Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност

Featured Replies

... Обаче искам още бира.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=iyHzGhCYbTg

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 132,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

За тази вечер - 1 литър болярка + 2 литра загорка + 2 литра ариана - и после не е скучно.... Може и още - но и утре е ден! Щяло да вали дъжд... Тогава бирата няма така да е предпочитана....

Интересно развитие след сълзливите откровения, се почна с поредната безсмислена тема и тя веднага се напълни със злобни и ехидни подмятания.

Е,за няколко минути се напълни с мнения ама с какви? Това е въпроса :mad:

Не знам,но прочетох повечето теми тук и да ти кажа друг потребител с толкова много еднотипни клеширани мнения освен тебе,не срещнах.Навираш за щяло и нещяло тоя касперски,че чак досаден ставаш.Преди да определяш кое какво мнение е,прочети първо твоите!

Не знам,но прочетох повечето теми тук и да ти кажа друг потребител с толкова много еднотипни клеширани мнения освен тебе,не срещнах.Навираш за щяло и нещяло тоя касперски,че чак досаден ставаш.Преди да определяш кое какво мнение е,прочети първо твоите!

Поста ми беше провокиран от конкретна тема,която нямаше как да не ме наведе на подобна мисъл. Няма и как да дам линк към постовете в нея понеже оперативно беше изтрита. И с право.

Що се отнася до критиките ти ги взимам под внимание,но това не значи,че напълно съм съгласен с тебе. Както и ти с мене.

Касперски се намесва в някакви псевдоскандалчета тука напълно целенасочено и от определен човек. Затова ти е дал рейтинга в поста.

Занапред за Касперски ще пиша само в темата му и се надявам да не дразня никого. Няма и да отговарям повече на подобни коментари.

Приятна вечер.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Вероятно и аз досаждам с мнения за Symantec,Comodo,Rising...Обаче при тях има интересни и безплатни възможности за ползване. ESET и Касперски например нищо безплатно не предоставят - но пък има достатъчно много ключове за програмите им из разни странни сайтове.... Някои хора все безплатно ги ползват. А дали това си заслужава? Да се ровиш в едни от най-богатите на буби сайтове.... Да ровиш за буби дори е интересно. Но да търсиш ключ за тези програми - съвсем не го проумявам... Защото тези програми също са толкова "недоразвити" като останалите. Нека не ми се сърдят авторите им - за мен често е и удоволствие да им помагам в пустото постоянно догонване...

Редактирано от NEY (преглед на промените)

Вероятно и аз досаждам с мнения за Symantec,Comodo,Rising...

Мммм слабо казано , направо патологичен случай за учебниците.

Странни работи - мохикани, танганайки и т. н. са си "внушили" , че са наясно "що е патологично"... Прилагателното "патологич|ен, -на, -но, -ни" означава "болест|ен, -на, -но, -ни" в буквалния смисъл и не е коректно да се употребява в преносен смисъл. "Общо 192-ма души в страната правят аутопсиите. Така на 100 000 българи се падат средно 2,58 патолози, което е почти два пъти по-малко в сравнение със САЩ".... Схващаш ли, поне този път, за какво иде реч, Мохикане?

Схващаш ли, поне този път, за какво иде реч, Мохикане?

Не , а ти защо питаш ?

Ами то и аз се чудя защо те питах....След като не щеш да схващаш...

Браузвайки преди една-две седмици за новинки, ми попадна една доста странна статия в блога на Касапа с която съвсем не съм съгласен. Не намерих тази от юни, но намерих ещо малко по-старо:

http://www.kaspersky...hat_you_pay_for

But at Kaspersky Lab we remain confident that the hard work of thousands of brilliant developers, experts and innovative leaders ensures that paid products are more effective than their free rivals.

....ъъъъ? Хайде, де! Продуктите на Касперски спадат към една от трите компании, на които се доверявам (макар и да знам, че 100% гаранция няма...). Подобно изказване не им прави чест. Нито спрямо Аваст, Авира или ЕйВиДжи.

