Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Повече от половината българи търпят материални лишения

Featured Replies

Ми как няма да пушат и пият. Това е порочен кръг, щото и с 20-30лв надница са в мизерията и това че ще изпушат и изпият 10лв дневно(горе-долу толкова са ми наблюденията че харчат по-върлите от мен пушачи(аз кутията я карам 2, че и 3 дни понякога), та този харч и да не го правят и да се стискат като за последно ще спестят достатъчно, че да се видят в сносен живот след....120години. Поне да убият нервите си, някак!

• Отговори 83
  • Прегледи 8,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен тия изследвания са малко или много тенденциозни. Истината е, че всеки човек има свои приоритети. Примерно аз може да не си купувам нови дрехи, но и не съм спирал да пълня резервоара догоре и да карам когато това се налага. Някои правят обратно - купуват дрехи, обувки, но вървят пеша. Аз примерно не икономисвам от зъболекар и здраве, макар да нямам пари. Тегля заем, оправям зъбите, пък може и бос да ходя. какво от това? Някак си кьорфишек ми се струват тези анкети. Нямат си работа някои хора и казват чуш на магарето, както казваше баба ми.

Колеги гледам, че масово захванахте 20-30 лева дневният надник. Ако това за вас е мизерен надник, какво да кажем като в моят роден град пък и в повечето градове (като изкл. София, Варна, Бургас, Пловдив) вземат месечно по 260-300 лева? Това на ден от 22 раб. дена прави по 12-14 лева... Какво да кажем за тези хора, които са доста голям процент от населението. Наскоро излезна и реалният процент безработрица - 20% всеки пети е без работа. И въпреки всичко нон - стоп се търси квалифициран персонал?! Това е защото фирмите просто не намират някой който разбира от всичко и работи за нищо - явлението е повече от ясно за тези, които са се сблъсквали с него. И после работодателите казват: в България има недостиг на квалифицирана раб. ръка - НЕ има недостиг на коректни работодатели. Не може да търсиш перфектен език, понякога и 2ри, инженерно образование + 4-5 год. по специалноста и накрая да обявиш 700-800 лева!

Колеги гледам, че масово захванахте 20-30 лева дневният надник. Ако това за вас е мизерен надник, какво да кажем като в моят роден град пък и в повечето градове (като изкл. София, Варна, Бургас, Пловдив) вземат месечно по 260-300 лева? Това на ден от 22 раб. дена прави по 12-14 лева... Какво да кажем за тези хора, които са доста голям процент от населението. Наскоро излезна и реалният процент безработрица - 20% всеки пети е без работа. И въпреки всичко нон - стоп се търси квалифициран персонал?! Това е защото фирмите просто не намират някой който разбира от всичко и работи за нищо - явлението е повече от ясно за тези, които са се сблъсквали с него. И после работодателите казват: в България има недостиг на квалифицирана раб. ръка - НЕ има недостиг на коректни работодатели. Не може да търсиш перфектен език, понякога и 2ри, инженерно образование + 4-5 год. по специалноста и накрая да обявиш 700-800 лева!

Съгласен съм, но има едно "но" за надника от 20-30 лева. Проблемът не е в абсолютната стойност на парите а в това, че преди 2-3 години сме вземали два пъти повече. Затова като си взел заеми на заплата 1500 лева, сега ти идва нанагорнище със заплата 600-700 лева! А това е масовео явление в страната. Не знам в София как е, но явно и там е така, след като се недоволства от надник, на който биха се радвали повечето от половината българи. Навремето аз нямах заеми, нямах почти никакви разходи за ток, вода, жилище...Тогава ми стигаха и 100-150 лева. Дори без пари пак се живееше щастливо с една-две насипни цигари на деветия етаж :) Да, ама сега и 1000 не ми стигат, защото съм си правил сметките на 1500-2000 лева заплата. Чаткаш ли къде е разликата?Знам, че има решение - отказваш се от всичко, продаваш каквото имаш да продаваш и продължаваш с надник от 20 лева. Но това ли трябва да направим и защо да го правим? За да забогатее отново някой на наш гръб ли? Не, че и сега не забогатява, но в единия случай аз имам нещо, във втория нямам нищо.

