Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Господин Президент Плевнелиев – Чувате ли се какво говорите!?

Featured Replies

Спрямо огромните ползи които би имало това, аз съм склонен да се поемат тези рискове.

Най малкото защото това би променило в голяма степен политическата картина.

Някои партии няма да ги има дори със сигурност, и точно те , и техния инструктиран електорат, се борят толкова силно да покажат колко "неправилно " е електронното гласуване.

А как ще коментираш,че се нарушава основното правило при провеждането на избори - тайния вот. Това "кардиналната промяна на политическата картина" си го мечтай. Няма как да се случи. Нали не си въобразяваш,че това което се говори по медиите и скандалите между партиите е истина?

В последното изречение пак правиш опит за създаване на напрежение. Защо си мислиш,че всички са на някой електорат?

Аз лично освен горното което съм казал нямам нищо против електронното гласуване. Що се отнася до защитата на самия процес никога не може да има 100% гаранция,че няма да има манипулация. Не забравяй , че най големите пробиви в сигурността се правят чрез вътрешни хора. Както и чрез различни заинтересувани страни или държави. После нали се сещаш,че ако хората гласуват електронно през интернет какво може да се получи.

Но както казах основното е нарушаването на тайната на вота. Останалото може технически да се реши по някакъв начин.

• Отговори 4k
  • Прегледи 249,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Съгласен съм с всичко в горната статия, освен с едно - представителство в България има поне една руска банка - Инвестбанк ОАО. Няма нищо общо (или поне така си мисля) с нашата Инвестбанк. Офисът се на

• Много е трудна, бих казала невъзможна вече задачата на тези, които са натоварени с нея (служебно), да защитават прецедента. Като например Б.Б, който го нарече "прекрасен" !??? ... и смях в залата И

• Agentpat™
    Agentpat™

Е, как кой ще пазят? Тлъстите и ояли се нашенски олигарси - тях ще пазят! Пука му на Плевнята за пенсионерите с нищожните им пенсийки и за това, че България си отива. Такъв смешен президент не сме има

Публикувани изображения

Малко параноично ми звучат тези твои опасения за тайния вот

Именно че може да се решат проблемите, защото са технически.

http://www.mediapool.bg/deset-mita-sreshtu-elektronnoto-glasuvane-news240458.html

Странно ми е друго .. различни дискусии, различни теми , но едни и същи опоненти .... Имам чувството че тук опоненти са ми пресцентъра на архаичните БСП, ДПС и Атака :)

Грешиш :P

Опонентите ви преди всичко са патриоти!

Всъщност, какви са резултатите от референдума, че тая вечер не следя изборите, а Формула 1?

70,6 на сто са гласували с "да" на референдума за електронно гласуване, по данни от паралелното преброяване на Алфа рисърч. 25,8 % са гласували с "не", а недействителните гласове са 3,6%.

http://offnews.bg/news/Избори_18760/Временни-резултати-от-референдума-към-19-01-ч_579571.html

Грешиш :P

Опонентите ви преди всичко са патриоти!

БСП, Атака , ДПС нямат нищо общо с патриотизма и национализма.

Те дори не се крият че са проводници на чужди интереси, и на чужди държави.Даже се гордеят с това.

А от дискусиите по темите за сепаратизма и тероризма,  и как някои опоненти сляпо защитават такива течения и процеси, още повече затвърждават убеждението ми че те са много далеч от понятието "патриот" .

БСП, Атака , ДПС нямат нищо общо с патриотизма и национализма.

Те дори не се крият че са проводници на чужди интереси, и на чужди държави.Даже се гордеят с това.

А от дискусиите по темите за сепаратизма и тероризма,  и как някои опоненти сляпо защитават такива течения и процеси, още повече затвърждават убеждението ми че те са много далеч от понятието "патриот" .

На твое място бих мълчала, навела глава от срам, само при споменаването на думата патриотизъм.

Всички знаят защо.

Малко параноично ми звучат тези твои опасения за тайния вот

Именно че може да се решат проблемите, защото са технически.

http://www.mediapool.bg/deset-mita-sreshtu-elektronnoto-glasuvane-news240458.html

дори ако мине комета и отнесе целия интернет

---------------------------------------------------------

Култува фраза на директорът на държавната фирма "Информационно обслужване" Михаил Константинов.

И същите тия ще се грижат електронното гласуване да не бъде фалшифицирано.

На твое място бих мълчала, навела глава от срам, само при споменаването на думата патриотизъм.

Всички знаят защо.

Не знам какво имаш предвид, но тези които се прекланят пред чужди държави, които защитават сепаратизъм и тероризъм , обикновенно са мои опоненти.

Не мога да приема хора които без никакво основание мечтаят за виртуални "новоосмании " , които  цепят територия от България само защото примерно протурското червено управление на ДПС и БСП - като орешарското , падне от власт и се смени с друго , или хора които одобряват въвеждането на "вежлив въоръжен до зъби  зелен аскер" да защитава " мирното"  кърджалийско опълчение .

т.е. не знам кой трябва да навежда глава от срам, но не съм аз.