Да точно така! Аваст е най-използваната програма за защита в света и сигурно на Женя му е неприятно от този факт, и да!, потрбителите на безплатната Авира са сигурно повече (или поне не са толкова по-малко) от тези на Каспър, но... някои неща не се случват просто така, и хората не ги използват единствено поради факта, че са безплатни. Да това е повлияло на избора им на повече от 50%, но... има и други безплатни решения, а и Аваст и Авира с годините са се доказали, нали? А с какво са се доказали такива, като Quick Heal, които са платени да речем? Или iolo антивирус или... има много примери. Знаете какво имам предвид.

Така че, Женя. уважавам продукта ти, Касапа е железен!, но точно заради черният пиар, страня от теб.

А и още нещо. Там се споменават тестовете на av-Test. Нямам намерение да ги коментирам, но ще посоча един тест проведен от хакер.ру (не е форум, а стабилно списание, което излиза не от вчера) за байпас на антивири. По-точно беше за пълното деактивиране на процесите и програмата. Бяха тествали есет, касапа и др.уеб. Единствено с последните са видяли зор. Другите ги бяха издухали, както си трябва. С "доктора" са видели сериозен зор), но и него са го отсвирили.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Браузвайки преди една-две седмици за новинки, ми попадна една доста странна статия в блога на Касапа с която съвсем не съм съгласен. Не намерих тази от юни, но намерих ещо малко по-старо:

http://www.kaspersky...hat_you_pay_for

....ъъъъ? Хайде, де! Продуктите на Касперски спадат към една от трите компании, на които се доверявам (макар и да знам, че 100% гаранция няма...). Подобно изказване не им прави чест. Нито спрямо Аваст, Авира или ЕйВиДжи.

Да точно така! Аваст е най-използваната програма за защита в света и сигурно на Женя му е неприятно от този факт, и да!, потрбителите на безплатната Авира са сигурно повече (или поне не са толкова по-малко) от тези на Каспър, но... някои неща не се случват просто така, и хората не ги използват единствено поради факта, че са безплатни. Да това е повлияло на избора им на повече от 50%, но... има и други безплатни решения, а и Аваст и Авира с годините са се доказали, нали? А с какво са се доказали такива, като Quick Heal, които са платени да речем? Или iolo антивирус или... има много примери. Знаете какво имам предвид.

Така че, Женя. уважавам продукта ти, Касапа е железен!, но точно заради черният пиар, страня от теб.

А и още нещо. Там се споменават тестовете на av-Test. Нямам намерение да ги коментирам, но ще посоча един тест проведен от хакер.ру (не е форум, а стабилно списание, което излиза не от вчера) за байпас на антивири. По-точно беше за пълното деактивиране на процесите и програмата. Бяха тествали есет, касапа и др.уеб. Единствено с последните са видяли зор. Другите ги бяха издухали, както си трябва. С "доктора" са видели сериозен зор), но и него са го отсвирили.

Да напоследък много се оливат с този пиар,но не само от Касперски. Явно ги бърка стремителното развитие на безплатните анти-вирусни решения.

Що се отнася до xaker.ru .... има форум точно към тях http://forum.xakep.ru/

Публикувано изображение

Ще опитам да дам нещо оттам ;)

Ей ви една връзка

http://www.armada.hut2.ru/

Ръководителят на Microsoft - най-лошият мениджър в САЩ

Авторитетното списание "Форбс" публикува последния си рейтинг. Този път той се отнася за най-лошите изпълнителни директори на големи корпорации в САЩ. "Списъкът на срама" е воден от Стив Балмър, който ръководи Microsoft от 2000 г. насам. В същото време той е и на 19 място в списъка на милиардерите на "Форбс".

