Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя Linux дистрибуция да си избера?

Featured Replies

Здравейте, и аз искам да се пусна в света на Линукс !!!Компютъра ми е стар 2 ГБ рам , Видео карта Нвидия 7300,процесор ИнтелСелеро 2.66 .Спрял съм се на Убунту 10.04 ,ама  дали е подходяща дистрибуция???Моля за съвет.

Аз съм с нея и продължавам да я уважавам. Машината ви ще работи отлично с нея.

10.04 не е актуална версия на Каноникал, но обновленията все още са налице. Това е днешната поредна порция, а ядрото наскоро стана 2.6.32-47-generic.

Публикувано изображение

И определено това не е стар компютър за линукс света, а сносен.

успех

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм с нея и продължавам да я уважавам. Машината ви ще работи отлично с нея.

10.04 не е актуална версия на Каноникал, но обновленията все още са налице. Това е днешната поредна порция, а ядрото наскоро стана 2.6.32-47-generic.

Публикувано изображение

И определено това не е стар компютър за линукс света, а сносен.

успех

еее мерси за изчерпателните отговори !!!

Обновления  за 10.04 ще има до 2015 за сървърната версия

10.04 LTS Lucid Lynx 29 April 2010 9 May 2013 April 2015 2.6.32

Здравейте, и аз искам да се пусна в света на Линукс !!!Компютъра ми е стар 2 ГБ рам , Видео карта Нвидия 7300,процесор ИнтелСелеро 2.66 .Спрял съм се на Убунту 10.04 ,ама  дали е подходяща дистрибуция???Моля за съвет.

Аз съм с много по стара барака 1.7 атлон, 1Гб рам и видео nvidia gforce 4800. В момента е с madbox 12.04. Малко голо идва като инсталираш но после си добавяш каквото поискаш. Единственото неудобство е , че трябва сам да си монтираш дяловете

System:    Host: yogle Kernel: 3.8.6-030806-generic i686 (32 bit, gcc: 4.6.3)            Desktop: Openbox 3.5.0 Distro: Ubuntu 12.04 preciseMachine:   Mobo: N/A model: K7NF2-RAID version: 1.00 serial: 00000000           Bios: American Megatrends version: P1.30 date: 07/31/2006CPU:       Single core AMD Athlon XP 2200+ (-UP-) cache: 256 KB flags: (sse) bmips: 3666.65 clocked at 1837.00 MHz Graphics:  Card: NVIDIA NV28 [GeForce4 Ti 4800] bus-ID: 01:00.0            X.org: 1.11.3 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa) tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root Audio:     Card: NVIDIA MCP2S AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0 ports: d800 e800 bus-ID: 00:06.0           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.8.6-030806-genericNetwork:   Card: NVIDIA MCP2A Ethernet Controller driver: forcedeth port: dc00 bus-ID: 00:04.0           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 00:13:8f:cd:40:1fDrives:    HDD Total Size: 164.1GB (64.0% used) 1: id: /dev/sda model: ST3160815AS size: 160.0GB            2: USB id: /dev/sdb model: USB_Flash_Drive size: 4.0GB            Optical: /dev/sr0 model: N/A rev: N/A dev-links: cdrom,cdrw,dvd,dvdrwPartition: ID: / size: 15G used: 11G (76%) fs: ext4 dev: /dev/sda3            label: N/A uuid: 0473953d-3239-4974-8988-23a763515842           ID: swap-1 size: 0.53GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/zram0            label: N/A uuid: 961b43d0-0880-4ba0-8749-eb9f4e552281           ID: swap-2 size: 2.10GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda4            label: N/A uuid: 14683ac9-3bb5-4bfe-99c9-c9d27af768bbRAID:      No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module presentSensors:   System Temperatures: cpu: 37.0C mobo: 35.0C            Fan Speeds (in rpm): cpu: 3515 fan-1: 0 fan-3: 0 Info:      Processes: 140 Uptime: 1:00 Memory: 168.4/1002.2MB Runlevel: 2 Gcc sys: N/A Client: Shell inxi: 1.8.4 

