Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за 3G Интернет модемите, настройки, проблеми

Featured Replies

Искам да попитам,ако съм на месечен абонамент в който са включени някакви Mb интернет,дали ако ползвам huawei модем ще бъда таксуван или ще позлвам Mb-тите,които имам?

Редактирано от sashovski (преглед на промените)

• Отговори 311
  • Прегледи 340,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Искам да попитам,ако съм на месечен абонамент в който са включени някакви Mb интернет,дали ако ползвам huawei модем ще бъда таксуван или ще позлвам Mb-тите,които имам?

Трафика ви е обвързан към СИМ картата.

Т.е. ползвам мегабайтите на мобилния ми интернет,супер! Благодаря за бързия отговор! :)

• 2 месеца по-късно...

За всички собственици на E173s-2 добра новина :-) Чрез програмата PPP Widget модема работи, но трябва да имате root достъп.

Аз съм с таблет MID-7G на Privileg , ICS 4.0.3 и имам root достъп. Ползвам интернет на VIVACOM.

1. Ако сте настройвали модема в кнофигурации различна от подразбиращата се, отворете един терминал чрез putty примерно и задайте команда:

AT^U2DIAG=276

трябва да получите отговор OK, така модема е във фабрична конфигурация.

2. Отворете терминал на таблета и проверете дали нямате вече usb_modeswitch чрез командата

which usb_modeswitch

ако върне път до usb_modeswitch преименувайте го

примерно, при мен имах usb_modeswitch в /system/bin ... и за да го преименувам направих следното

mount -o remount,rw /system

mv /system/bin/usb_modeswitch /system/bin/usb_modeswitch.old

Това се прави , защото в PPP Widget има usb_modeswitch и трябва да се ползва той, а не системният.

3. Инсталирайте PPP Widget

4. Конфигурарайте PPP Widget с вашите настройки за APN, Username , Password

за виваком са

APN: internet.vivacom.bg

USER: VIVACOM (да, главни букви)

PASS: VIVACOM (отново главни букви)

DIAL Number: *99#

хубаво е да сложите и отметка да не се позволява на USB у-вата да влизат в sleep режим.

5. изключвате WiFi връзката , ако е включена

6. включвате модема , давате ОК на съобщенията дали да се стартира PPP Widget за новото включено USB у-во, изчаквате да го разпознае и като е готово давате connect на PPP Widget , при мен се връзва страшно бързо, за няколко секунди. :-)

Успех на всички !

Имам таблет PRIVILEG MID 7P как да го подкарам да работи с 3G dongle Alcatel X230LImam

• 5 седмици по-късно...

Какви са изискванията за ОС приинсталирането на HUAWEI E173?При мен модемът се инсталира,но след това не го разпознава и излиза напис,че няма такъв.Ползвам ХР.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте!

Реална ситуация. Трима колеги. Работим в Германия. Ползваме 3Г интернет от един и същи доставчик, еднакви условия. Единия колега след като е използвал 5ГБ продължава да е на висока скорост. Останалите ни ограничават на минималната. Явно  от модема идва  ограничението, защото като сложим нашите карти на неговия модем скоростта става висока.

Та въпроса ми е как може да се избегне ограничението. Ако някои има идея нека пише. Предварително благодаря.

Здравейте!

Реална ситуация. Трима колеги. Работим в Германия. Ползваме 3Г интернет от един и същи доставчик, еднакви условия. Единия колега след като е използвал 5ГБ продължава да е на висока скорост. Останалите ни ограничават на минималната. Явно  от модема идва  ограничението, защото като сложим нашите карти на неговия модем скоростта става висока.

Та въпроса ми е как може да се избегне ограничението. Ако някои има идея нека пише. Предварително благодаря.

Проверете какъв е IMEI на модемите

Здравейте, колеги!

Имам таблет Allview X2 Frenzy с неограничен интернет от, познайте, криваком.

Таблетът си има сим карта, която си ползва само за 3G интернета, т.е. не става за телефон.

Въпросът ми е на какво може да се дължи честото прекъсване на интернета на таблета?

Както си сърфираш и хоп - няма никой вкъщи. След няколко минути се оправя от само себе си.

А ако реша да направя тетъринг и да си пусна Wi-Fi от таблета към лаптопа прекъсванките

стават още по-чести. Дори понякога въобще не подава интернет на лаптопа.

Много внимателно прочетох темата и съм съгласен, че е много полезна и изчерпателна.Успях с Хувейски модем да осъществя разговор от лаптопа.Като сложа обикновена СИМ карта от телефона на модема и го включа в таблет с Андроид таблета го разпознава, даже влиза в интернет.Въпроса ми е,има ли програма за Андроид подобна на Mobile Partner, с която да осъществявам телефонни разговори от таблета.Може да изглежда глупаво при наличието на Фонпади,но искам да ползвам наличните ресурси.

