Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имаше ли земетресение днес? - факти, начини за лична защита и др.

Featured Replies

Борисов: 10 правила за поведение при земетресение,

които ще предпазят хората от злополуки

Публикувано изображение

• Отговори 690
  • Прегледи 96,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

3. След това максимално бързо излезте от сградата.

За 15-ти етаж е мисия невъзможна, далеко е земята,

по-добре горе до небето, хем съм близо до Бог и ми чува молитвите

:help:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Нови ( до 4-та степен по Рихтер) земетресения днес имаше и у нас, в Румъния, Италия , Гърция и Турция.

http://dnes.dir.bg/n...-11224150?nt=10 , http://tv7.bg/news/9318302.html

Ако ли пък вярвате на астролози - прочетете и за жената-сензор.

И малко смях: 49 г слоница Артайда предсказа труса.

Редактирано от agr (преглед на промените)

Причините за земетресенията според отец Гелеменов :D

Отец Гелеменов: Виновни за земетресенията са магьосниците, гейовете и Петър Дънов

- Изпих бутилка червено вино и спах като къртица при 5.8 по Рихтер

Публикувано изображение

Отецът-екзотерист Георги Гелеменов смята, че Земята се е разсърдила, защото магьосници, екстрасенси, врачки и окултисти пречат на движението на страната напред. При гостуването в “Директно: Карбовски” той обясни, че според него с дейността си тези хора правят лош фон на България и натрупват много отрицателна енергия.

“Това ядосва Земята и по този начин тя иска да се отърси от тях, каза отец Гелеменов. – Покрай тях обаче страдат и другите хора. “

За да се спасим от магьосниците, са нужни много екзотеристи като него, но в България той е единствен. Гелеменов прогнозира, че трусовете няма да спрат, докато не се очистим от маговете и есктрасенсите, като предлага специален закон да забранява дейността им.

Другата причина за земните трусове са изгонените свещеници през 2004 г., на които трябва да бъде разрешено да практикуват извън синода на Максим.

За Гелеменов гейовете са другото зло в България, заради което Земята се ядосва, като вършат противоестествени неща. Той е против публичните демонстрации, гей-парадите и натрапването на тяхната сексуалност. Той обаче призна, че има гейове в монашеските среди, но при свещениците отношенията са чисти.

Последната причина за земетресенията у нас е гробът на Петър Дънов. “Той е фалшификатор на християнското движение и е преписал идеята от австрийски свещеник. Трябва да се премахне гроба му, който е в парка зад Руското посолство в София. Това място излъчва концентрирана негативна енергия.” Гелеменов припомни, че навремето лично Георги Димитров е разрешил Дънов да бъде погребан там. Той трябва да бъде махнат оттам и погребан в гробището.

Отец Гелеменов обеща, че краят на света няма да е скоро и маите са се объркали, че това ще стане на 20 декември тази година. “Няма да има Апокалипсис, затова ви съветвам яжте, пийте и носете новите си дрехи”.

Самият отец не е усетил труса от Перник на 22 май, защото преди това изпил 1 бутилка червено вино и спал като къртица. След земетресението повишил дозата и вече удря по 2 бутилки на ден.

blitz.bg

:lol6:

Отец Гелеменов: Виновни за земетресенията са магьосниците, гейовете и Петър Дънов

Хаха, имаше един израелски депутат който също обвини гейовете за земетресенията, цитирайки Библията...

Всички казват "Да се запази спокойствие, и да няма паника"?!?. Ама как?? То човека не е машина, че да натиснеш аварийния бутон.

Не знам магьосниците и Петър Дънов дали са виновни, но съм сигурен, гейовете са виновни.

3.4 по Рихтер в Гърция, 2.2 у нас

Земетресение с магнитуд 3.4 по скалата на Рихтер е регистрирано в 13.22 часа българско време на територията на Гърция, съобщиха от сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН.

Трусът е усетен слабо в някои райони на страната ни.

Близо час и половина по-късно - в 14.49 часа, бе регистрирано друго земетресение на наша територия, съобщиха от сеизмолозите.

