Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

• Автор

Грешката, която коства титлата на Хамилтън

След дълго разучаване на неделния последен за сезона старт от Формула 1 – Гран При на Бразилия, испанските медии откриха причината за провала на Люис Хамилтън.

В осмата обиколка Хамилтън получи мистериозен технически проблем и се свлече до 18-о място, като в първия момент остана впечатлението, че той отпада от състезанието. Проблемът обаче изчезна и Люис започна отново да си проправя път напред. Вестник „Марка” обаче разкри, че всъщност „техническият” проблем е изцяло пилотска грешка.

Британецът бе лидер в класирането и трябваше само да завърши на местата преди пето, за да спечели титлата при пилотите, но не успя, а финишира едва седми. Ето и причината: Хамилтън е натиснал един от специалните бутони на волана си, предназначен за влизане в пит-лейна. Той автоматично намалява скоростта рязко до 80км/ч, тъй като в тази зона има ограничение и това е максимума. В бокса на МакЛарън били шокирани, когато осъзнали какво се е случило половин минута по-късно. По този начин Люис сам се е саботирал и загубата на титлата се изцяло на негова грешка, която от МакЛарън се опитват и до момента да замажат. Въпросният жълт бутон се намира горе вдясно на панела за управление и е маркиран с P.L.S.

Пред канадския вестник Le Presse Хамилтън признал, че е натиснал някакъв бутон, който намалил скоростта му, но първоначално оставил впечатлението, че той се намира около скоростния лост. След кратко проучване обаче бе установено, че такъв бутон не съществува там. В крайна сметка чисто пилотските грешки на Люис Хамилтън му струваха титлата и мястото в историята, тъй като той започна за греши фатално още в Гран При на Китай.

Източник: Гонг

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Ако удовлетворят жалбата на Макларън, то Хамилтън ще стане най-жалкия шампион. Да обърка бутоните на волана си и да стане шампион това само в този сезон може да стане. :) :)

Мисъл на Ален Прост: ако МакЛарън бяха съсредоточили основните си ресурси върху Алонсо, сега щяха да имат световен шампион, Хамилтън щеше да е доволен от постигнатото като за дебютен сезон и това щеше да е нормалния път за съзряването му като пилот, постепенно. В крайна сметка какво постигнаха МакЛарън тази година по отношение на пилотите си? Нито един шампион за 2007, разярен двукратен световен шампион, който дори да остане при тях няма да е способен да даде всичко от себе си; и един разстроен от провала на преждевременната си мечта млад пилот.

Ето затова постоянно и аз си мисля за този сезон! Нали уж взеха Алонсо, за да постигнат нещо, защото последните години бяха много разочароващи за Макларън! И ако бяха направили точно така както казва Ален Прост - всичко щеше да е наред! Публикувано изображениеПубликувано изображение Колко жалко е да те погуби егоизма и ламтенето за пари!

Вчера и оня ден гледах двете серии от филма за живота на Енцо Ферари. Скоро не бях гледах такъв добър и майсторки направен филм, препоръчвам го да се гледа от всеки с бензин в кръвта Публикувано изображение

По кой път ще тръгне Алонсо?

Публикувано изображение

Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо е ключът към пазара на състезатели във Формула 1 за следващия сезон. Няколко отбора ”потриват ръце” в очакване да го привлекат в боксовете си, преди да обявят официално кои ще са пилотите им за 2008 г. Двукратният световен шампион има действащ контракт с английския тим, но е далеч от сигурното си бъдеще с тях, след като не се разбира с шефовете си, обвинявайки ги в неравностойно отношение към него и съотборника му Люис Хамилтън, който явно е техният любимец. Доста хора от ”кухнята” на Макларън са убедени, че испанецът ще напусне отбора, а това мнение се подсилва още повече от непресъхващия поток от критики от страна на пилота. До сега от Макларън не се наемаха да коментират въпроса за неговото бъдеще, но след като сезонът вече приключи, темата се изкачва като първа точка в дневния ред. ”Въпросът ще добие яснота през следващите 2 седмици”, заяви шефът на тима на Макларън Рон Денис след последния кръг от шампионата в Бразилия. Името на испанеца беше свързвано с отбора на Рено, с който той спечели двете си световни титли, но е възможно той да не е приоритетен в избора му на нов работодател. ”В момента бих отказал”, заяви Алонсо пред испанското радио ”Cadena Ser” в неделя. Понастоящем шампионите от Ферари или представящият се много добре тим на БМВ-Заубер изглеждат най-конкурентните на Макларън възможности за испанеца, но и двата отбора вече оповестиха официално кои ще са пилотите им за следващия сезон. Остава отборът на Тойота, който каза ”сбогом” на Ралф Шумахер след бразилското Гран при. Японците са единственият подходящ тим за Алонсо, тъй като те все още не са съобщили имената на пилотите си за 2008 г., а освен това разполагат и с достатъчно голям бюджет, което доказва техните възможности да се борят за нещо повече във Формула 1. Малко вероятно е Рено да задържат италианеца Джанкарло Фисикела, което поставя бразилеца Нелсън Пикет – Младши като партньор на финланеца Хейки Ковалайнен, ако Алонсо не се присъедини към отбора. Тойота имат германеца Тимо Глок – новият шампион в GP2-сериите, бивш тестов пилот на БМВ и състезател на Джордън, което го поставя на първо място сред възможностите за съотборник на италианския им пилот Ярно Трули.

