Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Кротко си чета постовете тук; толерирам мненията, дори когато се различават радикално от моите; уважавам пристрастията на феновете и много рядко си позволявам да се намесвам....Много е грозно обаче да чета такива квалификации за Мика Хакинен! Много е недостойно да се говори с такова пренебрежение за тези спортисти. Между участниците във формула 1 няма посредствени - всички са добри, а някои са по-добри... и не всички са победители! Не считам, че пилотите от различни поколения могат да бъдат сравнявани. Нека да не се забравя, че пилотът не е сам - представянето му е резултат от участието на машина, пилот и отбор - всички заедно!

И нека всеки, който реши да раздава високомерни квалификации, да се качи в такъв болид и само да регистрира едно - едничко участие в състезание от формула 1 - не да го завърши, а само да регистрира старт и 1-2 обиколки.... хахахаха пък тогава да е така категоричен!

Изобщо отнасяйте се с уважение, моля! :ph34r:

И аз искам Бърни да се отнася с уважение към Алонсо, ама... Не мисля, че съм казал някаква неистина. Просто пилотите във Ф1 се броят на пръсти. Най-добрите пилоти имам предвид! Не съм казал, че Мика е слаб. Всеки, който е карал във Ф1 го е заслужил, но винаги се намират един или двама, които се открояват над другите. не си прав толкова за машините. Машините дават само места в класирането, но не и мнение на специалисти и публика. Жив пример е Алонсо, а сега и Хамилтън. В миналото това бе Шумахер, а за Сена нямя смисъл да говоря. Какво направи Алонсо? Е, той нямаше крилото на Рон Денис, затова започна в най-слабия тим - Минарди. Въпреки това, той редовно даваше със секунда-две, по- добри времена на обиколка от съотборника си. Дори се бореше с Джорданите навремето. Още тогава аз казах, че това е новият Шумахер и че той ще бъде новият шампион, стига да му падне в ръцете добра кола! така и стана. Шампионът си личеше и с най-слабата кола! Какво направи Мика? С най-силната кола, едва успя да стане шампион! Ферарито тогава не вървеше както сега, а го тикаше Шумахер, както преди това - Бенетон - Рено. Всъщност Ферари много рядко бяха по-добрият отбор, с изключение на една година, когато Шумахер постави рекорд за постигнати победи в един шампионат. Просто не е коректно да се сравняват Мика с най-добрата кола и Шумахер с камиона! тая година виждаме, как двама шампиони - един настоящ и един бъдещ( Хамилтън), изстискват повече, отколкото е възможно от тоя Макларън! Ако те двамата бяха с Ферари, не се и съмнявам, че Райконен и Маса щяха да дишат праха им .

Толкова за моето мнение, което си е лично. Няма как и по друг начин да е, защото това е форум, в който изказваме лични мнения за любимия ни спорт! Ако искаме да се заблуждаваме, можем спокойно да не влизаме в тая тема, а в официалните сайтове на F1. Там непременно ще ни кажат "истината", хора като Иван Тенчев, Ричард Груев, Бърни, Жан Тод, Рон Денис и Флавио Бриаторе!

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

тая година виждаме, как двама шампиони - един настоящ и един бъдещ( Хамилтън), изстискват повече, отколкото е възможно от тоя Макларън! Ако те двамата бяха с Ферари, не се и съмнявам, че Райконен и Маса щяха да дишат праха им .

:ph34r:Публикувано изображение Това тука където си го написал е така, само че наобратно ако Райконен и Маса бяха със Макларан, инвалидите Алонсо и Хамилтън щяха да дишат праха им! Измежду другото те най-добре да вземат да се научат да карат и след това да ходят да се съзтезават, особенно черния! Със тези изтъркани гуми някой да го накарваше да натиска газта? След това тъгнали да обвиняват механиците затова че черния неможе да намали и спокойно да си влезне във бокса! Публикувано изображение

Това защо не го коментирате?

Кико - аз не съм яздил през живота си никога, но ако искаш ще извикаме най-добрия ездач във България, ще го качим на едно магаре, аз ще се кача на един кон и та.нт.........

Люис / Фернандо / Кими шампион, ако...

Отговорът на най-големия въпрос ще бъде даден на 21 октомври

Седмици преди последния кръг от шампионата за тази година, трима пилоти са с реален шанс за спечелването на трофея при пилотите. След невероятно оспорван и напрегнат шампионат звездите на Макларън Фернандо Алонсо и Люис Хамилтън, както и асът на Ферари Кими Райконен, са изправени пред дилемата кой ще си тръгне с трофея.