То е с епицентър на около 25 км югозападно от София в района на гр. Перник. Трусът е с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер.

Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

actualno.com

Близо час и половина по-късно - в 14.49 часа, бе регистрирано друго земетресение на наша територия, съобщиха от сеизмолозите.

То е с епицентър на около 25 км югозападно от София в района на гр. Перник. Трусът е с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер.

Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

actualno.com

След земетресението в Перник, едри перничани обикалят града с винкели в ръка и питат:

- Абе, кой е тоя Рихтер?

Дано по-скоро спрат трусовете и перничани най-сетне се почувстват спокойни.

Ужасно е да живееш в страх.

Ето Ви един сайт тука си ги гледайте по цял свят как е хавата , Гарците ги е тресло преди минути:

http://quakes.globalincidentmap.com/

Не мисля, че има смисъл, да си повтаряте поста с линка от вчера. Моля, научете се да пишете правилно!

Земетресение със сила 3,8 по Рихтер усетено в София

Земетресение с магнитуд 3,8 по Рихтер бе регистрирано в 10,23 часа в района на Перник, съобщи пред Дарик директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките Николай Милошев. Земетресението сега е стотици пъти по-слабо от регистрираното преди седмица, допълни той. Според Германския сеизмологичен център земетресението е със сила 4,5 по Рихтер.

Епицентърът на труса е на 30 км западно от София в района на Перник на дълбочина 10 км, допълват германските сеизмолози. Земетресението бе усетено по високите етажи на сградите.

Това е вторичен трус след силното земетресение край Перник от 22 май, посочи Милошев.

„В това няма нищо изключително, това е нормалната обстановка при затихване на едно по-силно земетресение, каквото беше това преди една седмица с магнитуд 5,8. За съжаление на всички много ни се искаше подобен ход да не се случи, но това е от една страна, реалната ситуация, от друга страна - нормално, в рамките на това, което се очаква", каза Милошев.

Той направи аналогия със случващото се в Италия, като подчерта, че между земетресенията у нас и на Апенинския полуостров няма връзка. Директорът на Националния институт по геофизика припомни, че тази сутрин в Италия е регистриран силен вторичен трус с магнитуд от 5,8 по Рихтер, което показва, че огнището там е все още активно. Милошев обаче обясни, че първото земетресение в Италия с магнитуд 6 по Рихтер е било седмица преди това със сила 5,8 в Перник и все още затихва.

Милошев допълни пред Дарик, че е възможно в близките дни да има още вторични трусове, някой от които могат и да се усетят и от хората в района на епицентъра.

На 22 май в 3 часа след полунощ земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер бе регистрирано край Перник. Този трус е и най-силният с епицентър в страната за последните седемдесет години.

dariknews.bg

Не съм усетила нищо.

Земетресение със сила 3,8 по Рихтер усетено в София

Земетресение с магнитуд 3,8 по Рихтер бе регистрирано в 10,23 часа в района на Перник, съобщи пред Дарик директорът на Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките Николай Милошев. Земетресението сега е стотици пъти по-слабо от регистрираното преди седмица, допълни той. Според Германския сеизмологичен център земетресението е със сила 4,5 по Рихтер.

Аз също не съм го усетил тук в Пловдив, но забелязвате ли как долните ни медии, манипулират данните, и ни имат за тъпи?

Дори първия трус не беше 5,8, а много над 6!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Аз също не съм го усетил тук в Пловдив, но забелязвате ли как долните ни медии, манипулират данните, и ни имат за тъпи?

Да се чуди човек на кого да вярва!

А може би точно това е целта?

Важно е да запазим самообладание и да не се страхуваме, защото по-лоши съветници от страха и паниката няма.

