Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за 3G Интернет модемите, настройки, проблеми

Featured Replies

Може да се изкажа малко неподготвен в този случай, тъй като нямам таблет и не съм правил опити с такъв тип устройство и чел по-задълбочено по въпроса, но аз си мисля, че проблема идва от интерфейса на 3G модема. Според мен на таблетите и андроид, тръгват модеми, които имат активен 3G network card интерфейс, докато модели модеми, които са с активиран 3G modem интерфейс не се разпознават от операционната система. Затова според мен Huawei E173s-2 не се разпознава, а E1750 се разпознава, при първия модем на Виваком, фърмуера е осакатен и не може с терминална команда да се активира 3G Network card и за мое съжаление, макар преди време да бях посветил няколко седмици да търся съвместима версия на фърмуера, така и не намерих такава, но пък за Huawei E173u-1/2 имам публикувана версия на първа страница, която смятам, че ще бъде съвместима с Вивакомските модеми (с нея ъпдейтнах модем на О2 оператор u-2).

Благодаря.
  • Отговори 311
  • Прегледи 340,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря на Робчо!

Успех!

След дълго лутане ,и осмисляне , реших да пробвам всички програми на таблета в APPLIBS( за инсталиране на програми на таблета), които излизат, в търсачката като 3G , около 100.

В две от програмите, с интуативно въведени настройки в китайско меню, за ВИВАКОМНЕТ, ми заработи стика E173.

Но за съжаление, двете програми започват с 3G........и следват два ироглифа, дори и обясненията им са с Ироглифи предполагам на Китайски.

Опитите, ми да го копна от андроида и да постна в форума, за сега са без успех, остава да правя снимки.

Вече стартирам , една от двете 3G??, и имам интернет на таблета.

И тук въпроса според мен опира до дравери, или ??????????. Фирма, на стика е оригинален не е променян..

ПС: В андроид терминал, 3G стика, ми отговаря на само на Линукс АТ команди, като модем, но не на всички. Като Лан карта го няма. Имам съмнение , че при андроида синтаксиса на командите е променен.

Редактирано от koko313 (преглед на промените)

• Автор
Вероятно не става въпрос за драйвери, поне според мен (в случая с Huawei модемите, тъй като голяма гама от модели работят с еднотипни драйвери). Със софтуера, който си намерил и интуитивно настроил, явно си успял да създадеш дайлъп сесия и USB стика в режим на модем е успял да изгради интернет връзка. Ако искаш опитай да направиш скрийн шотове и да ги публикуваш за останалите потребители имащи таблети с андроид.

Редактирано от Rub4o (преглед на промените)

Благодаря на Робчо!

Успех!

След дълго лутане ,и осмисляне , реших да пробвам всички програми на таблета в APPLIBS( за инсталиране на програми на таблета), които излизат, в търсачката като 3G , около 100.

В две от програмите, с интуативно въведени настройки в китайско меню, за ВИВАКОМНЕТ, ми заработи стика E173.

Но за съжаление, двете програми започват с 3G........и следват два ироглифа, дори и обясненията им са с Ироглифи предполагам на Китайски.

Опитите, ми да го копна от андроида и да постна в форума, за сега са без успех, остава да правя снимки.

И тук въпроса според мен опира до дравери, или ??????????. Фирма, на стика е оригинален не е променян..

ПС: В андроид терминал, 3G стика, ми отговаря на само на Линукс АТ команди, като модем, но не на всички. Като Лан карта го няма. Имам съмнение , че при андроида синтаксиса на командите е променен.

Направи снимки ще съм ти много благодарен, понеже и аз имам модем на виваком E173s-2 и се мъча от дни да подкарам интернет на таблет същия като твоя....

Редактирано от SASHOKA_ (преглед на промените)

Извинявайте, за закъснението :(

Но от миналата седмица съм в командировка, и нямам възможност да, направя ръководство , каквото съм замислил, с което се надявам да помогна на колеги с този проблем.

Линка на колегата Иванов два поста по горе е , близо до истината, ако не самата истина.

Менютата с йероглифи, при мен са бяха горе долу единтични с се получи.

Читат на колега от линка на колегата Иванов:

Пускам малко снимки

Закачаш 3G модема

Settings/Wireless & networks/3G network settings

Избираш поддържани устройства

Публикувано изображение

Избираш Alcatel AL720

Публикувано изображение

Add 3G network

Публикувано изображение

Въвеждаш настройките - (Парола: VIVACOM)/ Connect

Публикувано изображение

И трябва да стане това

Публикувано изображение

Дано съм помогнал Публикувано изображение

Благодаря на Робчо!

