Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Цецка Цачева: Пеевски не може да остане депутат, може да се върне в следствието

Не е ли това причината да издигнат кандидатурата но Пеевски?

Не съм сигурен какво имаш предвид - че това е ход, за да отстранят Пеевски от НС ли? И какво толкова? Инак по въпроса:

"Юристи лансират две коренно противоположни мнения - че оттеглилият се няма проблем да стане отново депутат, защото процедурата по назначаването е спряна в ход, тъй като той не е подписал акта за встъпване в длъжност, а само се е заклел.

Според Борислав Цеков от движение “Модерна България” Пеевски обаче не може да се върне като депутат, защото с полагането на клетва де факто е встъпил в длъжност.

Според Цеков, който е юрист, председателят на ДАНС може да бъде сменен само при наличие на изрично предвидените в закона основания за предсрочно прекратяване на мандата." (24часа)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не съм сигурен какво имаш предвид - че това е ход, за да отстранят Пеевски от НС ли? И какво толкова? Инак по въпроса:

Мисля, че това има предвид, поне аз така го разбирам.....

Брилянтно изпързалях Пеевски! Повече няма да имам зависимости от него

• Автор

"Юристи лансират две коренно противоположни мнения - че оттеглилият се няма проблем да стане отново депутат, защото процедурата по назначаването е спряна в ход, тъй като той не е подписал акта за встъпване в длъжност, а само се е заклел.

Според Борислав Цеков от движение “Модерна България” Пеевски обаче не може да се върне като депутат, защото с полагането на клетва де факто е встъпил в длъжност.

Според Цеков, който е юрист, председателят на ДАНС може да бъде сменен само при наличие на изрично предвидените в закона основания за предсрочно прекратяване на мандата." (24часа)

Имам придвид това, че е твърде вероятно ходът да е направен с цел отстраняване на Пеевски като депутат.

Една държава, в чийто парламент присъстват олигарси и мафиоти буди недоверие.

Пък и нали една от основните задачи на това правителство е да върне доверието на хората в институциите?

Нормално е да очакваме големи промени на всички нива, понякога направени и по нестандартен начин.

Хм... Това означава, че Сергей е някакъв гениален тактик, което е възможно като се има предвид колко е обигран в апартните игри. Но пък излиза, че е много слаб стратег, защото в момента недоволството вече е насочено не просто към Пеевски, а към БСП и ДПС, както и към правителството на Орешарски. Тъй че, според мен, това е доста необмислен ход. А и с излизането на Пеевски от Парламента, ако се случи, не се променя кой знае какво. Зависимостите си остават. Има вариант зад всичко това да стои и другият играч, за който писах по-горе.

Всичко това при условие, че в тази информация има някаква истина.  

Нормално е да очакваме големи промени на всички нива, понякога направени и по нестандартен начин.

:lol6:Връщам си думите за наивността обратно - моля, не ми се сърди. Или се шегуваш?

• Автор

Хм... Това означава, че Сергей е някакъв гениален тактик, което е възможно като се има предвид колко е обигран в апартните игри. Но пък излиза, че е много слаб стратег, защото в момента недоволството вече е насочено не просто към Пеевски, а към БСП и ДПС, както и към правителството на Орешарски. Тъй че, според мен, това е доста необмислен ход. А и с излизането на Пеевски от Парламента, ако се случи, не се променя кой знае какво. Зависимостите си остават. Има вариант зад всичко това да стои и другият играч, за който писах по-горе.

Всичко това при условие, че в тази информация има някаква истина.  

:lol6:Връщам си думите за наивността обратно - моля, не ми се сърди. Или се шегуваш?

О, не се сърдя, само ми е неудобно, че си принуден да разговаряш с наивна българска жена. :D

п.п. Въобще не включвам Сергей в играта.

Чао, че ми загоря манджата ;)

Като гледам, желаещите да протестират  стават все по - малко . Народа започва да схваща тънката и мръсна игра на всички. На хората им писна от глупости и започват да се окопитват. Тук обаче се опитват да ни показват колко сме безпринципни, тъпи и не мислещи (Визирам поредица от постове на колега). Е, не може всички да изповядаме една идея - съжалявам. И хубавото, е че езецете на които дискутираме са различни и няма как да се използва един исъщ език.

Правителството няма да падне заради танки игри и интриги. 

