Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност

Featured Replies

О, Демокрацио! Защо се ти така страхуваш от мнението на народа!

Ти от името на народа ли пишеш когато коментираш Kaspersky?

Темата най-вероятно се затвори временно, понеже ще продължиш да пишеш едно и също и то непотготвен.

Отвори си тема Norton срещу Kaspersky и помоли някой модератор да ти я направи важна. Може и Norton срещу Comodo, понеже и той задава въпроси.

Теб не мога да те разбера. Мислеше че Kaspersky не може без въпроси, понеже си непотготвен, но когато видя обратното, се оказва че Kaspersky не ми трябва.

По тази логика- слагай Defance Wall и не ти трябва Касперски

За какво пита тога, само за да драскаш ли.

Ако си спомняш пита и за някакъв принцип на работа и беше доста настоятелен да получиш отговор. На какъв принцип Kaspersky взима това решение, на какъв онова, ма защо така ...

Оказва се че и това не те интересувало и пак си драскал ей така.

На мнение на Heineken® отговаряш така

Програмата ме пази....значи си върши работата....по какъв начин- потребителя НЕ го вълнува!

Е в крайна сметка какво те вълнува, но наистина, за да не драскам напразно покрай теб?

Редактирано от nikval (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 132,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Поздрав за чич Тошо.

Да не кажете че ъплоудърите в Замунда са безотговорни към потребителите , знаят какво причинява инсталирането на Касперски и първо качват новата версия на Acronis :clown:

Публикувано изображение

Да не кажете че ъплоудърите в Замунда са безотговорни към потребителите , знаят какво причинява инсталирането на Касперски и първо качват новата версия на Acronis :clown:

Публикувано изображение

Мохиканче, да не скивам пак твой коментар относно работещо 'кракче' :D:wink12:

По скоро отметката за цифровият подпис ;)

Публикувано изображение

Кой е този Мушмул?

Барай си макарона и да не ти пука.

Ти от името на народа ли пишеш когато коментираш Kaspersky?

От името на масов потребител, на масов ползвател! И трябва да си наясно, именно мнението на масовия потребител трябва да е важно при разработването на една програма...нали в крайна сметка за него (масовия) се прави програмата. От тази гледна точка ти подчертавам най-дебело, че Касперски не е мислена като "юзер-френдли" програма! Слушай ме и си записвай и излез от кожата на манияк!

Може и Norton срещу Comodo, понеже и той задава въпроси.

Да и комодо задава въпроси, макар и доста по-малко от преди година. Но комодо никой не го рекламира толкова агресивно!

Мислеше че Kaspersky не може без въпроси, понеже си непотготвен, но когато видя обратното, се оказва че Kaspersky не ми трябва.

Ами аз пак казвам, че Касапа НЕ може без въпроси! Това, което правиш моето момче, е САМ да блокираш всичко което се инсталира (даже и доверените може да блокираш...по желание)! И за това ти дадох като пример Defance Wall, която бачка на същия принцип! За нея също бях изписал "тонове мастило", че това за мен не е решение! И докато там, това все пак се прави от самата програма (като алгоритъм), тук ти сам, изкуствено правиш този блокаж, а не програмата....програмата би те питала....защото такъв и е алгоритъма! Сега схвана ли ми най-сетне мисълта!?!?

Касперски НЕ Е АВТОМАТ...и не може да бъде...просто не и е такъв алгоритъма! В един момент винаги ще те пита, освен....ако не направиш изкуствения блокаж...но този блокаж ще идва от теб, а не от програмата!

Ако си спомняш пита и за някакъв принцип на работа и беше доста настоятелен да получиш отговор. На какъв принцип Kaspersky взима това решение, на какъв онова, ма защо така ...

Принципа на работа на Касапа в най-най-общ план, в един момент винаги води до въпрос към потребителя...който на всичко отгоре плаща 140 лв за този въпрос! За какъв чеп, питам аз, ги плаща тия пари??? :speak: Ами по-добре тогава да сложи гущера....поне ще е без пари!

Нямам намерение да ги коментирам, но ще посоча един тест проведен от хакер.ру (не е форум, а стабилно списание, което излиза не от вчера) за байпас на антивири. По-точно беше за пълното деактивиране на процесите и програмата. Бяха тествали есет, касапа и др.уеб. Единствено с последните са видяли зор. Другите ги бяха издухали, както си трябва. С "доктора" са видели сериозен зор), но и него са го отсвирили.