Редактирано от yogle (преглед на промените)

..... Единственото неудобство е , че трябва сам да си монтираш дяловет

Udev правила и няма да имаш проблем ;)

Машината си е перфектна за Кубунту 13.4, ще върви без грижи. Както и всяка съвременна дистрибуция. Паметта е малко излишно много, на моя комп съм си сложил 2 гигабайта, за да ползвам виртуална машина, и 1 гб рам памет стига.

Машината си е перфектна за Кубунту 13.4, ще върви без грижи. Както и всяка съвременна дистрибуция. Паметта е малко излишно много, на моя комп съм си сложил 2 гигабайта, за да ползвам виртуална машина, и 1 гб рам памет стига.

значи КУбунту 13.04 е по леко от Убунту 10.04 така ли ???

Не е. Gnome-2, консумира по- малко ресурси от KDE-4, независимо от версията. А, и при теб е важно как ще се държи процесора. RAM имаш достатъчно. Най- добре, слагай живи дисковете и тествай. Въпреки, че работата на стартираната от Live CD система не може да се сравнява с истинска инсталация, ще добиеш известна представа, какво може да си позволиш.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Добър ден иползвам следната машина:

processor: amd athlon64x2 dual core processor 4000+ 2.31Ghz. 4gb ram

video:nvidia gerforce 630gt ddr3.

насочил съм към към следния linux:http://cinnamon.linuxmint.com/ 32бита някои ползвал ли го е и какви са ви впечатленията от него.

Давай смело пробвай ако не ти хареса има още стотина :)

Ментата е идеална за начинаещ . Абе нямаше ли и Скайп , в по-ранните версии , предварително инсталиран  или се бъркам с ПиСиЛинукс ?

да Идваше със скайп може и сега да идва незнам

Не. Сега не идва , по-обясними (лицензиозни) причини .

Мадонна Мия ! Каква глупост съм написал . Спирам алкохола за днеска .

Мадонна Мия ! Каква глупост съм написал . Спирам алкохола за днеска .

Ае наздраве Аз съм вече по средата току що одих за 2-ра каменица че 2 литра не стигат :D

П.п. И какво е това понятие Уиндоус Лузари и Линукс Юзари :D

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Наздраве !

След малко почвам и аз.

То мен за това ме нямаше :)

При положение,че има 12.04 LTS  за какво ти е да слагаш версия от преди 5 години ? Ако ще го ползваш за браузване,музика и чат  си сложи каквото ти е кеф .

Кога ще се научите да си задавате  грамотно въпросите ?

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Просто му е слабичък компютъра (с изключение на процесора, въпреки, че е едноядрен)!

Познаваме се с @Marian Uzunov - все пак сме от един и същ град :)

Ми като му е слабичка машинката да забие  едно Xubuntu и да не го мисли .

Преди време бях с Elive и страшно много ми хареса.Иска ми се пак да я сложа но имам два въпроса ако някой знае моля да помогне:

1-я е ,още ли е платен?

2-я е,дали може дуал буут с уин?

Преди време бях с Elive и страшно много ми хареса.Иска ми се пак да я сложа но имам два въпроса ако някой знае моля да помогне:

1-я е ,още ли е платен?

2-я е,дали може дуал буут с уин?

Незнам да е платен.Отиди на ифициалния сайт и я изтегли.

Всичко може.

Незнам защо ще се мъчиш с тази умрела дистрибуция (Еlive), ми не си сложиш нещо като хората, кадето наистина може да учиш линукс, а не само да редиш некви си widget(и) по-десктопа. (Debian, Fedora, Suse, Slackware, Arch, Gentoo) тва е истината, от тука некаде требва да стартираш, времето е пари :D не си го губете в изпробването на (Fun)Linux дистрос!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.