Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Публикувано изображение Благодарим ти Шампионе! Оставаш Единствен :friends1:;);)
  • Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

...На мен,като фен на Шумахер,ще ми е тъжно от догодина да гледам керванът на Ф1 без него... :P

Керванът няма да е същият, дори предполагам, че доста ще спадне зрителският интерес. С оттеглянето на Михаел Шумахер :clap::wors::wors: завършва една цяла епоха във Ф 1 :clap: .

Ами нека си спомним началото на 90-те, колко бяха феновете на Ферари? Ферари тогава беше един камион и на никой не му пукаше за Ферари с Герхард Бергер. Тогава на мода бяха Макларън и Уйлямс и най добрите пилоти бяха там! Уйлямс Рено с Менсъл и Патрезе направиха чудо, и тогава бях луд фен на Рено. Ама аз даже не бях чувал за Ферари :sobbing: Тогава на мода беше въвеждането на какви ли не нови електроники и Рено доказаха, че са най напред в материала. Ограничаването на лудоста на конструкторите беше наложително заради страшните катастрофи най-вече, а не заради това, че трябва да подпрем някого (Ферари). Сега положението е такова, че се ограничава Ферари най-вече. За инерционните амортисьори съм съгласен, че трябваше да се оставят. Ако трябваше да се забранят, нека това да беше станало през следващия сезон, както е нормалната практика! Лошото е, че шефовете на FIA се вживяват много. Тия пенсионерчета не искат да отидат на "заслужена" почивка на Хаваите примерно :)

thepowerofone, слез на земята. Заплашваха да направят алтернативна Формула, защото никой не можеше да свали Михаел и Ферари от върха. Ферари се развиваха толкова години в една посока и то само на горе. Именно с новите правила ги спънаха и трябваше да развиват нещо ново. В последното състезание се видя коя кола е по-добра.

thepowerofone, слез на земята. Заплашваха да направят алтернативна Формула, защото никой не можеше да свали Михаел и Ферари от върха. Ферари се развиваха толкова години в една посока и то само на горе. Именно с новите правила ги спънаха и трябваше да развиват нещо ново. В последното състезание се видя коя кола е по-добра.

Това беше най доброто Ферари, което съм наблюдавал от доста време насам! За жалост правилата пак се сменят и пак всичко почва отначало и най-лошото е, че го няма Шумахер. Сега пък оборотите ограничават...Май както е тръгнало, ще ограничат всичко и накрая отборите ще се наложи да наемат пилоти с анорексия, че да свалят малко от теглото ; :speak: Ама на следващия сезон ще ограничат и теглото на пилотите и тогава може би ще настъпи края на Ф1. Да, ама не! Надявам се отборите да успеят да увеличат мозъците на пилотите си и така да заобиколят правилата на FIA :sobbing: След като FIA въведе и задължителен Рентген, това вече ще е края на Формула 1 :sobbing: Обаче като се замисля, има и още една вратичка. Може да се окаже, че без мозък се кара по-добре, така че състезанието ще бъде между тия с мозък (голям - над 1350 грама) и тия без мозък ( малък - под 1350 грама ) Публикувано изображение

