Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Всички писали по-горе са прави.

Обаче аз питам следното: 

Тези протестиращи срещу какво протестират?!?!

Срещу гласовете на хората ли?

Моя, на приятелите и семейството ми, вашите и прочие на всички, които сме гласували?

Протестират срещу същите тези престъпници, които не ти дават право на избор да гласуваш

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето,какво пишат Испанските новини в момента:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Откъсването от политиката и отвращение от корупцията продължи.Българите са най-бедните европейци. Средна заплата от 400 евро, а минималната работна заплата е 155 евро, те почти не могат да си позволят основните неща! След вълната от протести, дори очакванията са се променили твърде много в тези два месеца. От февруари, седем души са се самозапалват на улицата и умират в отчаян жест на протест.Въпреки това, условията за възобновяване на улични демонстрации остава. Някои лидери от протестите през февруари и март,обявиха в четвъртък за протестите днес. Те са разочаровани: "Политиците  са чули гласа на народа и ние няма да плащаме," каза пред Ройтерс Янаки Ганчев. "Това е само началото", добави той.Александър Стоянов, анализатор в Центъра за изследване на демокрацията в София, смята, че "възможността да има нова вълна от протестиращи по улиците е от значение, защото няма партия, която може да повиши заплатите и по-ниски цени на тока в един миг. "

Избирателните обещания,не са позволили българите да очакват големи промени. Борисов, бивш каратист и бодигард с прякор Батман се стреми да постигне победа с неговата партия ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България)с поддържането на фискални манипулации, дисциплина, които излязоха толкова скъпи, колкото ниските данъци и инвестиции в инфраструктурата. Много искрената оставка през февруари - "Аз няма да участвам в правителство,с които полицаите  бият хората", каза той в пълна плам на протестите.Фокусът на кампанията оттогава,е по-фокусиран върху последствията от скандала, че политическите програми в страна, защитена от ЕС ,правосъдието и борбата срещу корупцията. Шест години след присъединяването, българската действителност не вижда никакви признаци на огромни илюзии, че са били депозирани в доходите по отношение на подобряването на условията на живот и качеството на демокрацията в страната. Това, което виждаме е, че все още не са част от Шенгенското пространство, както и нейните съседи Румъния, поради недоверието на останалата част от Европа към тези две страни. Липсата на очаквания е накарало два милиона българи,от население от 7,3 милиона да емигрират.

http://internacional.elpais.com/internacional/2013/05/12/actualidad/1368350272_061292.html

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Всички писали по-горе са прави.

Обаче аз питам следното: 

Тези протестиращи срещу какво протестират?!?!

Срещу гласовете на хората ли?

Моя, на приятелите и семейството ми, вашите и прочие на всички, които сме гласували?

Това беше и моята теза. Че започнеш ли да протестираш срещу всичко, включително срещу демократичното право на вот на хората, нещата стават опасни...

Протестират срещу същите тези престъпници, които не ти дават право на избор да гласуваш

Това трябваше да го направят много, много преди днешния ден.

Които не е гласувал , тряба да уважава избора на другите.Алгор е прав.

• Автор

Да не са луди да изпуснат кокала?!

Защо в това лице и число говориш?

Знам защо...

За това ни и правят на маймуни.

В скоро време Терминал 2 на Летище София ще отеснее...

• Автор

Ще успеем с повечко упоритост

И ограмотяване на големи групи от населението, за което е нужно време.

Защо в това лице и число говориш?

Знам защо...

Не, не знаеш.

Само си мислиш, че знаеш.

Поразрови се из форумните теми и ще видиш какво съм писал по повод протестите, кога съм спрял да ходя да протестирам и защо.

Тези, които започнаха протестите вечерно време през седмицата, нямат нищо общо с хората, които 2-3 пъти преди това протестираха в неделните дни из цяла България.

Затова и спрях да ходя и се разграничих от тях.

Хайде да не излизам извън темата порови се и ще видиш, за да не преразказвам.

Тези, които сега протестират, нямат нищо общо нито с гражданското общество, нито с организираните протести, нито с идеите, които повечето хора тук (и навсякъде) споделят и искат да превърнат в реалност.