Инак идеята за Велико народно събрание и нова конституция е добра, но няма да се осъществи и то поради факта, че никоя партия не желае това.

Кви нови избори искате бе. Беше ви даден шанс - да сте гласували правилно. А и по голяма тъпотия от това да изгониш доказани некадърници (чрез вълна от масови протести), да гласуваш пак за тях (Логично, че не управляват) и след това да прадължиш да хленчиш за некадърника.!!! Това се казва идиотия Не случайно изумяваме Европа.

То, обаче си е за главите ни.

• Автор

....

Освен това, изборите струват пари и то много.

Освен това, изборите струват пари и то много.

Ми тогава да не правим, да си седят доживот.....

Е, то избори имаше пради някой и друг месец.  Сега - ако си ги проспал или пропуснал по друга причина, то проблема си е твой. Няма да правим всеки месец нови избори,я!

• Автор

Избори в момента означава да избираме същите партии и евентуално още няколко, създадени само заради субсидиите.

Е, то избори имаше пради някой и друг месец.  Сега - ако си ги проспал или пропуснал по друга причина, то проблема си е твой. Няма да правим всеки месец нови избори,я!

При положение, че е подменен вота на избирателите, ако трябва и през ден ще се правят :)

• Автор

При положение, че е подменен вота на избирателите, ако трябва и през ден ще се правят :)

Като спечелиш джакпота и вложиш парите в избори ще се съглася веднага, даже партийка ще си направя  ;)

след това да прадължиш да хленчиш за некадърника.!!!

Koй пък хленчи за него? Макар сегашните управници да му направиха голям подарък с кандидатурата на един несъмнен мафиот, то ГЕРБ пак не печели от това. Хората не протестират "ЗА" някого, а "СРЕЩУ". Не става дума, утре да се провеждат избори, а поне малко от малко политиците да се държат по-нормално. Пак подчертавам, че тази кандидатура беше подигравка. Да предлагаш Пеевски за шеф на ДАНС е като да предлагаш Ал Капоне за шеф на ФБР, например. Както казах, не харесвам Президента, но този път реакцията му беше правилна, според мен. Какво доверие може да се има на хора, които се издънват по такъв начин, още преди да са започнали да управляват реално? 

Като спечелиш джакпота и вложиш парите в избори ще се съглася веднага, даже партийка ще си направя  ;)

Той джакпота си е в Ирен Кръстева и отрочето и, нема на мене да го дадат :(

• Автор

Брилянтно изпързалях Пеевски! Повече няма да имам зависимости от него

Ти от този (досега неизвестен за мен) ла*няно жъл сайт ли черпиш информация (ако въобще може да се нарече информация)?! :eek:

Ти от този (досега неизвестен за мен) ла*няно жъл сайт ли черпиш информация (ако въобще може да се нарече информация)?! :eek:

Я иди да видиш как народа нарича Бареков, на поредният протест покрай който той се мерне, а пък работи уж уважаваща себе си официална медия...Въобще, съм на мнение, че вече и официозите скачат според кефа, на този който върти въжето....Ти си мацка, някога си скачала на въже с приятелки, вероятно, така че знаеш че който не скача е червен статията продължава да е актуална, макар някои от имената да са се сменили.

Като гледам, желаещите да протестират  стават все по - малко . Народа започва да схваща тънката и мръсна игра на всички. На хората им писна от глупости и започват да се окопитват. Тук обаче се опитват да ни показват колко сме безпринципни, тъпи и не мислещи (Визирам поредица от постове на колега). Е, не може всички да изповядаме една идея - съжалявам. И хубавото, е че езецете на които дискутираме са различни и няма как да се използва един исъщ език. Правителството няма да падне заради танки игри и интриги.  Инак идеята за Велико народно събрание и нова конституция е добра, но няма да се осъществи и то поради факта, че никоя партия не желае това. Кви нови избори искате бе. Беше ви даден шанс - да сте гласували правилно. А и по голяма тъпотия от това да изгониш доказани некадърници (чрез вълна от масови протести), да гласуваш пак за тях (Логично, че не управляват) и след това да прадължиш да хленчиш за некадърника.!!! Това се казва идиотия Не случайно изумяваме Европа. То, обаче си е за главите ни.