Ако Алонсо спечели, то това ще е третата му поредна титла и ще се превърне в най-младия трикратен носител на приза. Ако Хамилтън сбъдне мечтите на островитяните, то той ще е първият шампион, който е цветнокож и победител в дебютния си сезон. Освен това той ще бъде и най-младия. Ако Кими вдигне титлата, то ще е за пръв път в кариерата му.

Ето и вероятните сценарии:

Хамилтън ще спечели титлата, ако завърши:

- на пета позиция, а Алонсо не се класира на първите две места

- шести и седми - Алонсо не е измежду първите двама – Райконен не печели

- осми – Алонсо не намира място на подиума – Райконен не завършва на първа или втора позиция

- извън първите осем – Алонсо е максимум пети – Райконен не завършва на първа или втора позиция

Алонсо ще спечели титлата, ако:

- спечели състезанието, а Хамилтън е трети или по-надолу

- завърши на втора позиция, а Хамилтън е извън първите шест места

- завърши трети – Хамилтън е извън седмицата – Райконен не печели състезанието

- завърши четвърти – Хамилтън не печели точки – Райконен не завършва на първа или втора позиция

Райконен ще спечели шампионата, ако:

- спечели състезанието - Хамилтън не завършва измежду първите петима – Алонсо не завършва втори

- завърши втори – Хамилтън е осми или извън точките – Алонсо не е на подиума

formula1.bg

;)Публикувано изображение Това тука където си го написал е така, само че наобратно ако Райконен и Маса бяха със Макларан, инвалидите Алонсо и Хамилтън щяха да дишат праха им! Измежду другото те най-добре да вземат да се научат да карат и след това да ходят да се съзтезават, особенно черния! Със тези изтъркани гуми някой да го накарваше да натиска газта? След това тъгнали да обвиняват механиците затова че черния неможе да намали и спокойно да си влезне във бокса! Публикувано изображение

Това защо не го коментирате?

Кико - аз не съм яздил през живота си никога, но ако искаш ще извикаме най-добрия ездач във България, ще го качим на едно магаре, аз ще се кача на един кон и та.нт.........

Въпрос на гледна точка, кой е по-добър. Ти ме хвърли не в тъч, а в алт направо ;) Все пак се обосновах, защо Алонсо е добър. Не само защото е двукратен шампион, а и защото успя с по-слаба кола на моменти да спечели 2 титли. За Хамилтън не коментирам, защото сега новакът е пред двукратния световен шампион. Да, направи някои грешки последните състезания, но защо не говорехте така за него по време на първите 10-12 старта? Сега някой ще каже, че ползвал настройките на съотборника си. Ами то затова в миналото, когато имаше и резервен болид в бокса, се настройваше за един от пилотите. Винаги се оказваше, че резервният болид не вървеше, ако е настроен за другия пилот. Така, че Хамилтън не може да копира сляпо настройките на Алонсо и да кара! Ако го направи, никак няма да му е комфортно на пистата.

За Райконен какво да кажа. Сега Жан Тод се оправдава с ненадеждност на болида, но каква е истинската причина? Райконен никога не е можел да пази болида си, а Маса се напъва, за да стане номер 1.

Достатъчно е да прочетеш постовете от началото на шампионата. при това положение е нормално, ферарито да се чупи по-често.

А за ездата, ще ти кажа, че щом никога не си яздил кон, няма да се задържиш и 10 секунди на него, а докато го подкараш, оня с магерето ще се е шмугнал в храстите вече ;)

thepowerofone, тая година съм фен на Макларън, а миналата бях раздвоен между Рено и Ферари. Тоя Макларън го мразех заради хакинен в миналото, а впоследствие и заради Райконен, който така и не успя с добрия болид да направи нещо повече срещу Шумахер и все колата му бе виновна за отпаданията му, както и тая година с Ферари. Добрите пилоти( Алонсо и Хамилтън) доказаха, че и Макларън може да е надеждна кола! Райконен доказа, че и надеждната кола( Ферари) може да е ненадеждна!

Не виждам кое е кривото в изказванията на Тенчев примерно, на мен ми харесва да го слушам, макар да не ми е основен източник на информация и често да съм несъгласен с него.

Това е и моето мнение :) И аз имах това впредвид, че говори много компетентно и е хубаво да се слуша, но отвреме навреме прави и той досадни грешки, които заблуждават публиката, която вярва на всяка негова дума. Ричард Груев бе феномен и много съжалявам, че вече не коментира Ф1. Скъсвах се от смях с него и много хора гледаха формулата, само заради изцепките на Ричард :) Тоя човек, колко ли го е сърбял задника Публикувано изображение

• Автор

Ферари стяга шампионско парти за Кими

Във Ферари вярват, че Кими Райконен ще стане световен шампион. Две изолирани едно от друго събития подсказаха, че в Маранело вече се стягат за голямо шампионско парти на 21 октомври, когато е последният старт от сезона за Гран при на Бразилия, съобщава германският вестник "Експрес".