Британецът Хамилтън, който още в дебютния си сезон успя да стане втори в шампионата, със сигурност ще остане в Макларън, така че големият въпрос е: ”С кого Макларън ще замени Алонсо”? Очевиден кандидат би бил Нико Росберг, който е син на шампиона за 1982 г. и бивш пилот на Макларън Кеке, но от Уилямс са твърдо решени да задържат младия германец. ”Не смятам, че евентуално напускане на Росберг би било гибелно за отбора, но като се има предвид, че той е конкурентен състезател, със сигурност това би ни причинило трудности, поне докато не намерим някого, с когото да заменим Нико”, заяви съсобственикът на Уилямс Патрик Хед пред журналисти по-рано този месец. ”Така че това е въпрос, върху който нито Франк Уилямс, нито аз сме разсъждавали”, допълни Хед.

Директна размяна на Ковалайнен и Алонсо между Уилямс и Макларън е още една хипотетична възможност, която се дискутира в боксовете, особено като се има предвид успехът, който постига Макларън през годините с финландци в редиците си. Подсилваният с двигатели Тойота отбор на Уилямс загуби Алекс Вурц, който се пенсионира след предпоследното състезание за сезона в Китай, и сега има силна нужда от поне един опитен състезател. Възможен вариант е спечелилият си симпатиите на Тойота японец Казуки Накаджима, който направи своя състезателен дебют на ”Интерлагос” под аплодисментите на публиката. Италианецът Витантонио Лиуци, който беше освободен от тима на Торо Росо и така разчисти пътя за четирикратният шампион на Франция в сериите Чемпкар Себастиен Бурде, би бил друга възможност.

За момента е трудно да се добие ясна представа къде би се установил Ралф Шумахер, дори и след като той сам заяви, че ще се състезава и през следващите години. В Спайкър имат свободно място, но даже и с индийския им собственик-милиардер Виджай Малия, не биха искали да платят голяма сума за нов състезател. ”Разговарял съм с доста пилоти, казвал съм им, че според мен им плащат твърде много и че все още не съм убеден, че ние бихме могли да си го позволим, поне на този етап”, заяви Малия пред ”Ройтерс”. ”Което обаче не пречи да продължим да водим разговори, за да добием по-ясна представа накъде отиваме. Много се радвам, че имаме Адриан Сутил и аз заявих пред шефа на нашия тим Колин Колс, че сме длъжни да го задържим”, категоричен беше индиецът.

www.focus-sport.net

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Аз мисля, че Алонсо ще иде в Тойота. Определено отборът се нуждае от опитен пилот. Уви, Ралф не им помогна изобщо, но Алонсо определено има какво да даде на отбора. А аз смятам, че отборът може да му даде кола с която да стане шампион. Плюс това и парички имат... според мен там му е мястото.

Редактирано от RefreshMe (преглед на промените)

Аз пък смятам, че въпреки многото спекулации, през паузата м/у двата сезона положението в МакЛарън ще се успокои и има голяма вероятност Алонсо да остане в отбора. Дори според мен това би бил най-удачния вариант за него, поради простата причина, че за момента няма отбор който да му предложи условията, които има там (пари, бърза кола и т.н.)!

Смятам, че за нас като зрители, ще е най-удачно силните пилоти да са в различни отбори, че да ни е по-голям кефа кога гледаме този великолепен спорт.

• Автор

Райконен: През следващия сезон ще е по-лесно

Световеният шампион Кими Райконен (Ферари) смята, че на него и на отбора му ще им бъде по-лесно да спечелят короната през следващия сезон.

