Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инструментариум за почистване на регистри-дискусия

Featured Replies

Най-гот е онлайн да си почиства човек регистъра, както и да проверява за вируси, отворени портове и т.н. Всичко това го има в сайта на Майкрософт. Конкретно тук:

http://safety.live.com/site/en-US/default.htm

За кратко време се инсталира Active X и всичко после става лесно :wors:

п.п. проверява и за spyware.

• 1 година по-късно...

Аз ползвам най-доброто според мен:TuneUp Utilities 2007 , jv16 PowerTools 207 , CCleaner 4.41.544.

CCleaner - редовно ъпдейтвана,

TuneUp Utilities 2006 5.0,

Registry Mechanic 6.0.0... в произволен ред, но най-често - "CCleaner".

Когато ползвам "Your Uninstaller 2006 " или " Smarty Uninstaller 2006" задължително пускам и някоя от горните.

• Автор
...Ползвам 3 програми за почестване на регистрите - Registry Repair 1.44, Easy Cleaner 2.0 и TuneUp Utilities 2006. До преди известно време ползвах и 4-та - CCleaner, но при последната преинсталация май я забравих...

Откъде изровихте тази тема, като гледам, пуснал съм я преди близо година и половина ;)?

Само за съпоставка с цитата по-горе: в момента съм пак с 3 програми - CCleaner (винаги последната версия), Registry Repair 2.3 и TuneUp 2007. Междувременно изпробвах куп нови програми, но само се убедих в изключителната ефективност на CCleaner.

Откъде изровихте тази тема, като гледам, пуснал съм я преди близо година и половина smile.gif?

Само за съпоставка с цитата по-горе: в момента съм пак с 3 програми - CCleaner (винаги последната версия), Registry Repair 2.3 и TuneUp 2007. Междувременно изпробвах куп нови програми, но само се убедих в изключителната ефективност на CCleaner.

Ем както си равичках из темите и попаднах на тази,разгледах я и реших да си кажа инструментите за чистене и оптимизация.Да ти кажа честно CCleaner нещо ме сьмнява-с последната версия сьм 1.41.544.Проблема е там,че ми открива некви си 274kb,които неможе да ги изчисти,пробвай и ти(почистваш и след това я затваряш,отваряш я пак и тя пак ти открива нещо(на мен ми открива тези 274kb)).Пак и другото нещо,което ме нерви в нея е,че нали открива ненужните файлове,които са на не помалко от 48часа.

Да ти кажа честно CCleaner нещо ме сьмнява-с последната версия сьм 1.41.544.Проблема е там,че ми открива некви си 274kb,които неможе да ги изчисти,пробвай и ти(почистваш и след това я затваряш,отваряш я пак и тя пак ти открива нещо(на мен ми открива тези 274kb)).Пак и другото нещо,което ме нерви в нея е,че нали открива ненужните файлове,които са на не помалко от 48часа.

Възстановяването на системата включено ли е? Пробвай и в безопасен режим да я стартираш.

Възстановяването на системата включено ли е? Пробвай и в безопасен режим да я стартираш.

Възстановяването на системата сьм го изключил.И в безопасен режим пак така става,затова ми е странно това нещо.

Възстановяването на системата сьм го изключил.И в безопасен режим пак така става,затова ми е странно това нещо.

Показва ли къде се намират файловете...изтрий ги ръчно с Unlocker, Pocket Killbox, Delete Doctor...

Пусни и проверка на дяла на който се намират тези файлове за грешки...или един скан с Partition Table Doctor.Случвало ми се е, но проблема не е в CCleaner!За да не може да ги изтрие има причина...

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Аз искам да попитам колко често трябва да се прави почистване на регистрите, нямам някакви проблеми за сега, но тъй като съм с нов компютър под виста често ми се случва да деинсталирам програми, които не са успели да стартират по една или друга причина, трябва ли да почиствам след всяко деинсталиране.

• Автор

Няма никакъв проблем да чистиш на всеки 5 минути, но не е нужно. Зависи най-вече от текучеството на файловете в компютъра, но периодичността е строго индивидуална. Аз чистя с CCleaner почти ежедневно, с останалите - Registry Repair и TuneUP през няколко дни.

Аз искам да попитам колко често трябва да се прави почистване на регистрите, нямам някакви проблеми за сега, но тъй като съм с нов компютър под виста често ми се случва да деинсталирам програми, които не са успели да стартират по една или друга причина, трябва ли да почиствам след всяко деинсталиране.

Аз бих добавил следното. Ако вече си си инсталирал програмите, които са ти нужни и не деинсталираш през ден, няма нужда често да ползваш чистачка. Ако обаче постоянно инсталираш, деинсталираш, триеш, местиш, тогава е почти задължително след всяка деинсталация да си почистиш регистрите поне с 2 програми. Ако някои програми почват да се бъгват, трябва естествено да ги изтриеш. След тях по принцип остават л@йна с извинение. Така, че правилото е - ако често инсталираш и деинсталираш програми, ползвай чистачки постоянно. Това е особено наложително, ако деинсталираш стара версия и инсталираш нова. Не случайно има програми за деинсталация, които оправят и регистрите след това (доколкото могат) . Аз лично имах един период от време, когато не се занимавах с инсталиране на нови и деинсталиране на стари програми. Тогава компа си работеше като часовник, без да ползвам чистачки. Обаче сега с инсталирани над 150 програми, 90% от които ги ползвам не повече от един път в месеца, PC си е костенурка, колкото и каквито програми за почистване да ползвам :) Нищо не помага и това е!

Има много теми за оптимизация на Операционната Система а ето и описание на самия регистър...(полезна най-вече за начинаещи потребители.)

Регистърът на Windows – наистина ли е толкова страшен? Част I. Теория

http://www.computers.bg/statia.php?mysid=8...ca3d79fb1e555d1

Регистърът на Windows – наистина ли е толкова страшен? Част II. Практика

http://www.computers.bg/statia.php?mysid=8...ca3d79fb1e555d1

По тайните пътеки на Windows

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...paper&n=994

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.