Публикувано изображение

Балмър е често критикуван от инвеститорите,служители и анализатори.Според журналистите Forbes,при Балмър "Майкрософт" не е могъл да се развие по такива перспективни пазари като мобилна музика, смартфони и таблети. В резултат на това страда не само на софтуерния гигант, но и други компании като Dell, HP и Nokia...

Источник: http://www.macdigger...er-bad-gay.html

• 2 седмици по-късно...

Голяма статия , голямо чудо , да се смее ли човек да плаче ли :indian:

Публикувано изображение:lol6:

че даже и защитена от копиране. Само дето форума е в стил Натюрморт :giggle1:

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Голяма статия , голямо чудо , да се смее ли човек да плаче ли

Не се карайте! В блоговете и на двама ви има по-нещо интересно и ценно, което на всеки незапознат би могло да е от полза!

Я си стиснете ръцете.... :handshake:

Taка си е. Аз от блога на Мохикан видях как да си настроя стената на Комодо. Надявам се, че и проектанта ще съумее да събере някъде всичките си идеи и препоръки. Ако направи антивирус, който не задава въпроси, прави кафе и замества гаджето, когато не е на кеф, ще бъде просто невероятно.

Taка си е. Аз от блога на Мохикан видях как да си настроя стената на Комодо. Надявам се, че и проектанта ще съумее да събере някъде всичките си идеи и препоръки. Ако направи антивирус, който не задава въпроси, прави кафе и замества гаджето, когато не е на кеф, ще бъде просто невероятно.

Сигурен съм, че идеите ги има, просто е въпрос на връме да ги осъществи! :wink12:

Ако направи антивирус, който не задава въпроси, прави кафе и замества гаджето, когато не е на кеф, ще бъде просто невероятно.

Това се предстоящи функции, предвиждани във Kaspersky Guiuvetch World Galaxy Security 2015- Free Edition, и не искам да плагиатствам! :whist:

п.п. Иначе през 2010 бях направил един сайт за антивирусен анализ и статистика, който още си стои, но не е поддържан от тогава....Започнах да го градя, но ме налегнаха различни проблеми и така и остана- в начален стадии

Редактирано от Проектанта (преглед на промените)

Ммм неговото може да е блог и да се хоства от Гугъл с цената да събират данни за посетителите къде и какво правят.

Публикувано изображение

Но при мен този филм не се прожектира :rolleyes: аз си плащам за хостването на сайта , за да не събират информация от посетителите.

Публикувано изображение

Каква ли информация от посетителите биха събирали - например за ежедневните им навици. Че то това тайно ли е? Скривам си ползваните ОС и браузър за да не съм лесна мишена за сърдити автори на буболяци. Google и Nigma са любимите ми търсещи системи и аз нямам нищо за криене от тях. Браво за обобщенията в блогове! Само не се обиждайте един друг , търсете добрата страна на хумора. Когато пишете кофти неща разваляте настроението и на други съфорумци, имайте го предвид...

Каква ли информация от посетителите биха събирали - например за ежедневните им навици.

Колега съфорумец,ти какви навици имаш?
Нормалните навици няма с какво на никой да са интересни.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=I6HgLcMmIKk&feature=player_embedded

Приятно клипче с просто и разбираемо обяснение и

https://www.eff.org/...your-site-alive

кратък наръчник за предпазване от DoS и DDoS атаки, предназначено за собственици на сайтове от EFF (Electronic Frontiers Foundation).

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Публикувано изображение

О, Демокрацио! Защо се ти така страхуваш от мнението на народа!

Информация богата

се в медии разлива,

но първо през мъглата

минава обектива.

Така е, щот’ онези

ги вече притежават,

а те, критични, тези

не искат да предават.

Нищо демократично няма! Сещам се за бай Тошо ,когато кажеш дори и виц за него заминаваш в Белене,сега не е по различно в темата с Касапа,че и не само там,само че в случая .... Касапа е бай Тошо :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.