Редактирано от Кирилов (преглед на промените)

Ми как няма да пушат и пият. Това е порочен кръг, щото и с 20-30лв надница са в мизерията и това че ще изпушат и изпият 10лв дневно(горе-долу толкова са ми наблюденията че харчат по-върлите от мен пушачи(аз кутията я карам 2, че и 3 дни понякога), та този харч и да не го правят и да се стискат като за последно ще спестят достатъчно, че да се видят в сносен живот след....120години. Поне да убият нервите си, някак!

Пушат и се напиват,защото не им стигат 20-30 лева на ден?

Едно е да пушиш една кутия на за два,три дена,друго е да се дават по 10 лева на ден за цигари и по 10 в кръчмата. След казваш,че е толкова лош живота на хората,който взимат 20-30 лева на ден,нужно ли е да си го усложняват още? Ако питаш мен доста такива хора си живеят живота харчат си на воля,а жените им се чудят какво да сготвят на децата си.

Имаше едно предаване,където едни чужденци/мъж и жена/ бяха отишли в циганския катун в София. Един циганин се изказа,че на ден изкарва 20,30 до 50 лева.Ако изкара 30 то 20 дава за пиене...

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Едно е да пушиш една кутия на за два,три дена,друго е да се дават по 10 лева на ден за цигари и по 10 в кръчмата. След казваш,че е толкова лош живота на хората,който взимат 20-30 лева на ден,нужно ли е да си го усложняват още? Ако питаш мен доста такива хора си живеят живота харчат си на воля,а жените им се чудят какво да сготвят на децата си.

Имаше едно предаване,където едни чужденци/мъж и жена/ бяха отишли в циганския катун в София. Един циганин се изказа,че на ден изкарва 20,30 до 50 лева.Ако изкара 30 то 20 дава за пиене...

Не, имах предвид че това е общата сума и за цигари, и в кръчмата и за културни удоволствия средно на ден и тъй като на културните удоволствия частта на сумата включва харча за цялото семейство , а често единият съпруг е въздържател, това значи че ако има дете средната сума за култура и пороци е 3.334лв. за член на семейството на ден. Няма как да живеят или да спестят сравнитлно бързо(ако въобще сварят да спестят)сносно, защото поради безработицата тук в провинцията, обикновено не се случва напоследък и двамата да имат работа по едно и също време т.е. дохода си е само от една заплата(която пък някои работодатели се помотават да изплащат редовно)...а не рядко се случва и двамата да са на издръжка на "трудовата борса".

Какво се оплакваш? Нали в баровете печелите от цялата работа?

Цени високи, заплати ниски, мизерия голяма. Който се е докопал в чужбинско до някоя по-престижна работка си живурка относително добре... Проблемът е, че повечето хора не получават 30лв надница, а 3 пъти по-малко... А може би от друга страна това е пиянството на един народ, който иска да се откъсне от действителността, безизходицата... Е, не знам.... Цялата ситуация е изкривена...

А относно тока,плащаме си скъп ток и още ще поскъпне.Хората пак ще минат на дърва,въглища,горене на пластмаси и гуми.Ама на колко ли им пука дали замърсяват Околната среда.

За пирамидата на Маслоу чувал ли си? Как очакваш хора, които се чудят как да оцелеят да ги е грижа за околната среда? В България все повече хора и ограничавайки всякакви разходи като пиене/пушене, с изключение на ракията на дядо, сварена в казана на село, се чудят с какво да си платят сметките и как да оцелеят. Та пенсионерите масово нямат пари за 1 хляб и кисело мляко на ден! Покъртителна картинка...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

докато човек е здрав все си е добре,и с 10 лева надница и с 50 пак ще преживее!но това не продължава вечно!легнеш ли спасение няма!всичките ти пари не стигат и за 1 седмица лечение!който не вярва нека се разходи около некоя болница и чак тогава ще видите трагедията в която сме попаднали!

докато човек е здрав все си е добре,и с 10 лева надница и с 50 пак ще преживее!но това не продължава вечно!легнеш ли спасение няма!всичките ти пари не стигат и за 1 седмица лечение!който не вярва нека се разходи около некоя болница и чак тогава ще видите трагедията в която сме попаднали!