• Автор

Реал Мадрид ще спонсорира кола от Формула 1 през следващия сезон

Реал Мадрид ще спонсорира кола от Формула 1 за Голямата награда на Испания догодина. Съобщението направи президентът на клуба Рамон Калдерон в понеделник. “Това е голям проект. Колите ще бъдат боядисани в бяло, с кръста на клуба върху тях”, заяви Калдерон пред испанските средства за масова информация. “Споразумението е с отбор с добри шансове да спечели надпреварата и ще бъде за едно или две състезания, като Монтемело е задължително едното от тях. Ще бъде доста забавно да се гледа кола, състезаваща се в Барселона, с голямо лого на Реал върху нея”, добави той. Идеята Реал Мадрид да спонсорира кола от Формула 1 се появи за първи път през юни по време на президентските избори в клуба. Тя бе лансирана от кандидата за поста Хуан Паласиос. Той поддържа сериозни връзки с привърженика на Реал и двукратен световен шампион Фернандо Алонсо и бе обещал, ако бъде подкрепен на изборите, да постави логото на Реал върху Реното на Алонсо, а самият пилот да стане официален представител на Реал Мадрид. Алонсо напуска “Рено”, за да се състезава през следващия сезон за “Макларън”. Реал Мадрид победи “вечния враг” Барселона в неделя с 2 : 0 и излезе на четвърто място в Примера дивизион. Преди мача вратите на “Сантяго Бернабеу” бяха отворени по-рано, за да могат привържениците да наблюдават на големи екрани решителното състезание от Формула 1 за Голямата награда на Бразилия. “Имахме идеята Фернандо да посвети победата си от Бразилия на привържениците на отбора, но това не можа да се случи. Сега се опитваме да го накараме да дойде, за да даде почетния начален удар на следващия мач на отбора”, каза Калдерон. През следващата година Голямата награда на Испания ще се състои на 13 май.

Източник: БГНЕС

Тия палячовци да си оправят отбора,а не да ми спонсорират тим от Ф1... Публикувано изображение

thepowerofone, Михаел отпадна, заради дефектен клапан, а не заради повреда в мотора. Както каза, слушай коментарите. Рено бяха по-добри в началото на сезона, но в края на сезона, на върха в развитието си са Ферари. А ако не беше и проблема с гумата, щяхме да наблюдаваме особено интересно състезание.

От Унгария насам, Рено имат страхотен късмет и това ги направи шампиони. И все пак, първите места през сезона, са с едно повече в полза на Ферари.

Както и да е. Ти си фен на Рено аз на Ферари и Михаел и определено няма да излезем на едно мнение. :) Поздравявам феновете на Рено със успеха им и очаквам новия сезон на Формула 1.

Михаел Шумахер: И без мен ще има Формула 1

Публикувано изображение

Тази неделя бе тъжна за милионите фенове на Формула 1. На пистата “Интерлагос” в Сао Паоло завърши блестящата карера на един от най-великите пилоти – Михаел Шумахер. Е, последното състезание за годината не завърши по начина, по който се искаше на германеца и неговите поддръжници, а именно с осма титла. Независимо от всичко Пилето се оттегли като седемкратен шампион, което е невероятно постижение за неговата 16-годишна кариера.

- Михаел, защо се отказахте? Нямате повече физически или душевни сили?

- Според мен все още не са ме напуснали силите. Все пак обаче започнаха да се прокрадват съмнения в мен дали трябва да продължа да се състезавам. За успех във Формула 1 трябва много. Аз вече не бях уверен, че имам боеспособността, както в предините години. Чуствах, че мощността на акумулаторите започнаха да намалява. Затова обявих оттеглянето си.

- Коя от вашите победи е най-паметна за вас?

- Те бяха общо седем и всяка се отличаваше със своята изумителност. Всяка от тях бе изключителна. Най-важната обаче според мен бе през 2000-та година. Тогава спорих за шампионската титла с Мика Хакинен – най-силният ми съперник, който някога съм имал. Той бе не само най-бързият пилот, но и истински джентълмен. Между нас имаше честна борба.

Публикувано изображение

- Какво означаваше за вас последната ви гонка на “Интерлагос”?

- Нищо особено. Исках да победя. Щеше да бъде перфектно, ако Фелипе Маса бе станал втори, а аз – първи. За съжаление нещата не се получиха, тъй като Маса спечели, а аз завърших четвърти.

- Сега с какво ще се захванете?

- Хубав върпос… Може да стана журналист! Няма да бъда много суров към моите събеседници (смее се).

- Все пак наясно ли сте с какво ще се занимавате?

