Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация около 600лв.

Featured Replies

Веднага ти отговарям,омръзна ми като реша да направя нещо ,да се оказва,че не може защото си с АТИ а те не поддържат това,нямат онова и т.н.Аз лично имам усещането ,че всички се съобразяват първо с Nvidia а после с ати.В момента съм с ати и не искам повече :D.

Странно, при мен всичко е на АМД, и централния процесор и чипсета на дъното и графичният процесор на видеокартата, пък всичко си върви и като как така, ще омръзне? Едва ли по цял ден стоиш забил поглед в една точка, която е нейде сред чаркулите...пронизвайки като с мощен рентген кутията от оформена ламарина.

• Отговори 183
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Ще ти кажа последните няколко случая,трябваше за телефона на едно приложение да се прави една процедура,която изискваше мисля cuda.Е как да стане!?!Една игра искеше PhsyX -ати -ядец,друга изобщо неможе да се играе на ати примерно мафия 2,както има и други -земи и тоя ядец и купи пак ати.Това са последните няколко примера а имаше още много...Но това е друга тема и не искам да споря. Та, има ли подобаващо дъно с усб 3 отпред?Аз продължавам да ровя из нета :).

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Какво ще рече "отпред"? На кутията? Тези USB-та си идват с кутията, не с дъното... Та 1-во кутията трябва да има USB 3.0 на нея.

Ето тoова дъно идва с преден панел, но и цената е висока.

http://www.sky.bg/De...s.aspx?ID=18750

Иначе, гледам струва около 16 лева:

http://nikem-bg.net/...EL/picture.html

Публикувано изображение

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

Панелчето е много добро решение,но дали ще има къде да се бодне ;) ?

Панелчето е много добро решение,но дали ще има къде да се бодне ;) ?

С каква кутия си? Аз имам две кутии и двете са с 5 места за подобни джаджи от рода на флопи, записвачка и така нататък. Не вярвам да нямаш място.

ПП: Сега видях, че тая, която си харесал в първия си пост, има също 5 места - 2 за флопи и тоя панел (3.5 инчов) и три 5 инчови.

Нали бе избрал това дъно? Там имаш къде да го включиш.

ПП: Мда. Видях, че нямаш видеокарта.

А не може ли да ползваш сегашната си видеокарта?

• Автор

Aми възможно е мисля,само трябва да проверя съвместимостта на старата ми карта ,дали ще стане на старото пц и да взема радеонката 1650 за новата машина...Иначе екстриймското дъно по-читаво ли е,че гледам и по-евтино.Предполагам защото няма видео?

Aми възможно е мисля,само трябва да проверя съвместимостта на старата ми карта ,дали ще стане на старото пц и да взема радеонката 1650 за новата машина...Иначе екстриймското дъно по-читаво ли е,че гледам и по-евтино.Предполагам защото няма видео?

Виж, това не мога да ти кажа, понеже не съм пробвал. Да, няма видео, но има изход за USB3.0. Имаш особени изисквания и ограничен бюджет. Но...като сравних спецификациите, Extreme 4 поддържа SLI на NVIDIA, Има и някои други разлики, обусловени от вградената видеокарта при Pro3, но аз лично бих предпочел дъното без вградена видеокарта още повече, че има USB 3.0. Ако картата ти стане, би се получило добре, а и ще спестиш 20 лева и ще имаш SLI дъно. Щом си геймър, може да ти хрумне да сложиш и две карти някога.

Ще ти кажа последните няколко случая,трябваше за телефона на едно приложение да се прави една процедура,която изискваше мисля cuda.Е как да стане!?!Една игра искеше PhsyX -ати -ядец,друга изобщо неможе да се играе на ати примерно мафия 2,както има и други -земи и тоя ядец и купи пак ати.Това са последните няколко примера а имаше още много...Но това е друга тема и не искам да споря.

Та,

има ли подобаващо дъно с усб 3 отпред?Аз продължавам да ровя из нета :mark:.