Най-напред съпругата на Кими - бившата мис Скандинавия Джени Далман обяви в Хелзинки при откриването на собствения си нощен клуб, финансиран от съпруга си, че ще бъде в Сао Паоло, за да стиска палци за успех. "За първи път моят Кими има толкова голям шанс да стане шампион и аз няма как да бъда другаде, освен до него в този момент", каза Джени.

В същото време в Швейцария намерение да присъства в Сао Паоло на 21 октомври изрази и седемкратният световен шампион Михаел Шумахер. "В краен случай ще съм пред телевизора. Стискам палци за Кими. Дано успее", заяви Шумахер, който година след отказването си демонстрира перфектна форма в рекламен клип на минерална вода. В клипа Шуми е дегизиран като каратист, който прави тренировка. След заниманието той хвърля кимоното и поднася бутилката с живителна течност към устата си.

Шансовете на Кими за титлата минават през задължителна победа в Сао Паоло. В момента финландецът има 100 точки актив. Пред него са двамата пилоти на Макларън Люис Хамилтън със 107 и Фернандо Алонсо със 103, които също точат зъби за титла. "Както видяхте в Шанхай - всичко е възможно да се случи. Бразилия е била винаги благосклонна към Ферари", каза самият Кими. "Седем точки не са нищо. Ще бъдем изключително бързо в Сао Паоло. Кими заслужава да е шампион и Ферари ще му помогне да стане", допълнително кураж на финландеца вдъхна и спортният директор Стефано Доменикали.

Източник: НетИнфо

Рено отричат за сделка с Алонсо

"Ще обявим пилотите за следващия сезон, когато сме готови", заявиха от Рено

Отборът на Рено отхвърли твърденията, публикувани в "Bild" тази седмица, че са подписали предварителен договор с пилота на Макларън-Мерцедес Фернандо Алонсо. Испанецът спечели две световни титли при престоя си в Рено през 2005 и 2006 година, след което премина в Макларън през тази година. Не е тайна, че отношенията на Фернандо с отбора на Макларън са, меко казано, хладни, което доведе до постоянни спекулации около напускането му.

Босът на Рено никога не е крил симпатията си към Алонсо и винаги е заявявал открито, че би се радвал, ако той се върне при тях. От отбора обаче опровергаха информацията за предварителен договор с испанеца с кратко изявление по въпроса:

"Тимът няма да отговоря на спекулациите, появили се в пресата. Ще обявим пилотите за следващия сезон, когато сме готови."

formula1.bg

Правилно казват от Рено нще обявят пилотите, когато се изясни кой ще кара за тях. Иначе тази година Алонсо къде ли не отиде според пресата.Райконен трудно ще стане шампион, защото много са "ако" как ще завършат Хамилтън и Алонсо. Честно казано на мене вече ми е все едно кой ще стане шампион, така че и аз като някои екипи вече гледам към новия сезон.

thepowerofone, тая година съм фен на Макларън, а миналата бях раздвоен между Рено и Ферари. Тоя Макларън го мразех заради хакинен в миналото, а впоследствие и заради Райконен, който така и не успя с добрия болид да направи нещо повече срещу Шумахер и все колата му бе виновна за отпаданията му, както и тая година с Ферари. Добрите пилоти( Алонсо и Хамилтън) доказаха, че и Макларън може да е надеждна кола! Райконен доказа, че и надеждната кола( Ферари) може да е ненадеждна

