Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност

Featured Replies

==== Един преинстал с инсталиране на всички програми и пълен ъпдейт на ОС става за час и половина ( XP ) , ако е Win 7 за един час.

Да ве... ами ъпдейта на системата? Колко време заема обновяването на Windows XP от SP 2 примерно както беше последният комп който преинсталирах.

Имаш драйвери и периферия и аз например рестартирам два пъти след всяко инсталиране на драйвер. Отделно има донастройване на приложенията,като например Фотошоп,Пикаса дори браузъра има нужда от пипане тук там.

Определено за читава инсталация е нужен поне половин ден и още един за тестване на всичко. Едва тогава се дава за ползване!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 131,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Той Статика си мисли, че света се върти около него и статистиките му!

Не мога да ти дам повече плюсчета за това мнение, иначе бих ти дал 10

пп. Мога, но няма да е редно ;)

Редактирано от nikval (преглед на промените)

И какво доказваш с това - как няма да мръднеш и на см с някакви знания. Жалко, че българина винаги удря формата и за най-малкото нещо без да вникне и да се опита да си го реши за да знае как да го преодолее следващия път. Борбата с бацилите донасят доста знания и за самата Операционна Система и регистрите като цяло...Формата винаги трябва да е само при краен случай, когато нищо не помага и ако бацила или пораженията са доста серизони за ръчно почистване. А и да не забравяме, че доста потребители нямат инсталационни дискове...а не всички са с лаптопи с Recovery дялове за връщане на Factory Reset-a. Повярвай ми един път като се опарят следващия път са и доста по-предпазливи. Благодарение на специализираните форуми за почистване, постепенно броя на заразените потребители и отворени теми свързани с почистване е паднал драстично...скоро се коментираше това и в Bleeping. Все пак такива форуми има от 2005-та година насам (основно) и хората вече имат някакъв навин и спазват поне най-простите правила при боравенето с компютъра. Все пак затова са и форумите - иначе за какво ги има? За мен опита, който са ми донесли срещите с различните ситуации причинени от бацили е безценен....за вас незнам. :)

Все пак затова са и форумите - иначе за какво ги има? За мен опита, който са ми донесли срещите с различните ситуации причинени от бацили е безценен....за вас незнам. :)

Съгласен съм, но не на всеки му се занимава с това, а и има смисъл да се задълбочаваш, ако ще се занимаваш професионално с това. Ако обаче нямаш професионалени интерес към това, а чисто любителски, винаги се търси "линията на най-малкото съпротивление", а това е преинсталацията. Сега немога да кажа как бих постъпил аз, ако имам сериозна зараза, тъй като до сега не съм имал нищо сериозно. Но най-вероятно даже и да се изчистя, след това чисто профилактично, пак бих направил формат...за да съм напълно сигурен, а и да се "освежи" ОС. :)

Съгласен съм, но не на всеки му се занимава с това, а и има смисъл да се задълбочаваш, ако ще се занимаваш професионално с това. Ако обаче нямаш професионалени интерес към това, а чисто любителски, винаги се търси "линията на най-малкото съпротивление", а това е преинсталацията. Сега немога да кажа как бих постъпил аз, ако имам сериозна зараза, тъй като до сега не съм имал нищо сериозно. Но най-вероятно даже и да се изчистя, след това чисто профилактично, пак бих направил формат...за да съм напълно сигурен, а и да се "освежи" ОС. :)

И това го казва човек, който има претенции да прави статистики и да тества антивирусен софтуер? Само това би трябвало да те подтикне към малко повече задълбаване, а не това дълбаене на Basic ниво - scan, update, remove, restart, bsod, format...Лично мнение. Виж ако си човек, който само сърфира ок, но за човек занимаваш се в сферата на IT Технологиите и сигурността малко ми е странно...това са противоречиви понятия. А и почистването им го даваме стъпка-по-стъпка. От тях се иска само четене и изпълняване. Да, риска си е тяхен - и ние сме хора и ние грешим, както използваните от нас инструменти, но...то това важи и за антивирусните при грешна дефиниция нали? Щом са се опарили ще се наложи да ни се доверят или да форматират. Избора е техен. Аз мога и по-приятно за загубя половин ден от това да прегледам някой лог или да си играя да пиша скриптове на затлачение машини. Все пак се радвам, че хората оценяват труда ни и стигат до желаните резултати. Мотивацията за работа след това е още по-голяма. ;)

Това е частен случай

А това е лично твое мнение.

