Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Според мен тия отгоре пак ни спретват циркове и докато се занимаваме с Пеевски пак ще се опитат тихомълком да ни продадат задниците на някого. Толкова ли не можаха да намерят корумпиран и неизвестен човек да го сложат за шеф на ДАНС ? Но явно целта е била да се разлаят кучетата. Както се оказва Пеевски даже не е стъпил в длъжност вчера:

В писмото си Пеевски отбелязва, че

умишлено не е подписал акта за встъпване в длъжност

и е готов да приеме решение на парламента, с което да се отмени избирането му.

Твърдението му, че не е встъпил в длъжност предизвиква нови въпроси. От интервю в днешния брой на вестник "Преса" стана ясно, че веднага след избора му в парламента, той е отишъл в новия си кабинет на председател в ДАНС, срещнал се е с бившия шеф и директори и казва, че "започвам работа веднага. Държавата не чака". Пеевски обяснява в интервюто, че ще работи и в събота, и в неделя. Не е ясно, ако официално не е встъпил в длъжност, с какъв статут са били действията му вчера и защо всъщност, ако обявява, че ще работи, не поема постта официално. Следобяд в петък, в новата си роля, той се срещна и с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев и тримата набелязаха приоритети срещу престъпността и насрочиха работно заседание в понеделник.

Знаели ли са главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Цветлин Йовчев, че той не е бил встъпил в длъжност? От източници в държавното обвинение, "Дневник" научи, че Цацаров не е знаел за това до днес.

Със споменаването на факта, че не е встъпил в длъжност, Пеевски явно казва, че

няма как да подаде оставка

и прехвърля решението отново на парламента.

от тук

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Оффф - нещо се спах - какво пропуснах??? 

Ма, вие още ли дръгнете тази тема???

Не ви ли омръзна да кибичите пред компютрите си? Нямате ли си приятели, хобита, развлечения.

Квото и да пишете - все тая щото едва ли някой да знае, че съществувате, та камо ли, че сте написали писания като за реферат.

Кучетата си лаят - кервана се влачи. Т.е Протестиращите да протестира като нямат друга работа и май на никой не му пука. Управляващите ще се опомнят и ще сложат друг шеф на ДАНС и той ще бъде пак олигарх или близък до някого. Няма вас да сложат я! Вашата работа е да пишете по форумите и фейса, да протестирате и да мизерувате още дълги години На други работата е да богатеят :giggle1:  Ще кажете, че това са комунистите. Ма комунисти с капиталистически разбирания - е гати!!! :giggle1: Комунизма не гласеше ли друго, че тук разправяте за някакви други с капиталистически разбирания - трупащи пачки.

На този свят имо дяволи и шушумиги. Зависи кой в коя група ще се уреди.

Иначе вие си драскайте, тук, драскайте, пишете :giggle1:

В тази статия или мнение пише: "... опит да се промъкнат заглавия, които да омаловажат мащаба на протестите. Което е груба грешка. На фона на безцензурната мрежа в интернет, да си мислиш, че с медии ще направиш информационно затъмнение? е повече от малоумно. " Toва е съвсем точно наблюдение. Аз се информирам от нета, от социалните мрежи и от приятели, но днес от любопитсво си взех два вестника като единият беше "Преса" на г-н Тошев. И се изумих (от вчера това е обичайното ми състояние), когато не открих нито ред за това, че вчера е имало протест в София, в който участваха към 10 хил. граждани. Затова пък имаше две страници интервю с Пеевски. Тъй че напълно подкрепям авторката, когато казва, че подобно затъмнение е проява на малоумие.

Вашата работа е да пишете по форумите и фейса, да протестирате и да мизерувате още дълги години На други работата е да богатеят  

Нито мизерувам, нито богатея, но (моля, не ми се обиждай) написаното от теб отразява тоталната деградация на мнозинството от хората в нашето общество - пълно отчаяние, което води до липса на всякаква вяра, че нещо зависи от тях.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Тоя Пеевски съм му чел името по разни електронни медии и не го познавам толкова добре виртуално колкото бившия ни премиер но щом Б.Б. е напълнил гащите и е изманипулирал толкова хора да протестират значи не е лошо да му се даде кредит на доверие мисля на Пеевски.

