Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имаше ли земетресение днес? - факти, начини за лична защита и др.

Featured Replies

Не зная дали Искра е виновна, но Слънцето със сигурност :shy11:

• Отговори 690
  • Прегледи 96,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

яко си беше преди малко

4.5 - BULGARIA - 2012-07-14

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=278045

В 15: 52 и мен ме разлюля на 6-я етаж. Европа тв съобщи, че било 4.2 в района на Перник и дълбочина 5 км.

на 15-тия сме като гондола че и дълго клати

В 15: 52 и мен ме разлюля на 6-я етаж.

Европа тв съобщи, че било 4.2 в района на Перник и дълбочина 5 км.

така съобщават и по БтВ в моментас.

яко ли беше ?

При нас на 5-я етаж трусът се усети осезателно, добре че не беше продължителен.

Сравнително силно земетресение почувствано в София и Перник

яко ли беше ?

Публикувано изображение

Стори ми се като онова от 5.8, но по-кратко.

Земетресението се е усетило най-силно в посока пернишките села Мещица и Витановци.

Проф. Димчо Солаков уточни магнитуда! 4.4 !!!

vesti.bg , http://www.zemetresenie.com/

Редактирано от agr (преглед на промените)

И при нас на 5-я етаж се усети доволно...,не се изплаших като предишния път. Дали не започвам да свиквам?

И при нас на 5-я етаж се усети доволно...,не се изплаших като предишния път.

Дали не започвам да свиквам?

тъй си мислиш

и аз предполагах че съм свикнала с гондолата на 15-тия етаж, но откакто преживях 5.8 с изпочупени сервизи и куп други изпотрошении...

Дали не започвам да свиквам?

С това не се свиква, защото не се случва в определен ден и час, а винаги е неочаквано. :(

Дано следващите трусове да са по-слаби.

Както си гледах филм , все едно някой ми бутна кревата 3 пъти :) на 15 км от Лом съм . Изчаках малко , видях че и синът ми се ослуша както си играеше на игри на компютъра / викам си , ха , не ми се е сторило / и го питах - усети ли земетресението , а той - аз се чудя защо ми мръдна стола :) и след малко Софиянци взеха да пишат във играта че са усетили .

Дано следващите трусове да са по-слаби.

на тоя пак вторичен ли му викат а, той направо 100инамсикой след 22 май

на тоя пак вторичен ли му викат а, той направо 100инамсикой след 22 май

Вторичен след днешното земетресение, защото май вторичните от предишното бяха затихнали.

Добре че трусът не беше като този на 22 май!

да запалим по свещичка и да се молим

Господи, смили се над нас, малко бедствия ни докараха ония тикви, не ни наказвай с повече

виж ако може тях накажи ще сме ти благодарни много

:help:

масовата психоза е по-опасна от който и да било "среден" трус ! ...не моам да разберем ората, услилено дирещи си поводи за насиране ?!?!?!? ....я, лично, че обърнем внимание на некой трус едва кога ми бутне тавана на главата....за 1-2 сервиза, ич нема да си абим нервните клетки!!!

бе то още един такъв як ни требе па не ми се мисли -

едната стена ми е напукана от горе до долу

Вторичните трусове могат да продължават с месеци. ;)

Да даже майками е говорила с един неен познат от Стражица година и половина след разрушителното земетресение е имало такива вторични по 3 4 по рихтер.

Да днес в 15:54 ч. друсна 4,5 по Рихтер придружено пак с онова бучене но аз чесно да си призная този път не ме стресна много даже да не кажа хич.

бе то още един такъв як ни требе па не ми се мисли -

едната стена ми е напукана от горе до долу

Аз си мисля незнам дали съм прав но ако това земетресение от 22 май беше продължило поне още петнаисетина секунди щеше да паднат няколко блока или поне щетите 40% повече.

Днешният трус e бил затихващ на мощния от 22 май

Земетресението с магнитуд от 4,5 степен, което бе регистрирано по-рано днес, е последващ, затихващ трус, след този от 22 май.

Това съобщи за агенция „Фокус” директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН проф. Николай Милошев.

Земетресението е регистрирано на същото място като това от 22 май. За съжаление, много силен затихващ трус.

По окончателни данни магнитудът е 4,5 по Рихтер, а точният час е 15.52 часа, отбеляза той.