Успех!

интересува ме какви са двете 3G ПРОГРАМИ на китайски...АКО МОЖЕ СНИМКИ ДА ГИ ИЗТЕГЛЯ...

Редактирано от SASHOKA_ (преглед на промените)

Виждам , че нямате търпение.

Изтеглените файлове от мен в windows изглеждат така:

http://store.picbg.n...c76931493be.jpg

А програмата изтеглена в Андроид инсталирана под Windows изглежда така с разбираем интерфейс:

http://store.picbg.n...f2a32b49989.jpg

С АНДРОИДА, съм малко бос все още, ако някой ми каже как се прави ПРИНТСКРИН, без фотоапарат, ще съм му много благодарен, там всичко все още е на иероглифи с който не мога да се оправя.

А програмата изтеглена в Андроид инсталирана под Windows изглежда така с разбираем интерфейс:

С АНДРОИДА, съм малко бос все още, ако някой ми каже как се прави ПРИНТСКРИН, без фотоапарат, ще съм му много благодарен, там всичко все още е на иероглифи с който не мога да се оправя.

Искаш да направиш снимка на декстопа на таблета ли.Натисни окото което е вдясно от часът.Май малко излязохме от темата за модемите.Май е по добре да минем на http://www.androidbg.com/forum/forum76-drugi-android-tableti.html

Редактирано от iwanowbg (преглед на промените)

Кажи поне как изглежда иконат!Че имам таблет Gemei G2 i модем Huawei 173s-2 от глобул мига синьо и не се свързва.Не мога да вкарам и апн настройки пиша ги давам сейф и екрана остава празен .Направих го да е само модем но пак същото

Редактирано от teksas (преглед на промените)

Кажи поне как изглежда иконат!Че имам таблет Gemei G2 i модем Huawei 173s-2 от глобул мига синьо и не се свързва.Не мога да вкарам и апн настройки пиша ги давам сейф и екрана остава празен .Направих го да е само модем но пак същото

СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ..ХЕЛП...

СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ ..ХЕЛП...

Вижте снимките на предната страница,иконата за заснемане на екрана на таблета е вдясно от часовника и изглежда като око.Относно модема Huawei 173s-2 мисля че не може да работи на Андроид.Аз не разбирам много.

Колкото до темата, си мисля, че сега сме в темата.

Е има леки забешки от темата но сме тук???

В тази тема , въпроса е за 3G модемите, без значение дали е WINDOWS, LINUX или ANDROID.

Важното е да се помогне, кой колкото може.

Вярно е , че започнахме с АНДОИДА от А„Б,,В.

Колкото до изгледа на програмата, на таблета може да се види тук:

http://picbg.net/img...eebe7c1b7f4.jpg

Но, като разгледах, нещата и вие може да видите и в предния ми пост, програмата е за ARCHOS таблети или съвместими,

не знам на таблет Gemei G2 дали ще работи.

ПС: Окото до часовника е програма, как се казва?

Колкото до темата, си мисля, че сега сме в темата.

Е има леки забешки от темата но сме тук???

В тази тема , въпроса е за 3G модемите, без значение дали е WINDOWS, LINUX или ANDROID.

Важното е да се помогне, кой колкото може.

Вярно е , че започнахме с АНДОИДА от А„Б,,В.

Колкото до изгледа на програмата, на таблета може да се види тук:

http://picbg.net/img...eebe7c1b7f4.jpg

Но, като разгледах, нещата и вие може да видите и в предния ми пост, програмата е за ARCHOS таблети или съвместими,

не знам на таблет Gemei G2 дали ще работи.

ПС: Окото до часовника е програма, как се казва?

Програмата за заснемане на съдържанието на екрана е Picture Capture - Capture image of the screen.Програмата си беше инсталирана на таблета,иконата също.Във Маркета има и други програми просто трябва да се търси.http://android-core.com/bg/vidzhety/ , http://www.androidbg.com/forum/topic1439-saitove-za-programi-koito-ne-namirate-v-android-market.html , http://www.androidbg.com/forum/forum2-programi.html .

• 4 седмици по-късно...

Здравейте от няколко дена се боря с едно 3Г на Виваком Е173s-2 и при всички опити да му ъпдейтна фирмуера удрям на камък. Целта ми е да му пусна войс функцията но какво ли не пробвах не мога да ъпдейтна фирмуера пищи с грешки :( . Някой може ли да помогне.