Аве някой май забравиха кой беше главния секретар и в последствие премиер на България ... е та тогава трябваше да излезете на протести а не сега.

Тоя Пеевски съм му чел името по разни електронни медии и не го познавам толкова добре виртуално колкото бившия ни премиер но щом Б.Б. е напълнил гащите и е изманипулирал толкова хора да протестират значи не е лошо да му се даде кредит на доверие мисля на Пеевски.

Аве някой май забравиха кой беше главния секретар и в последствие премиер на България ... е та тогава трябваше да излезете на протести а не сега.

Ти верно ли мислиш, че ББ организира протестите? :ohmy:

Нито мизерувам, нито богатея, но (моля, не ми се обиждай) написаното от теб отразява тоталната деградация на мнозинството от хората в нашето общество - пълно отчаяние, което води до липса на всякаква вяра, че нещо зависи от тях.

Точно от това се страхува и получих отговор на въпроса си. След като не мизеруваш , но не си нидоволен  и от богатството си - защо подкрепяш протестите. Идеята е ясна Сваляне на правителството , че да се върне ГЕРБ на власт. Повода днес е шефа на ДАНС, утре ще бъде мъглата, в други ден жегата  Само че ва региона дето живея не подкрепят тези протести и не желаят връщането на Борисов в управлението. Дори и да има нови избори, то резултата ще да е същия. Когато обаче това правителство повтори грешките и на други предходни, то тогава ще излезем пак на улицата за да ги изгоним. Протести без кауза, купени и подкукоросвани тъничко от Борисов , не подкрепям

Точно от това се страхува и получих отговор на въпроса си. След като не мизеруваш , но не си нидоволен  и от богатството си - защо подкрепяш протестите. Идеята е ясна Сваляне на правителството , че да се върне ГЕРБ на власт. Повода днес е шефа на ДАНС, утре ще бъде мъглата, в други ден жегата  Само че ва региона дето живея не подкрепят тези протести и не желаят връщането на Борисов в управлението. Дори и да има нови избори, то резултата ще да е същия. Когато обаче това правителство повтори грешките и на други предходни, то тогава ще излезем пак на улицата за да ги изгоним. Протести без кауза, купени и подкукоросвани тъничко от Борисов , не подкрепям

Много сте ми интересни от северозападнала България, последните 23 години половината управлява БСП.. Искаш да кажеш, че докато са те на власт забогатявате, а като са десните - обеднявате ??? :no-no:

След като не мизеруваш , но не си нидоволен  и от богатството си - защо подкрепяш протестите.

Дълго е за обясняване или пък не е. Зависи от начина, по който си избрал да живееш, средата, заниманията ти и други такива. Имам шанса да "поглеждам" нещата и отвън, но без да съм се откъснал напълно от случващото се у нас. Затова и мненията ни са доста противоположни. Когато човек се "закрепости" само към една реалност, гледната му точка става много ограничена. Ако редовно попада в различни "реалности" тя се поразчупва, поне мъничко. Не искам да те засегна, просто се опитвам да отговоря на въпроса ти.

не е лошо да му се даде кредит на доверие мисля на Пеевски.

Ми, следиш ли събитията изобщо - Пеевски се оттегли с открито писмо.

Бе, хора, четете преди да пишете.

Тоя Пеевски съм му чел името по разни електронни медии

По неговите или по чуждите. Щото неговите са половината от всички останали, както е добре известно.

Eто нещо, което е интересно: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5852131

Много сте ми интересни от северозападнала България, последните 23 години половината управлява БСП.. Искаш да кажеш, че докато са те на власт забогатявате, а като са десните - обеднявате ??? :no-no:

Искам да кажа, че все обедняваме и то независимо кой управлява, но тотално обедняхме през управлението на Герберското правителство. Все ми е тая кой ще управляваи как ще се нарича. Трябва да се даде шан и ако може да управлява - не може ли, то стана ясно какво ще последва.

Дълго е за обясняване или пък не е. Зависи от начина, по който си избрал да живееш, средата, заниманията ти и други такива. Имам шанса да "поглеждам" нещата и отвън, но без да съм се откъснал напълно от случващото се у нас. Затова и мненията ни са доста противоположни. Когато човек се "закрепости" само към една реалност, гледната му точка става много ограничена. Ако редовно попада в различни "реалности" тя се поразчупва, поне мъничко. Не искам да те засегна, просто се опитвам да отговоря на въпроса ти.  