Това са необосновани коментари. Но както и да е. Избора си е твой, дори ако искаш ти давам моята Nvidia 8500GT, в замяна за HD4500

970 е добро дъно не е нещо особено, получаваш всички актуални към момента технологии на нормална цена. Turbo UCC, CrossFireX Technology, NVIDIA® SLI Ready ............................. Asrock реагират много бързо при промени и осигуряват много добра подръжка. Според мен се изхвърляш и става леко не балансирана конфигурация........... но ти си знаеш. Може да вземеш Феном 555 шанса да се отключи до B55 X4 е доста голям, но и да не се отключи се клоква без проблеми до към 3,8. Пък ако не ти се рискува вземи Феном 840 Х4. Със спестените пари вземи едно свястно охлаждане че бокса е като излитащ самолет.

http://www.overclock...20_v_igrah.html

G620 с една видеокарта среден клас и става страхотна бюджетна конфигурация за игри и то с наистина качествено захранване, и 4GB RAM. Пък вие спорите за глупости :

Публикувано изображение

G620 с една видеокарта среден клас и става страхотна бюджетна конфигурация за игри и то с наистина качествено захранване, и 4GB RAM. Пък вие спорите за глупости :

Публикувано изображение

Естествено, процесора в теста, е поставен на прилично, даже отлично дъно с Р67 чипсет(MSI P67A-GD65-B3) и комуникира с "Corsair TR3X6G1600C7" оперативна памет от най-високият клас на марката ДДР3 1600МХц, при обърни внимание на латенцията: " 7-7-7-18-1t "...

Pentium G620

Штатный режим. Тактовая частота 2600 МГц, базовая частота 100 МГц (100х26), частота DDR3 - 1066 МГц (100х10.66), напряжение питания 1.11 В, напряжение питания DDR3 - 1.5 В.

Та толкова по въпроса с паметта. Ниската латентност да донесе още +1 FPS евентуално, което е нищо. 1600MHz са ползвани единствено при овърклока на Athlon-ите.

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Публикувано изображение

Да, но не отговаря на изискванията. Липсва USB 3.0.

За тия пари - толкова. Може и така:

Публикувано изображение

...но се лишава от flawless захранването. Нарочно сложих малко по-добра карта и не се съобразих с изискването за nVidia, защото за мен това изискване е породено от незнание и заблуда.

• Автор

970 е добро дъно не е нещо особено, получаваш всички актуални към момента технологии на нормална цена. Turbo UCC, CrossFireX Technology, NVIDIA® SLI Ready ............................. Asrock реагират много бързо при промени и осигуряват много добра подръжка. Според мен се изхвърляш и става леко не балансирана конфигурация........... но ти си знаеш. Може да вземеш Феном 555 шанса да се отключи до B55 X4 е доста голям, но и да не се отключи се клоква без проблеми до към 3,8. Пък ако не ти се рискува вземи Феном 840 Х4. Със спестените пари вземи едно свястно охлаждане че бокса е като излитащ самолет.

Не се изхвърлям и не ми е зор, просто не съм на ясно.Както споменах дъната са ми най непозната територия, предложи ми по балансирана конфигурация,аз затова съм постнал темета.Просто това са нещата на които държа,усб 3 (като да има някакъв вриант за порт отпред ),клок.

Този B55 X4 нещо не го намирам никъде колко гх е и на каква цена и търпи ли на клок?

Пак ще повторя,правя конфигурацията малко напред във времето.Не искам компромис с процесора за да се вместя за малко по-калпаво видео .По добре по-читав процесор и добро дъно за клок а след месец,два да сложа и по-сериозно видео.За това сега гледам да се подберат подходящите компоненти,дъно и др. такива.Пък вече захранване и охлаждане ,като дойде време за клок.Сега относно предпочитанието ми към Nvidia ,ок убедихте ме ,че ще е по-добре да взема ати.Като чуя нещо от няколко места се съгласявам,не съм някой дървен професор .

Освен това тези неща не знам за какво са:

Turbo UCC, CrossFireX Technology, NVIDIA® SLI Ready

CrossFireX май беше за 2 видео карти ...другото нямам идея.