Много внимателно прочетох темата и съм съгласен, че е много полезна и изчерпателна.Успях с Хувейски модем да осъществя разговор от лаптопа.Като сложа обикновена СИМ карта от телефона на модема и го включа в таблет с Андроид таблета го разпознава, даже влиза в интернет.Въпроса ми е,има ли програма за Андроид подобна на Mobile Partner, с която да осъществявам телефонни разговори от таблета.Може да изглежда глупаво при наличието на Фонпади,но искам да ползвам наличните ресурси.

За тази цел самия таблет трябва да притежава функция за разговори. Това че разполага с 3G слотове само по себе си не означава че я поддържа.

За тази цел самия таблет трябва да притежава функция за разговори. Това че разполага с 3G слотове само по себе си не означава че я поддържа.

Ако няма тази функция таблета, няма ли начин да му я зададем софтуерно?

• 1 месец по-късно...
  • 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

имам usb Huawei E3231 купен от Англия с предплатена карта преди години, има ли вариант да се отключи, дори да е платен, но да е сигурен за да не го убия, щото четох по форума на dcunlocker че има хора дето са си купили кодове и не ставали...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Здравейте. Имам проблем с 3G модем на М-тел Hwawei Net Agent. На нов лаптоп с уиндоус 8.1 инсталира се екзето, после всичко изглежда, че е наред и има интернет, но всъщност работи само skype и не зарежда страници с нито един браузър. Ако някой има обяснение, моля да пише. Мерси.

• 1 месец по-късно...

Здравейте. Имам Huawei E3131A от Глобул. Реших да се правя на умен и се опитах с DC Unlocker да отключа обажданията, обаче вместо това в момента модема ми не работи. Картата памет и операторският софтуер излизат, но самия модем не се разпознава нито от моя, нито от друг компютър разбира се. 

100% съм прекацал firmware-а....

Моля, някой да ми помогне да върна модема към живота.....

Благодаря! 

П.С Оправих го :) 

Редактирано от Stefan Ivanov_314693 (преглед на промените)

Здравейте. Имам Huawei E3131A от Глобул. Реших да се правя на умен и се опитах с DC Unlocker да отключа обажданията, обаче вместо това в момента модема ми не работи. Картата памет и операторският софтуер излизат, но самия модем не се разпознава нито от моя, нито от друг компютър разбира се. 

100% съм прекацал firmware-а....

Моля, някой да ми помогне да върна модема към живота.....

Благодаря! 

П.С Оправих го :)

Остава да пишеш и как...

имам usb Huawei E3231 купен от Англия с предплатена карта преди години, има ли вариант да се отключи, дори да е платен, но да е сигурен за да не го убия, щото четох по форума на dcunlocker че има хора дето са си купили кодове и не ставали...

Макар че поста ти е доста стар - няма отговор. Не си казал към кой оператор, но за мен решението е едно - обаждаш се на оператора и искаш код. Първо виж на техния сайт дали не пише нещо. При изтекъл договор бритиш операторите не правят проблеми.

• 1 месец по-късно...

Колеги, тука ми изпадна един модем кодиран към мт-л (huawei 3g e303), но е блокиран (10 пъти е вкаран грешен код) .

Mоже ли да се съживи с нещо?

Пробвах с програмата huawei moden unlocker 5.8.1 но не става, генерирах код за отключване но не го приема също.

А кредити да се купуват за dc unlocker няма смисъл излиза по-скъпо от нов модем.

UniversalMasterCode 4 или 5 пробва ли?

http://modemsoftwarefiles.blogspot.com/2013/09/download-huawei-e303-original-dashboard.html

Пробвай с префлашване на модема.

Виж и този линк

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Notebook : Lenovo Thinkpad

3G флашка на Виваком един ден както си работеше реши, че няма да се свърже повече. Преинсталирах драйвери, трих регистри... не и не. Кажете ми как да я направя да работи пак, без да преинсталирам ОС. Това, което става в момента е - намира флашката, показва че има обхват/интернет, но като натискам на Свързване - нищо не става.

Notebook : Lenovo Thinkpad

3G флашка на Виваком един ден както си работеше реши, че няма да се свърже повече. Преинсталирах драйвери, трих регистри... не и не. Кажете ми как да я направя да работи пак, без да преинсталирам ОС. Това, което става в момента е - намира флашката, показва че има обхват/интернет, но като натискам на Свързване - нищо не става.

Работи ли този 3G модем на друг компютър?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.