Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имаше ли земетресение днес? - факти, начини за лична защита и др.

Featured Replies

Аз нищо не усетих. Специално попитах още 6 човека дали лично са усетили нещо. И те не са. Иначе бяха усетили глупостите на журналята по тИвИлИзора.

• Отговори 690
  • Прегледи 95,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

доста странно съвпадение - днес след 17.00 часа по Дискавъри има "Ловци на митове" и днешната серия беше посветена на митовете околу земетресенията :ohmy:.странно е,защото явно е планирана отдавна,а не е избрана в последния момент.

събщиха и за паралелно микроземетрсение в Пернишко околу 2-ра степен по Рихтер.

Човек ако си постави за цел да търси съвпадения, все ще се случи съвпадение с някое от милионите случващи се всеки ден събития. Но не препоръчвам човек да се забива в такива плоскости. Резултата е най-често настаняване в клиника за хора с ментални потребности...има и по-лош вариант на изхода.

това наричате заметресение бе само 10-ина секунди леко полюшване - медиите няма какво да правят и си търсят сензации

Ко, нье. Направо си е страшно било. Теб колко трябва да те люшкат, за да поставим червена точка на темата?

доста странно съвпадение - днес след 17.00 часа по Дискавъри има "Ловци на митове" и днешната серия беше посветена на митовете околу земетресенията :ohmy:.странно е,защото явно е планирана отдавна,а не е избрана в последния момент.

събщиха и за паралелно микроземетрсение в Пернишко околу 2-ра степен по Рихтер.

А пък аз днес в 16 часа си мислех, как Розберг ще катастрофира, за да провали квалификацията на Хамилтън в последната обиколка. Е, не катастрофира, но пропусна да спре нарочно, излезе в зоната за сигурност и развяха жълтите флагове. така никой не подобри постижението си и класирането си остана така, както си бе малко преди това.  И всички тия мои мисли станаха 2 завоя преди случката и дори по време на случката, аз все още бях обхванат в бесни мисли :P Ще да съм пророк, щото не ми е за първи път, включително сънувам често земетресения, които ще ме тресат. Сега обаче нищо не сънувах, щото и не усетих земетресение. Обаче онова пернишкото го хванах навремето.  Но не разбрах, какво общо имат Дискъвъри със земетресението. Едно земетресение колкото и да е силно, се усеща от няколко милиона човека максимум. А на Земята сме +7 милиарда. За тях не важи ли Дискъвъри?

А пък аз днес в 16 часа си мислех, как Розберг ще катастрофира, за да провали квалификацията на Хамилтън в последната обиколка. Е, не катастрофира, но пропусна да спре нарочно, излезе в зоната за сигурност и развяха жълтите флагове. така никой не подобри постижението си и класирането си остана така, както си бе малко преди това.  И всички тия мои мисли станаха 2 завоя преди случката и дори по време на случката, аз все още бях обхванат в бесни мисли :P Ще да съм пророк, щото не ми е за първи път, включително сънувам често земетресения, които ще ме тресат. Сега обаче нищо не сънувах, щото и не усетих земетресение. Обаче онова пернишкото го хванах навремето.  Но не разбрах, какво общо имат Дискъвъри със земетресението. Едно земетресение колкото и да е силно, се усеща от няколко милиона човека максимум. А на Земята сме +7 милиарда. За тях не важи ли Дискъвъри?

Не се ли включи алармата на Fiesta-та ?

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Но не разбрах, какво общо имат Дискъвъри със земетресението. Едно земетресение колкото и да е силно, се усеща от няколко милиона човека максимум. А на Земята сме +7 милиарда. За тях не важи ли Дискъвъри?

Леле,взех си белята с този пост,просто отбелязах интересно съвпадение,а тук един едва ли не ме праща на психиатър :ill:

Леле,взех си белята с този пост,просто отбелязах интересно съвпадение,а тук един едва ли не ме праща на психиатър :ill:

Е, хайде с мен тогава :P

това наричате заметресение бе само 10-ина секунди леко полюшване - медиите няма какво да правят и си търсят сензации

А бее, в Южна България здраво си ни разлЮля... Тая седмица съм в Хасково и на първия етаж в един офис се усети сериозно и то за около минута...

Редактирано от Audio Jedy (преглед на промените)

Земетресение е имало. Факт. На места е било по-силно, на други по-слабо. Факт. Като при всяко земетресение всъщност. Някои са го усетили, някои не са... Нормално. Дори на места, на които е разстресло силно, е имало хора, които са си спели, а на места, на които е разстресло по-слабо е имало хора, които са го усетили много отчетливо.

Е, тогава какъв е смисъла всеки да пише пост, в който да се опитва да убеди останалите дали е било силно едно земетресение или е било слабо само, защото той така го е усетил. Дори има пост на съфорумец, който не го е усетил, попитал е 6 човека, които също не го били усетили и прави заключението, че журналистите говорят глупости и земетресение не е имало.

