Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност

Featured Replies

Не не сме наказани..няма за какво.....Защо питате..?

Интересувам се :)

Ето и един пример - защо!

Много се извинявам но ми стана интересно , доста хора гледам недоволстват от AVG .Кое точно не ви харесва в нея - пропуска вируси ли , товари ли, бъгва ли се или нещо друго ? Аз от 10 години съм с нея и съм супер доволен , дори съм решавал не малко проблеми с нея на приятели който са били заразени . Не съм някакъв разбирач просто ми стана интересно , ако може и някой от HJT Team да изкаже мнение ще съм много благодарен !

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 131,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хипс за пример Комодо, следван от Касапови... Айде да видим, кой няма да го признае ;)

Както е известно, аз не харесвам хипсови програми, които искат вземане на решение от страна на потребителя (ПЪЛНО БЕЗУМИЕ), но като цяло съм съгласен, че комодския хипс е като, че ли най-дружески настроен към потребителя. А специално за НОД-а- мога да кажа едно- тай програма я развалиха. Кажи ми кой нормален потребител ще се оправи тая гора от настройки, която има НОД. Ужас са му настройките!

Забранено ако не е разрешено с правила.

Ключът е в тебе,друг няма такъв. Разбойника трябва да има физически достъп до компа ти ;)

Не е задължително да има физически достъп , създаването на допълнителни правила не затварят дупките в сигурността :clown:

Публикувано изображение

Забранено ако не е разрешено с правила.

Ключът е в тебе,друг няма такъв. Разбойника трябва да има физически достъп до компа ти ;)

Хипса на Есет е много труден за настройване от моя гледна точка.

Разхвърля правилата,не ги събира по-групи като производител. Например правилата на Майкрософт да ги раздели от другите и да създаваш правила по-групи. И отделно ако желаеш. Много трудоемко е събирането на правилата за един файл в едно правило. Достъп,промяна на регистър,запис ... все отделни правила. Примерно Скайп ти иска запис на файл,четене на регистъра,достъп до еди кво си и т.н всичко това го мята правило след правило и като отвориш настройките получаваш лек шок.

Иначе настроен хипса мърдане няма.

Да, аз зададох реторичен въпрос, знаейки отговора. Само че има ли смисъл от прекалената превенция, ако дори и безвредните процеси (които в даден момент могат да са неопознати и блокирани) да налагат отново ръчкане за да се разрешават... умален име е ХИПС-а. Ползвал съм го на пълна ключалка... въпроса е рационално ли е ? Според мен не.

И един виц :)

Баба и Дядо си говорят вечер в леглото.

Бабата: - Сънувах чувал пълен с твърди и големи.......

Дядото:- Моят там ли беше ?

Бабата: - Да, ама с него беше вързан чувала!

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

Да, аз зададох реторичен въпрос, знаейки отговора. Само че има ли смисъл от прекалената превенция, ако дори и безвредните процеси (които в даден момент могат да са неопознати и блокирани) да налагат отново ръчкане за да се разрешават... умален име е ХИПС-а. Ползвал съм го на пълна ключалка... въпроса е рационално ли е ? Според мен не.

Рационално е взависимост от целта. Слагат се програмите,слага се катинара и оставяш баба и дядо на компа! Аз например не инсталирам дори ъпдейтите а само веднъж в месеца. Мой познат от две години с Есет като му обясних как да си направи настройките,след месец дойде и вика ей тая програма голям звер. Нищо не пропусна,нищо не ме притеснява. Ашколсун...

Казах,че отрицателното е,че не ги групира по-правила на групи ами ги мята като с лопата.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Казах,че отрицателното е,че не ги групира по-правила на групи ами ги мята като с лопата.

Точно за това казвам, че още им е дървен и не толкова интуитивен ХИПС-а. Дано го размърдат иначе не е зле програмата.

Гледам Мухикана в МаймунДа, пак ръси хитрости :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Разбра, че тука никой не те отразява май и почна на други места да спамиш и пропагандираш по най-компрометирания начин .... Жив и здрав.

И да припомня:

Гледам Мухикана в МаймунДа, пак ръси хитрости :

Публикувано изображение

Разбра, че тука никой не те отразява май и почна на други места да спамиш и пропагандираш по най-компрометирания начин .... Жив и здрав.

Съмняваше ме че е друго

Публикувано изображение

Като ми поднасяш толкова небрежно послания....Мисля, че е време да си смениш аватара на

Публикувано изображение

Така пак няма да те взимат на сериозно, но поне ще си по-уверен защо ;)

Като стана въпрос за Танганайка,какво става с новият Комодо?

Проблеми с урагана

Thank you guys!

record flooding in jersey city, NJ and many of our staff have no power at home Публикувано изображение

Everyone seems to be well, which is the most important thing.

So it will take us few days until we get back to normal.

thank you for your support.

Melih

Проблеми с урагана

Ха,урагана удави Комодо,ха,ха.

