Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Ще ти се! Сребърните стрели ще мачкат тоя сезон Публикувано изображение

Може,може...Ама освен да си намачкат ламарините,друго няма да стане... Публикувано изображение
  • Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Дежурните в битката са си същите Ферари и Макларън. Честно да ви кажа, на мен ще ми е по-интересно какво ще направят Рено и БМВ.

Дежурните в битката са си същите Ферари и Макларън. Честно да ви кажа, на мен ще ми е по-интересно какво ще направят Рено и БМВ.

Абсолютно съгласен съм ... другото, което ми е интересно, е какво ще стане с Хонда. Дали ще тръгнат най-после по правилната пътека или ще заорат още повече. Лично аз симпатизирам на Хонда като производител на автомобили и искам да са в топ 4 във Формула 1.

Абсолютно съгласен съм ... другото, което ми е интересно, е какво ще стане с Хонда. Дали ще тръгнат най-после по правилната пътека или ще заорат още повече. Лично аз симпатизирам на Хонда като производител на автомобили и искам да са в топ 4 във Формула 1.

В добавка и Рос Браун , който малко късно се присъедини към отбора, но .... все пак е Рос Браун !

Другият японски отбор , на Toyota, също е крайно време да оправдае камарите пари, потрошени за него.

Toyota ако печелеха толкова състезания, колкото пари даваха за отбора, щяха да останат да си се състезават сами Публикувано изображение

• Автор

Публикувано изображение

Кими Райконен най-бърз в Австралия

Световният шампион Кими Райконен с Ферари бе най-бърз в първите свободни тренировки преди първото състезание за сезона във Формула 1 в Австралия. На пистата “Албърт Парк” финландецът завъртя една обиколка за 1,26,461 минути в първата тренировка, но във втората остана едва 6-и. Въпреки това никой не успя да подобри времето му, но Люис Хамилтън с Макларън бе съвсем близо. Младият англичанин бе най-бърз във втората част от тренировките и изостана само с 0,098 хилядни от съперника си. Трети бе Хейки Ковалайнен с втория Макларън, а 4-и Фелипе Маса с Ферари.

“Не съм много доволен. Първоначално направихме добри настройки на колата, но след това нещата се промениха и имахме проблеми. Трябва да бъдем внимателни и да намерим най-добрия баланс, защото зная, че имаме потенциал да бъдем много бързи” заяви Райконен.

Силно се представиха пилотите на Ред Бул Марк Уебър и Дейвид Култард, които заеха 5-о и 6-о място в общото класиране от двете тренировки. Седми бе Ярно Трули с Тойота, 8-и Нико Розберг с Уилямс, а девети двукратният шампион Фернандо Алонсо с Рено, но испанецът изостана почти с 2 секунди от Кими. Автомобилите на БМВ не бяха на добро ниво и Роберт Кубица завърши 11-и, а Ник Хайдфлд едва на 14-а позиция, като и двамата изостанаха с повече от 2 секунди от лидера. Прилично дебютира новия тим Форс Индия, след като Джанкарло Фисикела даде 10-о време.

Източник: gol.bg

Очаквам много интересен сезон

Някой може ли да ми каже откъде да гледам онлаин класификацията в събота???

IPTV.bg

Кими е имал проблеми,дано докопа точки.

Формула 1: Хамилтън с полпозишън в Австралия (ОБЗОР)

15 март 2008 | 08:17 | Агенция "Фокус"

Мелбърн. Пилотът на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън спечели квалификациите за Гран при на Австралия и ще стартира от първа позиция в първото състезание за новия сезон. Британецът завъртя най-бързата обиколка за 1:26.714 минути. Той изпревари със 0.155 стотни Роберт Кубица с БМВ. Трети остана съотборникът на Хамилтън Хейки Ковалайнен. Настоящият световен шампион Кими Райконен имаше проблеми с Ферарито си още в първата част на квалификациите и ще стартира от 16-а позиция. Съотборникът му Фелипе Маса завърши четвърти, докато двукратният световен шампион и пилот на Рено Фернандо Алонсо остана 11-и.

Страхотно е, че успях да спечеля полпозишън. Направих добра обиколка но мисля, че можех да бъда още по-бърз. Това каза след квалификациите за Голямата голяма награда на Австралия пилотът на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън. Британецът даде най-добро време и ще тръгне от първа позиция в утрешния старт, а до него на първа редица състезанието ще започне Роберт Кубица (БМВ). „Макларън и Мерцедес свършиха чудесна работа. Предишната нощ имахме купища проблеми, но направихме всичко по силите ни, за да се представим успешно на квалификациите”, сподели още Хамилтън. Неговият съотборник в Макларън Мерцедес Хейки Ковалайнен ще тръгне от трета позиция на пистата „Албърт Парк” в Мелбърн, Австралия.