Не навсякъде....Новините от моя лагер - хората очакваха всичко друго, но не и ГЕРБ......

Ами то и другото си е едно и също :D

БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ...

Е как да не ми дават право? Напротив. Защото помня и избори, в които наистина нямаше какво да избирам, беше една, единствена бюлетина...

И честно казано от 89-година насам нямам спомен някой да ми е забранявал да гласувам или да ми е нареждал как да гласувам, на мен(поне) и на семейството ми.

Но! Някои от тези, за които гласувах имаха наглостта да преминават от една партия, в друга и да обезмислят доверието ми в тях... политически курви.

Как да се преборим с тях?!

Единственият начин е да протестираме за конкретни решения(или нерешения) на правителството. И да не ни интересува кой го оглавява... защото "И едните, и другите са маскари"(явно нищо не се е проминило н тази ниша от Алеково време)

А сегашният протест е пълна идиотщина. Пълна!

Тези, които сега протестират, нямат нищо общо нито с гражданското общество, нито с организираните протести, нито с идеите, които повечето хора тук (и навсякъде) споделят и искат да превърнат в реалност.

Аз не мисля така

Аз не мисля така

Ти си свободен да мислиш каквото искаш и не ти казвам нещата, за да ти променя мисленето.

Всъщност ти ходи ли да протестираш?

Ти си свободен да мислиш каквото искаш и не ти казвам нещата, за да ти променя мисленето.

Всъщност ти ходи ли да протестираш?

Ходих, преди да тръгна

Има един Българин постарал се да напише нещо, да напише "Идиоти".

Зваете ли автора, прочели ли сте въпросното писание - едва ли, но тези които са го чели ще установят актуалноста към днешният ден и час.

Ми, това сме ние. Който иска да се припознава, асоциира, обижда - все ми е тая!

От тук на сетне нямаме право на мрънкане.Квато попара си надробихме - ще си я кусаме па макар и вряла.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Ходих, преди да тръгна

Аз говоря за февруари, когато няма как да си ходил.

Айде да спрем до тук и да не занимаваме хората с глупости.

Разбрах ти мнението, аз също изказах моето, времето за вот мина и съм против това разни хора да не ми зачитат гласа.

Това е накратко и по темата.

• Автор

Айде да спрем до тук и да не занимаваме хората с глупости.

Разбрах ти мнението, аз също изказах моето, времето за вот мина и съм против това разни хора да не ми зачитат гласа.

Прав си.

Станалото станало, сами сме си го направили, сами ще си носим кръста.

Засега ни остава да се надяваме, че новите стари управляващи ще проявят здрав разум и ще съставят едно силно програмно правителство, което да измъкне България от дупката, която всички ние - народът български, изкопахме кой с каквото може - егоизъм, алчност, безхаберие, неграмотност...

• Автор

Кадри от сблъсъците пред НДК

Протестът пред Националния дворец на културата за малко да придобие ужасен развой. Преди броени минути служителите на органите на реда са иззели петлитров съд с леснозапалима течност от протестиращи. Допуска се възможността течността да е била предназначена за най-крайния протест - човек-факла.

Обстановката пред НДК продължава да бъде изключително напрегната. Към насъбралите се демонстранти се присъединяват още хора. Те носят още факли и продължават да хвърлят предмети.

Протестиращите хвърлят яйца и домати. Също във въздуха полетя и  запалена тоалетна хартия, напоена с нафта. Полицай взе шишето с нафта от протестиращите и го занесе зад огражденията, където стоят полицаите. Демонстрантите скандират „Мафия”, „Долу ГЕРБ”, „Червени боклуци”.

Протестиращите заплашват, че ако не бъдат отменени резултатите от изборния вот, те ще нахлуят в НДК. Жандармерията вече е заградила хората от протеста. До момента няма данни за насилие. 

blitz.bg

Е като отменят изборите , ще ручаме жабетата.Още 25милиона лева ,защото сме много богати.Малоумници.

• Автор

Внезапен обрат: Протестиращи окупираха зала 3 на НДК

Няма да мръднем от тук, застопориха се зад микрофоните хора от "Другата България"

Протестиращи от партия "Другата България" са окупирали залата за пресконференции на спечелилите изборите политически сили и крещят и ръкопляскат от трибуната. Сред лицата се разпознават Ивайло Франц и Божидар Томалевски, представители на политическа партия "Другата България". Те настояват за касиране на вота. Той обяви от микрофоните, че няма да мръднат от там, за да не могат старите партии да дойдат в залата.