Ти сам си казваш че си мразил един отбор ,който сега подкрепяш само заради пилота който е карал в този отбор.По тoва личи че просто ненавиждаш Хакинен и Райконен в което няма нищо лошо и аз имам антипатични пилоти ,но щом не харесваш някой пилот не го окачествявай като некадърен.Райконен никога не е имал ( в Макларън ) техниката с която да спечели титлата ,колата винаги е била или прекалено бавна ,но надеждна или по-бърза от останалите болиди, но за сметка на надеждноста.В сезоните в които той записваше множество отпадания, същото го правеше и опитен пилот като Култард.Според мен не е правилно да се преписват отпаданията изцяло на Райконен.Фактора пилот за издражливоста на колата в състезание е минимален.Ако той започне да претоварва техниката прекалено, над възможностите ,хората в бокса няма да стоят безочастно.Все пак има някой състезания в кариерата му в който е отпадал изцяло по своя вина ,като във Франция през дебютния му сезон в Макларън, когато беше на крачка от победата, но изпусна точката за спирана на фибата , бе изпреварен от Шумахер и след това се оправдаваше че е имало масло на пистата.Също така Нюрбургринг 2005 ,когато водеше с огромна преднина пред Алонсо ,но на няколко пъти излезе от трасето и повреди предното окачване, заради което отпадна в последната обиколка.Но този сезон си личи че просто той не е причината и че се е изменил като пилот в сравнение с годините в Макларън.А промяната в Макларън за която говориш, че пилотите които дойдоха доведоха до подобряване на надеждноста и представянето на колата - тази промяна бе планувана много преди Алонсо да дойде в Макларън ,с построяването на новият завод.В момента Макларън разполагат както знаеш с най-добрият симулатор.Просто новият завод бе основният фактор за тази промяна ,той даде възможност за по-добро и ефикасно развитие на колата между състезанията, а след намаляването на тестовете и за провеждане на тестове виртуално.Алонсо също има принос с опита си ,но не е причината.Също така според мен от доста време в Макларън се подготвят за идването на Хамилтън и за изграждането на отбора около него.Както Ферари бяха остроени около Шумахер.И този сезон е показателен за това, отбора подкрепя негласно Хамилтън ,но все пак е дал до известна степен равен шанс на пилотите си.Но Алонсо като двукратен световен шампион неможе да се примири с това.При идването си в Макларън той не очакваше конкуренция от съотборника си и се надяваше на пълна подкрепа от страна на отбора, но нещата се оказаха тотално различни.Той разбра че неговото място не е в Макларън както го разбра и Кими преди време и съм почти сигурен че ще ги напусне.Аз не харесвам Алонсо, но немога да отрека че e страшно добър.Както не харесвах и Шумахер ,но и немога да кажа за него че е печелил само защото са пренебрегвали Баричело или защото е играел мръсно.В момента има трима пилоти който са дарени с почти равен талант и неможе да се каже кой е най-добър от тримата.Хамилтън е страшно талантлив ,но му липсва опит и постоянство ,но за сметка на това е страшно бърз и притежава едно качество присъщо на Шумахер- внимание към всеки детайл.Алонсо притежава всичко и опит и бързина и постоянство и за това смятам че в момента е над Хамилтън и Райконен, но не ги превъзхожда тотално.Райконен е бърз, а този сезон проличава и постоянство, но шанса никога не е бил на негова страна просто в някой моменти e необходим и малко късмет ,но той го няма.

Не знам някой чул ли е в интервю Ковалайнен казал, че догодина Алонсо му е съотборник. Така че сезона може и да тече, ама и пилотите си подготвят местата. Маса подписал с Ферари до 2010, но едва ли само той подписва новия си договор сега преди края на сезона.

Ти сам си казваш че си мразил един отбор ,който сега подкрепяш само заради пилота който е карал в този отбор.По тoва личи че просто ненавиждаш Хакинен и Райконен в което няма нищо лошо и аз имам антипатични пилоти ,но щом не харесваш някой пилот не го окачествявай като некадърен.Райконен никога не е имал ( в Макларън ) техниката с която да спечели титлата ,колата винаги е била или прекалено бавна ,но надеждна или по-бърза от останалите болиди, но за сметка на надеждноста.В сезоните в които той записваше множество отпадания, същото го правеше и опитен пилот като Култард.Според мен не е правилно да се преписват отпаданията изцяло на Райконен.Фактора пилот за издражливоста на колата в състезание е минимален.Ако той започне да претоварва техниката прекалено, над възможностите ,хората в бокса няма да стоят безочастно.Все пак има някой състезания в кариерата му в който е отпадал изцяло по своя вина ,като във Франция през дебютния му сезон в Макларън, когато беше на крачка от победата, но изпусна точката за спирана на фибата , бе изпреварен от Шумахер и след това се оправдаваше че е имало масло на пистата.Също така Нюрбургринг 2005 ,когато водеше с огромна преднина пред Алонсо ,но на няколко пъти излезе от трасето и повреди предното окачване, заради което отпадна в последната обиколка.Но този сезон си личи че просто той не е причината и че се е изменил като пилот в сравнение с годините в Макларън.А промяната в Макларън за която говориш, че пилотите които дойдоха доведоха до подобряване на надеждноста и представянето на колата - тази промяна бе планувана много преди Алонсо да дойде в Макларън ,с построяването на новият завод.В момента Макларън разполагат както знаеш с най-добрият симулатор.Просто новият завод бе основният фактор за тази промяна ,той даде възможност за по-добро и ефикасно развитие на колата между състезанията, а след намаляването на тестовете и за провеждане на тестове виртуално.Алонсо също има принос с опита си ,но не е причината.Също така според мен от доста време в Макларън се подготвят за идването на Хамилтън и за изграждането на отбора около него.Както Ферари бяха остроени около Шумахер.И този сезон е показателен за това, отбора подкрепя негласно Хамилтън ,но все пак е дал до известна степен равен шанс на пилотите си.Но Алонсо като двукратен световен шампион неможе да се примири с това.При идването си в Макларън той не очакваше конкуренция от съотборника си и се надяваше на пълна подкрепа от страна на отбора, но нещата се оказаха тотално различни.Той разбра че неговото място не е в Макларън както го разбра и Кими преди време и съм почти сигурен че ще ги напусне.Аз не харесвам Алонсо, но немога да отрека че e страшно добър.Както не харесвах и Шумахер ,но и немога да кажа за него че е печелил само защото са пренебрегвали Баричело или защото е играел мръсно.В момента има трима пилоти който са дарени с почти равен талант и неможе да се каже кой е най-добър от тримата.Хамилтън е страшно талантлив ,но му липсва опит и постоянство ,но за сметка на това е страшно бърз и притежава едно качество присъщо на Шумахер- внимание към всеки детайл.Алонсо притежава всичко и опит и бързина и постоянство и за това смятам че в момента е над Хамилтън и Райконен, но не ги превъзхожда тотално.Райконен е бърз, а този сезон проличава и постоянство, но шанса никога не е бил на негова страна просто в някой моменти e необходим и малко късмет ,но той го няма.

