Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

CD-ROM отваряне

Featured Replies

Здравейте,искам да попитам тъй като много експериментирам напоследък как може един CD-ROM да се отвори без да се разглобява и без да се захранва? Имам напредвид ако може да се сложи магнит вътре и ако допра до кутииката друг магнит да се отвори,това е просто за пример! Да уточня че записвачката няма да е в компютъра,просто може да стане като малко нещо в което да слагам малки неща така че да мога да го разнасям навсякъде и където си поискам да го отварям без да го захранвам или нещо от сорта. Благодаря предварително

С кламер в дупчицата на предния панел на CD-то.

• Автор

С кламер в дупчицата на предния панел на CD-то.

Благодаря за бързият отговор,но така не само аз ще знам как се отваря,това ми е мисълта,да е като скрито :)

Благодаря за бързият отговор,но така не само аз ще знам как се отваря,това ми е мисълта,да е като скрито :)

Е такъв обяд няма... Механизма е скрит вътре. хем искаш да не се разглобява, хем да няма захранване. Няма друг начин, освен с кламерчето в подобна ситуация...

• Автор

Под да не се разгобява имам напредвид при отварянето,в смисъл ако се налага и има начин да се направи нещо с механизма ще го отворя,до основи съм го разгобявал и съм го сгобявал,не ми е проблем но имам напредвид като отварям панела да не се налага да разглабям записвачката

Редактирано от Стамов (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на krassleto и quickJO за отговора,разбрах какво имате напредвид и стана,Благодаря!

CD-ROM-ът чете от оптични носители, не от магнитни :P

Бих добавил че диска се придържа от магнит а и при четеца има отделно има поне три мотора с магнити :)

:ph34r:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Аз бих казал да се пази и от радиация, че съм чувал, че била вредна. Айде сега... Нали му е за калъфче. Ако ще и ЯМР да го сложи...

Тук пак става въпрос за дупка. За щастие, тоя път само една... Без грешки.

:D С тебе се разбрахме :D

Аз бих казал да се пази и от радиация, че съм чувал, че била вредна.

Айде сега... Нали му е за калъфче. Ако ще и ЯМР да го сложи...

И каква радиация бре бързи ми Джо? В случая грешиш много, единствената вредна „радиация“ ще е от лазера, и лазера ще трябва да е включен. Вредно ще стане само ако човека се подложи на достатъчно дълго излагане на тази радиация която е фокусирана над една точка. С други думи, трябва да държи лазера включен няколко минути (поне) и да го фокусира примерно към една точка на ръката си. Шансовете да е чак толкова глупав са малки (но не се съмнявам, че е способен на това).

А към автора който вече знае, че вътре има и лазери, ще го разочаровам, че този лазер е инфрачервен. А ако автора все още не знае защо да се разочарова, може да прочете това и това (съветвам да се използуват английските версии на материалите, защото са много по-добре написани и съдържат много повече информация).

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

Това е много шик - вървиш си по улицата - срещаш приятел. Я почерпи една цигара бе - Ти си вадиш Ромчето от джоба, извършваш магията по отварянето и черпиш. Дори и запалка може да вградиш.

хахахаххаха - по глупава идея за използване на CD не бях чувал..... Но човешкото въображение и изобретателност са безгранични..............

• Автор

И каква радиация бре бързи ми Джо? В случая грешиш много, единствената вредна „радиация“ ще е от лазера, и лазера ще трябва да е включен. Вредно ще стане само ако човека се подложи на достатъчно дълго излагане на тази радиация която е фокусирана над една точка. С други думи, трябва да държи лазера включен няколко минути (поне) и да го фокусира примерно към една точка на ръката си. Шансовете да е чак толкова глупав са малки (но не се съмнявам, че е способен на това).

А към автора които вече знае, че вътре има и лазери, ще го разочаровам, че този лазер е инфрачервен. А ако автора все още не знае защо да се разочарова, може да прочете това и това (съветвам да се използуват английските версии на материалите, защото са много по-добре написани и съдържат много повече информация).

Аз съм махнал всички платки и механизма отвътре,защото както казах че го ползвам да си слагам неща вътре колкото и странно наистина да звучи,просто няма част от компютър с която да не съм направил нещо ако не ми влиза в полза часста! Иначе благодаря за информацията!

хахахаххаха - по глупава идея за използване на CD не бях чувал.....

Но човешкото въображение и изобретателност са безгранични..............

Някакви други идеи за ползването му? Това съм решил,затова питам,това правя!

Редактирано от Стамов (преглед на промените)

...

Оф бе човек... Казах го със сърказъм, Прочети пак дискусията на къде отиде...

Оф бе човек... Казах го със сърказъм, Прочети пак дискусията на къде отиде...

Знам за дупките... (или по-точно дупката)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.