Финландецът се появи в Мугело на празненствата по случай двете титли на Ферари този сезон и бе приветстван от хилядите тифози събрали се, за да видят своя идол. Райконен, който спечели титлата в последната Гран при за сезона в Бразилия само с една точка, сподели надеждите си за новия сезон и за променените правила, които ще премахнат напълно тракшън контрола в колите. “Следващата година ще бъде по-лека не само за мен, но и за отбора. Този сезон имахме някои трудности да подготвим колата по най-добрия начин. Сега ще се концентрираме в работата си по новата кола, за да изчистим тези проблеми, но е много трудно да се каже отсега как ще се представи тя догодина. Разполагаме с много опитни хора и съм убеден, че ще се представим още по-добре през следващия сезон”, сподели Кими. «Когато дойдох във Формула 1, нямаше тракшън контрол. Смятам, че премахването му ще помогне да правим по-зрелищни битки на пистата догодина, защото ще ни позволи да изпреварваме по-лесно”, завърши световният шампион. Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта

Източник: formula1.bg

FIA разреши нощното състезание от Формула1 в Сингапур

FIA даде на Формула 1 принципно разрешение за провеждане на първото в историята нощно състезание.

То трябва да се състои на 28 септември 2008 година в Сингапур. Състезанието ще се проведе при специално изкуствено осветление, съобщава Channel NewsAsia.

FIA и екипите от „Формула 1” останаха да съгласуват въпроси, касаещи изпълнението на всички изисквания по безопасност. Благодарение на нощното време, през което ще се проведе състезанието, надпреварата ще бъде показана в приемливо време за телевизионните зрители от Азия, Европа и Америка.

Очаква се, провеждането на първото в историята нощно състезание да привлече в Сингапур огромно количество фенове на Формула 1. Очакваният приход е в размер на около 100 млн. долара.

Формула 1 за 2008 година ще стартира на 16 март, когато в Мелбърн ще се състои Гран При на Австралия. Последният етап ще бъде на втори ноември в Бразилия.

Източник: autoplanet1.com

• Автор

Алонсо загатна за БМВ

Фернандо Алонсо продължава да разпалва слуховете около бъдещето си и за пореден път загатна, че може да напусне Макларън в посока БМВ.

Спекулациите, че двукратният световен шампион няма да изпълни договора си със "Сребърните Стрели" циркулират в медиите от средата на сезона, като постоянните скандали между него и Рон Денис допълнително подсилваха тази вероятност. Все пак шефовете в Макларън, както и самият пилот си оставиха вратичка, като казаха че напускането му не е сигурно. Сега Алонсо за пореден път разбуни духовете като заяви, че се надява на неочакван развой на сагата. "Има много възможности, дискутираме ги всички. Имам идея какво искам да правя. План или по-точно казано надежда. Знам какво искам да правя другата година, но не знам дали ще е възможно. Каквото и да се случи ще е труден сезон", заяви Алонсо пред испанският Телечинко. С тези си изказвания той вероятно намеква за преминаване в германският отбор на БМВ. Ако това стане, той би заменил Нико Розберг. Това наистина би било изненада, след като всички мислеха, че Рено е фаворит да прибере обратно испанеца. Вратите във Ферари пък вече са затворени, тъй като Фелипе Маса преподписа договора си.

Същевременно Алонсо се прибра в родния си град Овиедо, където бе посрещнат като герой въпреки проваления сезон. "В днешния ден, почестите са за вас, не за мен. Защото въпреки, че не победих, вие ме накарахте да се чувствам най-щастливия човек на света", заяви той пред тълпите. "Без вас нямаше да имам силата да се опитам отново да спечеля и следващата година. Ще бъде трудно, но в сравнение с другите имам силата да сте зад гърба ми. Цяла Испания. Ние ще се борим заедно".

Източник: gol.bg

Тази вечер по новините ми се счу, че Макларън са се събрали за да прекратят договора на Алонсо.

