Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Еми ... така е! Попринцип съм фен на McLaren, но Хамилтън ме дразни. Утре ще викам за Кубица или Алонсо (на които съм им фен като пилоти и начин на поведение, управление ... ). Тази година ще е интересно, ако се съди по първото състезание ... и в този ред на мисли ... някой може ли да ми каже откъде да си го дръпна, щото миналата неделя се събудих в 5:30 и в 5:31 бях заспал толкова дълбоко, колкото бях и преди да ми звънне телефона.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Формула 1: Хамилтън и Ковалайнен наказани с 5 места за утрешния старт

Публикувано изображение

Куала Лумпур. Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен бяха наказани от съдиите в Малайзия с 5 места по-назад на стартовата решетка преди утрешната надпревара на пистата "Сепанг" край Куала Лумпур. Санкцията е наложена заради блокиране на Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер) и Фернандо Алонсо (Рено). Съдиите привикаха Хамилтън и Ковалайнен да дават обяснения за поведението си на трасето в последните секунди на днешната квалификация, след като Алонсо и Хайдфелд се оплакаха на стюардите от изключително бавно движещите се пред тях коли. Хамилтън е наказан за това, че е блокирал Хайдфелд, а според стюардите Ковалайнен е попречил едновременно на германеца и Алонсо. След наказанията и промените на стартовата решетка Ковалайнен ще тръгне утре 8-ти, а Люис 9-и.

http://www.focus-sport.net/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Опа, опа какво стана ?!? :speak:

Не гледах квалификацията, но знаейки поведението на Хамилтън, мога да предположа какво се станало... Май надменността и самочувствието му идват в повече. :rolleyes:

Дано БМВ да се представят хубаво - искам да видя Кубица на стълбичката на победителите!

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Хубаво е че се реагира бързо при нарушения и никой не коментира правилно или не е наказанието. Но е гадно че още в началото на сезона почват разни дрязги и едва ли не с манипулации, а не с борба на пистата да се доказват пилотите кой е по-добрия. При това наказание се очертава интересно състезание.

В интерес на истината, малко се дразня как Бриаторе заедно с разлигавеното си отроче Алонсо (моите уважения, държа на испанеца в Рено, но само мрънка, отбора му виновен с бавна кола, оня му виновен...) са напарвили цяла делегация да се оплакват. Бриаторе прави всичко възможно да угоди на Алонсо, който понастоящем е най-високо платения пилот във формулата. Чак пък толкова ухажване... Да си бяхме задържали Хейки, а парите да хвърлим в развитието на болида. :-)

Да видим утре колко болида ще се отрошат от жегата и влагата.

Ми, най-малкото - без Алонсо приходите от реклама и спонсори щяха да са доста по-малки. А и Алонсо е прав да се оплаква - виж какво стана с отбора само за 1 сезон. В момента Рено са след Тойота, което е смешно. Ако Алонсо не вдигне отбора няма кой да го направи и Бриаторе го знае това.

А утре прогнозирам 1 голяма катастрофа, в която ще участва Хамилтън, счупване на окачването на Куултард и няколко аварии вследствие на атмосферните условия за болидите на Хонда, Торо-Росо, ФорсИндия и/или Супер Агури.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Всичко това добре, но все пак ако имаха опитен пилот миналата година (Фисикела е опитен, ама и той не е много добър като пилот вече) може би по-добре щяха да се справят. А за Тойота - Японска компания са и набиват прекалено много пари. Време им е и на тях да почнат да се издигат. Ако Рено не тръгнат нагоре - ... Все пак аз само гледам състезанията и чета по малко в нета, ... не се интересувам чак толкова. Ще се съглася!

Публикувано изображение

А дано падне дъжд, че да видим интересни последни обиколки. До сега гледах Гран При на Австалия от миналата седмица и ми стана доста интересно ... Грешките на Райконен бяха много груби, Ковалайнен някакси "случайно" не превключи добре скоростите обиколка и половина преди финала, и доста коли излетяха подари липсата на ТС. Общо взето - очаква ни най-интересният сезон от много време насам. И ... за първи път от 17 години няма Шумахер на пистата, и докато през 91 година Хамилтън е бил на 6 и си е играл с колички, сега спечели първото състезание за сезона ... Дано да му е последното поне до Бразилия. Лично аз чакам Сингапур ... за жалост е чак в края на есента ...