Редактирано от airking (преглед на промените)

• Автор

Трудно е да се намери съвместима версия на фърмуера за този модем. Преди време и аз ударих на камък с s-2 ревизия на модема. За ревизия на модема u-1 и 2 се намират съвместими версии.

Опитай да търсиш в гугъл, може да е излязло нещо, което да е съвместимо, аз последно съм търсил преди 5-6 месеца. И ако успееш да намериш би било любопитно да го публикуваш във форума. Още повече, ако в съвместимата версия е наличен network card интерфейс на модема, който е орязан във Вивакомския фърмуер, както и наличието на voice feature.

За съжаление колкото и да се рових в интернет и какви ли не тестове и опити да правих, ударих и аз на камък и не мога да намеря фирмуер за него или да успея по някъкав начин да го подкарам. Ако по някакъв друг начин предложите да тествам нещо с него споделяйте. А аз ако намеря развитие някакво ще пиша веднага

• Автор

Не знам с какви точно цели и какви "тестове" искаш да проведеш, но със сигурност мога да ти гарантирам, че през този модем с оригиналния фърмуер, но през програмата Mobile Parthner могат да се набират аудио и видео разговори, както и да се приемат такива, при поставяне на обикновена SIM карта, през DATA SIM това е невъзможно.

P.S.

Поста ми е погрешен, и не се отнася за Huawei E173s-2,отнася се за модем Huawei E1750 с активна функция voice feature.

През тази програма Mobile Parthner го пробвах с обикновенна карта, но не искаше да ми набере номер, а като позваня на номера ми казва че е зает. А за тестове ми трябва за една софтуерна централа.

• Автор

Прав си, след първото позвъняване и вдигане, не може да се осъществи пълноценна връзка, след което, става и невъзможно повторно набиране, явно с другия модем E1750 се бъркам.

След появяване на индикация за звънене и приемане на повикването, започва само да сече сигнала в телефона от който се прави повикването и не се осъществява реално връзката. След това, при повторно повикване, оператора съобщава, че абоната е извън обхват. След няколко минути модемът получава съобщение за пропуснато повикване, поне при мен последователността е такава в момента.

Извинявам се за подвеждащия пост.

Скрийншот от програмата при наличие на входящо повикване.

Публикувано изображение

А ето и снимка от реално проведен телефонен разговор чрез 3G модем, но чрез модем Huawei E1750 с активна функция Voice Feature. Преди време бях правил опити в това направление и съм провеждал и двустранен видео разговор, но явно с модем Е1750.

Публикувано изображение

Значи май, ще се окаже, че е по-добре да търся друг модел на 3Г и с този да спирам опитите. Поне подържаните модели са доста и има избора някакъв http://wiki.e1550.mo...irements#usb_20

P.S. Някой ако има тогава излишна 1750 за продан или за бартер с нова Е173 която имам ще съм много щастлив :biggrin:

Редактирано от airking (преглед на промените)

• Автор
Да, ако е определяща за теб възможността за избиране и получаване на входящи обаждания през модема, вариантите са два или да успееш да откриеш съвместима версия на фърмуера с поддръжка на voice feature или избор на друг модем имащ тази функция, но имай предвид и факта, че модеми, които имат поддръжка на voice feature, не винаги е активна по подразбиране тази функция, при моя модем E1750 допълнително активирах функцията, като в повечето случаи това е съпроводено с отказ от ползване на модемния интерфейс. При Е1750 на Huawei само чрез спиране на модемния интерфейс, функцията voice feature остава активна, чрез прилагане на AT терминални команди.

Да, ако е определяща за теб възможността за избиране и получаване на входящи обаждания през модема, вариантите са два или да успееш да откриеш съвместима версия на фърмуера с поддръжка на voice feature или избор на друг модем имащ тази функция, но имай предвид и факта, че модеми, които имат поддръжка на voice feature, не винаги е активна по подразбиране тази функция, при моя модем E1750 допълнително активирах функцията, като в повечето случаи това е съпроводено с отказ от ползване на модемния интерфейс. При Е1750 на Huawei само чрез спиране на модемния интерфейс, функцията voice feature остава активна, чрез прилагане на AT терминални команди.

Намерих Е1750 само му смених фирма и се активира функцията без нищо друго да правя или да пиша АТ команди. И като цяло така като го гледам май всичко вси му остана активно без да губя нищо.

Намерих Е1750 само му смених фирма и се активира функцията без нищо друго да правя или да пиша АТ команди. И като цяло така като го гледам май всичко вси му остана активно без да губя нищо.

От къде го намери че аз не успях ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.