Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ми върви математиката !

Featured Replies

Хубава тема.. ;xx Значи и аз имам същия проблем... С математиката съм многоо ама много зле... 8ми клас го минах с 3ка, а сега 9ти ще ми е много трудно те първа започва годината, а вече имам три двойки .... Не знам какво да правя закъсал сам го много... По всичко друго съм добре само по математика съм най зле. Чудя се какво да правя, за да си поправя оценките... вчера правихме тест и направо не знам много ме е страх да не изкарам 2 ... Моля дайте някакви идеи какво да правя... Всеки ден решавам задачи но някои изобщо не знам какво да правя

• Отговори 155
  • Прегледи 27,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хубава тема.. ;xx

Значи и аз имам същия проблем... С математиката съм многоо ама много зле... 8ми клас го минах с 3ка, а сега 9ти ще ми е много трудно те първа започва годината, а вече имам три двойки .... Не знам какво да правя закъсал сам го много... По всичко друго съм добре само по математика съм най зле. Чудя се какво да правя, за да си поправя оценките... вчера правихме тест и направо не знам много ме е страх да не изкарам 2 ... Моля дайте някакви идеи какво да правя... Всеки ден решавам задачи но някои изобщо не знам какво да правя

По математика, за да ти върви, трябва да ги разбереш нещата, да ги "чатнеш" веднъж, да ти "просветне". Това много зависи от учителя по математика и от твоята коцентрация в часа. От положението, в което се намираш, може да те изведе най-добрият или един от най-добрите по математика от вашия или съседен клас, като го помолиш да ти обяснява решаването на задачите, най-добре е преди контросно и преди класно.

Това ще ти свърши страхотна работа, практиката го е доказала. Благодарение на мен една моя съученичка в прогимназията и две в гимназията изкарваха винаги 4-ки. Уверявам те без мен нямаше да мръднат никога от 2-ката. Така, че

Търси си нужния човек и УСПЕХ!

Един вид: Не си ли гений - заеби. Я по-добре не се занимавайте с глупости ми си пийте бирата и се радвайте на детството си. Не ти вървяла, чудо голямо, не е за тебе просто.

Един вид: Не си ли гений - заеби. Я по-добре не се занимавайте с глупости ми си пийте бирата и се радвайте на детството си. Не ти вървяла, чудо голямо, не е за тебе просто.

Децата да се наливат с алкохол? Егаси представите за детството, кривите....Може да се научи, зависи от желанието и нагласата...

Предполагам почти всеки е чел тази статия. Мисля, че има доста верни неща написани в нея.

Ако през целия си съзнателен живот сте имали проблеми със смятането, то най-вероятно природата не ви е дарила с математически мозък.

Последното проучване по въпроса доказва, че склонността към математиката се формира още преди раждането.

Това, че на някои им „върви“ в областта на точните науки, към която спада и математиката, а други се насочват към хуманитарни или социални науки, всички го знаят. Досега обаче това се обясняваше като следствие от обучението и възпитанието.

Американските психолози от Университета в Балтимор са категорични, че математическите способности или пълното им отсъствие по никакъв начин не зависят от обучението и настойчивостта на родителите. За да докажат твърдението си, учените провели експеримент с 200 деца до 4-годишна възраст.

На всички тях показали екран, на който светели сини и жълти точки. После децата били запитани кои точки са повече – сините или жълтите. На малчуганите било разрешено да прерисуват точките на хартия и после да ги преброят. След това психолозите проверили способностите на децата да умножават.

Оказало се, че тези, които най-точно определили броя на точките, се справили и най-успешно със задачите за умножение. Учените обясняват този факт с това, че склонността към математиката при някои деца присъства преди началото на процеса на обучение.

http://www.dnes.bg/

Да бе, моите разбирания грешни. Кой тука в десети клас не е пиел бира? Си говорим истини или ше си чешем езиците?

като го помолиш да ти обяснява решаването на задачите, най-добре е преди контросно и преди класно.

Не съм съгласен, че е най-добре преди контролна да се учи (в последния момент), въпреки че и аз доста често оставям всичко за последния момент

Да бе, моите разбирания грешни. Кой тука в десети клас не е пиел бира? Си говорим истини или ше си чешем езиците?

Да, особено грешни са.
  • 1 година по-късно...

:D

Темата е много стара, но все пак ще се обадя и аз. Как по-дяволите са го приели този в природо-МАТЕМАТИЧЕСКА паралелка, след като е имал по математика 3-ка? Евем ти и образователната система. Лично аз не познавам студент, който да не е изкарал. Не, че после стават за нещо де.

Първо!

Тук се пише само на български, но и той толкова ти "върви" както математиката!

Сядай и учи, а не се занимавай с компютъра.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

По математика, за да ти върви, трябва да ги разбереш нещата, да ги "чатнеш" веднъж, да ти "просветне". Това много зависи от учителя по математика и от твоята коцентрация в часа. От положението, в което се намираш, може да те изведе най-добрият или един от най-добрите по математика от вашия или съседен клас, като го помолиш да ти обяснява решаването на задачите, най-добре е преди контросно и преди класно. Това ще ти свърши страхотна работа, практиката го е доказала. Благодарение на мен една моя съученичка в прогимназията и две в гимназията изкарваха винаги 4-ки. Уверявам те без мен нямаше да мръднат никога от 2-ката. Така, че Търси си нужния човек и УСПЕХ!

Темата е старичка, ама да взема да се изкажа по прихванатото мнение.

Според мен за да му върви на някого математиката, трябва мозъкът му е да е устроен да разсъждава по определен начин.