Колега проблемът е там, че ние като млади хора не искаме да "преживяваме" и "оцеляваме", а да "ЖИВЕЕМ". Около болниците и в най - развитите държави картинка е депресираща и драматична - там не се ходи освен ако не ти се налага - това не е театър или кино!

Повече хора като мен предполагам искат да живеят нормално, това ще рече да не мислят как този месец да си платят наема + консумативите и от какво да се лишат, за да го направят - как да изкарат седмицата преди заплата с по 2-3 лева на ден, а някои и с толко не разполагат и т.н. За това който имал късмет тук да си намери работодател който му дава това елементарно и задължително нещо от живота намерил, който не чужбина! ...

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• Автор

Мизерията като битие

Мизерията в България се е превърнала в битие, начин на мислене и перспектива. За прекалено много хора. Те не могат да си позволят разходи за облекло, образование, култура. Но когато няма и за храна, какъв е този живот?

На специално организиран празник по повод Международния ден на възрастните хора, социалният министър Тотю Младенов пожела на българските пенсионери да бъдат "здрави, активни и търпеливи". И като своеобразен "десерт" им сервира обещанието на своето правителство да увеличи всички пенсии средно с малко над 9% от 1 април догодина. Средната пенсия в страната сега е около 130 евро, което означава, че през изборната 2013-та средностатистическият пенсионер ще получава по 11евро отгоре.

Дори повече - по случай провъзгласената от ЕК "Европейска година на активния живот на възрастните хора и солидарността между поколенията", до края на идния април, сиреч до навечерието на предизборната кампания, в цялата страна ще функционират 134 обществени трапезарии, където повече от десет хиляди възрастни европейски граждани от България и над 1200 деца всеки ден ще получават безвъзмездно топъл обяд през зимния период.

Месото стана лукс

Само месец по-рано финансовият министър Дянков констатира по телевизията, че на пенсионерите им се иска да имат средните за Европа пенсии, което обаче нямало как да стане в един мандат, а само в два...Многозначително и ясно!

През юни, в тримесечен доклад на ЕК за заетостта и социалната политика беше отчетено, че повече от половината българи търпят материални лишения, и че страната е водеща в класацията на ЕС по този показател. Според европейските критерии, човек живее в лишения, ако не може да си позволи поне три от девет основни стоки и услуги. Оказа се, че повече от половината българи имат проблем да си плащат битовите сметки, да купуват месо или риба, да притежават нови дрехи, както и поне един резервен чифт удобни обувки.

Европейската статистика отчете също, че страната е на първо място по ниска производителност на труда и по дял на младите хора, които нито работят, нито учат. Констатациите бяха потвърдени и от българската официална статистика. Наскоро тя огласи данните от изследване за индикаторите на бедността. Те сочат, че само за година българите, живеещи в материални лишения, са се увеличили с нови 620 000 души като относителният дял на бедните сред пенсионерите и безработните е най-висок.

Скритата безработица доближава България до най-затъналите в ЕС

Твърде показателни са и данните за безработицата в България. В еврозоната тя е на ниво 11,4 на сто, докато в България през летните месеци юли и август без работа са били 12,5% от населението. В същото време Българската стопанска камара излезе със свои данни, които сочат, че ако се отчетат и обезнадеждените и нерегистрирани в трудовите бюра българи, реалното ниво на безработицата е 20,2 на сто. А този стряскащ процент доближава финансово стабилната България до разтърсваните от дълговата криза страни като Испания, с безработица от 21 на сто, и Гърция - с 25 на сто!

Статистически данни на Евростат доказват, че през двете десетилетия на икономически преход в България, бедността и оскъдицата са придобили трагични измерения. Мизерията се е превърнала в битие, в начин на мислене, в перспектива. Отдавна средният българин е лишен от възможността да планира бъдещето си, тъй като основната му цел е да оцелее в поредната криза, при поредното правителство, през поредната зима, в условията на поредната ескалираща скъпотия и повсеместни ограничения. Което обяснява защо броят на българите, които остават да работят и живеят в чужбина, набъбва постоянно.

dariknews.bg

С 50лв. надница не се оцелява, а се живее. Виж с 10лв. положението е на ръба на оцеляването. За съжаление ,тези в провинцията(които въобще работят) едно 70% се въртят около минималният посочен размер.