Трусовете не можем нито да ги предвидим, нито да ги спрем, но е в наши ръце да реагираме адекватно.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Не зная ти от къде черпиш информация ... Имаш собствена геофизична лаборатория и си ги замерваш сам? Имаш ли представа, че скалата на Рихтер е до 10, което е пълна разруха, а сега ми кажи колко много над 6 - защото ако беше дори 6,5 да бяха паднали поливината сгради в София а Перник направо под земята целия ( заради галериите под него ). Престанете да се изказвате неподготвени! Мислете преди да кажете нещо!

Колкото за последното земетресение от тази сутрин според германският геофизичен институт (geofon.de) и USGS земетресението е 4,5 и някак си по вярвам на 2 независими научни институции отколкото на БАН-ковците защото те са ми много смешни отдавна ...

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Не съм го усетила возих се в градският транспорт по-това време.

странно как не се залюля 15-тия етаж - като тук се усеща и най-малкото слабо

:ohmy:

странно как не се залюля 15-тия етаж - като тук се усеща и най-малкото слабо

:ohmy:

Наистина е странно...

Ако е имало толкова силен трус, поне по високите етажи щеше да се усети.

Не зная ти от къде черпиш информация ... Имаш собствена геофизична лаборатория и си ги замерваш сам? Имаш ли представа, че скалата на Рихтер е до 10, което е пълна разруха, а сега ми кажи колко много над 6 - защото ако беше дори 6,5 да бяха паднали поливината сгради в София а Перник направо под земята целия ( заради галериите под него ). Престанете да се изказвате неподготвени! Мислете преди да кажете нещо!

Колкото за последното земетресение от тази сутрин според германският геофизичен институт (geofon.de) и USGS земетресението е 4,5 и някак си по вярвам на 2 независими научни институции отколкото на БАН-ковците защото те са ми много смешни отдавна ...

Не, нямам геофизична лаборатория и не ги измервам, колкото и странно да Ви звучи това! Много наясно съм какво представлява скалата на Рихтер и на Скала на Медведев-Шпонхойер-Карник.

Информацията е черпя точно от където и ти, но е странното че си противоречиш! И за да Ви отговоря колко е бил труса в Перник- провери сам, ако не справите, то ще Ви кажа... Мога да Ви уверя, че точно аз никога не се изказвам неподготвен, за разлика от други...

И за да завърша написаното от мен, ще добавя написаното от Вас

някак си по вярвам на 2 независими научни институции отколкото на БАН-ковците защото те са ми много смешни отдавна ...

с което мисля че си Ви отговарям на въпроса!

Поздрави

...

Именно според тези 2 сайта на въпросната дата 22.05.2012г. земетръса си беше 5,9-6,0. Както и според БАН (съвпадение). Не виждам защо намесваш други скали искаш да блеснеш със знания ли? В случая може би искаш да я намесиш защото е направена точно за издръжливостта на съоръженията, но пък не е позната на широката аудитория и не може да я сравняваш с Рихтер защото едната е до 10 другата до 12.

Моля приложи данни от уважавани и доказани сеизмологични сайтове или лаборатории, които доказват твоята теза за 22 Май, че е било "доста" над 6 по Рихтер.

Поздрави ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Именно според тези 2 сайта на въпросната дата 22.05.2012г. земетръса си беше 5,9-6,0. Както и според БАН (съвпадение). Не виждам защо намесваш други скали искаш да блеснеш със знания ли? В случая може би искаш да я намесиш защото е направена точно за издръжливостта на съоръженията, но пък не е позната на широката аудитория и не може да я сравняваш с Рихтер защото едната е до 10 другата до 12.

Моля приложи данни от уважавани и доказани сеизмологични сайтове или лаборатории, които доказват твоята теза за 22 Май, че е било "доста" над 6 по Рихтер.

Поздрави ;)

Няма да отговарям на хора, които имат за цел заяждане. Ако имахте малко повече мозък, щяхте да се сетите, защо съм я цитирал въпросната скала...

Хайде сега се опитайте да се сетите, защо? Ако не можете, тогава ще Ви дам жокер.

P.S. Мога, но не намирам за нужно точно на Вас да Ви доказвам, след като не ми вярвате, никой не Ви кара насила.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.