Може би си прав. Изразих се малко грубо за Хакинен и Райконен. Антипатията ми идва от там, че всички като чуят "финландски пилот", веднага го слагат световен шампион, в която и автомобилна дисциплина да се състезава. Аз като човек, който подкрепя винаги по-слабия или тоя, който незаслужено е мразен от останалите, съм бил малко негативно настроен към северните народи - финландци, норвежци и шведи( шведите и по друга причина). Затова и не харесвам много автомобилите - Волво и СААБ. Иначе разсъжденията ти са логични, като и моите да кажем или на някой друг. Малко е сложно да се определи точно ситуацията във Ф1 в момента. Големият пилот винаги е в челото на крайното подреждане не само за годината, но и за всички времена. Май по това си личат големите пилоти, а всички знаем кои успяха да се задържат на върха години наред. Така, че по тая логика , аз съм прав.

• Автор

Люис Хамилтън с нов двигател в Бразилия

Пилотът на Макларън Люис Хамилтън ще кара в последното състезание за сезона във Формула 1 на пистата "Интерлагос" в Бразилия с нов двигател. Това в пряк смисъл означава, че той ще има предимство пред съотборника си Фернандо Алонсо от около 10 конски сили. Испанецът спечели второ място в надпреварата в Китай, а това ще бъде второ състезание за мотора му.

Обикновено двигателите на болидите се изработват да издържат около 1000 км, което е достатъчно да издържат две пълни състезания. Надпреварата на писта „Интерлагос" е последна за сезона, а това означава, че двигателите ще бъдат оптимизирани, с по-добри характеристики и пригодени за около 500 км живот. "Заради по-малкото километри, за които ще се използват двигателите, ще можем да ги експлоатираме с по-високи обороти. Също така те ще могат да работят при по-високи температури", коментират специалисти.

В Отбора на Ферари също са мислили за това последно състезание и пилотите на тима Кими Райконен и Фелипе Маса ще използват нови двигатели, след като направиха по 2 състезания с тях. Според запознати, оптимизирането на моторите на "скудерията" може да донесе на Кими и Фелипе по 15 конски сили в плюс.

Източник: ТопСпорт

Може би си прав. Изразих се малко грубо за Хакинен и Райконен. Антипатията ми идва от там, че всички като чуят "финландски пилот", веднага го слагат световен шампион, в която и автомобилна дисциплина да се състезава. Аз като човек, който подкрепя винаги по-слабия или тоя, който незаслужено е мразен от останалите, съм бил малко негативно настроен към северните народи - финландци, норвежци и шведи( шведите и по друга причина). Затова и не харесвам много автомобилите - Волво и СААБ. Иначе разсъжденията ти са логични, като и моите да кажем или на някой друг. Малко е сложно да се определи точно ситуацията във Ф1 в момента. Големият пилот винаги е в челото на крайното подреждане не само за годината, но и за всички времена. Май по това си личат големите пилоти, а всички знаем кои успяха да се задържат на върха години наред. Така, че по тая логика , аз съм прав.