Както БЛИЦ съобщи, шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов даде интервюта по студиата на телевизиите и напусна НДК. В предизборния щаб на ДПС пък няма никого, въпреки че от партията са обещали да дадат пресконференция.

По-рано лидерът на Атака Волен Сидеров се учуди, че в НДК няма никого. Странна изборна нощ е това. Защо ходя само аз тука? Къде са Борисов, Станишев и Местан, възкликна Сидеров. Той се възмути, че никой не разкрива идеите си, та да може и той да каже с кого ще се коалира. Аз съм протегнал ръка и в нея е написано - това и това трябва да се направи, разясни лидерът на "Атака".

Към 23,45 часа няма никаква яснота дали политическите партии, които според резултатите влизат в парламента, ще дадат пресконференции.

blitz.bg

Такова чудо досега не е имало!

...на 10 ноември 1989-та

• Автор

По времето на големите протести имах чувството, че съм се върнала във времето, когато сваляха правителството на Жан Виденов.

Основание за протести имаше, излязоха много хора, но част от тях се отказаха.

Останаха само тези, на които се плащаше от организаторите - не помня по 5 или 10 лв беше, горещ чай и сандвич.

Мой познат, останал без работа отиде да протестира само защото беше гладен. :(

Повториха сценария...

п.п.  Моят познат и до ден днешен е върл фен на БСП.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Граждани протестираха срещу правителството

Публикувано изображение

В Деня на Ботев граждани, организирали се в социалните мрежи в интернет, обявиха протест под лозунгите
"Срещу безобразията в България" и "Оставка на кабинета Орешарски".

Протестът в София беше обявен за 12 ч. пред парламента. Събраха се около 400 души. Протестиращите развяваха български знамена.

На издигнатите плакати пишеше: "Олигарски, върви си!", "Червени боклуци", "Партиите - без субсидии", "Серго, Волен, Бойко, Доган - в затвора", "Съдбата на Чаушеско ви очаква", "Не на политическия Франкенщайн - БСП, ДПС и "Атака". Събралите се скандират: „Всеки ден ще е така до победата" и „Оставка". Чуваха се освирквания.

Имаше доста полицаи, движението по бул. "Цар Освободител" беше спряно.

Освен срещу първите действия на правителството, сред които либерализация на тютюнопушенето и вдигане на парите за майки, които според протестиращите ще отидат при ромските семейства, те се обявиха и за смяна политическата система като цяло.

Недоволните граждани заявиха, че неслучайно са избрали Деня на Ботев за протест и цитираха негови думи - "Всяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството".

Протестиращите граждани призоваха младите хора в България да се обединят в името на бъдещето на страната.

Повечето от присъстващите на протеста са се самоорганизирали чрез социалните мрежи и обявиха, че не представляват нито една от политическите партии.

След 13 ч. над 1000 души протестиращите блокираха кръстовището на Орлов мост, съобщи репортер на Агенция "Фокус" с искане за оставка на новото правителство и нови парламентарни избори.

Блокирано е движението по бул. "Цар Освободител". Полицейски автомобили са спрели движението, идващо от бул. "Цариградско шосе" и го пренасочват в обратна посока. Засега няма инциденти и сблъсъци.

По-рано, след 9 часа, протестно шествие на Националния фронт за спасение на България (НФСБ), наричана също "партията на телевизия "Скат",

тръгна от Борисовата градина към Народното събрание.

След като по традиция се поклониха и положиха венци и цветя на бюст-паметника на Христо Ботев в Борисовата градина, над 100 души със знамена на България и на партията тръгнаха по бул. "Цар Освободител".

Бяха издигнали плакати. Под портрет на председателя на ДПС Лютви Местан е изписано: "Новите водачи на ислямската революция", а под снимка на шефа на "Атака" Волен Сидеров пише: "Ти даде един глас за него, той даде един глас за ДПС".

