Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на конфигурация около 600лв.

Featured Replies

Ти май не си държал в ръцете си марково захранване и захранване менте. Има много статии и клипове за това, какво представлява едно захранване менте и от какво се пести. Най-безочливият начин да те излъжат, е сменяйки надписите. По-човешкият начин е, като преработят схемата на захранването и спестят доста неща. Когато се клоква, е важна стабилността на напреженията. Дъното разбира се играе много голяма роля, но и захранването не остава по-назад. Проблемът на едно менте е в това, че първо, е възможно просто да са му лепнали една лепенка 500 W, а то да няма и 350W. Вторият сериозен проблем е нестабилността на подаваните напрежения. Примерно, един нов SEASONIC от X серията има амплитуда на 12 V линия дори под 20 mV при норма 120 mV. Един CM, каквито масово се препоръчват тук, се доближава до нормата от 120 mV. Познай ментетата какви стандарти спазват. Познай и колко работа трябва да върши дъното, за да изглажда тая амплитуда. .

• Отговори 183
  • Прегледи 14,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нищо не каза за фортрона от снимката?

Не е лошо в сравнени с ментетата Codegen, JNC и т.н. но е далеч от качеството на Seasonic например. За непретенциозна конфигурация със среден клас видеокарта и без овърклок на процесора ще върши работа, но ако мислиш да сложиш мощен процесор и видеокарта, които да овърклокнеш ще ти трябва поне Coolermaster GX450(НЕ GX550 И нагоре), Coolermaster SilentPro или Seasonic.
  • Автор

Ясно,това исках да разбера ,на кои марки може да се има доверие.Направо си слагам seasonic 500W,те предполагам стигат да добавя видео и клок ...

Примерно, един нов SEASONIC от X серията има амплитуда на 12 V линия дори под 20 mV при норма 120 mV. Един CM, каквито масово се препоръчват тук, се доближава до нормата от 120 mV.

Което ще рече, че отклонението при 20mV е 0.17 %, а при 120mV е 1 %. Тоест, и двете покриват клас на точност с амплитуда 1%, което е напълно надеждно. :ph34r:

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

Да помоля,за мнение за Chieftec 550W GPS-550AB-A RETAIL с цена около136лв.По цената са подлъгвам,че може да е добро...

Редактирано от gibson58 (преглед на промените)

http://www.chieftec....=110&Itemid=308

Захранването е 117.60 лв. с ДДС. Демек малко по евтино от Сеасоник а не по скъпо. Това ме навежда на мисълта че гледаш в мултиизмама?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• Автор

:) да.Малко шумничко ще дойде май...

Не е лошо в сравнени с ментетата Codegen, JNC и т.н. но е далеч от качеството на Seasonic например. За непретенциозна конфигурация със среден клас видеокарта и без овърклок на процесора ще върши работа, но ако мислиш да сложиш мощен процесор и видеокарта, които да овърклокнеш ще ти трябва поне Coolermaster GX450(НЕ GX550 И нагоре), Coolermaster SilentPro или Seasonic.

Да ме извини колегата,но нещо се обърках. Като казва накрая "ако мислиш да сложиш мощен процесор и видеокарта, които да овърклокнеш ще ти трябва поне Coolermaster GX450(НЕ GX550 И нагоре)" не ми става ясно това "НЕ" как да го разбирам,че моделът "GX550" не е хубав ,а добрите са GX450 и слегващите нагоре с изключение на GX550,който е кофти?

Затова слагаш 520W на Seasonic :)

;) да.Малко шумничко ще дойде май...

Да ме извини колегата,но нещо се обърках. Като казва накрая "ако мислиш да сложиш мощен процесор и видеокарта, които да овърклокнеш ще ти трябва поне Coolermaster GX450(НЕ GX550 И нагоре)" не ми става ясно това "НЕ" как да го разбирам,че моделът "GX550" не е хубав ,а добрите са GX450 и слегващите нагоре с изключение на GX550,който е кофти?