Ако ти покажа тест от затворен за външни потребители форум,направо ще се схванеш...шегата настрана,но много неща остават скрити за масовия потребител.

Ако ти покажа тест от затворен за външни потребители форум,направо ще се схванеш...шегата настрана,но много неща остават скрити за масовия потребител.

Винаги съм си мислел, че си от "Анонимните"...личи ти! :)

Касперски не е мислена като "юзер-френдли"

Ми като не ти е френдли, не я ползвай, толкова ли е сложно та само боксуваш на едно място.

Касапа НЕ може без въпроси!

Касперски НЕ Е АВТОМАТ освен....ако не направиш изкуствения блокаж...но този блокаж ще идва от теб, а не от програмата!

Но може да работи като автомат, без въпроси, а ти не вярваше и то само от една настройка. Но това вече ти го показах и няма да го коментирам.

изкуствения блокаж

:lol6:

Май започна да го споменаваш откакто видя че Касапа може без въпроси.

Това, което правиш моето момче, е САМ да блокираш всичко което се инсталира

Глупости, това да не ограничен акаунт при XP

Принципа на работа на Касапа

За принципа се изяснихме, не те вълнува.

Kaspersky здраво те яде отвътре, но ти ще си кажеш, не си лош човек.

....ако не направиш изкуствения блокаж...но този блокаж ще идва от теб, а не от програмата!

Публикувано изображение

и поглеждайки назад към някои мнения в темата с подпомагането от петък насам , ще кажа,че този файл при Касперски с тази настройка (защото я има) нямаше да се стартира изобщо. Потребителя ще е защитен от неволно стартиране,защото той знае,че доверено приложение ще се стартира дори при тази настройка. Виж в червеното,дано ти се изясни :D

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Ми като не ти е френдли, не я ползвай, толкова ли е сложно та само боксуваш на едно място.

Не само аз, а и повечето колеги с които работя, не искат и да чуват за Касперски

Но може да работи като автомат, без въпроси, а ти не вярваше и то само от една настройка. Но това вече ти го показах и няма да го коментирам.

Май започна да го споменаваш откакто видя че Касапа може без въпроси.

Май си по-отскоро във форума, и не си ме чел преди година-две...Аз винаги съм бил против програмите, задаващи въпроси, по простичката прагматична причина, че потребителя не е длъжен да разбира от това, за което го пита програмата! Винаги съм бил против хипса, във всичките му форми, и който ме е чел го знае това! И понеже Касапа е една от емблемите на хипса (а на времето, когато беше още по-слаб в детекцията и дишаше праха на НОД32, това му беще единственото оръжие, с което се пъчеха касперджии) и е естествено критиката ми да е насочена към него

Kaspersky здраво те яде отвътре, но ти ще си кажеш, не си лош човек.

А мислиш ли, че само мен, в този форум...просто аз не мълча! Тази програма е супер преекспонирана в този форум, което наистина дразни и се набива на очи на човек който за първи път попада тук. Преди 4 години, когато съвсем случайно открих този форум, и все още се ориентирах във АВ защитата, тази реклама на Касапа я усетих на 3-ия 4-ия ден....страшно дразни това!

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Защо се дразниш колега? Като не ти допада - не се занимаваш с програмата и ползваш каквото си харесаш. И на мен всичките Европрограми ми изглеждат като все недозавършени... Всъщност и останалите също са недовършени.... Излиза, че трябва нещо все пак да се хареса и да се знае, че то също много пъти ще прави всякакви издънки...

Проектанта

Май си по-отскоро във форума, и не си ме чел преди година-две...Аз винаги съм бил

nikval , може и да си чели Мигел де Сервантес , Оноре дьо Балзак , Лев Николаевич Толстой и т.н. но ако не си чел Проектанта , вземи да се запознаеш с литературните му произведения и тогава пиши Публикувано изображение

Не само аз, а и повечето колеги с които работя, не искат и да чуват за Касперски

Казах ти да не я ползваш, а ти споменаваш колегите си, защо.

ОК, има различни хора, едни не харесват Касперски, други не харесват друг продукт, трети ги обединява нещо и излизат по улиците да демонстрират че са различни.