Явно потребителите в темата за Премахване на зловреден софтуер - HiJackThis логове имат различно от твоето

пп. Или пък те рекламират екипа на HJT Team

Редактирано от nikval (преглед на промените)

HJT аз казах ли Ви да си извадите тефтерите и да си водите записки а? :D

Тролче, не знам за какви записки говориш. Споделих, че за мен няколко дневно почистване би било крайно изнервящо и аз най-вероятно не бих се подложил на такова, и по-скоро бих решил въпроса бързо, кардинално, прагматично и сигурно...не виждам нищо лошо в това. А ти какви тефтери взе да вадиш, какви чудеса. В този форум човек да не си каже бейсик-мнението, което е в разрез с "официалното"....и веднага се изскача от храсталака...

Тролче, не знам за какви записки говориш. Споделих, че за мен няколко дневно почистване би било крайно изнервящо и аз най-вероятно не бих се подложил на такова, и по-скоро бих решил въпроса бързо, кардинално, прагматично и сигурно...не виждам нищо лошо в това. А ти какви тефтери взе да вадиш, какви чудеса. В този форум човек да не си каже бейсик-мнението, което е в разрез с "официалното"....и веднага се изскача от храсталака...

Алоооууу Инжинера,Архитекта, и прочие псевдоними и аватари кой е трол бре? Какви храсталаци те гонят?

Разпознаваш ли се http://bglog.net/BGLog/17983

5.

Успокой се, хлапе

Много ефективна е тактиката, при която в началото тролът изкарва някои от читателите извън себе си (а за това е достатъчно да се осмеят разумни, логични аргументи) и след това, когато той се поддаде на емоциите си и премине към личността на трола, да се заложи на контраста. Да се говори спокойно, разумно, с умен вид и да се набляга на психичното (или емоционално) разстройство на опонента;

6.

Доказателства

Опитните тролове много обичат да искат доказателства за всяко изречение по техен адрес. Каквото и да му кажете, в каквото и да изобличите, тролът ще поиска неопровержими доказателства, в противен случай това остават само празни думи. Трябва ли да споменаваме, че каквито и доказателства да бъдат представени, те ще бъдат осмяни, заедно с техните автори.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Всеки има право на мнение ок...но това, защо темите се протакат е нормално - всеки пише, когато му е удобно - всички имаме и живот извън интернет и реални проблеми и задължения. Ако бе по Скайп или TeamViewer ок...ще е по-бързо, но пък така логовете се анализират по-кофти...Друго си е да го има постнат в темичка за удобен преглед, както от нас, така и от всички любознателни потребители, които искат на научат нещо. И да, ние не сме на заплата и също влизаме, когато имаме възможност...никой с нищо не ни задължава. Който желае да стане по-бързо, да форматира, няма да го спираме. Но ти какво очакваш, да станем като "томагочи" на всеки, който има нужда на секундата от нас. Да не сме к*рви на повикване? Щом те имат зор ще чакат...трябва взаимно да си уважаваме времето и да правим компромиси за да върви работата. В повечето случаи екипа е коректен и една тема се приключва за един или два дни, ако потърпевшия отговаря навреме...Имал съм случаи в чужбина теми да се протакат с месеци - или те нямат време или имат проблеми с инструкциите или случая е по-заплетен или се отказват или забравят да пишат или са били във ваканция....Хората имат обаче търпение и нерви...разбират и уважават чуждия труд, който е и безплатен. И да - стига се пак до решение накрая в повечето случаи...Подготвил съм линкове за доказателство при нужда. ;)

Подкрепям същото мнение на Статика!Аз също си пазя и периодично допълвам моите лични архиви във външен хард диск.Преинсталиране с формат на всичко,ми отнема по малко от час и още толкова за програмите дето използвам.Това означава 100% изчистване.Не вярвам,че всичките тези сканиращи онлайн програми,че ще премахнат това,което пречи в една система.Те може да помогнат частично,но дали в моя полза или за тяхна.Ако се замисли човек,дали големите корпорации имат изгода,да ни поправят старите компютри онлайн,отговора ще е съвсем ясен...не! Те предпочитат да продават повече нова техника,да става повече оборот...