- Все още не съм решил, тъй като на тоз етап нямам такава необходимост. Имам много възможности, но не бързам с нещата за бъдещето. Мисля, че с времето ще изникне нещо интересно.

- А как ще се справя без вас “Ферари”?

- “Кончетата” са били добър отбор и преди моето идване. Нтуицията обаче ми подсказва, че и занапред ще продължат да бъдат без проблеми. Във всички случаи имам достоен заместник.

Публикувано изображение

- Ако ви запитат кой искате да е шампион през 2007 година, кого ще изберете – Маса или Кими Райконен?

- Не мога да отговоря на такъв въпрос.

- Имате много фенове по целия свят. Какво искате да им кажете?

- Всеки празник, всичко хубаво си има край. Но нека се радват, че идват и други.

- Много години доминирахте по трасетата на Формула 1, а някои дори нарекоха състезането “Формула-Шуми”. Кой ще е вашият наследник?

- Аз не виждам наследник, а нова ситуация. Както Формула 1 е била преди мен, така ще бъде и след мен. Въобще не харесвам такива сравниния, свързани с моето име.

Публикувано изображение

- Последният ви ден в надпреварата за Гран При на Бразилия е бил сигурно печален?

- Съзнавам, че това е един много особен момент за мен. Но аз не чуствам печал, а гордост, че дълги години работих с фантастични хора. Сега, разбираемо се вълнувам и не мога да намеря най-точните думи, за да изразя възхищението си от всички мои поддръжници.

ИВО ТОНКОВ

Източник : sport 1

Редактирано от ToBy (преглед на промените)

Все пак браво за отбора на Рено. Трудили са се хората и получават плодовете на труда си. Поздравления!! Според мен Шуми е бил "натиснат" от по-горните етажи, за да се откаже.

В изминалия шампионат, а и в предните имаше само двама, достойни за титлата: Алонсо и Шумахер! Сега мисля, че Алонсо си отдъхна и няма кой да го бие в следващите няколко години! Даже и с Макларън Алонсо ще бъде шампион!Райконен е добър, но Фортуна не е на негова страна и мисля, че ще си остане на нивото на Хакинен! Дори да спечели титла, това ще е случайно и много трудно! Алонсо ще бие рекорда на Шумахер, както Шумахер би рекордите на Фанджо и Сена! Жалко, че Шумахер не успя да вземе осма титла и да се бори за девета, защото и това бе в сценария на Формла 1. Ерата на Алонсо настъпва и донякъде се радвам, че Шумахер се оттегли, защото през последните години се раздвоявах на чия страна да застана - Алонсо - моя фаворит от Минарди още, или на моя идол Шумахер! Ноу хауто за мен бе Рено, въпреки че по принцип съм за моята марка ФОРД! (искаше ми се нещо да стане с Ягуар и Косуърт Публикувано изображение ) Ферари трябва да са благодарни на Жан Тод, защото това беше човека отбор! Ерата Жан Тод бе свързана с ерата Шумахер и двамата са неделими! Спомням си, коментарите, когато Жан Тод бе привлечен във Ферари от световния рали шампион Пежо. Аз така стисках палци за Жан...

Сега мога да кажа само едно: БЛАГОДАРЯ ТИ ШУМИ ЗА ВСИчКИ ТИЯ ГОДИНИ, В КОИТО МЕ РАДВАШЕ!

Искаше ми се и Сена да е жив, защото той беше най достойния противник на Шумахер( може би обратното е по-правилно Публикувано изображение ) Аертон, аз плаках със сълзи за теб, защото ти беше най добрия. Извинявай, че Михаел ми беше легнал на сърце тогава...

Около името на Кими Райконен отново витае скандал, раздухан от британските медии, или по точно от ITV Partner и техният репортер (и бивш пилот от F1) Мартин Брандъл. Когато Кими бил попитан защо не е присъствал на церемонията, на която кралят на футбола Пеле е връчил специална награда на Михаел Шумахер за приносоа му във формулата, Райконен отговорил, че точно тогава е бил в тоалетната по голяма нужда. Брандъл благодарил за откровеността му.

