Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност

Featured Replies

Какво пак се докарваш знам че си нагаждач , помощта която предлагат създава зависимост. Ако искаш да помогнеш истински на някого не му давай рибата покажи му как сам да си я улови.

Генерален извод на Вас лудите, е че когато на някой му съвпада мирогледа с на друг човек е нагаждач. В твоето племе ако има много нагаждачи не си мисли, че в цивилизацията всички са такива. Остър езика имаш, характерно за такива като тебе е, че са силни само на маса и от вкъщи ;) Ти пак изхождаш от гледна точка на човек, който има познания, аз ти казвам, а и знам, че знаеш има хора, на които не им се отдават тези неща и гледа компа като голям камък, на такъв човек ако му дадеш такъв обем от информация освен да го шашнеш друго няма да стане и ефекта няма да е положителен.....

Като чета назад темите и като те гледам какви познания си имал... а сега на къв се прайш си смешен (не се самозабравяй) :) Поздрави мистър компетенция.... Препоръчвам ти от сърце да прочетеш това http://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=169&WorkID=4867&Level=1 (За такива като тебе се казва от народа:Пази боже сляпо да прогледа)

П.С; Затвърждава се убеждението ми, че човек колкото и да иска да помага, колкото и да е добронамерен все ще се намери един пълен п....л, който да му прецака настроението и да го накара да загърби доброто си дело....

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 132,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво пак се докарваш и нагаждаш , помощта която предлагат създава зависимост. Ако искаш да помогнеш истински на някого не му давай рибата , покажи му как сам да си я улови.

И досега не сме помагали...хахаха ок.

Отивай да ловиш риба => http://www.kaldata.c...moval-академии/ :D :D :D

По-другите въпроси съм ти писал тук:

http://www.kaldata.com/forums/topic/183818-%D0%BF%D1%8A%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BC-%D0%B8-%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82/page__st__1440#entry2384048

Логиката, че ако си заразен трябва да форматираш и преинсталираш е толкова правилна, колкото ако някой има проблем със скайп, браузер, офис пакет или друга програма - да преинсталира операционната система, а не самата програма. Да не говорим, че в повечето случаи може да се размине с някакво фиксче или промяна на настройките/регистрите и да се спести деинсталация. Заразите също са софтуер и като всеки друг може да се премахне без да се извърши формат. Ако разсъждаваме по по-горния начин трябва да затвори форума и да сложим табела - "При всякакви проблеми - форматче и преинсталация на ОС", а не да търсим решения.

Индианец,ей такива комлексари като тебе ги срещам всеки ден! Виж к'ва кифла си бил,сега си вече голям надут козунак и спри да подскачаш,ами напиши нещо поучително! http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=95173&st=180 http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=95173&st=165

Че всеки е тръгнал от някъде, така е...но аз като казвам, че има полза от градивната комуникация помежду ни - така е!

Пример - http://www.kaldata.c...е/#entry2253560

Тук няма място за срам, никой не пише оценки, но кой каквото научи все файда е нали!?

Логиката, че ако си заразен трябва да форматираш и преинсталираш е толкова правилна, колкото ако някой има проблем със скайп, браузер, офис пакет или друга програма - да преинсталира операционната система, а не самата програма.

От бейсик-ниво ти казвам, че да правиш сравнение на проблем със скайп, браузер или офис, от една страна, с проблем със вирус-от друга страна, е меко казано-подвеждащо. Няма нищо общо единият проблем с другия.

HJT-отбора скочи, защото си мислят, че едва ли не- омаловажавам значимостта и смисъла на това, което правят. Няма такова нещо! И друг път съм казвал, че за мен функцията на АВ-програмата трябва да е в превенцията...там трябва да се акцентира най-вече, а не в почистването, както наблягат някои производители. Ако АВ програма е допуснала заразяване и не успява да се справи със заразата, то значи проблема е сериозен и няма смисъл (за мен) да се изнасилва ОС със всевъзможни инструменти. Минава се директно към формат на целия хард- сигурно и надежно изчистване. За да не се губят лични фалове- трябва да се прави редовно резервно копиране на външен носител. И мисля, че точно на това трябва да се научи всеки потребител- да си копира периодично файловете и да си прави образи.

• Преинсталация с пълен формат на Уин 7 отнема около 1 час
  • Инсталация на Акронис- 10 мин
  • Възстановяване на образ от Акрониса- 35-45 мин
  • Обновяване на ОС с актуалните ъпдейти- 10-15 мин
  • Добавяне на някои допълнителни програми, които ги няма в образа-30-40 мин
...............

Общо- около 3 часа!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

Преинсталация с пълен формат на Уин 7 отнема около 1 час

• Инсталация на Акронис- 10 мин
  • Възстановяване на образ от Акрониса- 35-45 мин
  • Обновяване на ОС с актуалните ъпдейти- 10-15 мин
  • Добавяне на някои допълнителни програми, които ги няма в образа-30-40 мин
...............