Няма място за притеснение, просто усещането е много неприятно, каза Милошев.

Няма никакви данни за щети или разрушения, посочи той.

За съжаление, нещо нормално е, но много неприятно, защото няма как хората да не бъдат изнервени, след такава случка, каза още проф. Николай Милошев.

Напълно възможно е сега да има няколко по-слаби последващи труса, подчерта той.

actualno.com

Днешният трус e бил затихващ на мощния от 22 май

Земетресението с магнитуд от 4,5 степен, което бе регистрирано по-рано днес, е последващ, затихващ трус, след този от 22 май.

Това съобщи за агенция „Фокус” директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН проф. Николай Милошев.

Земетресението е регистрирано на същото място като това от 22 май. За съжаление, много силен затихващ трус.

По окончателни данни магнитудът е 4,5 по Рихтер, а точният час е 15.52 часа, отбеляза той.

Няма място за притеснение, просто усещането е много неприятно, каза Милошев.

Няма никакви данни за щети или разрушения, посочи той.

За съжаление, нещо нормално е, но много неприятно, защото няма как хората да не бъдат изнервени, след такава случка, каза още проф. Николай Милошев.

Напълно възможно е сега да има няколко по-слаби последващи труса, подчерта той.

actualno.com

Аз забравих да спомена преди почти 2 часа в 23:14 ч друсна пак предполагъм че е било 2,2 или по малко.

Перник след труса

Публикувано изображение

Само един вторичен, затихващ трус е регистриран тази нощ около 23 ч. в района на Перник и София, съобщиха от Геофизичния институт към БАН.

Трусът е бил с магнитуд 2 по Рихтер и е почувстван само в района на епицентъра.

Като цяло обстановката в миньорския град след земетресението със сила 4,5 по Рихтер в събота е спокойна, съобщи за БНТ кметът на Перник Росица Янакиева. Въпреки уплахата кората са прекарали нощта по домовете си.

След вчерашното земетресение в Перник в кризисния щаб са подадени 11 сигнала за паднали комини и пропукани стени, по-сериозно е пострадала една къща. Според кмета Росица Янакиева може да се наложи тя да бъде съборена.

По-късно за "Дарик" Янакиева съобщи, че 3-4 сгради трябва да бъдат разрушени след установените допълнителни щети от труса в събота. Това са жилищни сгради в Дивотино и в района на Марина бара.

Днес екипи започват да обхождат повторно районите за оглед на щетите.

Директорът на Националния институт по география, геофизика и геодезия Николай Милошев коментира, че е напълно възможно в рамките на следващата седмица да се реализират и други по-малки земетресения с магнитуд около 3 по Рихтер.

В интервю за Би Ти Ви Милошев отново повтори, че земетресението в събота категорично е вторичен трус на земетресението от 22 май.

vesti.bg

Перник след труса

Публикувано изображение

Само един вторичен, затихващ трус е регистриран тази нощ около 23 ч. в района на Перник и София, съобщиха от Геофизичния институт към БАН.

Трусът е бил с магнитуд 2 по Рихтер и е почувстван само в района на епицентъра.

Като цяло обстановката в миньорския град след земетресението със сила 4,5 по Рихтер в събота е спокойна, съобщи за БНТ кметът на Перник Росица Янакиева. Въпреки уплахата кората са прекарали нощта по домовете си.

След вчерашното земетресение в Перник в кризисния щаб са подадени 11 сигнала за паднали комини и пропукани стени, по-сериозно е пострадала една къща. Според кмета Росица Янакиева може да се наложи тя да бъде съборена.

По-късно за "Дарик" Янакиева съобщи, че 3-4 сгради трябва да бъдат разрушени след установените допълнителни щети от труса в събота. Това са жилищни сгради в Дивотино и в района на Марина бара.

Днес екипи започват да обхождат повторно районите за оглед на щетите.

Директорът на Националния институт по география, геофизика и геодезия Николай Милошев коментира, че е напълно възможно в рамките на следващата седмица да се реализират и други по-малки земетресения с магнитуд около 3 по Рихтер.

В интервю за Би Ти Ви Милошев отново повтори, че земетресението в събота категорично е вторичен трус на земетресението от 22 май.

vesti.bg

Да но само тези които са били будни са го усетили спящите няма как да го усетят.

Редактирано от Em0_TyoN (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.