Да, добър даскал може да го научи някого да решава сам по-лесните задачки.  Само че то винаги има и по-трудни, та 6-ца няма да има как да изкара сам.

Мисля че най-разумното нещо е да не се насилва човек да се мъчи с математиките, ако не му вървят, защото са доста противна работа и главоблъсканица. 

На мен са ми вървяли до 11 клас всичките математики и физики, ама пак не съм избрал да уча нещо свързано с много математика след това.

Животът е по-приятен без математики, без чужди езици и без излишно зубрене.

Най-готино е да ги можеш, ама да те мързи и да ги избегнеш математиките.

Нека другите да си блъскат главата цял живот в работата им с формули разни.

• 3 години по-късно...

среден
По математика ли са?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Да по математика и много ти благодаря но просто математиката ми куца опитвам се но ми е трудна а някой хора са такива късметлии че нямам думи:min08:

Там няма такова нещо като късмет. Има учене с разбиране.

преди 18 минути, Анито12 написа:

Искам да питам ако имам две двойки и една четворка какъв ще ми е успехът :shy-minion::shy-minion:

Аз бих ти писал  -  8. То толкова си и излиза, но........:giggle1::hush:

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

Трябва ми помощ,но не за математика.От учебна тетрадка по География и икономика за 6 клас,страница 20!Всички задачи!

преди 22 часа, Анито12 написа:

Искам да питам ако имам две двойки и една четворка какъв ще ми е успехът :shy-minion::shy-minion:

Зависи от подрредбата и даскала , ако са 2 2 4 може да ти пише и 4, а ако са 4 2 2 си за поправка.

на 4.09.2011 г. в 20:39, ............ написа:

Имам познат, влязъл в такава академия. Противно на мнението на много хора, че полицаите са глупави, там изискват много добра или отлична диплома, психотестове, както и отлична физическа форма.

Помисли добре-обикновено психотестовете са провала на много от кандидатите.

И връзки.

преди 1 час, andreygg написа:

И връзки.

Къде го изкопа този пост отпреди 5-6 години...

на 9.11.2016 г. в 21:36, ExaFlop написа:

Там няма такова нещо като късмет. Има учене с разбиране.

Мисля беше доказано, че математиката и някои други предмети/науки са напълно противоположни. Примерно за литература или география се изисква мозъка да запомня точно нещата. При математиката не е така - изисква се обемно и логично мислене, което е противопоказно при литература, география или история. И няма как човек да е добър по всичко - хем да помни мотамо, хем да е добър математик. 

Сещам се като бях студент, имахме предмет ...нещо от сорта на Охрана на труда, че не се сещам за точното име. Нямаше изпит, а само някаква оценка. Но пък така го бях подценил тоя предмет, че не ходех на упражненията. И на лекции бях рядко. Последния час ни задават по някакъв въпрос и пишат оценки. Прости въпроси, подходящи за средното училище като заземяване и зануляване. Да де, ама понеже не му ходих на упражненията, ме остави на изпит. Всъщност, на изпита залата бе почти пълна. Бая народ бе оставил на изпит. Понеже тогава пътувах, реших да прочета във влака. Но в бързината си забравих лекциите и си викам, ще поискам от колегите, които също останаха на изпит. Да де, ама в осем и половина вечерта никой не е чел и се уговарям да ми дадат лекциите след полунощ. Ама какво да чета за 5 часа? Нищо почти не четох, само се опитах да запомня някои формули, защото знаех какво ще има на изпита. е да де, ама помненето мотамо не ми е призвание и на изпита се падат въпроси за заземяване и зануляване. сещам се аз за формулите, но викам ще ги изведа, че да съм сигурен . Извеждам първата и получавам резултата. Извеждам втората, гледам и се чудя, не мога да се сетя такова нещо оня да е преподавал на лекциите. Все пак го оставих така и излизам навън. Гледам лекциите и какво да видя - оня изобщо не е извеждал формулите, а ги е дал като краен резултат. Толкова ми е и помненето. Влизаме в залата и чакаме резултатите. Първо извика моето име и се шашнах. Викам си, нещо съм сгафил и ми е писал двойка. Обаче оня ми писа единствената шестица от целия изпит, задето съм му извел формулите. Да се еба и в тъпата кратуна дето не помни. Поне може да мисли. 

Мисълта ми е, че няма как да си добър по всичко. Аз бях много добър по математика и ми правеше кеф да си решавам задачи и то сложни. Обаче не ме търси по български или да правя анализи на разни произведения по литература. Въпреки че се старая да пиша грамотно, не ме питайте какво беше глагол, сказуемо, прилагателно и определение, макар че нещо ми се върти в главата  и сигурно по пътя на логиката ще отгатна, но не и на момента ;)  Сигурно и затова днес обичам да играя заплетени игри, да разрешавам уравненията така да се каже. А тоя форум е като едно уравнение с хиляди неизвестни. Никога не знаеш какво ще изскочи в противовес и как ще разрешиш "проблема".

току-що, Кико написа:

което е противопоказно при литература

Аз затова имах 3,50 по тая дисциплина (преди известна бройка години)

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Аз затова имах 3,50 по тая дисциплина (преди известна бройка години)

Там съм и аз - 3 по български и 4 по литература.  И тоя български ме провали с бала, не ми достигнаха 15 стотни на изпита  (беше по математика) за да вляза в паралелка Изчислителна техника, та се наложи да уча Радиотелевизонна техника.   

Редактирано от Кико (преглед на промените)

6 от диплома (ходих на матура за повишение на оценка), 6 на изпита, 3,50 по БЕЛ - 3. в класирането за ИТ
Е, това беше в далечната 1983.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.