Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Протести в страната

Featured Replies

Христо Стоичков стои не като лице, а като кръпка на така шумно обявената инициатива.

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 115,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Подалият оставка кмет на Варна Кирил Йорданов написа прощално писмо към съгражданите си, в което нарича местните лидери на протеста “сутеньори, наркотрафиканти и други “черноработници”. Той заявява, че истинската цел на протестите е овладяването на общинските дружества.

Въпреки че три мандата беше подкрепен от социалистите, Йорданов заявява, че през последните 23 години във Варна те не са печелили избори. „Тъй като с избори не могат да дойдат на власт - поне във Варна това никога през последните 23 години не е било възможно, схемата е проста: първо, създаване на революционна ситуация; второ, възсядане на вълната; трето, набелязване на класовия враг; четвърто, вероломно и безпринципно търсене на съюзници; пето, преврат; шесто, овластяване и унищожаване на съюзниците, за да не делят властта с никого...”, пише Йорданов.

"Може да лъжеш някои хора през цялото време или всички през повечето време,но не можеш да лъжеш всички през цялата време."

Abraham Lincoln

• 4 седмици по-късно...

Публикувано изображение

За всеки, който може да се включи в разпространяването на събитието - разпечатайте снимката

и я закачете на входове, спирки на градски транспорт или метрото.

• Автор
Протестират срещу незаконното подслушване

Протест срещу полицейщината и незаконното подслушването се проведе в центъра на София.

Протестиращите поиска оставката на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов с „Цецомобил" начело и скандирания „четири години слухтене стигат" и "Цецо, прибери си антените".

Хората се обявиха против полицейщината в България и безконтролното подслушване.

Протестиращите заявиха желанието си Цветанов да спази обещанието си да напусне политиката след като прокуратурата доказа, че по време на неговото управление в МВР е имало незаконно подслушване. Шествието потегли с автомобил с регистрационни номера "ЦВ 00 ЦВ" и оборудван с антена на покрива.

„Цецомобилът" се отправи към МВР с плакати "Цветанов слуша всички", "Бойко, вдигни уши". Когато множеството стигна сградата на Съдебната палата в София протестиращите скандираха „Стига полицейщина", "Бойко и Цецо орезилиха България".

Докато хората се придвижваха из столичните улици все повече граждани се присъединяваха към скандиранията. Пред сградата на МВР хората извикаха "Цецо в затвора" и "Цецо, иди си, урока вземи си!"

На протеста имаше и символично бесило и брадва, чрез които хората искаха да напомнят на всички управляващи, че винаги един ден има справедливост и нарушителите на закона ще си получат заслуженото

На протеста се очаква да говорят Евгений Дайнов, Пламен Даракчиев, журналистът Иван Бакалов и Петър Якимов.

Шествието тръгна от Съдебната палата в 11.00 ч. и се отправи към Министерството на вътрешните работи. Инициативата е организирана чрез различни групи в социалната мрежа и граждански организации.

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/protestirat_sreshtu_nezakonnoto_podslushvane-185198.html

Аз разбирам да подслушват ,обикновените хора , та да протестират.Но ,по време на избори всичко се очаква , пък и като гледам кой е начело на протеста Миндята и злобара Бакалов дето мрази целият свят.Защо не протестираха по рано когато имаше , Галерия или като подслущваха главния прокурор.Всичко е шменти капели.

Ето в Париж протестирали 45000 против легализирането на еднополовите бракове. Там дойдоха левите на власт и глеи какво стана.Та се питам ,ако Станишев дойде на власт и предложи подобно нещо ,как ли ще реагира българина.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Фелдшерите излизат на протест

Фелдшерите се готвят да започнат протести в цялата страна ден след изборите - 13 май. Причината за това са дългогодишни проблеми в съсловието, които от 20 години остават нерешени.

Пред Нова телевизия председателят на Сдружението на медицинските фелдшери в България Александър Александров обясни, че фелдшерите са с неуреден статут и че няма законодателна и законова основа, на която да работят.

„Фелдшерите са включени в т.нар. Организация на медицинските сестри и на професионалистите по здравни грижи, а всъщност извършват част от лекарската дейност, която е далеч над здравните грижи. Ние упражняваме медицинска дейност и медицинска услуга”, посочи Александър Александров.

„Въпреки че предложихме на Министерство на здравеопазването нашата идея и концепция за една нова професия – лекарски асистент, която да бъде изградена на базата на фелдшерите в България, все още нямаме адекватен отговор”, обясни председателят на Сдружението на медицинските фелдшери.

По темата за недоволството на фелдшерите и готвените от тях протести, пред Нова телевизия здравният министър Николай Петров коментира: „Ще продължа да търся вратички за уреждане на статута на фелдшерите, защото уважавам тяхната работа и според мен са гръбнака на спешната помощ. В момента не мога да си вържа ръцете да го реша този проблем, но ще продължа да се боря, макар да има малък шанс. Ще държа тяхното положение да се уреди, защото всяка друга стъпка за решаване на проблемите на спешната помощ, ще даде резултат не скоро, а след 3, 4, 5 години“.

По отношение на спешната помощ, която е също болна тема в здравеопазването, министърът каза, че неговият наследник ще поеме „щафетата“ с т.нар. Стратегия за здравеопазването. Но основите трябва да се заложат още сега.

frognews.bg

• Автор

Мислех, че ще приключим с тази тема, но...