А дано падне дъжд, че да видим интересни последни обиколки. До сега гледах Гран При на Австалия от миналата седмица и ми стана доста интересно ... Грешките на Райконен бяха много груби, Ковалайнен някакси "случайно" не превключи добре скоростите обиколка и половина преди финала, и доста коли излетяха подари липсата на ТС. Общо взето - очаква ни най-интересният сезон от много време насам. И ... за първи път от 17 години няма Шумахер на пистата, и докато през 91 година Хамилтън е бил на 6 и си е играл с колички, сега спечели първото състезание за сезона ... Дано да му е последното поне до Бразилия.

Лично аз чакам Сингапур ... за жалост е чак в края на есента ...

миналия път без ТК накрая останаха доста малко еи ся след 10 мин почавам да гледам :)

Да си честитим.

Формула 1: Кими Райконен спечели Гран При на Малайзия

23 март 2008 | 10:35 | Агенция "Фокус"

Куала Лумпур. Световният шампион във Формула 1 Кими Райконен спечели първата си победа за сезона на състезанието за Гран При на Малайзия. Финландецът бе повече от убедителен на пистата „Сепанг” и не остави шанс на конкурентите си.

Червеният терор започна! Жалко само за грешката на Маса,иначе доминацията щеше да е пълна...Ферари показаха,че провалът им в Австралия беше по-скоро пълен малшанс,и в последните дни бяха с една класа над всички други. Страхотно представяне също на Роберт Кубица...

Наистина в Австралия си беше малшанс.Силно се надявам пак да станем шампиони. 23 март 2008 | 10:35 | Агенция "Фокус" Куала Лумпур. Световният шампион във Формула 1 Кими Райконен спечели първата си победа за сезона на състезанието за Гран При на Малайзия. Финландецът бе повече от убедителен на пистата „Сепанг” и не остави шанс на конкурентите си. В началото на състезанието той се движеше зад съотборника си във Ферари Фелипе Маса, но след първото спиране в бокса успя да го изпревари и до края не изпусна лидерството си. В 30-ата обиколка Маса отпадна, което съвсем улесни задачата на Райконен. Втори финишира пилотът на Заубер Роберт Кубица. Полякът остана на 19.5 секунди зад победителя, а трети, на 38.4 секунди, финишира пилотът на Макларън Хейки Ковалайнен. Четвърти се класира Ярно Трули от тима на Уилямс-Тойота. Финландецът удържа геройски на опитите на британеца Люис Хамилтън да го изпревари, а веднага след световния вицешампион се нареди Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер). Марк Уебър (Ред Бул) и Фернандо Алонсо (Рено) завършиха съответно седми и осми и се наредиха сред пилотите, които спечелиха точки от състезанието в Малайзия.

Червеният терор започна! Жалко само за грешката на Маса,иначе доминацията щеше да е пълна...Ферари показаха,че провалът им в Австралия беше по-скоро пълен малшанс,и в последните дни бяха с една класа над всички други. Страхотно представяне също на Роберт Кубица...

Особено Маса показа отлична класа. Щом това е добро представяне за него, нека все така да се представя до края на сезона :doh: . Още един път доказа, че е посредствен пилот, не е от класата на Кими и затвърди позицията си на "вечния втори" в отбора на Farrari.

Отлично каране за Роберт Кубица, поздравления за него. По всичко личи, че БМВ ще се включат в битката за титлата тая година.

МакЛарън взеха своето в това състезание с оглед на измисленото наказание от страна на ФИА, което ги лиши от още по-добро класиране.

Честит първи подиум с екипа на МакЛарън Хейки!

Е,прекалено оптимистично ми се струва да кажем,че БМВ ще се намесят в борбата за титлата...По-скоро бих казал,че може би ще вземат третото място при конструкторите...Имат наитина явен прогрес,и се радвам за тях - хубаво е да има повече стабилни отбори,за да е по-интересен шампионата. За Маса съм съгласен - никога не съм го харесвал като пилот,и днешната му детинска грешка за пореден път показа,че не е способен на нещо голямо. Относно наказанието на Макларън - беше си напълно справедливо,и никой не го оспори... Очакваме следващия кръг от надпреварата... :)

Е,прекалено оптимистично ми се струва да кажем,че БМВ ще се намесят в борбата за титлата...По-скоро бих казал,че може би ще вземат третото място при конструкторите...Имат наитина явен прогрес,и се радвам за тях - хубаво е да има повече стабилни отбори,за да е по-интересен шампионата. За Маса съм съгласен - никога не съм го харесвал като пилот,и днешната му детинска грешка за пореден път показа,че не е способен на нещо голямо. Относно наказанието на Макларън - беше си напълно справедливо,и никой не го оспори... Очакваме следващия кръг от надпреварата... :)

Никак не е оптимистично, а напълно реално. В две поредни състеазния БМВ стъпва на подиума на втора позиция. Мисля, че е въпрос на време да вземат и своята първа победа през сезона. Тойота също показва значителен прогрес тази година. Шампионатът се очертава да е интересен, дано борбата се води на пистата, а не както миналата година. Сезонът тепърва започва.