Върху логото на партия ГЕРБ беше изписано "Всеки, гласувал за тази партия, е национален предател".

На други плакати пишеше: "Срам! Анкара избра депутати в София", "София не е турска",
"Държавата гори, управата спи, резултатът - 1400 джамии. Срам и позор!".

Протестиращите носеха портрети на Христо Ботев, Васил Левски, Георги С. Раковски. Стефан Караджа, Панайот Волов. Скандираха "Мафия", "Оставка", "Долу ДПС", "ДПС е мафия".

Движението по бул. "Цар Освободител" беше спряно за няколко часа. В района имаше засилено полицейско присъствие и жандармерийски части.

От централата на партия РЗС тръгна паралелно протестно шествие с искане за отмяна на избора на трима депутати от ДПС в София чрез фалшификация на вота в Турция.

Протестиращите носеха знамена и скандираха "Долу ДПС!". Гражданите се присъединиха към другите хора пред парламента.

"Протестът има ясна цел. Започваме и ще ги довършим с помощта на народа. Това е правителство на подменения вот. Никой не е искал в България ДПС да идва на власт", заяви председателят на РЗС Яне Янев.

Към 11 ч. протестиращите от РЗС и НФСБ - вече над 200 души - се отправиха от парламента към Конституционния съд, който се намира на бул. "Княз Дондуков" 1, в сградата на Министерския съвет.

Те носеха знамена и скандираха: "Долу ДПС!" и "Искаме касиране!". Шествието се водеше от лидерите на двете партии - Яне Янев и Валери Симеонов.

Попитан от журналисти защо води протестиращите, Яне Янев каза: "Новото правителство е правителство на подменения вот. Не само няма политическото доверие, не само че нямат моралното право, но подмениха вота на гражданите. Първото нещо, което решиха да правят, е да променят структурата на ДАНС, за да се превърне в политическа полиция.

Първият знак на това правителство е неадекватен - говорят за реанимиране на проекта АЕЦ "Белене" - тази Сатурнова дупка, която погълна много средства. Къде са им 500-те лв. за пенсионерите, къде са 1000 лв. заплати? Къде са обещанията за 250 000 работни места?", попита Янев, визирайки предизборните обещания на "Коалиция за България".

"Повече от един милион души упражниха правото си на глас, но нямат представителство в парламента", подчерта той Яне Янев.

Днес протестни демонстрации има и във Варна, Благоевград, Бургас.

vesti.bg

Срещу кое правителство протестират? Че то още не е започнало да работи пълноценно. Тия кво искат???  Герберите май не разбраха, че това беше техния край и то веднъж и завинаги - съвсем заслужено. Б.Б непрекъснато ни призоваваше към отговорно поведение и разум, но с поведението си и подкукоросвайки разни хорица, то доказа, че думите му са празни приказки, както обикновено. Това не е национално-отговорно поведение. Някои май не могат да губят с достойнство и се превръщат в жалки смешници.

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

Срещу кое правителство протестират? Че то още не е започнало да работи пълноценно. Тия кво искат???  Герберите май не разбраха, че това беше техния край и то веднъж и завинаги - съвсем заслужено. Б.Б непрекъснато ни призоваваше към отговорно поведение и разум, но с поведението си и подкукоросвайки разни хорица, то доказа, че думите му са празни приказки, както обикновено. Това не е национално-отговорно поведение. Някои май не могат да губят с достойнство и се превръщат в жалки смешници.

Нямам на идея срещу кое - дано поне те знаят де.

Но и на мен не ми харесва това с новото потурчване.

Ами на хората не им харесва новата турсо-гейска коалиция.Не им харесва тая шуро-баджанащина в новият парламент.

Но каквото е такова... нека да видим какви ла*на ще забърка.

Относно протестите,опасявам се че за напред протестиращите ще са не повече от 100-200 човека,на които никой няма да обръща внимание.

Това което се случи зимата ,ми приличаше на нещо като напън с последни сили,и уви резултатите са аболютно никакви.

Пак плащатме същите сметки за ток ,отиде си Бойковото правитество,но дойде някакво подобие на такова,нещо като от трън та на глок че е по-висок.

Само дето си заминаха онея 5-6 човека,които изгоряха като факли за нищо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.