Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте ми игра , подобна на...

Featured Replies

Търся FPS Horror от сорта на мода на Half-Life 2 - The Nighmare House, или Resident evil.

Благодаря предварително ;]

First Encounter Assault Recon a.k.a F.E.A.R.

Metro

S.T.A.L.K.E.R

Това всичко са серии т.е. има повече от една игра с това заглавие. Resident Evil също е серия. Тук може да видиш разпределението на всичките игри в нея. Мода "The NighTmare House" не го знам, така че единствено съм се базирал на изискването "FPS Horror".

Редактирано от An0n (преглед на промените)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 334,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте. Препоръчайте някоя интересна PC игра, така по възможност да е по-дългичка и с красива графика, нещо подобно на Crysis 3, Tomb Raider 2013..  Параметри: CPU: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz

GPU: nVidia GeForce GT630 2GB DDR3

RAM: 1x1GB Kingston + 1x2GB Nanya = 3GB of RAM

[Спестете си коментарите, като "сменяй параметрите, конфигурацията не става за игри.." ; "направи ъпгрейд, после мисли за игри".. конфигурацията ми е достатъчно добра поне за мен, щом Crysis 3 тръгна и си я превъртях без проблем, не съм хукнал да ги играя на максимални графични настройки]

Благодаря!

Извинявам се много, чак сега забелязах, че вече има такава тема! Отново се извинявам.

Здравейте. Препоръчайте някоя интересна PC игра, така по възможност да е по-дългичка и с красива графика, нещо подобно на Crysis 3, Mafia II, GTA IV, Tomb Raider 2013..  Параметри: CPU: Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz

GPU: nVidia GeForce GT630 2GB DDR3

RAM: 1x1GB Kingston + 1x2GB Nanya = 3GB of RAM

[Спестете си коментарите, като "сменяй параметрите, конфигурацията не става за игри.." ; "направи ъпгрейд, после мисли за игри".. конфигурацията ми е достатъчно добра поне за мен, щом Crysis 3 тръгна и си я превъртях без проблем, не съм хукнал да ги играя на максимални графични настройки]

Благодаря!

Еми щом ти върви Crysis 3 , (със сигурност на мин настройки и малка резолюция) то ще ти тръгнат почти всички заглавия така както ги играеш. Така че няма какво да говорим за конфигурацията. А иначе FarCry и DeadSpace поредиците са ми любими на мен.  :) Също не е за пренебрегване да опиташ Skyrim V ... малко по различен жанр и трябва да посвикнеш как се играе ако не си играл RPG преди, но играта си заслужава. Доста часове трябват за да я врътнеш и нея, не иска много ресурси и има доста добра графика :)

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

Здравейте. Препоръчайте някоя интересна PC игра.. Благодаря!

Едва ли някой ще тръгне да ти критикува хардуера, въпреки че явно вече е ставало, щом си развил такива защитни реакции за него. Но аз пък ще оспоря прекалено общото ти искане, към което вече е много по-вероятно да получиш некоректен и незадоволителен отговор. Ако трябва да минаваме към стереотипи, хората които казват "вземи си ново PC и играй Call of Juarez Gunslinger" отговарят точно на такива лошо центрирани искания. Ако беше обаче засегнал точно определени от теб неща, определен жанр, определена история, времеви интервал, тип на геймплей и прочие, тези примерни младежи ги пращаш в 3ти клас, просто защото няма да знаят как рационално да ти отговорят. Така че, "sudo shutdown -r now" и пробвай пак..

Еми щом ти върви Crysis 3 , (със сигурност на мин настройки и малка резолюция) то ще ти тръгнат почти всички заглавия така както ги играеш. Така че няма какво да говорим за конфигурацията. А иначе FarCry и DeadSpace поредиците са ми любими на мен.  :) Също не е за пренебрегване да опиташ Skyrim V ... малко по различен жанр и трябва да посвикнеш как се играе ако не си играл RPG преди, но играта си заслужава. Доста часове трябват за да я врътнеш и нея, не иска много ресурси и има доста добра графика :)

Благодаря за отговора, но Crysis 3 върви на максимална резолюция (1440x900) + Motion blur = High, High Resolution Textures = Medium, всичко друго Low..

Благодаря за отговора, но Crysis 3 върви на максимална резолюция (1440x900) + Motion blur = High, High Resolution Textures = Medium, всичко друго Low..

Еми точно както казах значи - малка резолюция и мин настройки :)

Да ми препоръчате някоя, игра подобна на Need For Speed , серията? или с мотори или подобна на мафия

Да ми препоръчате някоя, игра подобна на Need For Speed , серията?