• Автор

ФИА ще пуска контра-шпиони в Макларън

ФИА ще внедри свои експерти в Макларън, за да следи дали при разработването на болида за новия сезон не се използва интелектуална собственост на Ферари. Това бе обявено лично от президента на федерацията Макс Мозли. Британският състав бе изхвърлен от надпреварта при конструкторите за Сезон 2007, тъй като главният дизайнер Майк Кохлан бе получил засекретена информация от Найджъл Степни, който работеше за "черните кончета". Така се стигна до, може би, най-големият скандал в историята на Формула 1. Затова и Мозли предупреди, че ФИА ще направи пълна експертиза на новата кола, преди тя да бъде представена през декември. "Информацията от Ферари е в ръцете на Главния дизайнер в момент, в който се разработва колата за следващия сезон", каза Мозли пред BBC. "Той естествено може да внедри идеите които е получил, след като е получил чуждото "ноу-хау", като ги прикрие. Тъкмо това ще следим. Ако видим идея на Ферари претворена в колата на Макларън ще последват санкции", обясни шефът на ФИА.

Източник: ТопСпорт

Голям автогол си вкараха Макларън с тези шпионажи. Сега може и някоя тяхна идея, сходна с на Ферари, да не се реализира. Този сезон, който мина, опорочи Формула 1 и за догодина(винаги съм знаел, че малкия Омир живее в мен. Ква рима вкарах само :shake_puter: ).

• Автор

Фернандо Алонсо напусна Макларън

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо напусна отбора на Макларън Мерцедес.

Новината съобщи говорителя на пилота Луис Гарсия – Абад пред радио станция "RNE". Испанския пилот и шефовете на британския тим не успяха да се разберат за следващата година и закономерно, Алонсо реши да напусне „сребърните стрели”. Гарсия – Абад заяви, че испанеца ще напусне моментално Макларън Мерцедес, въпреки че има още две години с настоящия си тим. Той няма да трябва да плаща финансова компенсация за предсрочното прекратяване на договора и е получил разрешение от шефовете на британския тим да подпише с друг отбор от Формула 1. Макларън потвърди новината на официалния си сайт: „Поемането в различни посоки на двете страни не бе обсъждано досега, защото подобни разговори биха повлияли сериозно на тима и представянето на Фернандо във Формула 1 през тази година. Ние и Фернандо се събрахме и вярваме, че взехме правилното решение”. 26-годишният пилот също публикува съобщение: „Още от малко момче мечтаех да карам за Макларън, но понякога в живота нещата не се получават. Аз продължавам да вярвам, че Макларън е велик тим. Да, ние имахме нашите върхове и спадове през изминалия сезон, който бе много оспорван за нас, но за никога не е тайна, че никога не съм се чувствал у дома в този тим. Знам, че имаше предположения за фаворизиране вътре в тима и хората казваха много неща в разгара на битката, но накрая мога свободно да кажа, че съм бил третиран добре и съм имал еднакви шансове за успех” Рон Денис го нарече „велик пилот” за тези думи и допълни: „По някаква причина, комбинацията от Водафон Макларън Мерцедес и Фернандо Алонсо не се получи и на края достигнахме до етап, в който никой не можа да намери начин да продължи напред”. 26-годишният Алонсо имаше тежък сезон в британския тим, а през последните месеци бе в лоши отношения с Рон Денис и своя съотборник Люис Хамилтън. От бившият му тим Рено го искат обратно, но най-вероятно Алонсо ще предпочете да подпише с по-малък тим, откъдето ще премине в тима на Ферари.

Източник: БГНЕС

Спрягат Алонсо да отиде в Ред Бул и там да работи с Рос Браун. "А дали е така кой да ти каже" това звучи интересно макар и фантастично, защото от Ферари едва ли биха искали Браун да работи в друг екип.

Спекулациите за това къде ще отиде най-младият световен шампион в историята на спорта продължават. Сред най-актуалните от предложенията към него са офертите на бившия му тим, където спечели двете си титли - Рено. Освен това оферти има и от Ред Бул, Тойота, Уилямс и Хонда. Непотвърдени източници обаче алармират за това, че Фернандо ще реши бъдещето си след Нова година. Също така испанецът нямал да плаща никави неустойки на британците. Според медиите на Острова, през 2009 година Алонсо ще стане съотборник на Кими Райконен във Ферари, а Фелипе Маса ще кара за тима на Торо Росо.

Вчера стана ясно, че шефът на Макларън-Мерцедес Рон Денис не иска да пусне Фернандо Алонсо в някои от по-силните отбори през 2008 година. Британецът щял да се освободи от услугите на двукратния световен шампион, само ако той карал за по-слабите екипи.

Както е известно, Фернандо е в меко казано лоши взаимоотношения с Макларън и съотборника си Люис Хамилтън. Италианското издание “La Gazzetta dello Sport” твърди, че Алонсо ще премине в Ред Бул с бившия технически директор на Ферари Рос Браун. Специалистът си взе една година почивка от Гран при и се очаква през Сезон 2008 отново да работи при “Черните кончета”.

