Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за 3G Интернет модемите, настройки, проблеми

Featured Replies

Открих проблема и го реших.Самото стартиране на DC Unlocker вкарва флашката в диагностик режим без значение има ли сим карта или няма.Понеже видях,че тегли ZTE Diagnostic драйвери ,потърсих информация в гугъл и попаднах на това https://3ginfo.ru/page85.html

точка 5.  след като се направи флашката става пак в нормал мод и си тръгва и работи нормално.

Редактирано от KoiAzLiWe (преглед на промените)

• Отговори 311
  • Прегледи 341k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте,

Наскоро реших да се възползвам от услугата на виваком и да ползвам 3G интернет. Дадоха ми следния USB модем: USB HSDPA MODEM Huawei E173.

Спазих указанията дадени ми от Vivacom, инсталирах приложението, но имам проблеми с достъпа до интернет. Показва ми, че свързването е успешно, приложението си показва текущата скорост (не е нула), но когато започна да сърфирам не ми зарежда страницата. Много рядко от многобройните ми опити е успявало да зареди страницата, но много бавно и на следващия опит спира. Тествал съм го на различни местоположения - същата работа. Свързах се с Vivacom, но не успяха да ми помогнат. Реших да пробвам на друг компютър. Там тръгна. Сърфирам си нормално. Показателите за скоростта са същите, като на моя компютър, но за разлика от него тук сърфирам безпроблемно. Някой има ли идея какъв е може да е проблема ? 

Сложи статични DNS адреси и ще текне

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Сложи статични DNS адреси и ще текне

Здравей,

За съжаления, няма никакъв опит с networking-а. Би ли ме насочил от къде да ги намеря тези статични DNS. Погледнах в профила, който е създаден по подразбиране в приложението на Vivacom и там е отметнато да се използват Динамични DNS, нямам обаче възможността да редактирам базовия профил и пред мен остава варианта да създам нов, но когато сложа отметка за използване на статични DNS приложението  ми иска да въведа първичен и вторичен адрес. И до тук стигат моите знания и възможности за сега. Бихте ли ме упътили как да продължа ? 

Пробвай да махнеш тази отметка и виж ще се появят ли полета за адреси.

Пробвай да махнеш тази отметка и виж ще се появят ли полета за адреси.

Когато дам отметка на статични DNS, на новосъздадения ми профил и се появяват полета за въвеждане на DNS адреси - първичен и вторичен. Взех някакви от сайта на виваком   212.39.90.42 и   212.39.90.42 , но не текна

пробвай с

208.67.222.222

208.67.220.220

или

8.8.8.8

8.8.4.4

Същата работа. Пробвах и тези на Google, но без ефект. На другият компютър, на който го тествах USB модема тръгна от раз. (по подразбиране, както беше с динамични DNS). Четох в Google за някаква защитна стена на модема, която може да създава някакъв проблем, ама нищо не мога да намеря за нея.

Какво пише? Каква грешка се появява?

Към Вива свързва ли се?

Име на профил - VIVACOM Internet
 APN (статичен) - internet.vivacom.bg
 CHAP удостоверяване - отметка
 Предпочита HSDPA - отметка
 Номер за достъп - *99#
Потребителско име - VIVACOM
Парола - VIVACOM
 SMS център за съобщения - +359878000333

Приложението не ми дава достъп да редактирам профила Vivacom Interner, затова си направих мой профил, като се свързвам, чрез него.

Снимки

http://prikachi.com/images.php?images/958/8066958s.png

http://prikachi.com/images.php?images/965/8066965k.png

http://prikachi.com/images.php?images/968/8066968y.png

За HSDPA нищо не пише

Нямам под ръка в момента китайче за да погледна настройките. Обади се на Viva  и ги питай защо нямаш HSDPA  режим на свързване.

А някакъв нет тръгна ли?

Ами то някой път тръгва. Врътва 2-3 странички и спира. На приложението показва, че върви ама не мога да сърфирам.

Фактът, че няма HSDPA е смущаващ. А силата на сигнала как е?

Силата на сигнала си е Ок 95%. Тези дни звънях на Vivacom - препратиха ме през 3 телефона. Питах ги за проблема и за техните статични DNS и за HSDPA и нищо не ми казаха, веднага отклониха темата - сигурно не знаеха - и ми казаха да потърся проблема в компютъра. Тествах USB модема и на 3ти компютър и там не тръгна. Резултата за сега е 2:1

• 6 месеца по-късно...

Здравейте, някой ползвал ли е 3G Mobix интернет, интересува ме дали става за онлайн игри т.е. как са с латенцията/пинг и дали връзката е стабилна (Клетките на Виваком са на 100 метра над удома). Понеже в моя район мога да ползвам само ADSL 1mbps и примерно имам ping към abv.bg - 30ms а към сървър в LA - 200 ms и връзката прекъсва понеже са скапани телефонните кабели за това търся друг начин.

Редактирано от FpI (преглед на промените)

• 5 месеца по-късно...

Препоръчайте ми 3G модем с антена за район със слаб сигнал.

По възможност да може да работи с Теленор и Виваком.

• 2 месеца по-късно...

Има ли някакъв начин vivacom usb stick да бъде подкаран на уиндоус 8.1? На жената и тръгва на таблета, но на лаптопа със 7-ца няма проблеми.

CE 0700
TCT Mobile Limited KNU
One Touch x220L 10 421
X220L - 2BVVBG1

Това пише като отворя капачето му.

преди 44 минути, ExaFlop написа:

mitosandov пробвай този.

http://dox.bg/files/dw?a=cd37b5acaf

Господ здраве да ти дава!!! Благодаря! Всичко работи!

:)

Разрових се в склада и ... :) Да си го ползваш със здраве.

Събирам си кат' един Плюшкин...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 28.04.2015 г. в 21:58, JustBePlayer написа:

Силата на сигнала си е Ок 95%. Тези дни звънях на Vivacom - препратиха ме през 3 телефона. Питах ги за проблема и за техните статични DNS и за HSDPA и нищо не ми казаха, веднага отклониха темата - сигурно не знаеха - и ми казаха да потърся проблема в компютъра. Тествах USB модема и на 3ти компютър и там не тръгна. Резултата за сега е 2:1

С каква ОС са трите компютъра? На едно и също място ли си тествал услугата?

• 1 месец по-късно...
на ‎20‎.‎6‎.‎2016‎ г. в 19:12, mitosandov написа:

Господ здраве да ти дава!!! Благодаря! Всичко работи!

Линкът в dox вече е невалиден, затова качих нов в yandex:
https://yadi.sk/d/q3xY4VDptaMsu

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.