Подкрепям същото мнение на Статика!Аз също си пазя и периодично допълвам моите лични архиви във външен хард диск.Преинсталиране с формат на всичко,ми отнема по малко от час и още толкова за програмите дето използвам.Това означава 100% изчистване.Не вярвам,че всичките тези сканиращи онлайн програми,че ще премахнат това,което пречи в една система.Те може да помогнат частично,но дали в моя полза или за тяхна.Ако се замисли човек,дали големите корпорации имат изгода,да ни поправят старите компютри онлайн,отговора ще е съвсем ясен...не! Те предпочитат да продават повече нова техника,да става повече оборот...

Момент, момент...това да се прави бекъп си е закон, но доста потребители не го правят или забравят да актуализират image файла си - т.н. Incremental бекъп... И тогава все едно, че почти нямаш бекъп. Външния хардиск струва пари и не всеки може да си го позволи...И за какви сканиращи програми говориш - ние работим с инструменти за ръчен анализ създадени от хора като нас без да са обвързани с антивирусните компании. Да, дефинициите са си дефиниции и често ни помагат в довършителната процедура при почистването, но пък го има и обратното...често с тези програми за ръчен анализ на т.нар. зареждащи точки "Loading points", откриваме и вируси преди да има дефиниция за тях...Как ли - ами гледай - новия Medfos.B - съвсем пресен, пресен...

Открих го и без антивирусна - VirusTotal може да потвърди...дори MBAM не го засичаше!

Момент, момент...това да се прави бекъп си е закон, но доста потребители не го правят или забравят да актуализират image файла си - т.н. Incremental бекъп... И тогава все едно, че почти нямаш бекъп. Външния хардиск струва пари и не всеки може да си го позволи...И за какви сканиращи програми говориш - ние работим с инструменти за ръчен анализ създадени от хора като нас без да са обвързани с антивирусните компании. Да, дефинициите са си дефиниции и често ни помагат в довършителната процедура при почистването, но пък го има и обратното...често с тези програми за ръчен анализ на т.нар. зареждащи точки "Loading points", откриваме и вируси преди да има дефиниция за тях...Как ли - ами гледай - новия Medfos.B - съвсем пресен, пресен...

Открих го и без антивирусна - VirusTotal може да потвърди...дори MBAM не го засичаше!

Нямам нищо против Вас и инструментите с които работите.Но част от програмите които използвате,за сканиране на системите са на микрософт,които са създадени наистина от хора като вас,но дали са в интерес на потребителя или на кооперацията за която са създадени.

Я и аз да се изтропам. От погледа ми на Л.А.И.К пък истината е някъде там... Преди време бях чел категоричното мнение от блога на Емси - веднъж компрометирана системата - махай я. За мен поне има логика, понеже, както казах съм лаик (без главни букви и точки), и ако заразата ми е оставила дупка, която не мога да открия и тя си седи там, и аз продължавам да си се заразявам... ко праим? Без да искам, не ме е полазвало нищо май...или поне не помня. За всеки случай нищо не държа на системния дял и това е, а когато преинсталирам (обикновено е или защото съм си задръстил регистрите, или защото просто за рефреш), все забравям да си направя имидж. Докато се сетя и... Лично аз се пробвам да направя, каквото трябва да не преинсталирам, но и при най-малкото коуебание, че няма да се справя - пъхам диска... Като си играх веднъж ме беше полазил SpYEye. Беше много гадно - направо брутално, така и не разбрах тогава какво стана. Постоянно нода открива файлове и файлченца, стената (Комодо пищи и блокира ли, блокира...) Някой просто ме направи дармадан (най-вероятно аз самия...). Въпреки че нод триеше и блокираше открих едно празно файлче в C:Documents and SettingsNetworkServiceLocal SettingsTemporary Internet FilesContent.IE5 и разни други неща. Кликна ги нода ги открива, кликнах и едно-две други, нода не ги открива, а във ВТ са заплахи... Нямаше забавяне на системата, нито странно държание на програми, но преинстал. Не знам точно защо. Паникьосах съ. След преинстал, нод и комодо спяха спокойно... Ако е сериозна заплаха - като моя SpyEye - аз съм "за" преинстал, но няколко адуера - не. Mежду другото, с тоя SpyEye съм бил станал бот, така ли? Или е по-сложно?

