Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имаше ли земетресение днес? - факти, начини за лична защита и др.

Featured Replies

Нищо не съм усетила :no-no:

• Отговори 690
  • Прегледи 96,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Оооо, я стига с тая параноя. Темата се е превърнала в параноичен клюкарник на няколко индивида. Стига с тези "новини" с магнитуд под 4 по Рихтер. Толкова ли не проумяхте, че сме сеизмично АКТИВНА зона и дори всеки ден да ни тресе с по 4 по Рихтер не би било ненормално спрямо геоложкото ни положение. В България са се случвали къде къде по-разрушителни земетресения! Ставали са къде-къде по-разрушителни земетресения от такива с магнитуд 2-3-4.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Оооо, я стига с тая параноя. Темата се е превърнала в параноичен клюкарник на няколко индивида. Стига с тези "новини" с магнитуд под 4 по Рихтер. Толкова ли не проумяхте, че сме сеизмично АКТИВНА зона и дори всеки ден да ни тресе с по 4 по Рихтер не би било ненормално спрямо геоложкото ни положение. В България са се случвали къде къде по-разрушителни земетресения! Ставали са къде-къде по-разрушителни земетресения от такива с магнитуд 2-3-4.

4.1 е в Сърбия 5.8 в Егейско море

ще ти кажа аз кой параноик ела се клати на 15-тия етаж бе

:hit:

4.1 е в Сърбия 5.8 в Егейско море ще ти кажа аз кой параноик ела се клати на 15-тия етаж бе
Като гледам все тебе те клати. Ами какво да ти кажа - не съм аз виновен, че се намираш в сеизмично активна зона.
Като гледам все тебе те клати. Ами какво да ти кажа - не съм аз виновен, че се намираш в сеизмично активна зона.

дай Боже и тебе

Нищо де, то и Азис го клатят, пък не се оплаква - даже се хвали с това...

Нищо де, то и Азис го клатят, пък не се оплаква - даже се хвали с това...

абе раздела за кекса го затриха отдавна бе

елате да ми свалите ангорката от секцията и тогава дуднете

дай Боже и тебе
Ау, кълнем, така ли? Почти се изплаших. А честно казано - едва ли някой от форума го е грижа за твоята ангорка. В действителност трусове с до 4 не представляват какъвто и да е било сериозен риск и не бива да се паникьосваме за глупости. Ако не искаш земетресения - отиваш в Руската равнина. Там наоколо е една от най-стабилните и слабоактивни зони.

Ау, кълнем, така ли? Почти се изплаших. А честно казано - едва ли някой от форума го е грижа за твоята ангорка. В действителност трусове с до 4 не представляват какъвто и да е било сериозен риск и не бива да се паникьосваме за глупости. Ако не искаш земетресения - отиваш в Руската равнина. Там наоколо е една от най-стабилните и слабоактивни зони.

ама ти не четеш изобщо, ти просто така си пишеш

и двете са над 4 бе пфуууууу

Без паника, моля.Не се мре толко лесно... :D

На мен пък ми харесват такива теми... И не ги намирам за пароноични, по-скоро за любопитни.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Турците след труса:

Сградите станаха люлки, беше страшно

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-8oKziDT4i4

Земетресението в Егейско море с магнитуд 5.9 по Рихтер, което се усети и у нас, сериозно стресна хората в Турция. Трусът е бил усетен най-силно в Истанбул, Измир и Чанаккале.

“В паника сме! За секунди улиците се напълниха с хора. Сградите бяха като люлки, особено по високите етажи беше страшно”, споделя пред “Хюрриет” жител на Чанаккале.

“Бях на третия етаж – трусът беше силен и продължи много дълго време. Чух сградата как скърца”, разказва друг жител на града и се надява земетресението да не се повтори.

