX PRO3 имат ли такива изходи за да ползвам такув панел? Говориш за феном х4 955?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Точно това имах предвид, че не намерих на по-известните сайтове.

А тези дъна 970 extreme 4 ,890GX PRO3 имат ли такива изходи за да ползвам такув панел?

Говориш за феном х4 955?

Само първото има конектор, от който може да си изкараш 2 USB 3.0 на предния панел. Нали това искаше, да имаш отпред на кутията изходи за USB 3?

• Автор

Само първото има конектор, от който може да си изкараш 2 USB 3.0 на предния панел. Нали това искаше, да имаш отпред на кутията изходи за USB 3?

Точно :).

Каза ,че само екстиймското има извод за 3.0,а тези трите сини буксички от дясно на снимката не са ли такива изводи?

Някой знае ли каква е разликата между 890GM PRO3 И 890GX PRO 3 защото има 30 лв. разлика?

Мда, едната е по-малък размер mini-ATX, а другата е по-голяма ATX форм фактор. И по-голямата има повече PCI и PCI-Express слотове, както и до колкото виждам на по-голямата има възможност за SLI/CrossFire. Има разлика в радиаторите и до колкото виждам по тези 2 снимки само и в захранващата схема.

Просто казано: по-голяма и по-скъпата е за предпочитане. Защото като по-голяма като размер платка позволява да се сложат на нея повече слотове, повече възможности за добавяне на други платки в бъдеще. Като външна аудио карта, външна LAN карта, Допълнителни USB портове на PCI карта. Също така захранващата схема е 8+1, което е за предпочитане пред 4+1 на по-малката. И до колкото видях (защото смао погледнах тези 2 снимки, без да чета спецификациите или да ходя до сайта на производителя за повече снимки) по-голяма има 2 слота за видео карта, които да се пуснат да работят едновременно в режим SLI (за nVidia) или CrossFire (за AMD видео карти).

Понеже никой не осъжда процесора който предложи колегата kaldataforumuser А-8 3850 x4,ще задам въпроса си отново.То явно видео в процесора е по-добре.Има ли вариант тогава за дъно подходящо за клок с опция усб 3 отпред за А-8 3850 x4 и ще може ли да деани на мафиа 2 с прилични настройки? Питам за да се запозная с няколко варианта за да си преценя.

Спокойно може да си клокнеш процесора на 3.4-5, гледам, че почти всички са постигнали този резултат. Видеото, въпреки че е вградено (тук е в процесора, а не в дъното), подкарва новите игри без проблем, освен най-тежките c DX11 и т.н. Освен това и кеш-а му е доста повече от на споменатите Атлони.

Догодина се очаква да излязат и процесори за Ф1 с отключен множител, по-високи честоти и по-добра графика. Отделно не съм сигурен, но май и вградената графика на А-8 3850 може да се клоква ..

За парите си (около 550лв.) според мен конфигурация на основата на Ф1 платформа е най-удачно.

Вече тези Атлони, я го отключил я не, може пък да го отключиш и след това да са проблемни ядрата и т.н.

Ф1 сокета си има нативни ЮСБ & САТА 3 ..

Според мен по-горно ниво от тази конфигурация трябва да отиде Интел машина за около 800лв., иначе всичко останало са междинки и "АКО"-та.

Точно :).

Каза ,че само екстиймското има извод за 3.0,а тези трите сини буксички от дясно на снимката не са ли такива изводи?

Някой знае ли каква е разликата между 890GM PRO3 И 890GX PRO 3 защото има 30 лв. разлика?

Такива са, затова те попитах, къде искаш да са USB. Ако ще слагаш SSD, може да го включиш и към дъното. Но аз разбрах, че искаш външен хард и ти трябва външни изводи за USB 3.0 Правилно ли съм разбрал или греша? Тоя преден панел се включва към друг тип изход за USB 3.0, който се разширява до две USB 3 на предния панел. Извинявам се, ако не съм разбрал точно какво искаш. Но най-лесно е да отидеш на сайта на Asrock и разгледаш дъната за AM3+ F1. Може да изтеглиш упътванията. Там подробно всичко е описано. Търсиш дъно с front panel USB 3.0 Header,за да имаш възможност за ползване на тоя панел, който показах. Може да ползваш и удължителен кабел, но ще трябва да го пуснеш извън кутията, ако искаш да ползваш външен хард отпред.

• Автор

Няма да ползвам външен хард,ssd мисля да слагам,но по-натам като малко им паднат цените,но вътре,за операционна система.

• Автор

С това захранване ще може ли да се прави клок и да се добави видео ати клас"150-200лв" и добро охлаждане?

post-206169-0-72073500-1314551324_thumb.

Добро ли е ATX 500W SL-500A,че го намерих 2-ра употреба,но в гаранция и не използвано?

Не пести от захранването и не вземай боклуци като това SL-500A.

Нищо не каза за фортрона от снимката?

Кой фортрон?

Малко да разбуня духовете. Преди малко писах в друга тема за захранването си отпреди 5-6 години, а то е именно ATX 400W за 25 лева. Тежи доста малко, което означава, че е пестено. Издържа един токов удар, изключи за няколко минути, но като се включи, всичко си работеше нормално. Нищо не ми е изгаряло с него, клоквал съм това онова, но си нямам представа, как би било с качествено захранване. Обаче изобщо не ти препоръчвам да пестиш от захранване. Аз дори сега съм се навил да взема нещо, което ще ме изкара години наред и ще носи дори и най-лакомата конфигурация, която мога да си позволя. Действам малко обратно на теб - първо захранване, после останалото.

• Автор

И аз се уплаших като му видях малкото радиаторче :).Teжи малко защото е импулсно захранване.Разбрах го от тази статийка която намерих.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.