Ти май не гледаш телевизия, не слушаш радио, не четеш вестници и не четеш в интернет какво става. Отговори ми преди 3 месеца, по твойта логика, защо им беше зор на БСП и ДПС да предизвикат предсрочни парламентарни избори, два месеца преди редовните? Само не ме убеждавай, че народът е искал така. Аз ще ти отговоря. Защото искаха властта на всяка цена, но се осраха стабилно и показаха за сетен път своята некадърност. По-добре Борисов да е премиер, отколкото Орешарски да е пионка в ръцете на ДПС и БСП.

Я иди да видиш как народа нарича Бареков, на поредният протест покрай който той се мерне, а пък работи уж уважаваща себе си официална медия...

Tова сериозно ли?

Въобще, съм на мнение, че вече и официозите скачат според кефа, на този който върти въжето....

Колкото и странно да е, но една от най-независимите медии в момента, а и от доста време насам е БНР. Телевизиите и повечето вестници дават абсолютно превратна и недостоверна информация за събитията. Това, което управляващите у нас, а и на други места по света все още им е трудно да схванат е, че има интернет и социални мрежи. Затова са и всички тези опити за контролиране и цензуриране на информационния поток в мрежата. Но трудно ще стане след като веднъж духът е пуснат от бутилката. 

По-добре Борисов да е премиер, отколкото Орешарски да е пионка в ръцете на ДПС и БСП.

Категорично не съм съгласен! Тази тиква (да ме прощавате) ни показа какво може. Освен това, трябва да четем Конституцията, според която сме парламентарна република. С думи прости, правителството се излъчва и подкрепя от парламентарното мнозинство. Затова е съвсем нормално един премиер да се съобразява и да отговаря пред него. А не както беше при ГЕРБ и при всички други - законодателната власт да е придатък на изпълнителната, а тя на тази в съответната партия или политическа сила. Една от причините за това се крие в самата Конституция, която не урежда както трябва разделението на властите. Това както и да е.  Но големият проблем, според мен, е че всичките ни политици са просто пионки на няколко полу-мафиотски бизнес групировки.

• Автор

Я иди да видиш как народа нарича Бареков, на поредният протест покрай който той се мерне, а пък работи уж уважаваща себе си официална медия...Въобще, съм на мнение, че вече и официозите скачат според кефа, на този който върти въжето....Ти си мацка, някога си скачала на въже с приятелки, вероятно, така че знаеш че който не скача е червен статията продължава да е актуална, макар някои от имената да са се сменили.

Предпочитаните от мен медии са Фокус, Дарик и в-к Преса, а напоследък ми прави впечатление че и БЛИЦ внимават каква информация пускат.

Четейки поста ти, ми дойде идеята да ползваме темата "Какво става във вашия град", за да споделяме местните новини на база лични впечатления.

Така информацията би била по-достоверна от тази в медиите.

Предпочитаните от мен медии са Фокус, Дарик и в-к Преса, а напоследък ми прави впечатление че и БЛИЦ внимават каква информация пускат.

Четейки поста ти, ми дойде идеята да ползваме темата "Какво става във вашия град", за да споделяме местните новини на база лични впечатления.

Така информацията би била по-достоверна от тази в медиите.

"Преса" вчера ме разочароваха тотално. Писах за това по-горе. Във вчерашния брой нямаше нито ред за протестите в Петък. Сякаш такова нещо не се е случвало. Направо не повярвах на очите си! Инак "Фокус" си дават инфо, а и "Дарик" е горе-долу наред, според мен. БЛИЦ може би също. Идеята ти е много добра, т.е. форумите и социалните мрежи са източник на много по-надежна и нефилтрирана информация от официалните СМИ. Виж само Турция - ако нямаше нет и ФБ, изобщо нямаше да знаем какво се случва там.

А инак, по повод на това, че ни управляват хора, които нямат капчица здрав разум в някои отношения, виж този откъс от пресконференция на Орешарски и компания и забележи реакцията им, когато има казват, че се очакват протести срещу избирането на Пеевски:

http://livenews.bg/Multimediya/Video

Tова сериозно ли?

Забравил се да подчертаеш нещо :ph34r:

sliderum, на 16 Юни 2013 - 3:43 PM, написа:Публикувано изображение

Я иди да видиш как народа нарича Бареков, на поредният протест покрай който той се мерне, а пък работи  в уж уважаваща себе си официална медия...