Е това е едно от нещата по които си проличава големият пилот ,но не винаги е показателно.Ако Хамилтън не беше стартирал в Макларън ,а в Спайкър например нямаше да има толкова добри класирания ,но таланта му пак щеше да личи ,от друга страна Рубенс Баричело толкова години имаше на разположение добра кола, правеше добри класирания ,но да се каже за него че е добър пилот е смешно.Има велики пилоти от ранга на Шумахер и Сена и добри пилоти като Алонсо ,Райконен и Хамилтън -последният въпреки че не е направил все още толкова много добри класирания само за един сезон показа с карането си че е достоен да бъде конкурент на другите двама.

Виждам че и ти си привърженик на Хамилтън и въобще на пилотите с качества нека спрем безмислените спорове кой е по-добър и да поговорим на по-смислени теми.

Незнам дали си гледал изявите на Хамилтън преди Ф1 ,но аз сам гледaл някой от състезанията му и още първото състезание с негово участвие ,което гледах ми беше достатъчно ,за да си направя изводите че той ще е следващият голям пилот във Ф1.Имах подобни очаквания и за Хейки Ковалайнен ,но той с чисто пилотските си грешки в състезанията този сезон не затвърди този си имидж.Други пилоти който според мен имат качества са Антъни Дейдвидсън и Себастиан Фетел както и Кубица.Последните две състезания на Фетел за Торо Росо бяха показателни за таланта му според мен ,но и за липсата му на опит.Просто си пролича че той може да вземе повече от тази кола ,която почти не познава в сравнение с далеч по-опитния Лиуци

Редактирано от Arthass (преглед на промените)

Е това е едно от нещата по които си проличава големият пилот ,но не винаги е показателно.Ако Хамилтън не беше стартирал в Макларън ,а в Спайкър например нямаше да има толкова добри класирания ,но таланта му пак щеше да личи ,от друга страна Рубенс Баричело толкова години имаше на разположение добра кола, правеше добри класирания ,но да се каже за него че е добър пилот е смешно.Има велики пилоти от ранга на Шумахер и Сена и добри пилоти като Алонсо ,Райконен и Хамилтън -последният въпреки че не е направил все още толкова много добри класирания само за един сезон показа с карането си че е достоен да бъде конкурент на другите двама.

Виждам че и ти си привърженик на Хамилтън и въобще на пилотите с качества нека спрем безмислените спорове кой е по-добър и да поговорим на по-смислени теми.

Незнам дали си гледал изявите на Хамилтън преди Ф1 ,но аз сам гледaл някой от състезанията му и още първото състезание с негово участвие ,което гледах ми беше достатъчно ,за да си направя изводите че той ще е следващият голям пилот във Ф1.Имах подобни очаквания и за Хейки Ковалайнен ,но той с чисто пилотските си грешки в състезанията този сезон не затвърди този си имидж.Други пилоти който според мен имат качества са Антъни Дейдвидсън и Себастиан Фетел както и Кубица.Последните две състезания на Фетел за Торо Росо бяха показателни за таланта му според мен ,но и за липсата му на опит.Просто си пролича че той може да вземе повече от тази кола ,която почти не познава в сравнение с далеч по-опитния Лиуци

Прав си. Най-добре е да спрем безсмислените спорове. Само ще повторя( вероятно не си чел стари мои мнения), че и Алонсо за мен бе шампион, още при първата си година в Минарди. Наистина не съм гледал изявите на Хамилтън, но съм сигурен, че ако ги бях гледал, мнението ми за него щеше да е същото, като за Алонсо. За Фетел бих казал, че има качества, но малко се отличава от Бътън. просто Фетел направи детински грешки, които биха го издигнали най-много до нивото на Райконен. Алонсо преди години, бе почти безгрешен, за разлика от сега. Сега му е простено, защото е двукратен световен шампион и е притиснат яко. Дано и от Фетел да излезе нещо. За Антъни бих казал, че е малко под нивото на Алонсо. Рядко греша в преценката си за пилоти, а съм запален по F1, още от времето, когато по "Първа програма" излъчваха само стартовете от Монако, а Унгария още нямаше писта! Всъщност, единствената ми грешка бе с Баричело, но явно тогава Джордана е вървял повече, а Баричло е карал по-малко :) Успокоявам се, че и Ферари сгрешиха навремето с него. А може би това бе правилният им избор?

Хамилтън: Научих си китайския урок

Публикувано изображение

В Китай за Люис Хамилтън беше достатъчно да финишира преди Фернандо Алонсо, за да стане шампион. Младият британец се постара да се задържи възможно най-дълго на дъждовните гуми, но се оказа, че беше грешка ненавременното му влизане в бокса.