По думите на директора на сеизмологичния отдел към турската служба на извънредните ситуации земетресението е регистрирано на 17 километра дълбочина и на около 100 километра от турските брегове. Според турските сеизмолози силата на труса е била 6,2 по скалата на Рихтер, а от Атинската обсерватория посочиха, че земетресението е с магнитуд 5,9.

Към момента няма информация за жертви и материални щети.

news.bg

Земетресението, освен ако не е над 5 - не е опасно! Също така много зависи дали е хоризонтално или вертикално...

Към колко часа днес е станало, защото аз не съм усетил нищо в Пловдив?

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Турците след труса:

Сградите станаха люлки, беше страшно

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-8oKziDT4i4

Земетресението в Егейско море с магнитуд 5.9 по Рихтер, което се усети и у нас, сериозно стресна хората в Турция. Трусът е бил усетен най-силно в Истанбул, Измир и Чанаккале.

“В паника сме! За секунди улиците се напълниха с хора. Сградите бяха като люлки, особено по високите етажи беше страшно”, споделя пред “Хюрриет” жител на Чанаккале.

“Бях на третия етаж – трусът беше силен и продължи много дълго време. Чух сградата как скърца”, разказва друг жител на града и се надява земетресението да не се повтори.

По думите на директора на сеизмологичния отдел към турската служба на извънредните ситуации земетресението е регистрирано на 17 километра дълбочина и на около 100 километра от турските брегове. Според турските сеизмолози силата на труса е била 6,2 по скалата на Рихтер, а от Атинската обсерватория посочиха, че земетресението е с магнитуд 5,9.

Към момента няма информация за жертви и материални щети.

news.bg

Еее прекаляваш вече еб@ти.Имам чувството, че нарочно нагнетяваш страх и напрежение :mad:

Еее прекаляваш вече еб@ти.Имам чувството, че нарочно нагнетяваш страх и напрежение :mad:

това е тема за земетресения

слез долу в Празните като не ти е кеф тука

това е тема за земетресения

слез долу в Празните като не ти е кеф тука

Мий котето и легай

На мен пък ми харесват такива теми... И не ги намирам за пароноични, по-скоро за любопитни.
Аз пък виждам тема, в която един от най-явните участници нарочно нагнетява страх и напрежение, основно с новинарски статии, където гледат да изпъкнат със сензацията "земетресение", като в действителност имаме нещо, което почти не можем да усетим. Смятам, че темата на определена група от плашливи хора се явява подтикваща към излишен и празен страх и напрежение. Смятам също така, че освен ако наистина в действителност имаме нещо сериозно, а не просто медийна сензация от поредният феноменален неусетен трус от 2-3 по Рихтер, то струва си да се отбележи. Но подобни неща, които се отбелязват в действителност са маловажни, но поради повърхностният поглед на някои ги стресира излишно. Понеже новинарите пишат за 2 по Рихтер като катастрофално земетресение и край на света,начало на апокалипсиса. Търсят си сензация. Не случайно медиите са власт - особено управляваща се явява на заблудените и плашливите лековерни. Та медийната манипулация се прехвърля и чрез този форум, което няма как да го отбележа като нещо хубаво. Какво, да поздравя Хайдукпикасо, за това че за пореден път прокарва тук медийните манипулации, разширявайки влиянието ли им?

ела на 15-тия етаж да усетиш и тогава пиши

Аз пък виждам тема, в която един от най-явните участници нарочно нагнетява страх и напрежение, основно с новинарски статии, където гледат да изпъкнат със сензацията "земетресение", като в действителност имаме нещо, което почти не можем да усетим. Смятам, че темата на определена група от плашливи хора се явява подтикваща към излишен и празен страх и напрежение. Смятам също така, че освен ако наистина в действителност имаме нещо сериозно, а не просто медийна сензация от поредният феноменален неусетен трус от 2-3 по Рихтер, то струва си да се отбележи. Но подобни неща, които се отбелязват в действителност са маловажни, но поради повърхностният поглед на някои ги стресира излишно. Понеже новинарите пишат за 2 по Рихтер като катастрофално земетресение и край на света,начало на апокалипсиса. Търсят си сензация. Не случайно медиите са власт - особено управляваща се явява на заблудените и плашливите лековерни. Та медийната манипулация се прехвърля и чрез този форум, което няма как да го отбележа като нещо хубаво. Какво, да поздравя Хайдукпикасо, за това че за пореден път прокарва тук медийните манипулации, разширявайки влиянието ли им?

