Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо не протестират българите (Препечатка от гръцкия вестник „Симера“)

Featured Replies

Публикувано изображение

Българите са най-бедният народ в Европа и това не е тайна дори за самите тях, но видели ли сте ги да протестират? Не, няма и да ги видите защото не могат да си го позволят. Целенасочената политика по-обедняване на българският народ се ръководи чрез различни уж европейски директиви. Забележете въпреки, че българите са признато най-бедни, голяма част о…т стоките и услугите са с по-високи цени от средноевропейските. За да оцеляват, те са принудени да работят непрекъснато при ужасни условия на труд, при масово погазване на всякакви трудови норми, без да смеят да се оплакват, без да смеят да си потърсят правата. Техните синдикални лидери, ако могат въобще да се нарекат така, ще видите сред редиците на управляващите, окичени с най-високите държавни отличия, но не и сред работниците, не и на прощадите, не и в първите редици на протестите, защото протести няма.

И ние като гръцки граждани свикнали да търсим и отстояваме прават си задаваме въпроса, как е възможно това? Как при този стандарт на живот, при тези условия на труд, при това нагло и безочливо отношение към тях, как те стоят тихо и безропотно? Отговора е един – те са бедни, толкова бедни, че дори и един ден да не са на работа, а да излязат на протест, това ще бъде пагубно за тяхното оцеляване. Те няма да успеят да си платят сметките, или да си купят храна, или необходими лекарства, или дрешки за децата. Да, те са толкова бедни, че ходят болни на работа, че по скоро биха умрели на работното си място, отколкото да си вземат почивка нужна на всеки жив организъм. За тях няма почивка, заробени веднъж от банките, втори път от работодателите си и трети път от политиците си, те са изгубили всяка надежда и живеят ден за ден в постоянен страх и стрес да не изгубят работата си, надника си, да не се разболеят. Всяко едно по-сериозно заболяване ги обрича на почти сигурна смърт, защото са бедни. Техните предприятия произвеждат инвалиди, българите биват използвани, изстисквани и изхвърлени на улицата. Без защита , без надежда.

Тяхната държава, тяхната индустрия бе разпродадена и разграбена на безценица. В България няма истински чуждестранни инвестиции. Това което е продадено на чужденци на безценица или е унищожено, за да не се произвеждат конкурентни на вносните стоки или се използва за ограбване на българите и изнасяне на спечелените пари в чужбина. На българите им набиват в главите, че заплатите им трябва да са ниски, защото така били конкурентно способни и така забележете привличали чуждестранните инвеститори. Няма по-смехотворно твърдение от това. Как можеш да твърдиш, след като уж си член на Обединена Европа, че ще привличаш инвеститори с ниското ниво на заплащане? В кой век живеят българите? Не разбират ли, че днес истинските инвеститори търсят не проста маса работеща за без пари, а работници образовани, специалисти, притежаващи творческа мисъл и креативност, откриватели и способни да предугаждат бъдещето. Явно някой има интерес да ги кара да се конкурират по заплащане със страните от третия свят, а не по знания с развитите Европейски държави.

В България правителството инвестира най-много в полицията, която е един процент от цялото население на страната. Но не мислете, че тази полиция се бори с престъпността, не, самата полиция е корумпирана, съдебната им власт също, за политиците им да не говорим. Полицията им е гарант за сигурността на корумпираната върхушка, за това, че всеки дори и плах опит за протест и търсене на отговорност, ще бъде смазан и потушен. Благодарение целенасочената политика на потъпкване и опростачване на българският народ, той е почти обречен на изчезване. По-голямата част от знаещото и можещо население е емигрирала, циганите са оставени сами на себе си като безнаказаността им е пословична, а страхът у българите неописуем.“

изт : haskovo.me

Доста верен анализ на нашата действителност...

Дайте ни заем като на Гърция, опростете ни 90% и ще си говорим кой е богат...