Общо- около 3 часа!

Общо:

Да накараш Статик да спре с безумните статистики - безценно!Абе Минчо, добавяне на някои допълнителни програми е много разтегливо понятие.

На едни им трябват само браузър и скайп, на други десетки програми (да не ги изброяваме!).

Рече и отсече - 3 часа! :D

Рече и отсече - 3 часа! :D

Ако образа е пресен, т.е. скоро направен, 3 часа са много. Ако ще трябва да се добавят повечко програми, може да отиде и 5-6 часа...може и един ден, ако имаш образ само с гол Уин. При всички положения- получаваш гарантирано чиста и освежена ОС.

Статик ок, но както знаем няма антивирусна, която засича всичко на 100%. И тогава какво...при всяка инфекция - формат. Това е доста непрактично решение. Направо си граничи с безумие. Колкото до image-a, ако повечето хора го имаха, то тогава нямат нужда и от антивирусна нали...щом най-лесно ще е да върне към предишно състояние в стил сянка...но пък, ако не се обновява често съдържанието на Image-a едно подобно връщане би го върнало доста назад. Иначе да, ако има култура на бекъп съм съгласен донякъде.

Статик ок, но както знаем няма антивирусна, която засича всичко на 100%.

Дай да си говорим реално- вероятността нормален потребител да попадне на вирус, който не се засича т.е. т.н "0-дей" вирус, е много, много малка! Само в специлизирани сайтове (знаем кои са), както и в такива форуми, може да се попадне на такъв вирус. Така, че вероятността съвременна АВ програма, в нормални реални условия, да не засече е малка!

Пак ще подчертая, че за мен е по-важно хората да се научат правилно да работят с компютъра и личните файлове, т.е. да се научат на превенция, а не на чистене! Не е необходимо да разбираш от регистри, от това как си взаимодействат отделните модули на ОС (това са знания за професионалисти), за да умееш правилно да боравиш с компютъра и да си пазиш информацията!

Защо да се концентрирам върху това как ще се лекувам, ако се разболея, като е по-разумно да се концентрирам върху това- как да не се разболея!

От бейсик-ниво ти казвам, че да правиш сравнение на проблем със скайп, браузер или офис, от една страна, с проблем със вирус-от друга страна, е меко казано-подвеждащо. Няма нищо общо единият проблем с другия.

Напротив, едно и също са!

Именно нивото определя дали това е нещо сериозно или поредната програма, която липсва в контролния панел и трябва да бъде премахната. HJT с лекото отстраняват всякакви зарази благодарение на добрата подготовка и опита, който са придобили лекувайки чуждите компютри. А че начинаещите потребители се шашкат при мисълта, че имат зарази и незнанието им за борбата с тях придават един драматично-лиричен нюанс на нещата, клонящ към ужаси. Понякога омазана инсталация/деинсталация на програма може да затрудни повече отколкото премахване на "шепа" троянци от домашното PC. Както написах по-горе заразите са софтуер и като всеки друг се премахва успешно без формат. Преди време когато не знаех за съществуването на инструменти за спиране услугите и премахване на останките на антивирусни и антишпионски програми съм изпитвал огромни затруднения за премахването им, особено когато при деинсталция се омазваха нещата и след рестарт иконките им стояха в трейя. Заради AVG, Avira и avast! съм правил преинсталация на уиндоус от незнание и от паника. Това обаче сега не ме затруднява и не намирам премахването им за по различно от това на скайп или офис пакет. Аналогично е със заразите!

Както има една приказка от бойните изкуства за начинаещия ( от незнание) и майстора (от опит) мае гери си е просто ритник, но за обучаващия това е нещо много сложно и трудно за изпълнение.

Индианец,ей такива комлексари като тебе ги срещам всеки ден!

Виж к'ва кифла си бил,сега си вече голям надут козунак и спри да подскачаш,ами напиши нещо поучително!

http://www.kaldata.c...ic=95173&st=180

http://www.kaldata.c...ic=95173&st=165

Добър ден, друже!

Виждам че отново си в играта и се радвам...

Поздравче:

А бяхме новобранци :)

http://www.kaldata.com/forums/topic/156150-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D0%B4%D0%B2%D0%B0-%D1%84%D0%B0%D0%B9%D0%BB%D0%B0-hosts%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BB%D0%B8-%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD/page__hl__uriel#entry1711629

http://www.kaldata.com/forums/topic/161623-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%B5-%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B2%D0%B5%D1%80-splpsys-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD/page__hl__uriel#entry1783425

Много научих и следях темите им и сега мога да заявя, че нямам нужда от тяхната помощ.Не че знам всичко...

Ама се учих.Доста съм преинсталирал, ама вече се научих как да лекувам и с какво благодарение на хората във форума тук.