Бройките GX450 са произведени от Enhance и са брандирани Cooler Master. Което означава, че са качествени. Това са новите бройки от тази серия и единствените, които се намират на пазара и са на Enhance (от тази серия). Останалите, които са налични на нашия пазар в момента (GX550 например) са от предната производствена серия, която Cooler Master бяха пуснали и чието качество бе доста занижено. Това е имал предвид Lyudmil. Ако греша, да ме поправи :)

Кажете това захранване от читавите или от ментаците е?

Читаво е! Дали обаче около цената му не се навърта добра конкуренция, е друг въпрос.

• Автор

;) Въпроса е ,че ми го продават втора ръка

Epsilon 700W 80 plus ползвано е около 3 месеца за SLI

и рядко работило доста тихо. В гараниция е към MOST но съм изгубил гаранционата карта .

Гаранция от мен 1 месец.-115лв.

;) Въпроса е ,че ми го продават втора ръка

Цената е добра. Белята е, че рискуваш поради липсата на гаранция. Кой знае какво, може да му се е случило на това захранване и дали не е закрепено с мърляв ремонт, който да издържи все пак въпросният месец, гарантиран от продавача...Но това разбира се, е само предположение, основано на това че собственика толкова бързо се е отървал от него. Може и да е било прегряло, ако картите в SLI, са били от висок клас и клоквани допълнително.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

:) Въпроса е ,че ми го продават втора ръка

Никога недей да взимаш захранване втора ръка!

• 4 седмици по-късно...

Да попитам Asrock 970 extreme 4 ще стане ли на тази кутия ?

За ставането - става, ама не става, защото кутията не е налична...

• Автор
:yanim: явно е читава .А това SEAGATE 1000GB ST31000524AS не мога да разбера sata 3 или sata 2 е,защото искам да го купувам,но държа да е сата 3?

:yanim: явно е читава .А това SEAGATE 1000GB ST31000524AS не мога да разбера sata 3 или sata 2 е,защото искам да го купувам,но държа да е сата 3?

Няма никакво значение, стандарта е взаимозаменяем и старият е с повече от достатъчна пропускателна способност, за да не бави комуникацията с твърдият диск.

За реклама, разбира се. Реално SATA III позволява трансфер на данни до 6 Gbit/s, което не означава автоматично, че устройство, поддържащо този стандарт ще пренася данните с тази скорост. Това е физическото теоретично ограничение на данните, които могат да преминат за една секунда. В действителност скоростите не достигат дори 3 Gbit/s, което е максималната пропускателна възможност на SATA II.

За реклама, разбира се. Реално SATA III позволява трансфер на данни до 6 Gbit/s, което не означава автоматично, че устройство, поддържащо този стандарт ще пренася данните с тази скорост. Това е физическото теоретично ограничение на данните, които могат да преминат за една секунда. В действителност скоростите не достигат дори 3 Gbit/s, което е максималната пропускателна възможност на SATA II.

Не е само за реклама! Хората мислят за бъдещето, и то сега а не след дъжд качулка. Освен това САТА 6Гбит/с се ползума и от по-бързи медии, примерно някои, всъщност напоследък доста модели SSD устройства. Тези модели за любителският пазар, които са с по-скромни скорости на четене/запис, най-бързите "индустриални модели се връзват през PCI-Express или Fibre-Channel. Всъщност вече настъпва succesor-а му, засега наличен само в последното поколение Aplle Power Mac(в най-високият клас на линията и ако не се лъжа опционално за средния клас). В края на другата година обаче, или най-късно началото на 2013(ако Интел не се изложат с отлагания), масово при всички системи на Интелска база.

• Автор

Сега един малко странен въпрос:може ли да се купи охладител за процесор,без да имам процесор и дъно,защото още не съм ги избрал,но ми изпадна един Scythe Ninja(но не знам дали е добър за клок).A иначе процесора ще е или феном ll х4,х6 или от новите булдозери.Кутията е тази .Дъното за момента е asrock 970 extreme 4 ,но и него мога да сменя...ТА не знам дали е разумно да се взима първо охладител?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.