Ние си го знаем и без да ни го казвате -

кораб отдавна си нямаме

:(

Очаквах да прочета някоя глупост, но прочетох това, което мисля и аз. Ха! Никой българин не може да напише тия неща и най-интересното е, че аз мисля по същия начин. Всъщност, може да напише, но му се лепва етикет "луд", "националист" и какви ли не щуротии само за това, дето е хванал бюлетината на Сидеров, изразявайки протеста си срещу всичко ставащо в България от години! Така е мили момчета и момичета. Гласувайте си за насилниците, те ще ви дадат трохички хляб, за да преживеете. Не сте били овце ли? Добре че са комшиите, да ви го кажат. Иначе няма как да видите по-далеч от г*за на предната овца!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Любопитно би било да се види като как изглежда оригиналната статия - на гръцки и в гръцкия вестник, вероятно е написана с много едър шрифт и с голяма разредка, че да заеме повечко място. Че у нас нещата са трагични и тъмносиви, това е ясно за (почти) всеки българин, като изключение правят само ситите, дето имат интерес в страната да има много гладни. Ние си знаем хала, тюхкаме се, дружно псуваме политиците, които сами ентусиазирано си избираме, но нищо повече от това не правим, не се и очаква, най-малкото в близките години. Останалото са (почти) пълни глупости, написани с цел да запълнят някакъв световно неизвестен вестник. Привидно съчувственото съдържание би могло да се вземе на сериозно единствено от българите, а те едва ли биха го направили по куп причини, най-вече исторически. А да се намират кусури и да се взимат на подбив комшиите, че комините им не пушат, след като собствената ти къща гори, е меко казано, цинично, но е навик на гърците още от най-ранното средновековие. ЕС от сума ти и време гледа на Гърция като писано яйце, опрощава огромни дългове, за които със сигурност се е знаело, че ще бъдат опростени още преди отпускането им. Саркози и Меркел лягат и стават заедно, чудейки се на кого по-напред на отпуснат пари - на мързеливите гърци, свикнали и предпочитащи узото и сенките, на италианците, предпочитащи виното, секс скандалите и мафиотските си задължения или на висящите на косъм Испания и Португалия, за Унгария и останалите от бившия соцлагер да не говорим. Бъдещето, при това най-близкото, на ЕС е заложено на карта, за Еврозоната, като негова частност - още повече.

За жалост, това е истината... :(

Очаквах да прочета някоя глупост, но прочетох това, което мисля и аз. Ха! Никой българин не може да напише тия неща и най-интересното е, че аз мисля по същия начин. Всъщност, може да напише, но му се лепва етикет "луд", "националист" и какви ли не щуротии само за това, дето е хванал бюлетината на Сидеров, изразявайки протеста си срещу всичко ставащо в България от години! Така е мили момчета и момичета. Гласувайте си за насилниците, те ще ви дадат трохички хляб, за да преживеете. Не сте били овце ли? Добре че са комшиите, да ви го кажат. Иначе няма как да видите по-далеч от г*за на предната овца!

Лично на мен това писание от гърци ми дойде като изневиделица. Обаче определено имат право.

Ето-Убива се БАН. А там се провеждат изследвания, там се развива наука. Значи държавата дава 54милиона лева за БЕЗДОМНИ КУЧЕТА, а дава 52милиона лева ЗА НАУКА. Това не граничи ли с абсурда? И въпреки условията се развива някаква наука. А до кога? Рано или късно всички знаещи ще си заминат или поне повечето.

На изборите аз изказах протест, също като теб. Но както знаем, всичко беше най-безочливо купено :(

Любопитно би било да се види като как изглежда оригиналната статия - на гръцки и в гръцкия вестник, вероятно е написана с много едър шрифт и с голяма разредка, че да заеме повечко място.

Знаеш ли, гърците в случая са прави, а описаното се припокрива с реалността. Въпросът е до кога ще седим и ще чакаме!???

Ниска производителност на труда ли? Ами то целенасочено не се инвестира в наука и високи технологии, нито в нова техника, а се ползва морално остаряла. Каква висока производителност на труда, когато обработваш земя с трактор Беларус на 45години?