С 50лв. надница не се оцелява, а се живее. Виж с 10лв. положението е на ръба на оцеляването. За съжаление ,тези в провинцията(които въобще работят) едно 70% се въртят около минималният посочен размер.

моята е 28 лв.

Това означава ли, че съм "средна класа" ?

моята е 28 лв.

Това означава ли, че съм "средна класа" ?

Лол, ми ако се водим от стъкмистиката...Колко всъщност, се води че е средната заплата за октомври? През март се води, че е 754лв. А в една друга статистика(неофициална) за северна България взета като цяло е 500лв., въпреки Козлодуй и няколко други добре плащащи работодатели.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Това е така и нямаше да има никакъв проблем, ако повечето хора имаха доход, който да им осигурява приличен и достоен живот.

Знае ли някой какъв процент от българите имат доход в пъти по-малък от социалния минимум?

Мойра, бедните нямат нужда да бъдат коментирани по форуми. Нямат нужда от съжаление и съчувствие.

Те си живеят ДОСТОЙНО и прилично.

Може и да има такива, които живеят с доход, в пъти по-малък от социалния минимум, но и те живеят достойно и прилично.

Други живеят недостойно и неприлично.

• Автор

Мойра, бедните нямат нужда да бъдат коментирани по форуми. Нямат нужда от съжаление и съчувствие.

Може и да има такива, които живеят с доход, в пъти по-малък от социалния минимум, но и те живеят достойно и прилично.

Други живеят недостойно и неприлично.

Има ли значение къде ще бъдат коментирани бедните, които стават все повече в България?

Лошото е, че въпреки всички коментари в медиите и по форумите не се прави нищо за увеличаване на доходите.

Голяма част от пенсионерите са бедни и живеят достойно, но не и прилично.

Случвало ли ти се е да видиш своя бивша учителка да рови в кофите за боклук?

На мен - да... :(

Прави го за да не проси...

А същевременно непрекъснато се отпускат средства за т.н. социално слаби, на които им е по-удобно да живеят от помощи и от кражби.

Влоговете на незаконно забогателите растат и никой не им търси сметка за начина, по който са спечелили парите си.

Тези хора наистина живеят недостойно и неприлично.

Според мен и занапред бедните ще стават все по-бедни, а шепа хора все по-богати.

Средната класа в България е на изчезване, което говори много лошо за тези, които ни управляват.

Голяма част от пенсионерите са бедни и живеят достойно, но не и прилично.

Случвало ли ти се е да видиш своя бивша учителка да рови в кофите за боклук?

На мен - да... :(

Хайде, ако искате да не се лъжем и да го кажем "право куме в очи".

Хората имат нужда и от съжаление и от съчувствие и от нещо много по-материално от тези две отношения - също.

Определено е върховна глупост, да наречеш достойно съществуване ровенето по кофи за отпадъци, особено от хора имащи високо образование(пък и на които и да е други хора) и допринесли толкова много за страната със своят труд! Това, че така се опитват да се справят с оцеляването си(защото това е борба за оцеляване - трудно ми е да го вкарам в категорията достоен живот, която ние за себе си имаме като понятие), не го назначава като нещо което е достойно...Може би, малко е по-малко срамно, само...

• Автор

Хората имат нужда и от съжаление и от съчувствие и от нещо много по-материално от тези две отношения - също.

Определено е върховна глупост, да наречеш достойно съществуване ровенето по кофи за отпадъци, особено от хора имащи високо образование(пък и на които и да е други хора) и допринесли толкова много за страната със своят труд! Това, че така се опитват да се справят с оцеляването си(защото това е борба за оцеляване - трудно ми е да го вкарам в категорията достоен живот, която ние за себе си имаме като понятие), не го назначава като нещо което е достойно...Може би, малко е по-малко срамно, само...

Според мен е по-достойно да гладуваш или да се прехранваш с отпадъци, отколкото да просиш и/или крадеш.