GRID 2, Blur, Dirt Showdown

Търся си една стара игрица която играх едно време по залите , но не мога да я намеря . Разправяше се за една японка с която бия разни хора , имах няколко различни удара , които използвам с комбинации .Имам някакъв спомен , че се казваше  ONO  или нещо от сорта , но не съм сигурен.

GRID 2, Blur, Dirt Showdown

Grid 1 според мен е по-добра откъм самото управление на колата и откъм дрифта. Иначе като графика Grid 2 печели

Търся си една стара игрица която играх едно време по залите , но не мога да я намеря . Разправяше се за една японка с която бия разни хора , имах няколко различни удара , които използвам с комбинации .Имам някакъв спомен , че се казваше  ONO  или нещо от сорта , но не съм сигурен.

Близо си.

Oni

Бихте ли ми препоръчали игри от типа на Tower Defense и подобни, независимо графиката, изискванията, годината на производство (стара или нова игра), платена или безплатна, само да ми препоръчате такива игри. :)

Бихте ли ми препоръчали игри от типа на Tower Defense и подобни, независимо графиката, изискванията, годината на производство (стара или нова игра), платена или безплатна, само да ми препоръчате такива игри. :)

Ако търсиш класически 2D Tower Defense : Top 10 Best Tower Defense Games - Fun Tower Defense Games

А лично бих ти препоръчал тези:

Да ми препоръчате игри с автомобили ... като NFS , GRID и т.н може нещо да се поправят и прочие да е свързана с автомобили ( без GTA ) благодаря ви предварително

Да ми препоръчате игри с автомобили ... като NFS , GRID и т.н може нещо да се поправят и прочие да е свързана с автомобили ( без GTA ) благодаря ви предварително

GTA Style

http://www.youtube.com/watch?v=PH950oHYLFE

Здравейте ако може да ми предложите игри за стар комп като моя, ето ми ги и параметрите http://www.prikachi.com/images.php?images/326/6215326p.jpg

За този хардуер има доста игри. Назови определен жанр и желания.

Освен Godfather II всичко друго се е играло и е превъртано ... мерси все пак  :clown:

Освен Godfather II всичко друго се е играло и е превъртано ... мерси все пак  :clown:

GTA Style

Препоръчайте ми  игра със фантастичен жанр ?

Препоръчайте ми  игра със фантастичен жанр ?

Фантастика:  

Един от начините за разграничаване на подстилове е в зависимост от характера на фантастичните елементи. Научна фантастика — при нея фантастичните елементи обикновено представляват научни или технически постижения, и действието най-често се развива някъде в бъдещето. Космическа фантастика — „най-класическата“ научна фантастика; дълго време е била синоним на научната фантастика изобщо. Събитията в нея се развиват като правило в бъдещето, извън Земята — в Космоса, на други планети, в паралелни вселени. Пътуване във времето — пътешествията с „машина на времето“ или с използване на други теории, обикновено описват възможните логически проблеми, до които могат да доведат. Военна фантастика — конфликти и бойни действия в бъдещето между или с участието на нации, извънземни, междузвездни бойни сили. Най-често от гледната точка на войник. Киберпънк — фантастичните елементи имат кибернетичен характер (изкуствени интелекти, електронни комуникации, биологично-кибернетични връзки…) Пост-киберпънк, Нанопънк — фантастичните елементи са видове пост-кибернетични технологии, респективно нанотехнологии. Стиймпънк — фантастичните елементи представляват алтернативни пътища на развитие на науката и технологиите (усъвършенствани парни машини, Стирлингови двигатели, механични или класически електрически технологии). Апокалиптична и пост-апокалиптична фантастика — обрисува бъдещи развития на света по време на или след колосални бедствия, променили начина на живот на човечеството (или оцелелите от него). Утопия — произведения, които обрисуват бъдещето в позитивна светлина. Антиутопия (Дистопия) — произведения, които обрисуват бъдещето в негативна светлина. Алтернативна история — произведения, които описват света, какъвто би изглеждал, ако историята се беше развила по друг начин. Квазиистория — произведения, които описват „скритите механизми“ зад реални исторически събития; най-често тези механизми имат фантастичен или неправдоподобен характер. Фентъзи — фантастичните елементи представляват вид магия. (Съществува теза, че фентъзито е отделен жанр, изцяло различен от фантастиката.) Хорър — произведения, в които фантастичните елементи (в класическия случай паранормални явления — вампири, зомбита, зли мистични сили и пр.) предизвикват страх, преследват или враждуват с протагонистите, и т.н. Магически реализъм — смесване на реалистичен контекст с магически или фолклорни елементи.

Като разграничението даже е тотално непълно и доста глупаво. Примерно класическият киберпънк, заедно с пост и нано фракциите са достатъчно развити и свободно могат да се възприемат като отделни самостоятелни жанрове, тъй като те не се коренят на научната фантастика, а по-скоро на евентуален поглед в близкото ни бъдеще т.е. в нашата реалност. А тоа всичкото го пиша, за да може да конкретизираш исканията си.