Ми, следиш ли събитията изобщо - Пеевски се оттегли с открито писмо.

Бе, хора, четете преди да пишете.  

По неговите или по чуждите. Щото неговите са половината от всички останали, както е добре известно.

Не съм от тези които се обиждат хей така. Това, че сме опоненти не означава, че не ценя написаното от теб както и личните ти разбирания за живота. 

Тук обаче си дойдохме на думата т.е за различните реалности. В този форум съм спорил с много хора по различни теми и пак се е стигало до тези реалности. Реалностите в България са 2:

- Реалноста на София + и на още 1-2 проспериращи града

- Реалноста на провинцията и най вече на бедните раьони

Тези реалности са абсолютно антагонистични. За това не може и да се разберем. За това не говорим и на един и същ език. Хора, които пък са живяли известно време в чужбина, губят всякаква представа за реалноста в България.

Хей за това сме толкова различни.

" Ми, следиш ли събитията изобщо - Пеевски се оттегли с открито писмо."

Да, следя събитията, но що все си мисля, че пак ще има протестиращи??? Този път каква ще е причината??? Дано греша, но едва ли. Но ако не греша, то целта е ясна. Цел за която в горни постове самия ти твърдеше, че не тя предизвиква протестите. Извинявай но , нова дестабилизация, нови избори, избори и избори на никого не са притрябвали

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Хора, които пък са живяли известно време в чужбина, губят всякаква представа за реалноста в България.

Хей за това сме толкова различни.

Да и затова малко трудно намираме общ език, но не е невъзможно, според мен. Позволявам си да цитирам нещо, което може би ще бъде полезно, за да се разбере сегашната ситуация:

"Но нашиятъ православенъ народъ е достигналъ до такова гнуснаво скотско положение, щото азъ не зная, какво още по-голѣмо зло може да сѫществува на свѣта, което да го накара да се стресне и да протестира противъ своитѣ скотски теглила. Тука се подиграватъ съ имота ти, съ живота ти, съ труда ти, съ децата ти и съ най-свещеннитѣ предмети на твоето човѣческо сѫществувание, а ти мълчишъ като риба, търпишъ като волъ, молишъ се богу като най-последниятъ грѣшникъ и чакашъ второто дохождение на Мессия, за да добиешъ награда за своитѣ петивѣковни страдания. Какво искате отъ подобенъ народъ? Той е робъ, и робъ безусловенъ, и азъ имамъ пълно човѣческо право да го прокълна отъ всичкото си сърце и душа, ако той и за напредъ остане така равнодушенъ къмъ своята горчива сѫдба. Проклетъ да е, ако той не възстане противъ своитѣ кръвопийци!" Христо Ботев Вестник "Знаме" 1 януари 1875г.  

Да, следя събитията, но що все си мисля, че пак ще има протестиращи??? Този път каква ще е причината??? Дано греша, но едва ли. Но ако не греша, то целта е ясна. Цел за която в горни постове самия ти твърдеше, че не тя предизвиква протестите. Извинявай но , нова дестабилизация, нови избори, избори и избори на никого не са притрябвали

Не мислиш ли, че това правителство се компрометира напълно, преди още да започне да върши нещо. Това е мнение не просто на неговите политически опоненти, а и на мнозина в БСП. Всъщност на мнозинството в тази партия, но, както знаеш там има дисциплина и щом се стига до там хора като Петков или Стоилов да реагират толкова остро, значи нещата съвсем не са наред.

Да предположим, че под натиска на протестите, това правителство пада. Отиваме на избори и какво се очаква? Бедните гериони показаха и даказах, че няма да гласуват за ГЕРБ. Гласоподавателите в тези региони не са хич малко. Хората се доозлобиха и при ново гласуване, силно ще се поляризират. Няма да го има разпиляването на гласове по малките партиики. Резултата ще да е  - криза. Криза + икономическа криза = ????? Какво ще се постигне - не разбирам????

• Автор

Орешарски приема заявлението на Делян Пеевски да се оттегли

Следващата кандидатура ще бъде правилната, убедена съм.