Конфигурацията че е небалансирана, небалансирана е. Но по-добре така, отколкото след време да се чуди как да ъпгрейдва. Ако аз търсех нещо подобно до 600 лева, бих заложил на един Athlon X3 450, който след време да сменя с нов, модерен и мощен процесор на AMD. Със спестените пари има два варианта - готино захранване или външна видеокарта, ако не мога да ползвам сегашната. Лично аз бих предпочел захранването, а след време бих събрал пари най-напред за една видеокарта от среден клас( примерно GTX560 Ti или нещо подобно, което е на мода), а след това бих ъпгрейднал и процесора, като продам стария. Поне аз така бих направил нещата, не знам за колегата. ПП: И аз съм привърженик на балансираните конфигурации и на максимата, че се купува това, което е най-изгодно в момента, но в момента се чакат нови процесори така, че човек е по-добре да се подсигури за ъпгрейд на процесор, отколкото да взема балансирана машина средна ръка. А тая със Sandy Bridge е точно такава. Нито захранването би издържало на по-мощна видеокарта, нито пък има кой знае какъв избор за ъпгрейд на процесор. Но все пак да уточня, че максимата за избор на най-доброто в момента важи не само като съотношение цена/производителност, а като съотно'ени цена/производителност/свършена работа. За 600 лева според мен това не важи. Може би идеалът е около 1200-1500 лева, без значение от времето на покупка.

• Автор

Конфигурацията че е небалансирана, небалансирана е. Но по-добре така, отколкото след време да се чуди как да ъпгрейдва.

Точно това ми бе мисълта.

Ако аз търсех нещо подобно до 600 лева, бих заложил на един Athlon X3 450, който след време да сменя с нов, модерен и мощен процесор на AMD. Със спестените пари има два варианта - готино захранване или външна видеокарта, ако не мога да ползвам сегашната. Лично аз бих предпочел захранването, а след време бих събрал пари най-напред за една видеокарта от среден клас( примерно GTX560 Ti или нещо подобно, което е на мода), а след това бих ъпгрейднал и процесора, като продам стария. Поне аз така бих направил нещата, не знам за колегата.

Аз мисля от сега да взема 4 ядра примерно 955 B.edition и да съм сигурен,че ще мога да го клоквам и да изкара още време,отколкото да го сменям.

ПП: И аз съм привърженик на балансираните конфигурации и на максимата, че се купува това, което е най-изгодно в момента, но в момента се чакат нови процесори така, че човек е по-добре да се подсигури за ъпгрейд на процесор, отколкото да взема балансирана машина средна ръка. А тая със Sandy Bridge е точно такава. Нито захранването би издържало на по-мощна видеокарта, нито пък има кой знае какъв избор за ъпгрейд на процесор.

За кое дъно казваш,че НЕ Е подходящо и кое е в преспектива за ъпгрейд?

Говорех за интелската конфигурация и H61 дъно. А за Фенома бих казал, че не е кой-знае какво. Да, ще си играеш да клокваш, но е доста назад от SB процесорите. Скоро имаше един потребител тук, дето се оплакваше точно от тоя процесор и се чудеше какво да прави, понеже игрите му не вървят както трябва. Та затова казах, че ако бързаш с нова конфигурация, има вариант и за Атлона, който споменах. Слаб е за някои игри, но струва 120-130 лева. Продаваш го на половин цена след няколко месеца и вземаш нов процесор. Все пак, ако мислиш да ъпгрейдваш, според мен най-важно е, да се подсигуриш с качествено захранване, което да държи и на клок. Защото след време ще решиш да вземеш добра видеокарта и да клокнеш компонентите си, но как ще стане с калпаво захранване? Разбирам, че нямаш пари, но това не означава, че не може да сглобиш една конфигурация постепенно, още повече, че се очакват нови процесори. Ти си знаеш. Съгласен съм, че е по-добре да се вземе нещо балансирано, което да върши работа 3-4 години, но това не става със 600-700 лева.

• Автор

Колегата kaldataforumuser предложи процесор ,който е с по-добро видео от това на дъното в момента.Подлежи ли на клок този процесор и ще стане ли на конфигурацията от снимката ми с,но с дъно екстрийм 4?Защото е по-слаб като тактова честота и е само с 4м кеш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.