Ами явно на Кими му е писнало да му натякват, че не може да замести пълноценно Шуми във Ferrari. От друга страна, Iceman си е Iceman и може би си е казал истината, без много да влага емоции. :-)

Ами това са пълни измислици...

1.Кими не е бил по голяма нуждатърси си оправдание

2.Кими не може да се сравни си Михаел Шумахер

Около името на Кими Райконен отново витае скандал, раздухан от британските медии, или по точно от ITV Partner и техният репортер (и бивш пилот от F1) Мартин Брандъл. Когато Кими бил попитан защо не е присъствал на церемонията, на която кралят на футбола Пеле е връчил специална награда на Михаел Шумахер за приносоа му във формулата, Райконен отговорил, че точно тогава е бил в тоалетната по голяма нужда. Брандъл благодарил за откровеността му.

Ами явно на Кими му е писнало да му натякват, че не може да замести пълноценно Шуми във Ferrari. От друга страна, Iceman си е Iceman и може би си е казал истината, без много да влага емоции. :-)

Хаха , евала за откровения отговор. Кими е много добър пилот, но все нещо не му достига. А за емоциите си прав, като му видя лицето с това каменно изражени... тръпки ме побиват както се казва. Тоя човек не знам дали се засмива някога.

Хаха , евала за откровения отговор. Кими е много добър пилот, но все нещо не му достига. А за емоциите си прав, като му видя лицето с това каменно изражени... тръпки ме побиват както се казва. Тоя човек не знам дали се засмива някога.

Попринцип на състезание си напреднат и след като прерачиш финалната линия тогава вече може да се усмихваш с бели зъбкиПубликувано изображение

Прав си, ама на фона на Монтоя , Кими изглежда все едно няма душа. Нищо не трепва у него... това не мога да го проумея

• Автор

Шумахер не изключи възможността да се състезава пак

Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер, който прекрати кариерата си в края на сезона, не изключва възможността някой ден да се състезава отново, но сега мисли основно за мечтата си да се гмурка с китове.“Винаги съм искал да плувам и да се гмуркам с китове. Никога не успях да осъществя тази мечта, тъй като винаги бях някъде другаде, когато моментът беше подходящ. Сега обаче ще имам достатъчно време, за да отида при китовете“, каза Шумахер пред седмичника“Шпорт Билд“.37-годишният Шумахер прекрати кариерата си като най-успешния пилот в историята на Формула 1 със седем световни титли и 91 победи за Гран При. Германският ас заяви, че титлите му с“Бенетон-Рено“през 1994 година и с“Ферари“през 2000 година са най-ценните моменти в кариерата му.Сега Шумахер мисли за спокойствието си и да прекарва повече време със своето семейството, но няма намерение изцяло да се оттегля от спорта. Той обяви, че не изключва възможността някой ден да прави тестове за“Ферари“или дори да участва като състезател в Германския шампионат за туристически автомобили (ДТМ).“Не могада кажа на 100 процента, че това ще стане в близките две или три години. Връщането на Ники Лауда във Формула 1 и включването на Мика Хакинен в ДТМ се случиха след определен период от време“, поясни Шумахер пред“Шпорт Билд“.

Източник: Дарик

Жан Тод – изпълнителен директор на Ферари

Публикувано изображение

Съветът на директорите на тима от Формула 1 – Ферари се събра в Торино, за да обсъди новите кадрови промени при “черните кончета”.

Официалното изявление ще бъде обявено утре, но според източници, близки до Ферари, Жан Тод ще бъде освободен от досегашния си пост главен мениджър и ще заеме този на изпълнителния директор.