Благодаря ти, а за играта  фентъзи или магически реализъм.

Благодаря ти, а за играта  фентъзи или магически реализъм.

Фентъзи си е доста обширно понятие и някак си повече го възприемам за насока в книги, отколкото в игри. Проблема тук е, че не е обособена механиката на играта. Може да е фентъзи в което само да четеш текст и да цъкваш с мишката, може да е 2D фентъзи през браузър с интересна история, може да е от трето лице или пък от първо с 360 ориентация. Ако говорим за книги, веднага се сещам за Толкин, Джоан Роулинг, Джордж Мартин и Тери Пратчет. Освен да ти дам заглавия, които покриват техни творби. Иначе не го виждам.. Джон Роналд Руел Толкин: The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring The Lord of the Rings: The Return of the King Lord of the Rings: War in the Nort The Lord Of The Rings Online Това е RPG (MMORPG) пакета, които аз лично най-много харесвам. Джоан Роулинг: Harry Potter and the Chamber of Secrets Harry Potter and the Prisoner Of Azkaban Harry Potter and the Philosopher's Stone Harry Potter and the Order of Phoenix Harry Potter and the Goblet of Fire Harry Potter and the Half-Blood Prince Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 Не съм много доволен от цялата серия игри. Аз не съм и голям фен на Потър, така че може това да е причината.. Джордж Мартин: Game of Thrones - The Game (или The RPG), за да може да се разграничи от стратегията "Genesis". Много хора я заплюха като еднотипна, ограничена и с много бъгове. Лично на мен ми хареса. Бих и дал 8/10, въпреки че средната оценка на метакритиците е около 6. Тери Пратчет: Terry Pratchett's Discworld - обаче е доста стара и в днешно време за да се играе, трябва да си доста фен на поредицата и да си готов да се прежалиш за всичките и минуси. Историята както винаги е на много добро, леко иронично ниво. А за Магически реализъм - по начина по който аз го разбирам, може би The Witcher и Two Worlds II отговарят на този стил. И още куп други игри... П.П. Изобщо трябва в тази тема да има като правило : 1. Ако искате игра подобна на посочено от вас заглавие - споделете и хардуерната си конфигурация. 2. Ако искате игра, без да споменавате подобно заглавие, то опишете точно вашите желания, като засегнете предпочитаната механиката, стила и отново хардуера..

Фентъзи си е доста обширно понятие и някак си повече го възприемам за насока в книги, отколкото в игри. Проблема тук е, че не е обособена механиката на играта. Може да е фентъзи в което само да четеш текст и да цъкваш с мишката, може да е 2D фентъзи през браузър с интересна история, може да е от трето лице или пък от първо с 360 ориентация.

Ако говорим за книги, веднага се сещам за Толкин, Джоан Роулинг, Джордж Мартин и Тери Пратчет. Освен да ти дам заглавия, които покриват техни творби. Иначе не го виждам..

Джон Роналд Руел Толкин:

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

The Lord of the Rings: The Return of the King

Lord of the Rings: War in the Nort

The Lord Of The Rings Online

Това е RPG (MMORPG) пакета, които аз лично най-много харесвам.

Джоан Роулинг:

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter and the Prisoner Of Azkaban

Harry Potter and the Philosopher's Stone

Harry Potter and the Order of Phoenix

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2

Не съм много доволен от цялата серия игри. Аз не съм и голям фен на Потър, така че може това да е причината..

Джордж Мартин:

Game of Thrones - The Game (или The RPG), за да може да се разграничи от стратегията "Genesis". Много хора я заплюха като еднотипна, ограничена и с много бъгове. Лично на мен ми хареса. Бих и дал 8/10, въпреки че средната оценка на метакритиците е около 6.

Тери Пратчет:

Terry Pratchett's Discworld - обаче е доста стара и в днешно време за да се играе, трябва да си доста фен на поредицата и да си готов да се прежалиш за всичките и минуси. Историята както винаги е на много добро, леко иронично ниво.

А за Магически реализъм - по начина по който аз го разбирам, може би The Witcher и Two Worlds II отговарят на този стил. И още куп други игри...

П.П. Изобщо трябва в тази тема да има като правило :

1. Ако искате игра подобна на посочено от вас заглавие - споделете и хардуерната си конфигурация.

2. Ако искате игра, без да споменавате подобно заглавие, то опишете точно вашите желания, като засегнете предпочитаната механиката, стила и отново хардуера..

Гледали ли сте филма аз съм номер четири, този жанр игра ми трябва, не мога да опиша точно, но мога да дам трейлър  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.