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

И като има криптирани файлове и не преинсталирам те ще се декриптират самостоятелно след известно време , спасението е ценната информация на DVD-та и кутии в нета.

Който има много периферия и специфични програми изискващи много настройки да си прави копие на config файловете , да копира папките на съответния софт от Application Data или да ползва ако има създаден софтуер за правене резервно копие на базата данни. " Един път се е.е машко дупе " :clown:

Защо ми е да ъпдейтвам Windows XP от SP2 примерно както има Windows XP SP3 ?!

B-boy[styLe] , колко от потребителите на които си чистил компютрите са мръднали на см с някакви знания , ако ставаше само с гледане и кучето щеше да е касапин. Да ти трупаш безценен опит но не и собствениците на заразените машини.

Те от емсисофт не са открили топлата вода:

MS са я открили още през 2004-та:

http://technet.micro...y/cc700813.aspx

Но все пак си говорим за сериозно компрометирана система от backdoors, rootkits и trojans. Като цяло има логика, но по времето, когато е написана е нямало толкова паплач in the wild и заразяването с подобни твари е била екзотика. А сега те са навсякъде...за всички ли да се форматира? :)

Повечето се чистят, но трябва да знаеш къде да ги търсиш...И има и още една предпоставка - да измине малко време за да може експертите да анализират ситуацията...в тези случаи винаги първия заразен гърми, защото няма да има точен начин за лечение...но после вече всичко е тип-топ. Така беше и с TDL2/3/4 и със Max++/ZeroAccess и т.н....Всички са страшни в началото. :)

B-boy[styLe] , колко от потребителите на които си чистил компютрите са мръднали на см с някакви знания , ако ставаше само с гледане и кучето щеше да е касапин. Да ти трупаш безценен опит но не и собствениците на заразените машини.

Всъщност доста потребители са научавали по-доста неща. Но защо не ги питаш и сам?

На гърба на заразените да трупам опит - смях - аз повечето неща които ги прилагам на тях първо съм ги прилагал на собствената си ОС...т.е. винаги използвам изпитани методи открити от мен или от колегите в чужбина. Не експериментирам. Много рядко ми се налага...но дори и тогава имам задоволителни резултати.

А и с гледането се започва, после трябва и малко лична инициатива. Ти какво...искаш всичко наготово в устата ли? Без грам усилия? Не ви ли писна да се оплаквате само от програмите за сигурност, без да анализирате поне един файл собственоръчно да видите как става врътката? Ами че то, ако нямаше хора ентусиасти, които да анализират и да събират проби от заразените машини, антивирусните щяха да са доста бедни на дефиниции...някъде там в момента, някой там се труди здраво без да работи за АВ компании за да получават останалите едно добро ниво на детекцията, но разбира се, това не се вижда от крайните потребители...черноработниците, никой не ги мисли. И ако АВ компаниите изкарват пари от това, то онези ентусиасти в повечето случаи не изкарват и лев...топли ги само мисълта, че са помогнали на останалите (пък били те и готованци).

Нямам нищо против Вас и инструментите с които работите.Но част от програмите които използвате,за сканиране на системите са на микрософт,които са създадени наистина от хора като вас,но дали са в интерес на потребителя или на кооперацията за която са създадени.

Инструменти, като: OTL, ComboFix, Rogue Killer, TDSSKiller и много други, които се използват за почистване на зарази, не са на Microsoft (M$) и са Freeware. Не са нищо комерсиално и никой не печели от лицензи. Като изключим антишпионските програми MBAM и SAS, но те пък могат да се използват безплатно с леки ограничения, които не касаят ефективността на почистване, нито възпрепятстват инструкциите, които се дават. По-горе споменатите инструменти се използват както за диагностика, така и за лечение при използване на съответния скрипт, който се написва от инструктиращия специалист, в зависимост от случая и анализа който вече е направен с инструментите. Няма антивирусна или антишпионска програма, която да може да съобрази всичко това и да прояви гъвкавост, в зависимост от ситуацията.