Пилотът на БМВ Роберт Кубица сподели, че грешката, която допусна в бързата си обиколка му е коствала първата позиция на старта на първото за новия сезон състезание във Формула 1, съобщава Аutosport. Полякът кара страхотно, но допуска грешка при влизането в един от завоите на „Албърт Парк” и ще тръгне от второ място в утрешното състезание. Кубица е между пилотите на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън и Хейки Ковалайнен, които заеха съответно първо и трето място. „Да, допуснах грешка на 12-ти завой, която ми коства повече от няколко десети изоставане. Ние поехме голям риск, защото знаехме, че можем да запишем добри времена днес. За жалост обаче загубих ценно време, което бе достатъчно на Люис да спечели полпозишън”, сподели полякът. „Свършихме много добра работа в предсезонната подготовка и искам да благодаря на всички, че сега съм тук. Вчера имахме известни проблеми. Тази година е много трудно да се намери подходящия баланс на колата. Мисля обаче, че се намираме в добра форма и ще постигнем успехи в бъдеще”, коментира още Кубица.

Хейки Ковалайнен сподели, че е доволен от показаното от себе си в квалификациите за място на пистата „Албърт Парк” в Мелбърн, съобщава Аutosport. Финландецът, който именно в Австралия преди година направи своя дебют във Формула 1 с екипа на Рено, записа най-доброто си постижение в квалификации, след като спечели третото място на стартовата решетка. „И днес, както през целия уикенд, се старах да не допусна никаква грешка. Записах един много добър старт с моя нов отбор. Очаквам с нетърпение утрешното състезание, както и целия сезон”, коментира Ковалайнен.

Пилотът на Тойота Тимо Глок бе наказан да загуби пет позиции на стартовата решетка на утрешното състезание за Голямата награда на Австралия, съобщава Аutosport. Санкцията на Глок е заради смяната на скоростната кутия на болида. Според новите правила на ФИА скоростната кутия не трябва да се сменя в четири последователни състезания, но след като имаха проблеми тази сутрин от Тойота се принудиха да нарушат правилото. 26-годишният Глок направи силни квалификации и спечели 9-то място на стартовата решетка, но след санкцията ще стартира 14-и. „Справих се добре за моята първа квалификационна сесия след завръщането ми във Формула 1. За жалост ни се наложи да сменим скоростната кутия след сутрешните обиколки. Това ми коства загуба на пет позиции на старта. Въпреки всичко обаче колата ми беше много бърза, за което съм благодарен на целия тим, който свърши страхотна работа”, коментира германецът.

Стартовата решетка за Гран при на Австралия:

1. Люис Хамилтън, Макларън Мерцедес, 1:26.714

2. Роберт Кубица, БМВ, 1:26.869

3. Хейки Ковалайнен, Макларън Мерцедес, 1:27.079

4. Фелипе Маса, Ферари, 1:27.178

5. Ник Хайдфелд, БМВ, 1:27.236

6. Ярно Трули, Тойота, 1:28.527

7. Нико Розберг, Уилямс, 1:28.687

8. Дейвид Култард, Ред Бул, 1:29.041

9. Себастиан Фетел, Торо Росо, 0:00.000

10. Рубенс Баричело, Хонда, 1:26.173

11. Фернандо Алонсо, Рено, 1:26.188

12. Джейсън Бътън, Хонда, 1:26.259

13. Казуки Накаджима, Уилямс, 1:26.413

14. Тимо Глок, Тойота, 1:29.593 *

15. Марк Уебър, Ред Бул, 0:00.000

16. Кими Райконен, Ферари, 1:26.140

17. Джанкарло Фисикела, Форс Индия, 1:27.207

18. Себастиен Бурдаис, Торо Росо, 1:27.446

19. Адриан Сутил, Форс Индия, 1:27.859

20. Такума Сато, Супер Агури, 1:28.208

21. Нелсон Пикет-младши, Рено, 1:28.330

22. Антъни Дейвидсън, Супер Агури, 1:29.059

* - Пилотът на Тойота Тимо Глок бе наказан с 5 позиции на старта, след като смени скоростна кутия. Германецът финишира 9-ти на квалификациите, но след санкцията ще започне състезанието от 14-та позиция.

Не знам кой какво е очаквал, ама аз лично не вярвах че Райконен ще отпадне толкова бързо или че Алонсо няма да кара в последната сесия. Явно този сезон ще е доста по- различен от досегашните. Публикувано изображение

Охо, ощипания Алонсо и неговите мрънканици...до къде го докараха Публикувано изображение

Браво на Кубица и Ковалайнен...тия двамата много са ми симпатични!

Хамилтън спечели лудостта на Ф1 в Австралия

Хайдфелд втори, пред Розберг и Алонсо

Публикувано изображение

Пилотът на Макларън-Мерцедес Люис Хамилтън спечели супер драматичното лудо състезание на пистата "Албърт парк" за Гран при на Австралия, първи кръг от световния шампионат във Формула 1. Втори остана Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер). Трети Финишира Нико Розберг (Уиялмс-Тойота). Четвърти се класира Фернандо Алонсо (Рено), а пети Хейки Ковалайнен (Макларън-Мерцедес). Надпреварата беше изпълнена с множество катастрофи, инциденти и Коли за сигурност!

Световният шампион Кими Райконен с Ферари започна чудесно състезанието от 15-та позция и само след няколко обиколки вече беше седми, но след серия от пилотски грешки и технически проблеми изостана последен и в крайна сметка отпадна 5 обиколки преди финала.