Българите не сме мързеливи, не, не съм съгласен с твърдението, че сме мързеливи. Има хора, които работят много, в шивашките цехове на ненормирано работно време за мизерни 280-300лв, които и тях не ги дават!!!

Присмял се хърбел на щърбел.

Дали? Те дори в лошото си положение пак са с по-високи заплати от нашите. Кой кого?

Заключение-В България трябва да се прокара радикално лява партия, която да смачка текущото положение. Партия на хората и прокарана от хората. Крайно време е да се спре да се чака и да се издигне реално партия, която да е на страната на хората.

Крайно време е и да се даде отпор на безумията, които стават в България. Точно с протести и груба сила. Полицаите все още не са повече от хората.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Заключение-В България трябва да се прокара радикално лява партия, която да смачка текущото положение.

Например ? И колко време ще и трябва за това ?

Защото видяхме, че 45 години не стигат.

Ако НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ се вдигнем на протест, като Гърците, все ще сме на тоя хал...Някои ще се кажат - безсмислено е. Може и да е, но докато не опитаме, няма и да разберем...

Ако НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ се вдигнем на протест, като Гърците, все ще сме на тоя хал...Някои ще се кажат - безсмислено е. Може и да е, но докато не опитаме, няма и да разберем...

Не трябва да се протестира на парче и без ясни искания, а трябват общонационални протести с ясни цели и искания. И най-важното, управляващите да ги заболи от протестите, един публичен линч, например.

Например ? И колко време ще и трябва за това ?

Защото видяхме, че 45 години не стигат.

Aко народът и учавстващите в нея са образовани и знаят как да действат, а не просто откъслечни откоси, то може би няма да трябват 45години. Коя група е с по-голям брой членове-Народът или текущите управляващи и политическа номенклатура?

Въпросът който седи не е колко време ще трябва, а дали можем да бъдем единни и най-важното-народът да не бъде подлъган с фалшиви обещания, а след това мачкан, както е ставало до сега, като с ГЕРБ и много други.

Партия трябва да се създаде, не да се подкрепят текущо съществуващите, които явно не работят в името на народа.

Например ? И колко време ще и трябва за това ? Защото видяхме, че 45 години не стигат.

Ами те и 105 няма да стигнат докато мутрите си разменят властта на всеки 5 години и продължават да ограбват държавата и народа. Друг е въпроса че и въпросната лява партия като се присламчи до медеца колко ще остане за народа е друг въпрос

Ами те и 105 няма да стигнат докато мутрите си разменят властта на всеки 5 години и продължават да ограбват държавата и народа.

И не е само това:

- докато гледаме ние да сме добре, а другите - кучета ги яли.

- докато на общото се гледа, като на ничие.

- докато има завист и непризнаване на собствените грешки.

Все така ще сме си.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Ами те и 105 няма да стигнат докато мутрите си разменят властта на всеки 5 години и продължават да ограбват държавата и народа. Друг е въпроса че и въпросната лява партия като се присламчи до медеца колко ще остане за народа е друг въпрос

Знаеш ли, когато политик краде и нищо не прави за народа, той е ненавиждан. Когато политик краде, НО въпреки това прави неща за народа, второто омаловажава първото в голяма степен и той става положителен герой. Нашите управляващи не просто крадат, но и не правят нищо за народа.

И не е само това:

- докато гледаме ние да сме добре, а другите - кучета ги яли.

- докато на общото се гледа, като на ничие.

- докато има завист и непризнаване на собстените грешки.

Все така ще сме си.

Разликата между теб и мен е, че аз все пак предлагам някакви мерки, а не обсъждам и не се забивам в анализи на манталитета на българина, които 100% са криви и никак не може да са верни, понеже хора много и различни.

Най-голямата катастрофа за мен е целенасочената политика за изглупяване на населението, за да не може посоченото от мен да стане факт и за да не може властта да се застраши от някого. Останалото са дрънканици.

Има много хора като посочените от теб, обаче има и много хора коренно различни от посочените от теб.

