Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация около 600лв.

Featured Replies

• Автор

Благодаря ти,но не искам ати външно видео.А и процесорчето е малко по-слабо.Почти съм се навил на тази конфигурация : post-206169-0-13929300-1314294238_thumb. само няколко неща не съм доизяснил. Дали има начин на предният панел поне 1 усб порт да е 3.0. Дали има въпросният процесор ,но да не е с боксово охлаждане и с спестените пари + малко доплащане да се купи по-добро охлаждане? И дали 500вт захранване ще стигнат, защото смятам след времеда сложа някаква Nvidia за 200лв?

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

• Отговори 183
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

post-206169-0-13929300-1314294238_thumb.

само няколко неща не съм доизяснил.

Дали има начин на предният панел поне 1 усб порт да е 3.0.

Дали има въпросният процесор ,но да не е с боксово охлаждане и с спестените пари + малко доплащане да се купи по-добро охлаждане?

И дали 500вт захранване ще стигнат, защото смятам след времеда сложа някаква Nvidia за 200лв?

Тази конфигурация ми хареса най-много до сега. Има добри охлаждания за 40-50лв, които ти препоръчвам да слагаш, след като си купиш видеокарта, защото е безсмислено да клокваш процесора, а да си с вградената видеокарта. Добре си се насочил. След време като събереш пари слагаш една стабилна видеокарта и готово. За USB 3 - мисля, че видях панел за 3,5" слота с 2хUSB 3, но бяха безсмислено скъпи, за да си купуваш.

П.С. 500 вата стигат, но не мисля, че захранването, което върви с кутията е толкова стабилно, че да му сложиш някоя лакома карта и да клокваш с него после. След време можеш да го продадеш и да добавиш малко парички за да си купиш едно стабилно захранване.

Редактирано от kichuka (преглед на промените)

• Автор

Съгласен съм с всичко което написа.Така май ще станат нещата първо ще добава още 2 гб рамец и после видео с охлаждане :).Понеже имам в сегашната машина двд и исках да не купувам друго,но ми казаха ,че това дъно може би няма да стане с двд-то.Как да разбера дали ще паснат?

Съгласен съм с всичко което написа.Така май ще станат нещата първо ще добава още 2 гб рамец и после видео с охлаждане :).Понеже имам в сегашната машина двд и исках да не купувам друго,но ми казаха ,че това дъно може би няма да стане с двд-то.Как да разбера дали ще паснат?

Дъното няма IDE конектор. Вариантът е PCI-IDE контролер, какъвто аз така и не можах да намеря по българските сайтове или по-просто-ново DVD. Друг вариант е да се вземе дъно с IDE конектор.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Дъното няма IDE конектор. Вариантът е PCI-IDE контролер, какъвто аз така и не можах да намеря по българските сайтове или по-просто-ново DVD. Друг вариант е да се вземе дъно с IDE конектор.

Още по лесно е да питаме автора дали настоящето ДВД не е със САТА интерфейс.., защото тъй или иначе или не го виждам в подписа, защото съм кьорав или той нищо друго не е споменал освен наличието на ДВД устройство без никаква доп. информация?

Още по лесно е да питаме автора дали настоящето ДВД не е със САТА интерфейс.., защото тъй или иначе или не го виждам в подписа, защото съм кьорав или той нищо друго не е споменал освен наличието на ДВД устройство без никаква доп. информация?

Предположих, че щом споменава за това, че DVD-то можело да не пасне, значи е със стар интерфейс. Не ми се задълбава в проблема, макар да е най-добре авторът да каже, с какъв интерфейс е записвачката му. Аз също карам с подобно DVD и никак не ми харесва факта, че изчезва тоя интерфейс, тъй като имам нужда и от флопи. Ето, оня ден пак си моднах BIOS на видеокартата, та така...

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Лично аз бих си купил нова записвачка (както и направих) със SATA конектор. Беше около 25лв - LG ( нищо особено като модел). Въпроса е каква нужа имаш от записвачката. Ако няма да записваш всеки ден дискове взимай някоя новичка по-обикновена за 25-30лв. П.П. Предполагам, че ДВД-то ти е с IDE кабел (научквам). :)

Лично аз бих си купил нова записвачка (както и направих) със SATA конектор. Беше около 25лв - LG ( нищо особено като модел). Въпроса е каква нужа имаш от записвачката. Ако няма да записваш всеки ден дискове взимай някоя новичка по-обикновена за 25-30лв.

П.П. Предполагам, че ДВД-то ти е с IDE кабел (научквам). :)

Ако си прав, е по-добре да го разкара, да не пречи на въздушният поток в кутията. Колко ги мразя тез широки кабелища....

И дали 500вт захранване ще стигнат, защото смятам след времеда сложа някаква Nvidia за 200лв?

Прозвуча все едно, че за тези пари се взима топ карта на Nvidia. За 200 лв. карта, това захранване ще ти стигне.

Конвертор IDE to SATA/SATA to IDE - 14.50 лв., в случай, че оптичното устройство е със стария интерфейс и искаш да го ползваш в новата машинка.

Тогава по-добре нова.

А иначе е доста корав модел - бива си я. Все пак новата си е нова, Ако човека наистина има нужда от реално оптично устройство, нека я смени, ако няма нужда(от физическо DVD, а може да се възползува и му е достатъчно виртуално такова, тогава си знаем Демона :) ).

Конвертор IDE to SATA/SATA to IDE - 14.50 лв., в случай, че оптичното устройство е със стария интерфейс и искаш да го ползваш в новата машинка.

* 1x IDE to SATA HDD Converter

Къде видя,че става за оптично устройство?