Унизително, но когато нещата опрат до чисто физическото ти оцеляване...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Според мен е по-достойно да гладуваш или да се прехранваш с отпадъци, отколкото да просиш и/или крадеш.

При имагинерните(отрицателните) стойности има само по-малко зло, не по-голямо добро...ако ме разбираш. Няма как да кажеш, че единия начин е по-добър, след като и двата са лоши.

Нещо не схващам, не разбирам - достойнство, съжаление, думи и пак думи празни и лицемерие. Живея в най - бедния район в Европа, живея в ада и ми омръзна разни костюмари, престижно заекващи да ни разясняват своите глупави идеи и разни други също слагащи едно престижно иииииииии след всяка дума за по - добра убедителност за в светлото бъдеще на българия след 50 години. (няма грешка, малко б). Омръзна ми да ни убеждават, че българина не иска да работи, мързелив и неефективене, че не може да си изкара заплатата и същия този българин в гурбет да е за пример!!! Само нашите бизнесмени, реват, че умират от глад, не плащат осигуровки и заплати, не реинвестират, но за скъпи коли и почивки разполага с пари бол. Само българина е мазохист обичащ да си чупи колата, да го пребиват по улиците, да плаща рушвити, да плаща данъци и да си трае. Как реагираме на всичко това - никак , всички се правим на ощипани, и понякога да ли по медии, форуми или на друго място лицемерничим, колко сме съпричастни.!?!?!?!?!?!?!?

Много хора съм виждам да ровят в кофите за боклук, почти всеки ден, понякога и по два пъти на ден, най-често между 12ч. и 16ч.. Всички до един са били мъже в актимна трудоспособна възраст. Нито един , повтарям нито ЕДИН пенсионер не съм видяла, нито мъж, нито жена. Нито една жена не съм видяла да рови в кифите за боклук. Казвам истината!

Наоблюдавала съм ги ... тези хора, според мен, не изпитват срам, изглеждат, повечето, съвсем нормално, не мога да предположа, че са алкохолици или наркомани. Чудела съм се и в момента се чудя, защо го правят. Нямам никаква идея. Може би трябва да се поразговоря с тях, за да разбера, защо ровят в боклука.

Унизително, но когато нещата опрат до чисто физическото ти оцеляване...

Омръзна ми да ни убеждават, че българина не иска да работи, мързелив и неефективене, че не може да си изкара заплатата и същия този българин в гурбет да е за пример!!! Само нашите бизнесмени, реват, че умират от глад, не плащат осигуровки и заплати, не реинвестират, но за скъпи коли и почивки разполага с пари бол.

Да, има много такива работодатели, както ти ги наричаш бизнесмени, :) за мен са пишман бизнесмени.

Тези техни "изпълнения" чувстгветулно ще намалеят, ако има действащи закони.

Ама, гарван, гарвано око не вади.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Много хора съм виждам да ровят в кофите за боклук, почти всеки ден, понякога и по два пъти на ден, най-често между 12ч. и 16ч.. Всички до един са били мъже в актимна трудоспособна възраст. Нито един , повтарям нито ЕДИН пенсионер не съм видяла, нито мъж, нито жена. Нито една жена не съм видяла да рови в кифите за боклук. Казвам истината!

Наоблюдавала съм ги ... тези хора, според мен, не изпитват срам, изглеждат, повечето, съвсем нормално, не мога да предположа, че са алкохолици или наркомани. Чудела съм се и в момента се чудя, защо го правят. Нямам никаква идея. Може би трябва да се поразговоря с тях, за да разбера, защо ровят в боклука.

Тези които са млади и активни събират достатъчно вторични суровини, че да печелят поне колкото, ако не и повече отколкото дават заплата за неквалифициран труд(не броя минималната заплата в София, която е над 1000лв. Софиянци толкова са се ояли, че трудно се навиват да работят за толкова или по-малко, изключая част от ниските постове в държавната администрация, в медицината и някои други бюджетни служители, но те освен заплатите имат и разни бонуси)(пък макар и рядко, в кофите не само боклук се намира, има случаи на по погрешка изхвърлени бижута, бурканбанки с пачки и какво ли не...В големите градове се изхвърлят вече и работещи уреди). Старите които не могат да работят толкова, обикновено ровят колкото да намерят изхвърлена храна, което не отнема много време и затова никога или твърде рядко можеш да ги видиш.