Аз пък съм изпуснал една важна в случая буква. Може би дори е било по-правилно да употребя просто "с национално покритие медия", вместо "официална медия", но това зависи от колко дълго Бареков ще пребивава в нея, да снижава нивото на работодателите си.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тази тиква (да ме прощавате) ни показа какво може.

По време на управлението на "тази тиква" софиянци имат метро, нова "Южна дъга" на околовръстното и магистрала "Люлин". В страната "Дунав мост 2" е готов, магистрала "Тракия" е готова, магистрала "Струма" една част от нея е готова. Високоскоростната железница Пловдив-Свиленград е готова. В нашия скапан и западнал град подмениха основно водопровода и канализацията. За момента друго не се сещам.

Само изданията на Икономедия и в-к Сега ,не са в обсега на Пеевски.Всичко друго е негово, къде официално ,къде с поставени лица.И още нещо което нйкои не споменава ,нито една медия.Печатницата на Мултигруп в Костинброд е под контрола на Пеевски, Има 40% чрез подставено лице.Наскоро се появи снимка на Пеевски и Павлов.Така ,че това с бюлетините си беше лъжа.Медиите са притежание на олигарсите и те диктуват правилата.

• Автор

Междувременно, след два дни на мълчание, лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска среща с Орешарски утре, преди обяд. На нея Сидеров ще поиска от Орешарски да спре назначаването на ДПС кадри. Активирани са криминални групировки, които в момента подготвят опасни действия, каза той. Сидеров заяви, че от телевизионния екран, предаването на Мартин Карбовски на ТВ7, сезира Прокуратурата.

Лицето Румен Пашата - от тук сезирам прокуратурата - Румен Пашата организира структури, които ще извършат кървави изпълнения. Причината за протестите лицето Пеевски вече не е председател на ДАНС. Сега както остава?! ГЕРБ искат хаос, искат да замажат следите от своето управление, ГЕРБ искат избори, но избори, които ще ги реанимират, каза Сидеров.

Аз снощи имах разговор в късен час в столицата с група младежи, те не знаеха обективните факти, че например - ние не сме подкрепили това правителство, този избор на Делян Пеевски. Те се поддават на една спекулация, която се базира на лъжи, това се произвежда в щабовете на ГЕРБ. Тези младежи, които са бунтари, това бунтарство се използва много нечисто от щаба на ГЕРБ. В петък вечерта 18 автобуса са дошли от Перник на една фирма, която е била покровителствена от Бойко Борисов. Всички такива фирми сега са активирани. Те качват хора на автобуси за участие в протестите, каза Сидеров.

Аз видях че на протестите се появиха Лиляна Павлова, Радан Кънев, Соломон Паси, Делян Добрев. Това са партии, които избирателите оставиха зад борда, каза Волен Сидеров.

Защо нямаше дебати за ДАНС - Цветан Цветанов каза, че те от 10 дни са знаели за тази кандидатура, добави Сидеров. Защо се правиха на учудени, защо не предизвикаха дебат, с отсъствието на 25 депутата, те де факто направиха реален този избор, каза Волен Сидеров. Той е останал с впечатление, че Цветанов и Борисов имат някакъв страх от Делян Пеевски. Защо, след като те трябва да са му благодарни, каза Сидеров.

цялата статия

Да, на протестите присъстват както хора от ГЕРБ, така и представители на партии, които не успяха да влязат в парламента.

Във фейсбук видях снимки.

снимка

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

По време на управлението на "тази тиква" софиянци имат метро, нова "Южна дъга" на околовръстното и магистрала "Люлин". В страната "Дунав мост 2" е готов, магистрала "Тракия" е готова, магистрала "Струма" една част от нея е готова. Високоскоростната железница Пловдив-Свиленград е готова. В нашия скапан и западнал град подмениха основно водопровода и канализацията. За момента друго не се сещам.

Хм, във вашия с.....? град си има общински съвет и кмет. Какво общо има ББ? Останалите неща се строят откак се помня. Все някога трябваше да се довършат, ако не искахме да връщаме европейските средства за тях. Хм,  м.Тракия готова ли е? :rolleyes:  Пловдив-Цвиленград също е част от програма, почнала преди доста годинки. Примери от този тип могат да се дават и за други правителства. Също и отрицателни, не само положителни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.