В Италия твърдят, че въпреки новия си контракт с “Черните кончета” до 2010 година, Маса ще бъде изпратен в екипа на Торо Росо, който използва двигатели на Скудерията. От Рено искат Алонсо за три сезона, но двукратният световен шампион се дърпа за такъв договор.

Така в близко бъдеще може да се оформи следната стартова решетка във Формула 1:

Сезон 2008

Макларън: Хамилтън и Розберг

Уилямс: Алонсо и Накажима

Ферари: Маса и Райконен

Сезон 2009

Макларън: Хамилтън и Розберг

Ферари: Райконен и Алонсо

Уилямс: ?

Торо Росо: Маса

Източник: mclarenbg.net

Не ми се вярва от Уилямс да се освободят от Росберг така лесно при условие, че Накаджима кара само в едно състезание и още не им е ясно какво ще покаже в състезателен сезон японеца. Но от Уилямс правят всякакви изненади така че е възможно и това да стане. Денис може да иска Алонсо да кара в по-слаби отбори, ама Алонсо иска ли? БМВ са си потвърдили пилотите за сезон 2008, ама след това може и при тях да има рокади. Интересно е Рос Браун като се върне във Формулата къде ще отиде.

• Автор

Алонсо не е напуснал, а е уволнен от Макларън ?

Спортният-директор на Мерцедес-Бенц отказа да опровергае спекулациите, според които Фернандо Алонсо не е напуснал отбора по собствено желание, а е бил уволнен. В обръщението към медиите миналия петък от отбора съобщиха, че раздялата с испанеца е била по взаимно съгласие. Веднага след това се появиха слухове, че договорът на Фернандо е бил прекратен от страна на «Сребърните стрели” заради лошото му отношение към отбора. “Няма да коментирам дали това е вярно или не”, коментира кратко Хауг.

Източник: formula1.bg

Вили Вебер: Михаел Шумахер да подпише с McLaren? Абсурд и пълни глупости

Съсобственикът на Williams Патрик Хед предложи на ръководството на „Сребърните стрели” да върне на пистата седемкратния шампион Михаел Шумахер. Според Хед, независимо, че е излязъл от състезателна дейност от година, Шумахер е най-добрият състезател от „Формула-1”.

„Защо Рон Денис да не разгледа кандидатурата на Михаел Шумарер? Сигурно на него не му харесва да присъства на състезанията само като зрител. Михаел все още може да бъде най- добър при кралските състезания”, заяви Хед, цитиран от Pitpass.

Мениджърът на Михаел Шумахер- Вили Вебер коментира информацията за възможното връщане на неговия клиент в състезанието:” Абсурд и пълни глупости. Михаил е на контракт при Ferrari, където и работи. Ако той реши някога да се върне на пистата, то това ще бъде само при Ferrari и никъде другаде”,- заяви Вебер в интервю за F1-Live.

След раздялата с Алонсо, мястото на втори пилот в McLaren е свободно. Най-вероятният заместник на испанеца е немецът Нико Розберг, който сега се състезава за Williams. Хед и основателят на тима Франк Уилямс заявиха, че Розбърг ще продължи да се състезава за отбора. Що се отнася до Шумахер-старши, то той завърши спортната си кариера през октомври 2006 година.

Източник: autoplanet1.com

Писта за провеждане на стартове от Формула 1 ще има в Абу Даби

Публикувано изображение

Първата копка на първия в света тематичен парк на Ферари бе направена по време на тържествена церемония в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби, предаде AFP. В парка на остров Яс, посветен на знаменитата италианска автомобилна марка, ще има не само изложбени павилиони, атракциони и други обекти на развлекателната индустрия, но и писта за провеждане на стартове от Формула 1. Площта на тематичния парк е 250 хиляди кв. метра. Според предварителните планове, строежът на стойност 150 милиона долара ще бъде завършен напълно през 2009 година и на състезателното трасе ще се проведе кръг от Гран при на Формула 1.

• Автор

Шумахер отново ще подкара болида на Ферари

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер се завръща на пистата, макар и не за постоянно. Следващата седмица в Барселона германецът ще тества болида на Ферари. "Вероятно ще е само веднъж. Михаел няма намерение да се завръща във Формула 1. Това е част от договора му с Ферари – да помага на отбора с каквото може," заяви говорителката на Шуми. 38-годишният Шумахер се отказа от спорта през 2006 година след 91 победи във Формула 1, което го направи най-успешният състезател в този спорт. През изминалата година той посети няколко състезания в новата си роля на технически съветник на Ферари.