Относно грижата за електронното гласуване, мисля че ако се предприемат стъпки за реализирането му, това ще са хора, с ниво поне като обслужване на  електронно банкиране и фирмена сигурност.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Относно грижата за електронното гласуване, мисля че ако се предприемат стъпки за реализирането му, това ще са хора, с ниво поне като обслужване на  електронно банкиране и фирмена сигурност.

хахахаха, и кво ще излезе, че всеки избирител ще е задължен да има електронен подпис

А имаш ли и най-малка представа, какво е електронен подпис, ако примем, че сайта е бг мама, а постовете ти не са свързани само с политика ?

хахахаха, и кво ще излезе, че всеки избирител ще е задължен да има електронен подпис

ами логично е - когато гласуваш нали се подписваш

Хакнаха сайта на президента

Сайтът на президента е подложен на хакерска атака, близо два часа след като той поиска разследване на свалянето на сайтовете на ЦИК и МВР по време на изборите.

Старницата президента остана временно недостъпна след 13.00 часа днес. Сървърите на президентството са удържали на атаката, но временно сайтът е останал недостъпен. И в момента зареждането му е трудно.

От прессекретариата на държавния глава обясниха, че са регистрирани близо 50 млн. уникални посещения от Тайланд, съобщава offnews.bg Не са нанесени щети върху архива на сайта.

Днес държавният глава обяви, че е поискал ДАНС да разследва кой е поръчал атаките срещу сайта на ЦИК. "За мен тези хакерски атаки не са случайни. За мен това е нов Костинброд", каза Плевнелиев. Според него по този начин е било подхранено съмнението у гражданите, че електронното гласуване не е честно и няма как да успее.

Президентът каза, че очаква отговор на въпросите откъде са дошли тези атаки и кой ги е поръчал. Също така, кой от ЦИК е дал разпореждането на избирателите да не се дават бюлетини за референдума. „Не мога да давам квалификации, без да разполагам с доказателства, но това, което се случи на мен и на много гласуващи, е факт, и, разбира се, те трябва да намерят своите обяснения", каза президентът.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Русия се готви да води "хибридна война" на Балканите, целяща да дестабилизира цяла Европа, заяви българският президент Росен Плевнелиев в интервю за в. "Индипендънт он сънди".
Той иска ЕС и НАТО да направят повече за спиране на надигащата се заплаха от руска агресия.................
Българският президент даде интервюто след като участва в среща на високо равнище на девет източноевропейски страни-членки на НАТО в Букурещ в сряда. На нея лидерите изразиха притесненията си, че "обстановката в областта на сигурността се влошава" в резултат на "агресивното и непредвидимо" поведение на Русия.
и още и още
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/plevneliev-rusiia-se-gotvi-da-vodi-hibridna-vojna-6045493

абе тоя човек...Оланд на Балканите!това не се коментира!кой му пише докладите на тоя?

кога са изборите за президент?

Абе не знам, ама понякога имам чувството, че Miro20 и Плевнелиев са едно и също лице :D

преди 14 минути, upili написа:

Абе не знам, ама понякога имам чувството, че Miro20 и Плевнелиев са едно и също лице :D

Ааа, Miro20 е умен :D

преди 12 минути, Мойра написа:

Яко, понякога се чудя как още не е скъсал някой менискус от умствено напъване :D

преди 27 минути, glen написа:

абе тоя човек...Оланд на Балканите!това не се коментира!кой му пише докладите на тоя?

кога са изборите за президент?

някой малоумник с килийно образование сигур

догодина дано сме живи до тогаз

преди 14 минути, Мойра написа:

викаш по-добре Миро да изберем за президент

аз обаче съм за Луна и туй то

519x507.jpg

Що да не стане, ако се омъжи за Бойко, той може да я предложи, а Цецо ще осигури избиратели, чувалите с подменени бюлетини и подправени протоколи.

Редактирано от ined (преглед на промените)

преди 18 минути, glen написа:

по добре миро!

Е тогава Русия ще влезе в ЕС ,като ни освободи за пореден път.:D Просто няма да устои на красноречието му.

Поласкан съм ... но все пак .. от мнооого отдавна съм  предложил на моите фенове - направете си отделна тема в която да маструбирате над мен :)

Обещавам примерно веднъж седмично да ви обръщам внимание :):):) 

преди 12 минути, miro20 написа:

Поласкан съм ... но все пак .. от мнооого отдавна съм  предложил на моите фенове - направете си отделна тема в която да маструбирате над мен :)

Обещавам примерно веднъж седмично да ви обръщам внимание :):):) 

Защо в отделна тема? И сега ти се смеем във всяка където пишеш. :D:D;)

Ми смей се .. :) смеха е нещо доста по различно от аргументирана дискусия... на такива като теб им остана само .. смеха...

преди 36 минути, miro20 написа:

Ми смей се .. :) смеха е нещо доста по различно от аргументирана дискусия... на такива като теб им остана само .. смеха...

Ми то с радио дискусия не се получава. Що се отнася до аргументите хм аргументите на мирчо са велики и непогрешими и без да мисляме ще трябва да ги преповтаряме отново и отново докато сами не заприличаме на същата латерна като него. А мерси нема нужда.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Има много по лесен вариант - когато опонираш на нещо , да цитираш конкретно и да предоставиш опровержение, както аз правя.

Което ти и другите като теб  тролове не правите, а само хвърляте празни обиди и обвинения.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.