Протестиращи затвориха булевард "Витоша"
Публикувано изображение

Протестиращи срещу резултатите от вота преградиха тази вечер бул. "Витоша" в района на НДК. Десетки хора излязоха на улицата с плакати и факли.

blitz.bg

Писна ми от тези простотии. Срещу какво протестират тия, май и те не знаят. Смятам, че има някаква граница. Премине ли се тя и започне ли да се оспорва всичко, това е прекият път към гражданска война...

• Автор

Писна ми от тези простотии. Срещу какво протестират тия, май и те не знаят. Смятам, че има някаква граница. Премине ли се тя и започне ли да се оспорва всичко, това е прекият път към гражданска война...

Едва ли са очаквали друг резултат, но явно на някои хора или им е харесало да протестират или го правят срещу заплащане, знам ли...

Лошо :(

Едва ли са очаквали друг резултат, но явно на някои хора или им е харесало да протестират или го правят срещу заплащане, знам ли...

Лошо :(

Срещу заплащане е, разбира се. Мислиш ли, че на лумпените с бутилките им дреме за политика? Просто някой им плаща и ги организира...

Така ли?

А не мислиш ли, че тези зурли дето сега чакат своя звезден миг за пресконференция са леко нагли?

Мислиш ли, че тези същите от предното ИЗРИТАНО Народно събрание влизат пак и ще ти оправят живота?

Наясно ли си какво пишат чуждестранните медии за нас? Какво говорят всеки ден в новините си?

Ами видяхме резултатите. 3.8 процента за протестиращите преди време. Значи, ако сме нормална държава, това трябва да спре. Имаше избори, имахме възможности да гласуваме, направихме го и ето резултратите. 

По-добре ли е да дадем властта на 4 % от народа, а останалите 96 да им ходим по гайдата?

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Срещу заплащане е, разбира се.

Не навсякъде....Новините от моя лагер - хората очакваха всичко друго, но не и ГЕРБ......

Не навсякъде....Новините от моя лагер - хората очакваха всичко друго, но не и ГЕРБ......

Нима? И кой го казва това? Аз с когото съм говорил, все за ГЕРБ ми е казвал, че ще гласува. Тук таме имаше някой колебаещ се за АТАКА. 

• Автор

Така ли?

А не мислиш ли, че тези зурли дето сега чакат своя звезден миг за пресконференция са леко нагли?

Мислиш ли, че тези същите от предното ИЗРИТАНО Народно събрание влизат пак и ще ти оправят живота?

Наясно ли си какво пишат чуждестранните медии за нас? Какво говорят всеки ден в новините си?

В капан сме, за съжаление и то от години, но не сме го съзнавали.

Ще си ги храним...поне засега.

Все още не сме дозрели да се измъкнем, уви... :(

Така ли?

Не ве пич, ясно ми е, изключително съм наясно дори. Знам. Нагли са. Всички са за разстрел. Всички. Обаче и тия протести са дирижирани. Групи престъпници се джафкат за кокала и в това боричкане са готови да използват абсолютно всичко, в това число организиране на "протести" и насъскване на хората едни срещу други. Готови са да дестабилизират държавността като такава, само и само да си останат с този кокал в уста...

Ясно ми е . Ама кажи какво да се направи. Нищо не може да се направи. Освен военно положение, всички досегашни мутри в затвора, и започване на чисто. Само че това никога не може да стане, и никой няма да го позволи...

не знам ама по Коста Лулчев някакви лумпени с българското знаме се запътиха нанейде си викайки Боклуци

Не ве пич, ясно ми е, изключително съм наясно дори. Знам. Нагли са. Всички са за разстрел. Всички. Обаче и тия протести са дирижирани. Групи престъпници се джафкат за кокала и в това боричкане са готови да използват абсолютно всичко, в това число организиране на "протести" и насъскване на хората едни срещу други. Готови са да дестабилизират държавността като такава, само и само да си останат с този кокал в уста...

Ясно ми е . Ама кажи какво да се направи. Нищо не може да се направи. Освен военно положение, всички досегашни мутри в затвора, и започване на чисто. Само че това никога не може да стане, и никой няма да го позволи...

Този протест се организира от снощи пред очите ми във Фейсбук.

За разлика от теб на хората не им е писнало от протести, а от наглите престъпници искащи да управляват БЪЛГАРИЯ!

Това пишат и световните медии!

За разлика от теб на хората не им е писнало от протести, а от наглите престъпници искащи да управляват БЪЛГАРИЯ!

Всички писали по-горе са прави.

Обаче аз питам следното: 

Тези протестиращи срещу какво протестират?!?!

Срещу гласовете на хората ли?

Моя, на приятелите и семейството ми, вашите и прочие на всички, които сме гласували?

Ще успеем с повечко упоритост

Е хубу. Това, което пишеш, е вярно, но нещата са много по-дълбоки...

Нима никой още не е осъзнал истината? А тя е, че ние сме независими. От нас нищо не зависи.Който и да ни управлява, ние се надяваме на едно - Щатите, Китай и Арабите да са добре. Когато те не са добре, който и да ни управлява, се проваля. Типичен пример - още при Станишев американците кихнаха и специално моята и на мои колеги заплати паднаха почти наполовина. Това бе февруари месец 2009 година, тоест няколко месеца преди да изберем ГЕРБ за първи път. Американците се измъкнаха, но европейците не успяха. Затова и ние си стоим на това положение. Когато оправим Гърция, Испания, Португалия, Франция, Италия...тогава и ние ще дръпнем нагоре до следващата криза, без значение кой ни управлява. Запомнете ми думите!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.