От следващия сезон правилата във Формула 1 се променят, като системата за тракшън контрол и електрониката по болидите ще бъдат премахнати. "Михаел има голям опит с болиди без електроника и ще направи няколко обиколки, за да даде мнението си", каза още говорителката му. Въпреки че Шумахер не иска да се завръща към професионалния спорт, босът на Ферари Жан Тод бе категоричен, че той винаги ще е добре дошъл, ако си промени мнението. „Тод каза, че ако Майкъл има желание да кара болида, то винаги ще бъде удовлетворено,” допълни пресаташето. Тестовете ще се проведат следващите вторник и сряда на пистата в Каталуния. Михаел Шумахер показа качествата си и през този уикенд, когато подкара шампионското Дукати на Кейси Стоунър след края на сезона в МотоGP на Гран При на Валенсия.

Източник: Гонг

Много хора мразят Михаел, но не може да му се отрече, че има страхотен усет към колата. Тези от Ферари сигурно са си го овързали към тях, без право на бягство. Само не мога да разбера, защо, като един от най-големите фенове на този спорт, не ходи да гледа състезанията и не се вясва в бокса на Ферари. Има още някаква интрига между него и отбора му, аха.

Много хора мразят Михаел, но не може да му се отрече, че има страхотен усет към колата. Тези от Ферари сигурно са си го овързали към тях, без право на бягство.

Само не мога да разбера, защо, като един от най-големите фенове на този спорт, не ходи да гледа състезанията и не се вясва в бокса на Ферари. Има още някаква интрига между него и отбора му, аха.

И аз мисля като теб земляк! Обикновено парите карат един човек да мълчи. Не мога да се съглася, че Михаел се отказа току така от спорта.

Тойота с обновен болид за новия сезон на Формула1

Публикувано изображение

От Тойота подготвят изцяло нова визия на болида си за новия сезон, заяви мениджърът на шаситата в тима Паскал Васелон.Това съобщава GPupdate.net „Нашата кола за 2008-ма година ще бъде много различна. Не мога да кажа „революционна”, защото тенденциите се променят и развиват ежедневно. Просто през последните години натрупахме доста опит, който ще се отрази на болида ни”, категоричен е Васелон.

autoplanet1.com

Планина от пари стои между Алонсо и Рено

Планина от пари стои между Фернандо Алонсо и бившият му отбор Рено, пише "Ас". Испанецът иска да се върне в отбора, с който стана два пъти световен шампион. Иска го и шефът на Рено Флавио Бриаторе, но като добър бизнесмен той е длъжен да разгледа внимателно и мултимилионната оферта за спонсорство дошла в последния момент от мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим, който ръководи мощните фирми Телмекс и Америка Мовил и бе признат наскоро за най-богатия човек на планетата със състояние от близо 68 милиарда долара.

Слим е поставил обаче следното условие на Рено - титулярен пилот на всяка цена да бъде Нелсиньо Пикет, а договорът за спонсорство с испанският телекомуникационен гигант Телефоника да бъде прекратен. Слим няма нищо против Алонсо, но условието оставя извън играта испанските му спонсори, които надушили опасността, вчера се събраха и решиха, че застават зад него с 62 милиона евро. Дилемата пред Бриаторе е голяма, което обяснява забавянето на преговорите.

Междувременно Бриаторе заяви пред италианското списание "Аутоспринт", че в Рено Алонсо никога не би имал проблемите, които го принудиха да напусне Макларън две години преди изтичане на договора си. "Принципите са прости - помагаш винаги на по-силния пилот. Такава помощ получаваше Шумахер и всеки друг пилот с изключение на Фернандо. Той винаги е бил поставян в неблагоприятна позиция. При нас в Рено той нямаше да има проблеми от такова естество", казва Бриаторе. Запитан дали по характер Алонсо е труден за управление, Флавио казва следното.

"Понякога надценяваме пилотите. Това са 20-25-годишни момчета, от които очакваме да се държат като зрели мъже. Понякога попадат в ситуации, които изискват повече зрялост и те не се справят добре. Не бива да изпускаме в такива моменти чисто човешките аспекти на ситуацията", казва Бриаторе.

Източник: Спорт НетИнфо

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.