Да предположим, че под натиска на протестите, това правителство пада. Отиваме на избори и какво се очаква? Бедните гериони показаха и даказах, че няма да гласуват за ГЕРБ. Гласоподавателите в тези региони не са хич малко. Хората се доозлобиха и при ново гласуване, силно ще се поляризират. Няма да го има разпиляването на гласове по малките партиики. Резултата ще да е  - криза. Криза + икономическа криза = ????? Какво ще се постигне - не разбирам???

просто не се стърпях! Ето заради такова мнение много Българи не гласуваха .... нямало да има смисъл, всичко било нагласено, и бла, бла, бла.... според теб какво да направим - да няма избори и да търпим това? ааааа нееее стига толкова!, или ако има - да си стоим в къщите, а в същото време с гласовете под строй от близка чужбина този път да има като преди 90 г 99,9 % гласували за една партия? да - и няма да има разпиляване на гласове както сега примерно за атака. хората гласуваха и дадоха вот на доверие за това което плямпаше този палячо... и ...останаха излъгани.... познай дали ще влезе в парламента наесен - защото аз съм сигурен , че есента или зимата ще има избори...нека само да дойдат първите зимни сметки за тока и парното ....

и тъй като всеки гледа от собствената си камбанария аз знам, че за политика не се спори... така че останете си със здраве! и ... следващия път - просто гласувайте!

Орешарски приема заявлението на Делян Пеевски да се оттегли

напротив - парите са похарчени, и сега трябва да се връщат - дали чрез постове, дали чрез фирми и договори :)Р

Редактирано от fatherg (преглед на промените)

И пак питам какво ще се промени? Няма да има победител с пълно мнозинство Твоята партия няма да спечели.  Погледни картата и си направи сметка кой как е гласувал и как ще гласува. Този път гласовете няма да се разпилеят. Ще се разделят по равнио между БСП и ГЕРБ, кото никой няма да има абсолютно мнозинство а и коалицията между тия две партии е невъзможна Ще изпаднем в дълбока парламентарна криза и тогава - бла, бла, бря Иначе за сметките  - не ми ли харесат и не само на мен, то бъди сигурен, че ще излезем и съборим избранниците за които сме гласували.

Е, де стига сте се джавкали. Пеевски та Пеевски. То е ясно какво обикновено изплува на повърхността най-лесно. То не е като да не се случва "всяко" правителство, да заменя със "свои" хора. Разбира се, заменката е само привидна. Всичките шибани политици са от едно котило и просто си превъртат кадрите. При Тиквата бяха Румянки и Калинки, с фалшивите дипломи, юпита(отракани), ала тези привикани от н.в. Моника Секскобурготска. (С.Дянков=отракан М. Велчев). Единственият шанс наистина да има промяна е всички политици в България, заедно с родата им, до някое там си коляно по пряка и съребрена линия, някак да изчезнат от лицето на земята all of them - immediatelly. Както е казал другарят Сталин.. ааа...Как точно го беше казал? Аха! "Есть человека - есть проблема. Нет человека - нет проблемы". Само че в случая става въпрос за политици, а не за хора :D

Ще изпаднем в дълбока парламентарна криза и тогава - бла, бла бря

Сега щото сме цъфнали и вързали......Мнозинство, което се крепи на Волен Сидеров, мерси....И тебе ли те излъгаха, че ще ти платят, като пишеш простотии по форумите? Не им вервай, щото имаше и други преди теб, ама нещо не ги виждам...

Приятелко, майтапиш се, нали? Или твоята добронамереност ти пречи да видиш истината? Понеже, по-горе имаше реплики към последното ми мнение, макар и без цитати, ще поясня накратко мнението си. Още през есента на 2012 беше ясно, че нищо добро не чака българите, които остават да живеят в тази държава. Ако някоя, все още, се заблуждава, че няма накъде повече, тепърва ще се убеди, че има и още как. Това, обаче, не означава, че всички трябва да дремят пасивно като овце на заколение.

Инак, ако някой има малки деца, да речем, и иска да се погрижи за тях, то той има само един изход - през Терминал 2. Всичко това го казвам съвсем сериозно, без капчица духовитост.

.И тебе ли те излъгаха, че ще ти платят, като пишеш простотии по форумите? 

Че как да се ме излъгали бе. Дори в понеделник щи ида да си купя ново Ауди. А на теб колоко ти плащат, че да пишеш контрапростотии по форумите???