Формата не винаги е решение, защото не всеки може да форматира и инсталира уиндоус, не всеки има бакъп на системата и не всеки знае как да я възстанови. Отделно, ако компютъра е на шефа и има програми с база данни чийто файлове са заразени, но от друга страна са важни и не могат да бъдат изтрити или просто копирани и трябва да се излекуват, какво правим? Ще влезите с Hiren's и ще копирате файловете заедно със заразата? Ами ако са заразили и другите дялове и са патчнали файловете, както правят Sality, Virut или са ги криптирали - Trojan-Ransom.Win32.Xorist,Trojan-Ransom.MSIL.Vandev, какво правим? Формат? - Не помага! Освен ако не жертвате и самите файлове. И точно там е истината. Цялата гимнастика по почистване се прави с цел да си останат нещата такива каквито са били доколкото е възможно, без да се затриват системни файлове или лична информация. А ако се наложи, то може да се извърши замяна или поправка на горе споменатите системни файлове, само и само за да се избегне пълна преинсталация.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Бтв, и колкото и да се развиват антивирусните, никога няма да има такава интелигентна програма, която да прави всичко автоматично, както обича Статик. Просто пример - доста антивирусни вече засичат и чистят ZeroAccess, но колко оправят пораженията от него? Почти няма такава - говоря за изтрити от регистрите ключове на различните услуги, прецакан winsock каталог, прецакани права на файлове и регистри и т.н. Т.е. почистването не е всичко...за да се спечели войната се изисква да се поправят и щетите, ако това разбира се е възможно.

... колко от потребителите на които си чистил компютрите са мръднали на см с някакви знания , ако ставаше само с гледане и кучето щеше да е касапин. Да ти трупаш безценен опит но не и собствениците на заразените машини.

Тука аз ще отговоря напълно добронамерено. Има безплатни курсове в нета, които са си баш обучение - година, че и повече и наистина ако имаш време, познания по ОС и добър английски/руски можеш да станеш един от HJT ...и то на Международно ниво.

Викаш HJT трупат опит на гърба на собствениците на заразените компютри.

Ами ако няма HJT, тея горканчовци ще ходят по сервизите да си плащат по 20-30 лв за преинсталация, нали? Значи всичко е бартер! Едните трупат опит, другите пестят пари. В крайна сметка ако потребителите можеха да преинсталират, нямаше да реват из форумите за почистване.

Бтв, и колкото и да се развиват антивирусните, никога няма да има такава интелигентна програма, която да прави всичко автоматично, както обича Статик. Просто пример - доста антивирусни вече засичат и чистят ZeroAccess, но колко оправят пораженията от него? Почти няма такава - говоря за изтрити от регистрите ключове на различните услуги, прецакан winsock каталог, прецакани права на файлове и регистри и т.н. Т.е. почистването не е всичко...за да се спечели войната се изисква да се поправят и щетите, ако това разбира се е възможно.

Точно! Човешкия фактор не може да бъде заменен от програма.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Всъщност доста потребители са научавали по-доста неща. Но защо не ги питаш и сам?

На гърба на заразените да трупам опит - смях - аз повечето неща които ги прилагам на тях първо съм ги прилагал на собствената си ОС...т.е. винаги използвам изпитани методи открити от мен или от колегите в чужбина. Не експериментирам. Много рядко ми се налага...но дори и тогава имам задоволителни резултати.

А и с гледането се започва, после трябва и малко лична инициатива. Ти какво...искаш всичко наготово в устата ли? Без грам усилия? Не ви ли писна да се оплаквате само от програмите за сигурност, без да анализирате поне един файл собственоръчно да видите как става врътката? Ами че то, ако нямаше хора ентусиасти, които да анализират и да събират проби от заразените машини, антивирусните щяха да са доста бедни на дефиниции...някъде там в момента, някой там се труди здраво без да работи за АВ компании за да получават останалите едно добро ниво на детекцията, но разбира се, това не се вижда от крайните потребители...черноработниците, никой не ги мисли. И ако АВ компаниите изкарват пари от това, то онези ентусиасти в повечето случаи не изкарват и лев...топли ги само мисълта, че са помогнали на останалите (пък били те и готованци).

Какво са научили , евентуално най-много 5-6 регистъра от 50 000 хил. ?!