Предполагам, че ще стане, но е IDE to SATA (същото го имам на стария компютър). На него му трябва Sata to IDE, а не съм сигурен, че ще стане. А и не си струва да се дадат 15лв за преход, при положение, че за 30-35 лева ще си купи нова записвачка.

* 1x IDE to SATA HDD Converter

Къде видя,че става за оптично устройство?

Е то принципът е един и същ.. пише че е "controller card". така че не пречи да пита, пък и има разновидности на тези преходници, като този например: Converter SATA to IDE, за която не пише, че е специално за хард диск, аз пуснах първия линк, на който попаднах, нормално е като си купуваш даден продукт да се поинтересуваш дали ще ти свърши работа, като за целта се пита продавача. Дали има смисъл от подобно устройство и дали няма да е по-изгодно направо да се купи нова записвачка е отделен въпрос.

• Автор

Ще поразгледам малко по -късно за някакъв преход и ще отскоча до конрад и там да питам и ако няма по-евтин вариант,ще взема нова.Защото наистина не си струва 15 лв, като за 25 ще се намери нова записвачка .Забравих да ви питам едно много важно нещо,дали избраното от мен дъно може да отключва ядрата на процесора?

Зависи от самия процесор, защото някои не могат да се отключат, а други се отключват, но дават дефекти и е по-добре да се работи без тях. Не съм чак толкова запознат, но преди да се опитам да отключа моя процесор четох малко по темата и май опира до късмет работата ;)

• Автор

То това ми е целта на мен,да му се отключат ядрата и да стане 6 ядрен.

За да отключиш до 6 ядра, процесорът ти трябва да е със "Zosma" (поорязанo Thuban) ядро: примерно X4 960T. Тези процесори още не са излезли, а и не се знае дали изобщо ще видят бял свят. Phenom x4 955 си е 4 ядрен и няма какво повече да му се отключва.

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

• Автор

Някой беше споменал,че могло ,та за това.Щом не може с отключване,тогава само клок :).

За да отключиш до 6 ядра, процесорът ти трябва да е със "Zosma" (поорязанo Thuban) ядро: примерно X4 960T. Тези процесори още не са излезли, а и не се знае дали изобщо ще видят бял свят. Phenom x4 955 си е 4 ядрен и няма какво повече да му се отключва.

AMD Cancels Retail Phenom II X4 960T Thuban Quad Core Processors

AMD sent out an e-mail today letting the press know that we shouldn't expect to see any retail Phenom II X4 960T Thuban quad-core processors being sold individually on the retail market. These were very interested parts as the engineering samples that were available could be unlocked to become six-core processors. If we had to guess these processors will be available only in OEM systems on motherboards that don't have core unlocking technology in the BIOS. This is a big let down as it could have easily been the best price versus performance processor on the market for AMD. I wonder what AMD will be doing with all the fall out from the Thuban six-core processors now or if the OEM market will scoop them all up?

Това което може да се окаже лоша новина за много ентусиасти, гласи че AMD са се

отказали от плановете си за четири ядрения Phenom II X4 960T, поне за пускането му на

пазара на дребно. Чипът може би ще бъде достъпен за OEM търговци, които могат да

проектират своите продукти около него. В редица писма изпратени до пресата,

представител на

AMD

споделя: „ Бил съм питан от толкова много индивиди дали ще има

Phenom II

X4 960T "Thuban" quad-core процесор, че мисля че ще е добре да споделя отговора с

общностна. Докато наистина съществуват дизайнерски прототипи на четири ядрен

Thuban 960T процесор, не мисля че той ще бъде достъпен за открития пазар. За

момента изглежда че ще бъде предоставен за специалните нужди на OEM търговците,

но това остава да бъде решено.”

Phenom II X4 960T беше доста нашумял продукт и до този момент беше сигурно че AMD

ще го пуснат на пазара скоро. Редица производители на дънни платки пуснаха бета

версии на свой

BIOS

-и които поддържат процесора и дори някои ентусиасти с достъп до дизайнерски

прототипи успяха да отключат скритите ядра. Точно възможността да закупиш

процесор на цената на четири ядрен и да го направиш шест ядрен накара ентусиастите

да обсъждат продукта много. Изглежда че за

AMD

негативният ефект който такъв процесор би имал върху продажбите на шест ядрените

Phenom II X6, тежи повече от пускането на Phenom II X4 960T на по-ниско ценовия

пазар

Доставка няма да има,от софия съм.Имаче малко вдигнах+отпадна външно видео,но нали и първоначално беше около 600лв.Това с цел да се вземат по-добри компоненти.Захранването което предложи RoKo__ много ми хареса,но не можах да разбера къде го продават и каква е цената му?

Всеки магазин мисля че може да ти го достави. Това са висококачествени немски захранвания, нискошумящи, икономични, здрави.

Някой беше споменал,че могло ,та за това.Щом не може с отключване,тогава само клок :angry22:.

Може за момента на орязани денеб ядра. Феном 2 550 560 и други. Които са двуядрени, но с възможност да станат 4 ядрени, инвестицията за тях е по-малка но 95% е успеваемостта.

Между другото извън темата, защо държиш да имаш скапана nvidia, в момента АТИ са най - добрите. И драйверите са им много по-добри от преди.

• Автор

Веднага ти отговарям,омръзна ми като реша да направя нещо ,да се оказва,че не може защото си с АТИ а те не поддържат това,нямат онова и т.н.Аз лично имам усещането ,че всички се съобразяват първо с Nvidia а после с ати.В момента съм с ати и не искам повече :D. Иначе много ме гложди това ,че избраното дъно няма усб3 отпред,та нали винаги него ще ползвам.Намирам го за много недомислено да се сложи отзад,адски неудобно е защото за всяко включване трябва да местя цялото бюро или да висят кабеляци удължители ...

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.