Редактирано от Geronimo (преглед на промените)

Твое мнение...Лично аз не вярвам някой да успее да спре хегемонията на Ферари и Макларън,поне не и тази година...

Мисля че БМВ също могат да се борят. Крайно класиране за Гран При на Малайзия: 1. Кими Райконен (Ферари) 1:03:18.555 часа 2. Роберт Кубица (БМВ-Заубер) +19.570 3. Хейки Ковалайнен (Макларън) +38.450 4. Ярно Трули (Тойота) + 45.832 5. Люис Хамилтън (Макларън) + 46.548 6. Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер) + 49.833 7. Марк Уебър (Ред Бул) + 1:08.130 8. Фернандо Алонсо (Рено) + 1:10.041 9. Дейвид Култард (Ред Бул) + 1:16.220 10. Дженсън Бътън (Хонда) + 1:26. 214 11. Нелсон Пикет-джуниър (Рено0 + 1:32.202 12. Джанкарло Фисикела (Форс Индия) + 1обиколка 13. Рубенс Баричело (Хонда) +1 об. 14. Нико Росберг (Уилямс) + 1 об. 15. Антъни Дейвидсън (Супер Агури) + 1.об. 16. Такума Сато (Супер Агури) +2 об. 17. Казуки Накаджима (Уилямс) +2 об. .......................................................................... Отпаднали: Себастиян Фетел (Торо Росо) 16-а обиколка Фелипе Маса (Ферари) 26 об. Адриан Сутил (Форс Индия) 50 об. Тимо Глок (Тойота) 54 об. Себастиян Бурде (Торо Росо) 56 об. Общо класиране при пилотите след Гран При на Малайзия: 1. Люис Хамилтън (Макларън) 14 точки 2. Кими Райконен (Ферари) 11 Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер) 11 4. Хейки Ковалайнен (Макларън) 10 5. Роберт Кубица (БМВ-Заубер) 8 6. Фернандо Алонсо (Рено) 6 Нико Росберг (Уилямс) 6 8. Ярно Трули (Тойота) 5 9. Казуки Накаджима (Уилямс) 3 10. Марк Уебър (Ред Бул) 2 Себастиян Бурде (Торо Росо) 2 Общо класиране при конструкторите след Гран При на Малайзия: 1. Макларън Мерседес 24 2. БМВ Заубер 19 3. Ферари 11 4. Уилямс Тойота 9 5. Рено 6 6. Тойота 5 7. Ред Бул Рено 2 8. Торо Росо Ферари 2

Маса не е посредствен пилот просто е най-бързия тракторист в света. Ако БМВ така взимат точки от състезанията при класирането на конструкторите може да се очакват промени. Браво на Ковалайнен от къде тръгна, за да се качи на подиума. Публикувано изображение

Маса не е посредствен пилот просто е най-бързия тракторист в света.

:P Добре го каза Публикувано изображение

Ако БМВ така взимат точки от състезанията при класирането на конструкторите може да се очакват промени. Браво на Ковалайнен от къде тръгна, за да се качи на подиума. Публикувано изображение

Така е. БМВ имат значителен прогрес тази година и мисля, че ще се намесят в борбата. А Хейки още един път показа, че е отличен пилот ;)

Браво!!! Много се радвам за Кубица. Дано покаже какво може и да се нареди в тройката при пилотите тази година. Стискам палци!!!

Като цяло Ферари за момента притежават най-добрата кола!За Маса-шампион за квалификации и тестове,но на състезанията допуска доста грешки и ще му е трудно без тракшън контрола!

Заради такива грешки мястото му не е сигурно във Ферари от следващия сезон. Тойота прави опит за мерене на сили с големите отбори и при наличието на Рос Браун това може и да стане.

Браво!!! Много се радвам за Кубица. Дано покаже какво може и да се нареди в тройката при пилотите тази година. Стискам палци!!!

Браво пич, нагледах се на "звезди" миналия сезон, така че сего съм фенче на Кубица Оле Публикувано изображение

Търся инфо за техническата информация на болидите от Ф1 - с какво точно се отличават болидите попринцип, скоростна кутия, задвижване, мотори (примерно до колко оборота, с какво гориво точно бачкат и т.н.), окачване и т.н и т.н.!!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.