Нищо не искам , проблемите аз ги решавам един път завинаги като ги изкоренявам с формат ( Рак не се лекува с аспирин и лепенки ). Кога съм се оплаквал от програмата ми за сигурност Комодо ? Това със събирането и изпращането на нови вируси е бошлав работа , истината е да се създаде култура на правилно ползване на ОС , като се създаде ограничен акаунт , а на администраторски да се постави парола за да не може да го ползват неопитните , от къде да свалят програмите които са необходими , геймърите да се научат да проверяват игрите които искат да инсталират , ценната информация да се запише на DVD-та и да се качи на кутии в нета като преди това бъде криптирана.

Не спирайте мирогледа си само до вашите познания. Погледнете темата за взаимопомощ, колко много благодарни хора има.... има ли търсене, трябва да има и предлагане на дадена услуга, това важи както за платените, така и за в случая безплатните услуги.... Според мен това говори повече от 1,2-ма многознайковци (това го казвам образно не с цел да обидя някого, имате определени познания и затова имате самочувствие нищо лошо), които всячески се изтъкват, че видиш ли са най, не забравяте от къде сте тръгнали и дали от този старт не тръгват и други хора.... :) Това е много търсена услуга на запад, където потребителите имат търпение и средства, не са като нас нерваци и Балкански мачовци....

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

ценната информация да се запише на DVD-та и да се качи на кутии в нета като преди това бъде криптирана.

На DVD-та,флажки,хард дискове,съм съгласен,защото си ги съхранява всеки лично,но...качване в разни кутии в нета,забрави!От една страна,можеш да забравиш паролата,може да ти хакнат профила,може да се срине апаратурата на сайта или просто един ден да не съществува,поради някаква причина.Тогава как ще си върнеш файловете...А неприкосновенността на твоите данни,дали е гарантирана,някъде там в пространството!Вярваш ли им !

Какво са научили , евентуално най-много 5-6 регистъра от 50 000 хил. ?!

Нищо не искам , проблемите аз ги решавам един път завинаги като ги изкоренявам с формат ( Рак не се лекува с аспирин и лепенки ). Кога съм се оплаквал от програмата ми за сигурност Комодо ? Това със събирането и изпращането на нови вируси е бошлав работа , истината е да се създаде култура на правилно ползване на ОС , като се създаде ограничен акаунт , а на администраторски да се постави парола за да не може да го ползват неопитните , от къде да свалят програмите които са необходими , геймърите да се научат да проверяват игрите които искат да инсталират , ценната информация да се запише на DVD-та и да се качи на кутии в нета като преди това бъде криптирана.

Ами не, най-малкото са научили различни досовски команди (ти помниш как ме питаше какво прави еди кой си Batch file?), научили са боравене с вградените инструменти в Windows, едитване на регистъра, различни начини за стартиране на компютъра в случай на бедствие, как да си поддръжат компютрите като цяло...Да си обновяват софтуера до последните версии...Малко ли е?

Колкото до културата, ако си прочел по-задните коментари (бях споменал, че именно благодарение на форумите като цяло и по-специално на почистващите раздели, които ги има най-малко от 8 години), хората са си изградили навик и култура на ползване на компютъра.

Колкото до геймърите, това едва ли ще се промени...игрите са платени и трябва да се използват кракове. Това не е като при софтуера да сложиш безплатна алтернатива и да забравиш за пиратството. :)

Не спирайте мирогледа си само до вашите познания. Погледнете темата за взаимопомощ, колко много благодарни хора има.... има ли търсене, трябва да има и предлагане на дадена услуга, това важи както за платените, така и за в случая безплатните услуги.... Според мен това говори повече от 1,2-ма многознайковци (това го казвам образно не с цел да обидя някого, имате определени познания и затова имате самочувствие нищо лошо), които всячески се изтъкват, че видиш ли са най, не забравяте от къде сте тръгнали и дали от този старт не тръгват и други хора.... :)

Това е много търсена услуга на запад, където потребителите имат търпение и средства, не са като нас нерваци и Балкански мачовци....

Какво пак се докарваш и нагаждаш , помощта която предлагат създава зависимост. Ако искаш да помогнеш истински на някого не му давай рибата , покажи му как сам да си я улови.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.