„Китайската надпревара ми преподаде поредния урок”, заяви Хамилтън.” Той ми беше полезен като пилот. Разстроих се, но много бързо се стегнах и се концентрирах върху последното състезание в Бразилия. Аз съм лидер с преднина от четири точки, така че въпросът с титлата все още стои открит. Ще направя всичко, за да спечеля необходимото количество точки.”

За Хамилтън е задължително да финишира втори, ако състезанието бъде спечелено от Фернандо Алонсо. При друга подредба на финалистите, Люис може и да не се качи на подиума.

Източник: аутопланет1

Прав си. Най-добре е да спрем безсмислените спорове. Само ще повторя( вероятно не си чел стари мои мнения), че и Алонсо за мен бе шампион, още при първата си година в Минарди. Наистина не съм гледал изявите на Хамилтън, но съм сигурен, че ако ги бях гледал, мнението ми за него щеше да е същото, като за Алонсо. За Фетел бих казал, че има качества, но малко се отличава от Бътън. просто Фетел направи детински грешки, които биха го издигнали най-много до нивото на Райконен. Алонсо преди години, бе почти безгрешен, за разлика от сега. Сега му е простено, защото е двукратен световен шампион и е притиснат яко. Дано и от Фетел да излезе нещо. За Антъни бих казал, че е малко под нивото на Алонсо. Рядко греша в преценката си за пилоти, а съм запален по F1, още от времето, когато по "Първа програма" излъчваха само стартовете от Монако, а Унгария още нямаше писта! Всъщност, единствената ми грешка бе с Баричело, но явно тогава Джордана е вървял повече, а Баричло е карал по-малко smile.gif Успокоявам се, че и Ферари сгрешиха навремето с него. А може би това бе правилният им избор?

Аз да си призная изобщо не се бях спирал върху изявите на Алонсо преди да отиде в Рено.Доколкото си спомням даже имаше един сезон в който не кара за никой отбор или нещо от сорта ( вероятно греша ,но такива спомени имам ).Но си бил прав с преценката си за него.Относно Баричело -той никога не е притежавал характер и желание за победа ,за това и не постигна нещо значително.Идентичен е по качества според мен с Трули.И двамата когато имат сравнително добра техника постигат резултати, но им липсва характер и хъс за да са на нивото на добрите пилоти.Аз си обеснявам грешките на Фетел с това че дойде във Ф1 прекалено рано.Той както и Хамилтън доминираше в по-малките серии ,но вместо да остане да трупа повече състезателен опит и паралелно с това да тества с отбор от Ф1 той се полакуми и веднага се хвърли в дълбоките води.За разлика от него Хамилтън охвърли първото предложение да кара за Макларън още през 2006г и продължи да кара в GP2 ,докато по същото време тестваше на симулатора в новият завод ,изучаваше колата и начините за настройване и т.н.За това сега той допуска малко грешки и се бори за титлата, а за разлика от него Фетел показва само талант, но в същото време прави глупави грешки.

Аз да си призная изобщо не се бях спирал върху изявите на Алонсо преди да отиде в Рено.Доколкото си спомням даже имаше един сезон в който не кара за никой отбор или нещо от сорта ( вероятно греша ,но такива спомени имам ).Но си бил прав с преценката си за него.Относно Баричело -той никога не е притежавал характер и желание за победа ,за това и не постигна нещо значително.Идентичен е по качества според мен с Трули.И двамата когато имат сравнително добра техника постигат резултати, но им липсва характер и хъс за да са на нивото на добрите пилоти.Аз си обеснявам грешките на Фетел с това че дойде във Ф1 прекалено рано.Той както и Хамилтън доминираше в по-малките серии ,но вместо да остане да трупа повече състезателен опит и паралелно с това да тества с отбор от Ф1 той се полакуми и веднага се хвърли в дълбоките води.За разлика от него Хамилтън охвърли първото предложение да кара за Макларън още през 2006г и продължи да кара в GP2 ,докато по същото време тестваше на симулатора в новият завод ,изучаваше колата и начините за настройване и т.н.За това сега той допуска малко грешки и се бори за титлата, а за разлика от него Фетел показва само талант, но в същото време прави глупави грешки.

Да, Алонсо почна като пилот в най-слабия тим - Минарди. Аз понеже си падам по пилоти, а не толкова по тимове, следих внимателно изявите на най-слабия тим и неговите пилоти. Не се сещам кой бе съотборник на Алонсо по него време, защото те всяка година се меняха. Обаче Алонсо даваше времена с по секунда-две по-добри от съотборника си, което го поставяше в позиция плътно до Джорданите, които бяха малко по-напред технически от Минарди. Следващата година Алонсо бе тест пилот и не се състезава. После показа на какво е способен с Рено.

