Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имаше ли земетресение днес? - факти, начини за лична защита и др.

Featured Replies

Нова причина да ни източват парите? Да не си мислите, че тези пари ще отидат за щетите? Трябва бъде доста наивен човек, че да мисли така!

• Отговори 690
  • Прегледи 96,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

2 Какво те води към тази мисъл, че степента на едно земетресение, е показателна за свързаност с предишно, или с такова, станало на друго място? :rolleyes:

Ами за да са свързани, трябва да се развиват аналогично. Плюс това, казаха, че Пернишкият разлом се е разместил частично и сме имали късмет, че трусът не е бил по-силен - логично би било да беше се донаместил още под влияние на земетресението в Италия, т.е. нови силни трусове. Да не говорим, че имаме и Витошки разлом, който не се е активирал нито от пернишкото земетресение, нито от италианското.

Пък и съвременните немски учени не са кой знае какви авторитети, за да им се вярва 100% на хипотезите. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Пък и съвременните немски учени не са кой знае какви авторитети, за да им се вярва 100% на хипотезите. ;)

Това, че са известни не доказва авторитет, а че са шоумени с добър PR...колко такива като тях, правещи разни пророчества и изказвания тип ала ясновидец, добре захаросани с псевдонаучни "доказателства" съм мяркал че представа си нямаш. Добре, че Германия не я тресе често и силно...Разбира се, това не пречи(някои от тях) да разбират и от науката(или поне математическият и наблюдателно-интерпретативеният апарат, с която се занимават, независимо от ниската(или никаква, а понякога по-скоро случайна) прогностична успеваемост.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Повторило Белово в 21.19...

Е, аз предишното не усетих, въпреки че бях буден по времето когато се е случило...Пък е било, с около 30пъти по-голяма енергия..(явно тоци нИ ме ловът :P ).

Здравейте!Усетихте ли земетресението на 22 май?Какво трябва да се прави по време на земетресение (според вас) ? Какви са явленията,предсказващи земетресение ? Аз лично разбрах,че може да има необичайна мълния,горене на лампи и др.Ами вие ?

Здравейте!Усетихте ли земетресението на 22 май?Какво трябва да се прави по време на земетресение (според вас) ? Какви са явленията,предсказващи земетресение ? Аз лично разбрах,че може да има необичайна мълния,горене на лампи и др.Ами вие ?

Заглавието! Освен това има тема за земетресенията, ако тая не е отворена да си правим устата, кой колко му се е свила чушката от страх... Тогава, ще я преместим в "Празни приказки и забава", или в коша за отпадъците.

Темата не е за минали земетресения!А какви са нещата,които "издават" един земетръс! Само един .... човек,който не е усетил този УЖАС може да говори така ! Ако не Ви харесва,моля натиснете хиксчето,намиращо се в горния десен ъгъл на монитора Ви! :)

Няма как да ти сведем знание, което е право само на висшите сили. Пък е нужно, да няма човек гънки на мозъчната кора, за да може да предусеща бъдещи трусове...Упс, това също беше тайна! Не четете, плиийз! Човече, не усещаш ли че темата не е на място в тази секция. Ревящото заглавие с главни букви и други неуредици довеждат до това темата да се спре, Сега!

Извинявайте,Вие кой бяхте ?! И можете ли да четете ?? Явно .. НЕ!Искам да попитам ХОРАТА какво трябва да се прави според тях .. Защото 9 % от българите не знаят..И ако мозъкът Ви е толкова гладък и не знаете,че животните показват с поведението си идващи катаклизми,може да прочетете нещо и да си образувате гънките,за които говорите ;) ! Много добре знам какво да направя аз :) Лека и приятна вечер,господине. На мен пък ми харесва,ЧОВЕЧЕ .. Пфф... Не знам на какво интелектуално равнище сте и как сте възпитан,но с непознат човек не се говори на "ти" ! :)

Извинявайте,Вие кой бяхте ?! И можете ли да четете ?? Явно .. НЕ!Искам да попитам ХОРАТА какво трябва да се прави според тях .. Защото 9 % от българите не знаят..И ако мозъкът Ви е толкова гладък и не знаете,че животните показват с поведението си идващи катаклизми,може да прочетете нещо и да си образувате гънките,за които говорите ;) ! Много добре знам какво да направя аз :) Лека и приятна вечер,господине.

На мен пък ми харесва,ЧОВЕЧЕ .. Пфф... Не знам на какво интелектуално равнище сте и как сте възпитан,но с непознат човек не се говори на "ти" ! :)

Не са 9% а около 90%. И както сам казвате, че не знаят - защо питате? Сеизмологът от БАН ясно и точно каза какво да се прави при земетресение.

А ако някой можеше да предсказва земетресения (дори и само с 30 минути по-рано), хората нямаше да вярват на някави врачки, медиуми и други подобни мошеници.