Фелипе Маса с Ферари също нямаше ден. Веднага след старта, бразилецът допусна грешка на първия завой, завъртя се и счупи предното си крило в предпазните огради. Последва смяна на крилото в бокса, и Маса изостана много назад. В средата на надпреварата, Маса се сблъска с Дейвид Култард на първия завой. Шотландецът излетя във въздуха и отпадна, а Фелипе продължи. Този инцидент предизвика 2-та Кола за сигурност. Само няколко тура по-късно, бразилецът отпадна поради технически проблем.

Източник: formula1.bg

Много се удари това състезание толкова често кола за сигурност не помня да е излизала в едно състезание. Иначе хубаво е че на подиума има пилоти от различни отбори. Този Бурде май няма да лесен нищо че е в по-слаб отбор.

Лошо начало за Ферари...Но нищо. Каквото започва добре,свършва зле. А каквото започва зле,свършва още по-зле... Публикувано изображение

Този Бурде май няма да лесен нищо че е в по-слаб отбор.

Така е, страхотно състезание за него, обаче мисля, че и обстоятелствата много му помогнаха да се предвижи толкова напред. И все пак отлично представяне за дебютант. Жалко за Хейки, направи добро състезание и само лошия късмет го извади от класиране на подиума.

Аз очаквам червена доминация този сезон... :P

Нищо, може в някой от следващите сезони :P

Ейййй,бихте веднъж и вече вирнахте...главите Публикувано изображение

Всичко тепърва започва,шъ видите вий! Публикувано изображение

Всичко тепърва започва,шъ видите вий! Публикувано изображение

Какво ще видим?! Как в безсилието си пилотите на Ferrari правят безмислени катастрофи...

Ето и кратък коментар на Дейвид Култард, относно инцидента между него и Фелипе Маса:

Очевидно Фелипе има по-бърза кола от моята. Но когато искаш да изпревариш някого, трябва да минеш покрай него, а не просто да се забиеш в него. Миналата година имах инцидент с Алекс Вурц и тогава поех отговорност за него. Така че сега очаквам Маса да поеме отговорността за този...

Печката пак мина. Как изпопадаха толкова състезатели... къде от пилотски грешки къде от сблъсъци и технически проблеми. Като махнаха Тракшъна почнаха да изпъкват по-добрите пилоти. Жалко за Кими... Доволен съм от представянето на Алонсо. Показа характер и качества въпреки не толкова боеспособния болид на Рено :P

Печката пак мина.

2.12 Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

Доволен съм от представянето на Алонсо.

И с право си доволен. Като се има предвид, че нищо не направи през цялото състезание ми е чудно как извади толкова голям късмет :P

Първа редица за Ферари, Маса с пол-позишън в Малайзия

Райконен втори, пред Хейки и Люис

Публикувано изображение

Пилотът на Ферари Фелипе Маса спечели пол-позишън на пистата "Сепанг", преди неделното Гран при на Малайзия, втори кръг от световния шампионат във Формула 1. Втори на 0,482 секунди остана неговият съотборник Кими Райконен. Трети и четвърти финишираха съответно Хейки Ковалайнен (Макларън-Мерцедес) и Люис Хамилтън (Маклрън-Мерцедес). Дсетката на старта утре допълниха още: 5.Ярно Трули (Тойота), 6.Роберт Кубица (БМВ-Заубер), 7.Марк Уебър (Ред Бул), 8.Ник Хайдфелд (БМВ-Заубер), 9.Фернандо Алонсо (Рено) и 10.Тимо Глок (Тойота). Въпреки очаквания силен дъжд, на пистата така и не заваля и трасето остана сухо.

Противоречивите прогнози за дъжд накараха всички пилоти да се появат на пистата още в началото на квалификацията. Официалните съобщения за това кога времето ще се влоши, се сменяха през 10 минути. За тези които не следят Формула 1 толкова от близо ще обясним, че времената на мокра писта винаги са много по-слаби от тези записани на суха. В първите 20 минути на елиминациите водещите пилоти записаха бързи времена и бяха спокойни за класирането си за втория етап. За вторите 15 минути не продължиха: 17.Джанкарло Фисикела (Форс Индия), 18.Казуки Накаджима (Уилямс-Тойота), 19.Себастиян Бурде (Торо Росо), 20.Такума Сато (Супер Агури), 21.Адриан Сутил (Форс Индия) и 22.Антъни Дейвидсън (Супер Агури). С най-добро време пък бе Ярно Трули (Тойота).

Втората част на квалификацията (15 минути) също премина без дъжд. Кими Райконен постави най-доброто време, а Фернандо Алонсо за първи път успя да се класира в топ 10. Зе решителната фаза не продължиха: 11.Дженсън Бътън (Хонда), 12.Дейвид Култард (Ред Бул), 13.Нелсън Пикет-младши (Рено), 14.Рубенс Барикело (Хонда), 15.Себастиян Фетел (Торо Росо) и 16.Нико Розберг (Уилямс-Тойота).

Източник: formula1.bg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.