• Автор

Хамилтън най-бърз във вторите тренировки на Интерлагос

Лидерът в класирането на Формула 1 Люис Хамилтън даде най-добро време на вторите тренировки преди Гран При на Бразилия тази неделя. Англичанинът изпревари съотборника си в Макларън Фернандо Алонсо само с 1 десета от секундата. Третият претендент за титлата Кими Райконен с Ферари остана 4-ти с 0.3 секунди изоставане. След като сутринта през цялата сесия валеше слаб дъжд, сега пистата бе суха и при тези условия Сребърните Стрели се оказаха по-бързи от Черните Кончета.

Източник: gol.bg

Фелипе Маса спечели полпозишън за утрешното Гран при на Бразилия

Публикувано изображение

Сао Пауло. За втора поредна година пилотът на Ферари Фелипе Маса спечели полпозишън за родното си Гран при на Бразилия. Маса постигна общо време от трите квалификационни тура 1:11.931 и в утрешния последен старт от тазгодишния шампионат във Формула 1 ще стартира от първа позиция пред родната си публика на пистата "Интерлагос" край Сао Пауло. Втори се нареди главният претендент за титлата и лидер във временното класиране Люис Хамилтън с Макларън. Той финишира едва на 151 стотни от бразилеца. Другият пилот на Ферари Кими Райконен, който също е считан за един от претендентите за спечелване на шампионата, ще стартира от трета позиция, а настоащият световен шампион и съотборник на Люис Хамилтън в отбора на Макларън-Мерцедес Фернандо Алонсо си спечели четвърта стартова позиция, която не е много благоприятна за амбициите, които той има, да триумфира с трета световна титла след утрешното последно и решаващо състезание от Формула 1.

www.focus-sport.net

Някой ще даде ли идея, как да съдя БТВ за това, че не предава квалификацията? Дори предаването преди това бе съкратено, уж за да излъчат Формула 1, но... Чаках ли чаках и когато случайно по радиото казаха, че Маса е първи , а Алонсо четвърти, едва успях да го изгася, за да мога да гледам квалификацията по БТВ, без да знам развоя на събитията! Ей такива какво да ги правиш? Да ги ебеш ще им е малко!

• Автор

Маса може да бъде наказан ?

Пилотът на Ферари Фелипе Маса може да получи наказание заради инцидент в съботната свободна тренировка преди неделното Гран при на Бразилия. Бразилският пилот, който спечели състезанието на писта „Интерлагос” миналата година, записа най-добро време днес в последната тренировка, но направи непозволено задминаване при жълти флагове, които бяха развети заради пилота на БМВ-Заубер Роберт Кубица. По-късно, Фелипе спечели и пол-позишън и така утре той би трябвало да стартира първи.

Миналата година в Гран при на Унгария се получи подобна ситуация, когато Михаел Шумахер и Фернандо Алонсо бяха наказани за такива действия при жълти флагове в същата съботна тренировка. Наказанието, наложено им от стюардите тогава, бе добавяне на две секунди към времената от всеки от трите сектора на пистата, което ги изхвърли от третата квалификация.

Източник: sportal

Някой ще даде ли идея, как да съдя БТВ за това, че не предава квалификацията? Дори предаването преди това бе съкратено, уж за да излъчат Формула 1, но... Чаках ли чаках и когато случайно по радиото казаха, че Маса е първи , а Алонсо четвърти, едва успях да го изгася, за да мога да гледам квалификацията по БТВ, без да знам развоя на събитията! Ей такива какво да ги правиш? Да ги ебеш ще им е малко!

Гледах го днес от 22:25 по това време започна днеска...

1. Massa

2. Hamilton

3. Raikonen

4. Alonso

---------------------------------------------

PS. Утре в колко часа да гледам състезанието??

Някой разбра ли??

Гледах го днес от 22:25 по това време започна днеска...

1. Massa

2. Hamilton

3. Raikonen

4. Alonso

---------------------------------------------

PS. Утре в колко часа да гледам състезанието??

Някой разбра ли??

След дъжд качулка. Несериозно се отнесоха БТВ към любимия ни спорт! Такова нещо нямаше при Ринг! Да не говорим, че не и е работа на БТВ да излъчва Ф1. Няма ли кой да се надигне и да им вземе правата? предния път орязаха пресконференциите, а имат договор с ФИА, че трябва да се излъчват и пресконференциите! Това не им е за първи път! Дано да ги резнат следващата година. Това не е телевизия, а говорилня!

Sat 20 October 2007

Saturday Practice 16:00 - 17:00

Qualifying 19:00

Sun 21 October 2007

Race 19:00

Значи в крайна сметка Утре в 19:00

Няма да го пропущам надявам се..

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.