Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за 3G Интернет модемите, настройки, проблеми

Featured Replies

Трябва да подчертая две неща:

1. За да работи коректно PPP Widget трябва таблета да е root-нат, т.е да има root достъп (su, sudo и т.н да работят успешно, ако ги изпълниш през терминален емулатор).

2. E173 е модел, E173s-2 е подмодел. Виж кой подмодел имаш , пише го под капачето на модема. Доколкото аз знам този подмодел (s-2),който аз имам се различава от другите E173 е с това че не поддържа така нареченият Network Card interface , който се ползва от Андроид за 3G модемите и затова е необходимо ползването на PPP Widget.

Кои точно модеми поддържа зависи от базата данни на usb_modeswitch , който е вграден в PPP Widget.

тук е официалният форум на програмата http://www.draisberghof.de/usb_modeswitch/bb/viewforum.php?f=6

ако си изложиш конкретно ситуацията ще ти помогнат.

Сега погледнах модела на таблета ти и пише , че е възможен ъпгрейд към ICS , направил ли си го или още си с Honeycomb ?

Справих се, оказа се, че PPP Widget беше инсталиран преди рутването, след това го рутнах и пак не тръгна, трябваше да изтрия приложението и да го инсталирам отново и тръгна.... работи перфектно. Проверих модела на модема (под капака, както ми каза) оказа се че е E173s-2. така че всичко е ОК! благодаря за отговорите и информацията.

• Отговори 311
  • Прегледи 340,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

През декември, си „взех”  3Gмодем на виваком. Изборът ми на модем, бе, Huawei E3131. Но след като си инсталира драйвърите на компютърът ми, флопито започна постоянно да чегърта, пробвах на 4 компютъра и резултатът бе същият, т.е. проблемът очевидно бе в модемът. Обадих се на 123, и от там ми казаха, че това не било нормално, и е добре да отида до техен магазин, да „погледнели” модемът. Е направих го и в магазинът ме гледаха като „извънземно”, все пак решиха да го дадат за ремонт, а на мен да предоставят оборотен модем. Но в момента нямаха наличен и трябваше да отида на другият ден. Междувременно реших да проверя в интернет, дали и други потребители нямат подобен проблем. Оказа се, че в доста форуми по целият свят, потребители се оплакват от аналогичен проблем. Имаше и предложено решение – да се спре процесът HWDeviceService.exe, и всичко се оправя. Естествено пак се обадих на 123, разговарях с представител на техническият отдел,  обясних им всичко и предложих, просто да изискат софтуерен ъпдийт от  Huawei. Те ме увериха, че ще ми върнат обаждане. Нищо такова не случи. След няколко дни пак се обадих на 123, и от там ми казаха, че имало отговор за мен, не сметнали за нужно да ми се обаждат. Отговорът им е: проблемът е във вашият компютър. Това преля чашата и написах клиентско оплакване. Отговорът им е : Уважаеми г-н *******,

Във връзка с Вашето оплакване, искаме да Ви уведомим, че причината за некоректно работещия USB модем на Вашия компютър е несъвместимостта на двете устройства.

Моля, имайте предвид, че характерно за компютрите, имащи флопи-дисково устройство, е операционната система автоматично да започва търсене на драйвери за инсталиране на  дискета.

Бихме искали да Ви уведомим, че описания от Вас проблем не се наблюдава при компютри, които нямат флопи-дисково устройство.

За да бъде отстранен проблема, бихме Ви посъветвали да изключите кабела на флопи-дисково устройство.

Благодарим Ви, че използвахте онлайн канала на VIVACOM!

Лудост някаква е това. Ако искате  да ползвате въпросният 3Gмодем, се налага да си изключите флопито. Това  не е описано. И според мен е неприемливо и неприятно. Но с Виваком всичко е възможно.

Не че е нормално , но и все пак кой ли на днешно време използва флопи че и вие не сте се отървали от него  :( Аз на първо време , без да се разправям с оператори да съм го изключил :D

• 4 седмици по-късно...

Добър вечер.

можете ли да ми помогнете с отключване на Huawei E3131 модем на Виваком?

С приложените инструменти на първа страница, генерирания код по въведения IMEI не отключва модема.

Ще ви бъда благодарен с указания и насоки за отключването му.

Предварително благодаря на отзовалите се.