Стига мислене на парче, за да му е добре на вуте, той требе и за мен мисли, за да ми е добре на мене и за вуте требе мисля.

Единство даёт силу!!! Мы должны быть едины!!!

Не трябва да се протестира на парче и без ясни искания, а трябват общонационални протести с ясни цели и искания...

Не е ясно само кой ще формулира тези искания, а това обрича каузата. Дори и някой да се наеме с това, при всеки един случай той ще остане полуразбран, да не използвам други определения. Никоя от изминалите стачки, пък макар и броящи се на една ръка, не постигна нищо, защото и децата знаеха, че тия стачки са обречени на провал. Видно е, че визирам стачката на учителите съвсем не чак отдавна, провалила се точно според масовите очаквания. Работещите в БДЖ плануват ефективна стачка от 24 ноември, но тя е само заради подготвящите се съкращения, т.е. "тясно профилирана". Имаме много близки приятели, работещи в железниците, снощи разговаряхме с тях и уверенията бяха, че се разиграва поредният фарс с участието на синдикалното им ръководство. Е, за какви цели говорим тогава?

... Партия трябва да се създаде, не да се подкрепят текущо съществуващите, които явно не работят в името на народа.

Още една партия? Че са ни малко останалите... А ти настояваш и да е крайно лява, което е равносилно само на това да е крайно дясна, по същество са еднакви. После ще възникне нуждата и от още една, а после от още една...

Нали се сещаш, че колкото повече партии, толкова повече хрантутници, които на всички избори смучат кръв, т.е. народни пари като за последно.

Да, още една партия, ако не предлагаш тоталитарно управление с еднопартийна политическа система.

Разбираш ли, лично моят изглед е по-идеалистичен и съм на мнение, че някои неща може да станат, просто ако поискаме.

Аз смятам, че една лява партия, но истинска лява партия би донесла повече благоденствие от текущото положение.

• Автор

Ernesto , в свят, в който съществува парична система, каквото и партия да правиш тя ще обслужва само интересите на богатите. Правиш лява партия от бедни , която да защитава интересите на бедните.Добре.Слагаш тази партия на власт и гледай как точно след няколко години тези бедни ще са станали богати ще защитават интересите на себеподобните си, а бедните...бедните пак ще си останат бедни.

Ernesto , в свят, в който съществува парична система, каквото и партия да правиш тя ще обслужва само интересите на богатите.

Правиш лява партия от бедни , която да защитава интересите на бедните.Добре.Слагаш тази партия на власт и гледай как точно след няколко години тези бедни ще са станали богати ще защитават интересите на себеподобните си, а бедните...бедните пак ще си останат бедни.

И пак се връщаме на политическата максима-"Ако не искаш народът да те линчува, освен да крадеш прави и нещо за него."

Да, изкривена е, но все пак е по-добре от нищо като цяло. Макар далеч не към това да се целя лично аз.

Паричната система съществува от прекалено отдавна и е наследничка на натуралната търговия. Това не значи, че не могат да се вкарат регулации, за да се задържи някакво ниво на социална справедливост.

Големият междукласов разрив поражда напрежение и недоволство, а от там възможности и за други неща, които пораждат опасност за вътрешната стабилност и просперитета на една държава. В интерес на държавата е да няма голям, видим разрив между класите или поне да няма парадокси като голямо по брой бедно население, което издържа богати олигарси, които трупат дивиденти на гърба на бедните хора, като проявяват унизително отношение към хората.

Трябва да се промени и конституцията, за да бъде реално тя демократична и да не предразполага към управлението на групи олигарси, а да се даде определена власт на самият народ като регулатор и коректив, а не просто като пасивен участник в системата, безвластен...

За съжеление има само 1 начин бълагринът да си намери по хубав живот-като се махне от България. И това и ще направя...при първата възможност си хващам пътя и няма да се върна. Жал ми е само за едно-природата. Наскоро бях пак в планината,и за пореден път се убедих,че нашите плани имат сякаш някаква магия,не са като другите..незнам,уникална ни е природата.Само това ще ми липсва. Дори в лошо положение гърците пак са с по-висок стандарт на живот.