Въпросните млади и трудоспособни, ако и част от тях да са квалифицирани, по различни причини не могат, или не искат да се предложат в конкуренцията за твърде малкото свободни работни места с добро заплащане, за които се борят стотици...Може би са го правили вече няколко пъти и не са успявали и са се отказали от отчаяние, а за работа, в която ще им плащат по-малко (и вероятно по-нередовно от колкото изкарват от предаване на вторични суровини, вече не им се ще, пък и ако я работят тази работа, е напълно сигурно че ще трябва да се осигуряват, но че работодателя ще плаща нещо повече от аванс... не е сигурно...Имам познати, които нямат избор и работят зле платени професии, на които често се бавят заплати и кажи-речи оцеляват само на аванса).

.Имам познати, които нямат избор и работят зле платени професии, на които често се бавят заплати и кажи-речи оцеляват само на аванса).

По повод само това чувам от хора:" бавят ми аванса", "чакам аванса", сякаш заплата не получават. Мислела съм си и мисля, че ме лъжат и, че не работят на трудов договор.

Как може да се получават авнси, без да се получават заплати!?

По повод само това чувам от хора:" бавят ми аванса", "чакам аванса", сякаш заплата не получават. Мислела съм си и мисля, че ме лъжат и, че не работят на трудов договор.

Как може да се получават авнси, без да се получават заплати!?

Ами не казвам, че не ги получават въобще, а че се бави изплащането им в рамките на същия месец, понякога и се изплащат през следващия. Някои от познатите ми имат неизплатени заплати и от повече от месец, но не смеят да гъкнат, за да не си загубят работата(въпреки че си знаят правата, такива често не биват търсени, защото работодателя им дори да не ги изгони, спрян от намесата на инспекцията по труда...ако онези си направят труда да си изпълнят функциите), ще намери начин да им го върне тъпкано. Някои по принуда(най-често), или от глупост са теглили и заеми...Тук в провинцията, безработицата е много по-голяма(в пъти, не в проценти), от тази в столицата и другите големи градове, или от някои по-малки, но богати и развити населени места.

Слайдрум, без да имам икономическо образование, мисля, че работодатели, които не изплащат редовно заплати, (забавят ги) на служителите си (работниците си) правят това, защото нямат в дадения момент необходимите пари за изплащане на заплатите им и за внасяне на осигурителните им вноски - социални и здравни.

А защо го правят, не знам. Мога само да предполагам.

Защото няма държавна система, която да санкционира работодатели с подобно поведение.

А иначе е ясно, защо го правят - няма да санкционират сами себе си и да се лишат от очакваната печалба, когато приходите им не могат да им я осигурят наред с изплащане на заплати и осигуровки. Ама, като няма закони, които да защитават интереса на трудещия се, а само такива, които дават зелена улица на работодателите ( без значение дали са от типа на ЕООД, ООД или назначени от министри) да правят каквото си наумят и, каквото им е изгодно, така ще да е.

Държадната инспекция по труда е едно "формирование", което трябва да бъде "разпуснато", тъй като, според мен, то не носи полза за икономиката ни нито за обществото ни, а по-скоро вреди със симулиране на дейност ПО ЗАКОН, забележете, която, отвсякъде е напълно не само безполезна, но и вредна. Към това прибавете и парите, които държавата отпуска за тяхното функциониране - работещите там да стоят зад бюра, да разговарят с поситетили безрезултатно(по закон са лишени от всякакви РАДИКАЛНИ правомощия, всякакви трудово -правни взаимоотношения се решават от съда) да ходят по места и да изготвят предписания. Питам се, те за какво са?????

Да замазват очи!!!?? Чии???

Те са, за да получават рушвети (когато един или друг инспектор успее да "излъже" някой и друг работотадел) и, разбира се, да получават заплати. За нищо друго не са.

Би трябвало да "спукват" работодатеи, които са некоректни към служителите си или към работницшите си.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.