Източник : sport 1

Ехеее, бая промени значи ще има във Ферари. Е тогава вече може и да не могат догодина да се борят за титлата. Нов екип, докато се сработи, то ще свърши сезона. Много въпросителни ще има за другата година. ;)

Шумахер не изключи възможността да се състезава пак

Източник: Дарик

Менсъл също, но... Лъвът се оттегли след това безславно! Остана му само онова именийце за 20 милиона долара ;) Пилето просто трябваше да напусне Ферари и да си избере отбор - Макларън, Рено, БМВ, Хонда... Пак щеше да е поне втори! Все си мисля, че причините за отказването на Шумахер са комплексни и са свързани с Жан Тод и Рос Браун. Това ще се разбере в бъдеще, може парите да не достигат за такива мастодонти във Ф1 ! Не се учудвам, защото и гиганта Пежо, който има невероятни успехи на автомобилния пазар през последните години, е приел план за съкращаване на 10000 човека от догодина! (Жан Тод дойде от Пежо! ) Няма да се наемат нови работници на мястото на старите, няма да се строят нови заводи, нама да се... Ами какво ще се? Французите са известни със стачките си и не си поплюват! Италианците също не изостават! Дано да не е такъв случая и във Ферари!

Иначе мисля, че Алонсо е без конкуренция и най сетне Макларън ще вкусят отново вкуса на шампанското и то като отборни шампиони! Ако не го направят, ще е грехота, щото за тях се състезава най добрия ПИЛОТ във Ф1 ! На Алонсо ще му е достатъчен и доста по-консервативен мотор, така, че Мерцедес да не се напъват толкова много, както с Кими .

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Според този замисъл, Формула 1 трябва да стане много интересна. Най-вече от към изпреварвания, а това и е най-хубавото. Дано не стане - добре замислено, лошо реализирано.

• Автор

Шумахер ще търси таланти за Ферари

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер ще търси млади таланти за пилоти на Ферари. Откритията на Шуми ще бъдат канени на тестове при "Черните кончета" и най-добрите от тях ще имат възможност за кариера във Ферари.

"Шумахер винаги се е интересувал от развитието на младите пилоти във Формула 1. Той отлично може да види във всеки най-добрите качества, благодарение на своята многогодишна и блестяща състезателна кариера", заяви сегашният началник на Михаел Шумахер във Ферари Жан Тод.

Източник: БГНЕС

Сега ако Шуми намери някакви добри пилоти на Ферари,конкуренцията със Рено ще е много голяма.

• Автор

Фернандо Алонсо се сбогува с Рено

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо се прости с всички от персонала на Рено. Това стана по време на посещението на испанеца в завода за амтомобилни двигатели във Франция. "Благодарение на вас имах изключителен двигател", благодари 25-годишният Алонсо на 250-те работници в завода, намиращ се в близост до Париж. "V10 миналата година и V8 тази година бяха фантастични. Единствената повреда за две години през този сезон в Монца е страхотен резултат", добави той.

Фернандо Алонсо, който през миналия сезон стана най-младият световен шампион във Формула 1, през следващия сезон ще кара за тима на Макларън с двигател на Мерцедес. "Отивам в друг тим. Но ако за в бъдеще нямам шанс за победа, надявам се, че вие ще победите, защото сте най-добрите", добави Алонсо.

Източник: sport1.bg

Публикувано изображение

Физикела се самообяви за фаворит за шампионската титла

Париж. Пилотът на Рено от Формула 1 Джанкарло Физикела обяви, че стане световен шампион през следващия сезон, съобщи Autosport.com.

По думите на италианския пилот, той ще се пребори за титлата с Фернандо Алонсо и Кими Райконен, защото Рено ще бъде най-бързият болид на Формулата. За това ще помогне и екипът, с който той работи заедно вече две години.

източник: Фокус Спорт

Така става когато го няма Шуми.

Бая самонадеяно ми звучи това, но хайде. Ще поживеем пък ще видим. :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.