Да, още една партия, ако не предлагаш тоталитарно управление с еднопартийна политическа система...

Не е речено, че тоталитаризъм се налага само с еднолично управление, дори не е нужно да се рови човек назад и настрани в историята, за да търси примери за това - достатъчно е да се проследи съвсем съвременната ни история от 1989 г насам.

...Разбираш ли, лично моят изглед е по-идеалистичен...

Виж, в това надали някой тук изпитва каквито и да са съмнения, не казвам това с упрек, разбира се. Няма нищо лошо в идеализма и/или проявите му, стига да не се стига до крайности, последните по правило носят само беди.

...и съм на мнение, че някои неща може да станат, просто ако поискаме...

Не мисля, че е достатъчно, иначе всеки би поискал. Представяш ли си тогава какъв хаос би настъпил?

За съжеление има само 1 начин бълагринът да си намери по хубав живот-като се махне от България. И това и ще направя...при първата възможност си хващам пътя и няма да се върна. Жал ми е само за едно-природата. Наскоро бях пак в планината,и за пореден път се убедих,че нашите плани имат сякаш някаква магия,не са като другите..незнам,уникална ни е природата.Само това ще ми липсва.

Дори в лошо положение гърците пак са с по-висок стандарт на живот.

Това е по-лесния начин - всички почти можем да заминем - сега даже няма граници - не е като преди да не можеш да заминеш... И ако всички заминем, кой ще остане в територията България... Затова ли 1300 години българския народ се е борил да защитава родината си, сега да я изоставите...

Иди в чужбина - там ще се реализираш, но запомни едно от мене: ти винаги ще си чужд, няма да си от нашите - все ще се една класа по ниско от местните, независимо дали си по-умен от тях. Никога няма да почустваш другата страна като своя родина и надявам се ще осъзнаеш кое е важно за тебе...

Всеки може да избяга, но някой мислим да останем и да се надяваме, че ще дойде и нашето време и ние ще можем да направим нещо за родината си... Ако не - поне това ще завещая на децата си - да мислят, да бъдат българи...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

За съжеление има само 1 начин бълагринът да си намери по хубав живот-като се махне от България. И това и ще направя...при първата възможност си хващам пътя и няма да се върна. Жал ми е само за едно-природата. Наскоро бях пак в планината,и за пореден път се убедих,че нашите плани имат сякаш някаква магия,не са като другите..незнам,уникална ни е природата.Само това ще ми липсва.

Дори в лошо положение гърците пак са с по-висок стандарт на живот.

Защо трябва да сме прокудени от родината си, вместо ние самите да прокудим изедниците?

Не е речено, че тоталитаризъм се налага само с еднолично управление, дори не е нужно да се рови човек назад и настрани в историята, за да търси примери за това - достатъчно е да се проследи съвсем съвременната ни история от 1989 г насам.

Виж, в това надали някой тук изпитва каквито и да са съмнения, не казвам това с упрек, разбира се. Няма нищо лошо в идеализма и/или проявите му, стига да не се стига до крайности, последните по правило носят само беди.

Не мисля, че е достатъчно, иначе всеки би поискал. Представяш ли си тогава какъв хаос би настъпил?

Аз наричам нещата с думите, които масово се използват, за да няма недоразбиране и т.н. Иначе това, което е било и е, е чиста псевдодемокрация.

Под искане и желание си говорим за желание за промяна, желание за по-добро бъдеще и реализирането на това желание. Не знам дали не си разбрал това което съм казал или просто го изкривяваш и интерпретираш по своему, но отново ще кажа:

Желание за промяна и по-добро, и реализирането на това желание.

Това чисто и просто искам аз.

България е най страната държава в света.само тук не се спазват законите и само тук,може да правиш каквото си поискаш.дори и да не си плащаш сметките,осигуровките и данъците. със правилна стратегия,човек може да постигне много.във всяка друга напреднала държава има строго определен ред,по който трябва да се живее. ако България стане правова държава,тази свободия ще ми липсва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.