То бива егоцентризъм, ама пък до степен да се завират главите в задниците, е малко прекалено.

Земетресение с магнитуд 3,6 е било регистрирано в Смолянско, съобщават Европейско-средиземноморският сеизмичен център и Геофизичният институт на БАН.

Според ЕССЦ епицентърът на труса е бил на 1 км северозападно от Мадан и на 23 км североизточно от Смолян, а огнището му е било на дълбочина 2 км. 

Геофизичният институт на БАН определя епицентъра на 188 км югоизточно от София, на километър от северозападно от Мадан, а хипоцентърът – на 17 км под земята.

Земетресението е било регистрирано снощи в 23,39 българско време.

vesti.bg

• 1 месец по-късно...
Земетресение с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.
Земният трус е усетен в 1,45 ч. през изминалата нощ с епицентър на 14 км югоизточно от Борино, на 29 км западно от Смолян и на 151 км югоизточно от София, с дълбочина 2 км.

Геофизичният институт на БАН отчита земетресението с магнитуд от 3,1 по Рихтер, с епицентър западно от Триград и дълбочина 7,2 км.

Още едно земетресение е регистрирал Геофизичният институт. То е с магнитуд 3,2 по скалата на Рихтер и епицентър на границата ни с Гърция, югозападно от Кестен.

Няма данни за пострадали и материални щети.

http://rodopismolian.blogspot.com/2014/07/blog-post_17.html    http://www.blitz.bg/news/article/279689?utm_source=flip.bg

• 1 месец по-късно...

залюляхте ли се

ние да

ето го епицентъра, в Егейско море

M 4.7 - AEGEAN SEA - 2014-09-04 17:43:41 UTC  I felt this earthquake     Summary Maps Testimonies Pictures List of data providers Scientific data  
You felt this earthquake. Tell us!

Magnitude ML 4.7 Region AEGEAN SEA Date time 2014-09-04 17:43:41.7 UTC Location 40.12 N ; 24.84 E Depth 10 km Distances 257 km N of Athens, Greece / pop: 729,137 / local time: 20:43:41.7 2014-09-04
121 km SW of Komotiní, Greece / pop: 45,631 / local time: 20:43:41.7 2014-09-04
92 km W of Gökçeada, Turkey / pop: 7,822 / local time: 20:43:41.7 2014-09-04
33 km NW of Mýrina, Greece / pop: 5,406 / local time: 20:43:41.7 2014-09-04

информацията е от Средиземноморски сеизмологичен център

за сведение на някои подигравчии

http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=398423

• 2 седмици по-късно...

От природните бедствия най-много се страхувам от земетресенията. Разклати ли се земята, почнат ли да скърцат стените и мебелите - ужас! 

Така си е, но с природата никой не може да се бори, а и сме зависими от нея.Лек ден

• 2 месеца по-късно...

Преди малко люшна в Стара Загора...дано да не повтаря.

Имало е явно и в Русе...

http://ruse.topnovini.bg/node/555696

Съвпада с това на Румъния 5.6

http://www.emsc-csem.org/#2

Земетресение във Вранча е усетено на много места у нас

22 ноември 2014 21:27

Земетресение разлюля тази вечер около 21:15 ч. Румъния и беше усетено на много места у нас.

Според сайта на Европейския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 5.5 по Рихтер, на 40 км дълбочина.

Зрители на Нова телевизия сигнализираха за земетресения, усетени във Варна и Русе. В морската столица трусът е продължил около 10 секунди.

В Русе е усетен лек трус около 21:20 ч., а хората са излезли от домовете си заради опасения за вторични земетресения.

Хора са усетили разлюляване и в ПлевенШуменСилистраСевлиевоНесебърБургасЛовечТутраканПазарджик.

Земетресението беше усетено и в Добрич, особено силно по високите етажи на жилищните блокове, при това трусът беше доста продължителен. Към момента от Областния съвет за сигурност все още нямат никаква конкретна информация.

Земетресението бе силно усетено и в Търговище. Много от живеещите по високите етажи на жилищни блокове наизлязаха притеснени пред входовете и по улиците на града. Хората се страхуват от вторичен трус и въпреки студеното време не се прибират по домовете си. Според очевидци трусът е продължил около 20 секунди. Засега няма данни за материални щети в региона.

Читатели на DarikNews.bg посочиха, че земетресението се е усетило и в София, особено на високите етажи.

Очаквайте още подробности!

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1361400

Редактирано от algor (преглед на промените)

20 секунди си е бая време за земетресение...

У Русе-то бяха по-малко от 20 секунди!Не знам кво пише из интернета,ма го казвам от първа ръка!

В Бургас моя позната се оплака, че е било много дълго.

Естествено, че не го е засичала.

Това не е и от такова значение, но все пак силно земетресение с дълга продължителност си е много неприятно.

Беше дълго и то доста, едно такова странно се почуства...

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.