Ха,урагана удави Комодо,ха,ха.

Гущеро може де плува, нема страшно.

Какво мислите Avira Free или Avast Free е с по-добра защита напоследък. Моля конкретно,без залитания и без предложения за други продукти! Уеб антивируса не е предимство при избора. Коя според вас е с по-малко бъгове? След тридесет минути ще се слага. Благодаря предварително. Да допълня лаптопа е Toshiba стар модел и с оригинален рековери диск под Windows XP

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Какво мислите Avira Free или Avast Free е с по-добра защита напоследък. Моля конкретно,без залитания и без предложения за други продукти!

Уеб антивируса не е предимство при избора. Коя според вас е с по-малко бъгове? След тридесет минути ще се слага.

Благодаря предварително.

Аз бих заложил на Аваст-а.При много потребители си наблюдава неприятно забавяне при браузване.Наскоро пак беше дискутирано в темата за Авира.

Аз бих заложил на Авира...последните почистени от мен компютри бяха буквално доста затормозяани от уж леката антивирусна avast!.... Което също е доста дискутирано и в нашия форум в темата за avast! Ако беше частен случай ок, но аз се натъквам на проблеми с avast! почти нa всяка втора машинa, която подхвана.

Аз бих заложил на Аваст-а.При много потребители си наблюдава неприятно забавяне при браузване.Наскоро пак беше дискутирано в темата за Авира.

Това ме притеснява но не толкова. Благодаря ти.

Аз бих заложил на Авира...последните почистени от мен компютри бяха буквално доста затормозяани от уж леката антивирусна avast!....

Което също е доста дискутирано и в нашия форум в темата за avast!

Ако беше частен случай ок, но аз се натъквам на проблеми с avast! почти нa всяка втора машинa, която подхвана.

Благодаря и на тебе за съвета. Имам си предпочитания но не искам да се почва с кавги. Ще допълня само,че Аваст го бях слагал преди година на този компютър,същият преди това две години беше с Авира и беше пушка.

О не, далеч съм от мисълта да споря...И аз искам avast! да го видя подобрен, но просто не се случва... Предлага повече неща за безплатна програма, интерфейса е интересен, но просто си е бъгава, тежичка и т.н. Но който си я харесва, нека да си я използва. Въпрос на вкус. :)

Какво мислите Avira Free или Avast Free е с по-добра защита напоследък. Моля конкретно,без залитания и без предложения за други продукти!

Уеб антивируса не е предимство при избора. Коя според вас е с по-малко бъгове?

къде ги сънувате тия бъгове при Аваст, не знам! :ohmy: От две седмици ми е на служебния лаптоп- нито бъгове, нито нищо....компютъра е по-пъргав от колкото беше преди това с лицензен НОД. бъгове може да има, ако преди това е бил затлачен компютъра с нещо....иначе не си го обяснявам! Авирата доста се е подобрила в новата версия, обаче е тегава програма- бавно стартира сканиране, бавно се отваря основния екран, иначе детекцията много добра.

Аз бих сложил Аваст-а, най-малко заради доста по-големите възможности като опции, които има спрямо класическия антивирус-Авира...просто е по-прагматичната програма!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Повярвай ми...avast! доста приятели на които съм я слагал се оплакват от забавяне...

Не ми се търси из целия подраздел, но един от много случаи е този:

http://www.kaldata.c...р/#entry2378515

Освен от разделите, лично аз съм си имал вземане даване с поне 10 машини с аваст (най-малко) като поне 7 са имали проблеми с нея.

Цялата тема на avast! също е бъкана от подобни коментари:

http://www.kaldata.c...20#entry2255451

Слагал съм я на хора след почистване в Скайп, TeamViewer-a, дори в офиса...дори на шефката....направо ги сгъва машинките..а с CIS или с Avira + Comodo Firewall заприпкаха.

В чуждестранните форуми и там. За мен е нестабилна програма, но то перфектна няма.

Едит и тук:

http://www.kaldata.com/forums/topic/197653-avast-anti-virus-freeprois-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d0%b8-%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%be%d0%b1%d1%81%d1%8a%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82-2/page__st__920#entry2155985

Повярвай ми...avast! доста приятели на които съм я слагал се оплакват от забавяне...

съжалявам....Не мога да ти повярвам, понеже го ползвам в момента, и машина е чувствително по-лека от периода в който беше инсталиран НОД. За бъговете също не мога да се съглася. Но ми е ясна скритата платена реклама, което тече тук, така, че всичко си обяснявам!

Каква скрита реклама бре човек? Аз да не работа за Avira? Осъзнай се...мразиш да те изкарват лъжец? Е и аз мразя! Явно не приемаш чужди мнения...твоя воля...жалко наистина, че не направих папка с архив от недоволни потребители.

...жалко наистина, че не направих папка с архив от недоволни потребители.

А, още не е късно.Отсега знам, кой ще озаглави класацията!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.