А в началото не знаех как да използвам Winrar и Daemon tools.

Поздрави :)

P.S: Това обаче не променя факта че, Михнев трябва да изпие две каси с топла бира през лятото! ;)

Много се радвам, че преди време попаднах да този форум, понеже тук сме се събрали всички компютърни мазохисти :) Преди това се чувствах самотен в моето садо хоби :), но Ви срещнах...... I love you Kaldata community , време е за спра Рома :)

И аз те обичам :ph34r:

Здравейте, антивирусната ми програма засече проникване в системата. При сканирането се получи това - "Оперативна памет » C:WindowsMicrosoft.NETFrameworkv2.0.50727vbc.exe - вариант на Win32/Fynloski.AA троянски кон - не може да се почисти "

Моля да ми помогнете!

Айде и НОД-а изгоря! Всеки ден нови и нови хора "закачат" по нещо! Чудна работа!? :ohmy: Абе от къде ги хващат тия вируси, къде лазят....не мога да разбера. Аз що не мога да хвана?

.....Като се има впредвид, че в случая жена е заразена, съм почти убеден, че коня е дошъл или през скайп или през фейсбук! Цъкала е някъде във бука....

Ето тук идва културата за ползване на интернет. Според мен подобни хора е добре да се насочват към програми с настройки по дефолт, които биха осигурили повече защита. Далече съм от мисълта, че аз, Вие като се интересуваме и като пробваме настройки за по-добра превенция всички го правят. Много хора слагат за да има.. но това не е правилно...

Ето тук идва културата за ползване на интернет

Аз отдавна съм без защита на моя комп и нямам грижи.

Ползвам защитната стена на уиндоус и рутер, и няколко добавки към браузъра ...

Аз си криптирам важните файлове и никой криптиращ вирус не може да ги докопа.И затова си има програми.Имам два бекъпа с Акронис като единия е постоянно актуален и се чувствам сигурен.

БекЪпа на Акронис е задължителен при мен за 8 мин се оправям при издънка :) и то ти ми даде акъл за това, благодаря :)

Ти си интересен човек, толкова си самовлюбен, че дори не виждаш, че не аз имам проблем с теб, а ти имаш проблем с всички. А епитетите, който си използвал, към мен и другия колега всъщност много ти отиват :) . Наистина искам да запазим добрия тон. Гледай сега колко ще харесат този коментар и пак ми пиши :)

Аз що не мога да хвана?

Бъди по-любопитен. ;) Ако не знаеш английски също помага (не да се закачиш, а да се предпазиш) - за щастие измамите на български не са много май.

Пример: Is This Your New Facebook Pofile? Aко не знаеш английски, не му се чудиш... ама като те загложди, като го прочетеш... :)

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Много сте се разписали днес бре, точно когато ме няма да взема участие в спама и аз :ph34r:

И отново заяждания :( стига бе хора във виртуално пространство сме все пак.Не ви ли стигат дневните проблеми,че и тук.

Поздрав за всички:

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=V3eOuK_-c34&feature=share&list=PL22B4D71426E683AD

Всички нерядко грешим. Отговорих ти и във фейса - защо да се отказвам от приложение, което ми показва безброй снимки на приятели...

Ясно,ама то се праща покана веднъж,да не е от ЕГН-то бре :clown:

Публикувано изображение

Редактирано от Lost in (преглед на промените)

Дай да си говорим реално- вероятността нормален потребител да попадне на вирус, който не се засича т.е. т.н "0-дей" вирус, е много, много малка! Само в специлизирани сайтове (знаем кои са), както и в такива форуми, може да се попадне на такъв вирус. Така, че вероятността съвременна АВ програма, в нормални реални условия, да не засече е малка!

Ами не е точно така. Те "хакерите" знаят, че доста хора ги е страх да се ровят из "тъмните" кътчета и затова използват похвати като хакване на легитимни сайтове при посещението на които нищо неподозиращия потребител може да се зарази (дали чрез уязвимост в браузъра, стара версия на Java, Adobe Reader, Adobe Flash Player), скриптови атаки от сорта на Exploit script obfuscation и т.н. Има го и метода на "отравяне на резултатите на търсачката" при сърчване в Google. Така че далече не е необходимо да търсиш заразата по тъмните сайтове... А и какво ще засече съвременната антивирусна пак е относително понятие....malware-a често е крачка пред AV лабораториите...и щом я има темата за подпомагането, явно има защо. :)

Поздрави и лека вечер! ;)

Справя се с по-гадните неща като Necurs, ZeroAccess, TDL4 и подобни. Модула fixdamage не е лош за оправяне на някои поразии от ZeroAccess.

Справя се с по-гадните неща като Necurs, ZeroAccess, TDL4 и подобни.

Модула fixdamage не е лош за оправяне на някои поразии от ZeroAccess.

Пише,че е бета но не видях тема във форума им. Благодаря ти. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.