Аз пък имам познати които слагат Касперски

Май си по-отскоро във форума, и не си ме чел преди година-две...Аз винаги съм бил против програмите, задаващи въпроси, по простичката прагматична причина, че потребителя не е длъжен да разбира от това, за което го пита програмата! Винаги съм бил против хипса, във всичките му форми, и който ме е чел го знае това! И понеже Касапа е една от емблемите на хипса (а на времето, когато беше още по-слаб в детекцията и дишаше праха на НОД32, това му беще единственото оръжие, с което се пъчеха касперджии) и е естествено критиката ми да е насочена към него

Тук е така, потребителя не длъжен да знае. Но с една отметка може да се накара Касперски сам да взима решение кое приложение може да се стартира и кое не може, без да задава въпроси. А с поставена парола за настройките, спокойно можеш да оставиш детето цял ден пред компютъра.

Но ти това не го признаваш и забележи само защо, понеже не по подразбиране.

Абе момчета едно и също си мелите...Проектанте, нищо лично братле, ама започваш да дотягаш вече с твоя Касперски.Всички разбраха, че получаваш мускулни спазми, като чуеш за руснака, но това е положението.Всеки има право да пробва и използва каквото иска по лична преценка, с или без твойте упреци, програмата не става нито по-добра нито по-лоша.Това важи и за Комодо и за Нортон феновете и за.... С пожелания за лека вечер! :wink12:

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

Направете си услуга и попрочете по руските форуми, какво мислят за Касперски. Руснаците си уважават своето, но от година насам избягват да я ползват.

Направете си услуга и попрочете по руските форуми, какво мислят за Касперски.

Руснаците си уважават своето, но от година насам избягват да я ползват.

Много ми е интересно в кой точно руски форум прочетохте това...?Може ли линк..?

Но с една отметка може да се накара Касперски сам да взима решение кое приложение може да се стартира и кое не може, без да задава въпроси.

Никакво решение НЕ взема Касапа...за хиляден път го казвам това! Решението го вземаш ТИ (потребителя), при това предварително! Това е основният проблем, който на мен не ми харесва! Този "блокаж" го има в Касапа (тук е изкуствен), в Defance Wall Hips (тук се прави от самата програма, на принципа черно-бяло), има го и в Comodo (където е смес от черно-белия списък и изкуствения блокаж, по предварително зададени настройки). Това е дъвкано поне от 2 години, когато "на мода" беше все още Defance Wall.

Сега най-после изясни ли ти се какво не ми харесва!? Няма го принципа на самостоятелното решение, без участието на потребителя под някаква форма! Касапа оставен с фабричните настройки, които незнайно защо се водят "автомат", ще те побърка от въпроси, ако програмата не е в списъка му с доверени програми.....просто ще те побърка! Комодо- също! Defance Wall пък директно ще го блокира и прати в недоверени, без и тя да знае реално дали програмата е вредна или не!

Забележи, че аз не казвам дали всяко от горните решения помага за защитата или не помага, а че на мен не ми допада защото потребителя под една или друга форме се въвлича в работата на програмата, а не трябва да е така! Единствено при Defance Wall го има елемента на автоматизъм и програмата не иска съгласието на потребителя /до колкото помня/, а директно определя файла или като "чер" или като "бял", без обаче да има възможност да анализира файла антивирусно.

Т.е. и при трите програми с ясно изразени хипсови функции, се вижда големия недостатък на хипса....въвличането на потребителя в играта! Ето това на мен не ми харесва! А като добавим, че за Касперски е характерна и прекалено голямата и излишна информативност- тук чашата най-силно прелива!

.... в Defance Wall Hips

Проектанте,нищо лично ама е DefеnseWall не DefanceWall в твой преден коментар мислех,че е правописна грешка ама явно не е.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Много ми е интересно в кой точно руски форум прочетохте това...?Може ли линк..?

Сам можеш да си намериш доста подобни линкове - но няма реален смисъл допълнително да се занимаваш. Много хора участват във всевъзможни форуми и им е странно трудно да схванат, че няма идеална програма и че при всички има грешки, пропуски и FP. Ако проектанта така продължава - заради него ще взема да си инсталирам два броя KAV - един руски и един китайски,заедно.... Поне ще правя още весело на съфорумци.

Проектанте,нищо лично ама е DefеnseWall не DefanceWall в твой преден коментар мислех,че е правописна грешка ама явно не е.

да не те бърка....английския не го владея....

Това е дъвкано поне от 2 години, когато "на мода" беше все още Defance Wall.

DefenseWall още си е на мода , но е твърде сигурна и на никой не му се занимава с нея.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.