• Автор

Генераторите не могат да се ползват при customized firmware, ако с двете версии на UniversalMasterCode (4 и 5) и двата генерирани различни кода няма резултат, трябва да провериш с dc-unlocker версията на firmware-а и да потърсиш в интернет актуален за тази версия генератор. Разбира се възможно е и самия модел на модема да ползва различен от общоприетите алгоритми за отключване, за целта се консултирай с google, какво ще каже по въпроса. Възможно е ако firmware-a e customized да е нужен и различно генериран, като алгоритъм, flash code за update на firmware-a, което може да те възпрепятства да опиташ да обновиш фърмуера (или да минеш на по-стара версия), с надеждата генераторите да са актуални за този firmware. Ако не намираш описано и достъпно решение за отключване на модема при усърдно преравяна не резултатите от google (разбирасе при правилно питане на търсачката), тогава остава вариант да провериш през програмата dc-unlocker дали е налична възможност за отключване на модема, но програмата е с платен достъп до отключващите опции, като за целта е нужно да бъдат закупени определен брой кредити, необходими за отключване на съответния фърмуер. При изчерпани други възможности или невъзможност за самостоятелно справяне, последен вариант остава платеното отключване. Между другото съм го ползвал веднъж за отключване на един customized firmware, отключването се получи, но при опита ми за downgrade на firmware-a, си убих модема :D

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Благодаря много.Ще почета в нет-а. Дано намеря решение, защото този модем доколкото знам им е най-новия 21 mbps.dc-unlocker поддържа този модел и е раздела "платени".Не знам дали си заслужава да закупувам 20 кредита за еднократно отключване. За това съм склонен да платя на колега,който има акаунт в dc-unlocker за еднократното отключване. Който има желание нека сподели тук или на лични. Благодаря на всички отзовали се.

П.С.

И двете версии на UniversalMasterCode v4 и v5 ми генерират един и същ ънлок код

Поставям сим карта на друг оператор и при поискване да въведа код /в скоби ми показва броя опити/, въвеждам генерирания код но не се случва нищо освен да ми намали броя опити които имам:-(

Явно за този модел е3131 тези генератори на работят:-(

Жалко

Редактирано от omax (преглед на промените)

Здравейте, Някой попадал ли е на АТ команди или сервизен софтуер за сменяне на режимите на работа за Алкател модемите. Опитвам се да накарам един X220L  в режим само модем и само на 3G да работи , но безуспешно за сега.

Между другото, вив@ком  са изпуснали според мен доста тулсове за този модем на сайта си-- заключване, флашване......http://www.vivacom.bg/FileHandler.ashx?section=devices&filelocid=1269

• 2 седмици по-късно...

Здравейте Имам модем Водафоне echolife hg553, цял ден се ровя и нищо не мога да намеря поне на разбираем език как се флашва фърмуера. Искам да сменя паролата на Wifi-то, като вляза в менюто на модема да е на английски не на италиански. Ако някой знае как става ще съм му благодарен :)

Редактирано от Izkusitelen (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Таблета   адаптера . Съвместими ли са и някой знае ли дали изобщо на този таблет може да се подкара 3G. Имам карта на глобул с два различни адаптера. На единия (няма го в сайта на глобул) няма никаква реакция от таблета а адаптера си свети в синьо, както когато установя връзка през лаптопа или компютър. Посочения в линка адаптер го открива, но ми дава Demaged USB и това е. Пак свети по същия начин, но няма интернет нито пък мога да го отворя през експлорер-а.

• 3 седмици по-късно...

Таблета   адаптера . Съвместими ли са и някой знае ли дали изобщо на този таблет може да се подкара 3G. Имам карта на глобул с два различни адаптера. На единия (няма го в сайта на глобул) няма никаква реакция от таблета а адаптера си свети в синьо, както когато установя връзка през лаптопа или компютър. Посочения в линка адаптер го открива, но ми дава Demaged USB и това е. Пак свети по същия начин, но няма интернет нито пък мога да го отворя през експлорер-а.

Само с Huawei E1750 няма да имаш проблем!

• 2 седмици по-късно...

Имам мобилен 3G рутер Alcatel One Touch Y580. Ползвам го с таблет Nexus7 през Wi-Fi. Рутера има слот за MicroSD до 32 GB.  Въпроса ми е как да видя и ползвам тази памет от таблета. Благодаря.

Ти дали все пак прочете инструкцията за употреба? От това, което аз виждам, само през уеб интерфейса се достъпва картата. Така че - с уеб браузър от таблета в този случай.

Ако все пак има режим споделена папка по мрежата (макар да не видях в книжката), програмата, която ти трябва е Samba file share от Плей стор-а.

Ако пък под Уиндоус се представя като флашка само при връзване с кабел на модема, то да се закачи така на Андроид таблета ще е на практика невъзможно (на теория може със суичване, но на практика не съм чул да става... и ще трябва руут... и вероятно друг фърмуер, и още някакви пакети... абе забрави). 

Привет на всички ! Имам Huawei E173s-2. Искам да го ползвам с карта на Vivacom Net&Call. Прочетох всичко,правих "гимнастиките" но за малко не го уморих. Единственния ефект е че се отключи което не ми е необходимо. Интересува ме скоростта и vois calling feature. Не се справих с ъпдетите,не ми позволява. Опитах и с програмите със скриптовете и с пачовете но резултата беше да го брикна. Ако някой иска да ми посочи етапите и софтуера конкретно за модела ми ще съм му много благодарен. Обърках се в морето от информация за различните модели и сигурно използвам неподходящ софтуер за моя модел.