Знае ши ли това как ще краси раздел - Бисери!!!???

• Автор

Приятелко, майтапиш се, нали? Или твоята добронамереност ти пречи да видиш истината? Понеже, по-горе имаше реплики към последното ми мнение, макар и без цитати, ще поясня накратко мнението си. Още през есента на 2012 беше ясно, че нищо добро не чака българите, които остават да живеят в тази държава. Ако някоя, все още, се заблуждава, че няма накъде повече, тепърва ще се убеди, че има и още как. Това, обаче, не означава, че всички трябва да дремят пасивно като овце на заколение. Инак, ако някой има малки деца, да речем, и иска да се погрижи за тях има само един изход - през Терминал 2. Всичко това го казвам съвсем сериозно, без капчица духовитост.

Дори да мисля, че следващата кандидатура ще е правилната, не си правя илюзии, че с това нещата в България ще се оправят.

Поне в близките години.

Аз оставам в България.

Дъщеря ми също избра България...въпреки всичко.

Можех да ползвам Терминал-2 отдавна, но не го направих...въпреки всичко.

Това е. :)

Дори да мисля, че следващата кандидатура ще е правилната, не си правя илюзии, че с това нещата в България ще се оправят.

Поне в близките години.

Аз оставам в България.

Дъщеря ми също избра България...въпреки всичко.

Можех да ползвам Терминал-2 отдавна, но не го направих...въпреки всичко.

Това е. :)

Щото ви е страх да летите със самолет :clown:

ОК. Миналият ти пост за момент леко ме озадачи. А дъщеря си, трябваше да я "изриташ" навън, но нищо.

• Автор

Ясновидец такъв! :D

ОК. Миналият ти пост за момент леко ме озадачи. А дъщеря си, трябваше да я "изриташ" навън, но нищо.

Зодия Овен не се поддава на изритване, съвети, внушения и т.н. :)

Едни приятели напуснаха с яхта - туй съвсем сериозно, но те са хора от моя тип, т.е. нямат обвързаности, които да ги спират и задържат тук. Давам си сметка за повечето хора тази опция не съществува. Написах горното за най-малките, които се чудят накъде да поемат и какво да правят.

Зодия Овен не се поддава на изритване, съвети, внушения и т.н. :)

Дам. Овне - това обяснява всичко. :)

Eто подходящ поздрав за теб и твоето овне:

И пак питам какво ще се промени? Няма да има победител с пълно мнозинство Твоята партия няма да спечели.  Погледни картата и си направи сметка кой как е гласувал и как ще гласува. Този път гласовете няма да се разпилеят. Ще се разделят по равнио между БСП и ГЕРБ, кото никой няма да има абсолютно мнозинство а и коалицията между тия две партии е невъзможна Ще изпаднем в дълбока парламентарна криза и тогава - бла, бла, бря Иначе за сметките  - не ми ли харесат и не само на мен, то бъди сигурен, че ще излезем и съборим избранниците за които сме гласували.

само да отбележа - аз нямам партия. но съм гласувал. и помня.........кой какво е направил (или не е направил) от ..... да речем 1990 до сега :) имам позиция, но не я натрапвам на никой.

казваш: не ми ли харесат.... ще излезем и съборим .... - да разбирам ли, че сега ти харесват "избранниците"? и трябва да си мълчим, заради опасността от криза? и да оставим решенията на много "бивши" съобразяващи се само и единствено със собствените си партийни, бизнес и корпоративни интереси? не намираш ли последното "назначаване" за подигравка? не намираш ли нередно за 20-тина дни от както имаме правителство най-важните въпроси които решават са: кой и къде да се пуши, за парите за авиоотряд 28 или който и да е , да се учи турски в училищата, да се сменят областните управители на половината области и почти всички новоназначени са с турски имена?

за това ли бяха вълненията февруари?

за това ли народа бе недоволен?

Значи просто слабо се е вълнувал народът или не им е показал както трябва какво иска.

Арменците преди години дадоха пример как се мотивират депутати да работят:

http://www.day.kiev.ua/ru/article/panorama-dnya/strelba-v-armyanskom-parlamente-terrorizm-ili-otchayanie

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%B2_%D0%B0%D1%80%D0%BC%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC_%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5

Тия вече очевидно са се докарали дотам, че само това може да им повлияе.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.