А аз пък виждам,мнение,което изобщо не се придържа към заглавието на темата,ти изобщо полезен ли се чувстваш пишейки тук....

ела на 15-тия етаж да усетиш и тогава пиши

безмислено е дори да обръщаш някакво значение на празни приказки......

:offtopic_s: 

...ти изобщо полезен ли се чувстваш пишейки тук....

А ти в:

Публикувано изображение

П.П. Нарочен си @simtech това е положението ;)

А аз пък виждам,мнение,което изобщо не се придържа към заглавието на темата,ти изобщо полезен ли се чувстваш пишейки тук....
Има смисъл от моето писане тук и то е да бъда гласът на разума, защото до момента поради точно няколко потребителя тази тема би насаждала страх, а изкривените медийни новинки в нея за "разтърсване" с 2 по Рихтер, което става ежеминутно в действителност по начина им на поднасяне стресират хората, които четейки в първият момент си мислят много по-лоши неща, отколкото в действителност е, а истината е написана някъде със ситни буквички към края на статията. Не виждам смисъл и от излиянията на някои от писалите в темата за котките им и каква параноя изпитвали от всяко леко друсване от това, че били на 15-тият етаж, но това е положението. За всяко дребно нещо сме свикнали да го превръщаме от муха в слон. Станало ли е нещо съществено, има ли щети - ами не. И?
:offtopic_s:

А ти в:

Публикувано изображение

П.П. Нарочен си @simtech това е положението ;)

именно,говоря си празните приказки,и чакам някой умник да ме забележи

Има смисъл от моето писане тук и то е да бъда гласът на разума, защото до момента поради точно няколко потребителя тази тема би насаждала страх, а изкривените медийни новинки в нея за "разтърсване" с 2 по Рихтер, което става ежеминутно в действителност по начина им на поднасяне стресират хората, които четейки в първият момент си мислят много по-лоши неща, отколкото в действителност е, а истината е написана някъде със ситни буквички към края на статията.

Не виждам смисъл и от излиянията на някои от писалите в темата за котките им и каква параноя изпитвали от всяко леко друсване от това, че били на 15-тият етаж, но това е положението. За всяко дребно нещо сме свикнали да го превръщаме от муха в слон. Станало ли е нещо съществено, има ли щети - ами не. И?

Продължавам да съм убеден ,че темата служи за нещо подобно на изповядан страх на хора,които са повече от чувствителни и изпитват дори паника към тази страна на Природата...и затова се налага да се помага,дали със съвет...или най-малкото добра дума....когато те е страх имаш нужда от такава.В крайна сметка животът не е само хардуер,софтуер,футболен мач,работа....земетресения,пожари,наводнения са също част от ежедневието,не бива да се прескачат...В крайна сметка всеки има избор какво да чете или не....

Редактирано от djuvko (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Слаб трус е регистриран в Свиленград. Той е с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е станал пет минути преди полунощ в четвъртък.

Епицентърът на земетресението е на 6 км североизточно от Свиленград и на 258 км източно от София, с дълбочина 8 км. Няма данни за пострадали и материални щети.

В 13:09 часа вчера край Бургас беше регистриран трус със същата сила и епицентър на 8 км източно от Средец, на 24 км югозападно от Бургас и на 252 км южно от Букурещ.

http://www.vsekiden.com/132044http://www.blitz.bg/news/article/189290

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.