Редактирано от shveb (преглед на промените)

• Автор

Привет на всички ! Имам Huawei E173s-2. Искам да го ползвам с карта на Vivacom Net&Call. Прочетох всичко,правих "гимнастиките" но за малко не го уморих. Единственния ефект е че се отключи което не ми е необходимо. Интересува ме скоростта и vois calling feature. Не се справих с ъпдетите,не ми позволява. Опитах и с програмите със скриптовете и с пачовете но резултата беше да го брикна. Ако някой иска да ми посочи етапите и софтуера конкретно за модела ми ще съм му много благодарен. Обърках се в морето от информация за различните модели и сигурно използвам неподходящ софтуер за моя модел.

Аз лично, не успях да намеря firmware за Huawei E172s-2, който да е съвместим (публикуваните в челната страница фърмуери за E173 са за u-1/u-2 ревизии), което обрича и опитите за подкарване на voice feature oпцията, тъй като тя не се поддържа от заложения Вивакомски firmware (и Глобулския също). Ако някой друг колега от форума е успял да намери firmware съвместим с E172s-2 би било хубаво да го сподели. Публикуваните на първа страница фърмуери са с поддръжка на voice feature, но за модела Huawei E173u-1/2 (в момента използвам ревизия u-1 с версия на firmware-a 11.126.85.00.209).

P.S. още в пост #1 съм посочил, че не са съвместими:

Huawei E173 Update 11.126.85.00.114 B427 - поддържа Voice Featured, но не е съвместим с E173s-2

Huawei E173 Update 11.126.85.00.209 B427- поддържа Voice Featured, но не е съвместим с E173s-2

За момента не успявам да намеря firmware за Huawei E173s-2, какъвто е реално модема предоставян от Vivacom.

Изключителна благодарност за отговора! Вече ми е ясно.

Здравейте, имам модемче - Алкател Х221Л , вчера като се зачетох в хубавата тема, се замислих дали няма някакъв начин да се хакнат модемите и да спрат да отчитат трафик :) Все едно не си ползвал интернет и да си пунеш отчитането, когато си поискаш, така да имаш интернет на максимална скорост колкото си време искаш, хем да излъжеш доставчика, хем модема... Май отидох много далече ; )

Здравейте, имам модемче - Алкател Х221Л , вчера като се зачетох в хубавата тема, се замислих дали няма някакъв начин да се хакнат модемите и да спрат да отчитат трафик :) Все едно не си ползвал интернет и да си пунеш отчитането, когато си поискаш, така да имаш интернет на максимална скорост колкото си време искаш, хем да излъжеш доставчика, хем модема... Май отидох много далече ; )

Пакетите, които вие приемате и изпращате минават през мрежата на мобилния оператор и там се отчитат, не в модема. Как смятате да накарате оператора да не отчита трафика ви

Пакетите, които вие приемате и изпращате минават през мрежата на мобилния оператор и там се отчитат, не в модема. Как смятате да накарате оператора да не отчита трафика ви

Аз се досещам само за един начин - като го купи :)

Аз се досещам само за един начин - като го купи :)

и като го купя какво, няма да отчита трафик ли :)

• 2 седмици по-късно...

СПЕШНО! Трябва ми интернет с 3G устройство. Ако е възможно да бъде без договор, макар че се съмнявам. 
Ще се ползва в Свети Влас (не знам кой от операторите има най-добро покритие там). Ако може месечния абонамент да не надхвърля 20лв. и да кажете дали ще става за скайп разговори.
Не е изключен варианта и за споделяне на интернета на телефона, но според мен скоростта ще е още по-малка. Все пак дайте и вие мнение.

имам следния вапрос...

дали може цифровизацията да се съчетае с моя модем 173-s2 за усилване на вразката към 3g мрежата и дали така може да влезе и в моя дом?

и ако може с какви програми и как?

• Автор

:shock11:и къде са според теб допирните точки между двата вида технология и услуга, като изключим факта че се използва радио-честотен сигнал. На различни честоти, с различна модулация и в единия случай еднопосочно (радио-телевизионното разпръскване).

Две абсолютно различни неща са (технологии). Единствения опит за комбиниране може да бъде възможността за използване на външната антена, ако модемът (3G) има възможност за присъединяване на такава и имаш подходящия преходник, за телевизионния тунер е задължително ползването на антена извън самото устройство - има антенен вход и няма вградена в устройството такава (DVB-T).

Цифровизацията на телевизионния ефир касае промяна на начина на телевизионно разпространение: от аналогово (с възможност за много смущения, снежинки и екраниране), към цифров сигнал при който картината е с качество като на сателитно (цифрово кабелно) и ако сигнала се загуби (или е много нисък) изобщо няма картина. Факт е вече цифровото излъчване на 7 програми ефирно (в София и областта - 9).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.