Човек да бъде информиран - това не означава да знае,че трябва да се пъхне под леглото или масата или да застане под касата на вратата ... Чувал ли сте за "евакуационна чанта" ? Имате ли такава ? До колкото знам,в Китай са предсказали земетресение,но е имало много "неудобства" .. Тоест - не знаели в колко часа ще е,с каква мощност и пр.

Така и така се обърна на спам, с добавянето на някои от последните коментари...Призовавам разчистване на някои от мненията прехвърлени тук и ограничаване на евентуални опити на някои колеги, които могат да се опитат да мешат езотериката в раздел, където не й е мястото!

С цел да бъда малко циничен - поста на деня! Е*аси, по-малоумен въпрос, едва ли можехте да зададете, ами да бяхте го писали половин година, след събитието...

Извинявайте,Вие кой бяхте ?! И можете ли да четете ?? Явно .. НЕ!Искам да попитам ХОРАТА какво трябва да се прави според тях .. Защото 9 % от българите не знаят..И ако мозъкът Ви е толкова гладък и не знаете,че животните показват с поведението си идващи катаклизми,може да прочетете нещо и да си образувате гънките,за които говорите ;) ! Много добре знам какво да направя аз :) Лека и приятна вечер,господине.

На мен пък ми харесва,ЧОВЕЧЕ .. Пфф... Не знам на какво интелектуално равнище сте и как сте възпитан,но с непознат човек не се говори на "ти" ! :)

То вече децата в детската градина са запознати, но като Ви гледам писанията, май и Вие спадате към тези 9%...

Хората не са залепени за компютрите си.. И Вие,ако бяхте на половин километър от епицентъра,щяхте да знаете какъв е шока!Особено ако земетресението е 6,5 по скалата на Рихтер, а не 5,9 .. ЖАЛКО е , наистина .. Господин Viipeer,правя проучване!

Такива предсказания и аз правя. Ще има земетресение, ама не знам къде, кога и колко ще е силно... А за "евакуационната чанта" - 24 часа на ден ли ще си я носиш?

Трябват ми мненията на ХОРА,а явно в този сайт вече няма такива същества ! И форумът беше хубав,и сайтът бе добър,но за жалост тук се напълни с ***** ... Имам възпитание и не смятат да стигам на нивото на други индивиди.

Явно не формулирах въпроса правилно.Какво смятате за този вид чанта?Имате ли си?Какво бихте сложили в нея ?

Такива предсказания и аз правя. Ще има земетресение, ама не знам къде, кога и колко ще е силно...

А за "евакуационната чанта" - 24 часа на ден ли ще си я носиш?

Явно не формулирах въпроса правилно.Какво смятате за този вид чанта?Имате ли си?Какво бихте сложили в нея ?

Както вече писах - отговори си първо на въпроса дали непрекъснато ще си с чантата.

Ако няма да си с нея 24/7 - тогава какъв е смисъла от нея?

Ами във всеки момент може да се грабне тази чанта и готово ..

А когато си на работа/училище/в градския транспорт - какво ще грабнеш? Сигурно ... Аиде да не уточнявам :ph34r:

Хората не са залепени за компютрите си.. И Вие,ако бяхте на половин километър от епицентъра,щяхте да знаете какъв е шока!Особено ако земетресението е 6,5 по скалата на Рихтер, а не 5,9 .. ЖАЛКО е , наистина ..

Господин Viipeer,правя проучване!

Господин petar_6, когато човек иска да направи проучване, се уточнява в началото, пак казвам за мен така написания Ви първи пост е леко смеховит, разбирайте несериозен.

Поздрави

Трябват ми мненията на ХОРА,а явно в този сайт вече няма такива същества ! И форумът беше хубав,и сайтът бе добър,но за жалост тук се напълни с ***** ... Имам възпитание и не смятат да стигам на нивото на други индивиди.

И откога имате наблюдения, защото като гледам сте регистриран от скоро, ако това не Ви е някой от поредните акаунти? Един добър форум не може да се срине за толкова кратко.

P.S. Извинявам се за двойния пост, ако може някой модератор да ги merge-не.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Ами във всеки момент може да се грабне тази чанта и готово ..

Петърчо!

Какво ще правиш с тази чанта бе моето момче ако вече те е ударила някоя тухла по главичката? Я се успокой и не се плаши. Знаеш ли хората какви по-големи земетресения са преживели въобще?Преди много години, когато те е нямало на този свят в Индия за 15 минути загинаха 660000 човека. Откъде да им намерим на всичките такива "чантички" пък и от къде да сме знаели че ще се случи така, че последните да загинат? Знаеш ли! Тук си имаме и "чичо доктор". Помоли го да ти напише някоя рецепта за успокоение.Земетресението го забравихме, а ти взема че днес се сети за него. Заспал ли беше до сега?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.