Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инструментариум за почистване на регистри-дискусия

Featured Replies

Тия дни излязоха няколко версии на програми за почистване на регистри (виж темата за новите програми) и реших да споделя резултата от един експеримент, хрумнал ми преди няколко минути.

Ползвам 3 програми за почестване на регистрите - Registry Repair 1.44, Easy Cleaner 2.0 и TuneUp Utilities 2006. До преди известно време ползвах и 4-та - CCleaner, но при последната преинсталация май я забравих...

Та, накратко (за улеснение по-долу ще наричам 3-те програми съответно РР, ЕК и ТУ):

1. Сканиране без изтриване и съпоставяне (не ме домързя - луд умора няма):

- ЕК намери 19 файла

- РР - 18 файла, от които 6 общи с ЕК

- ТУ - 16 файла, от които 2 общи с РР и 4 общи с ЕК

2. Изтриване (в произволен, но съвсем случайно в обратен на сканирането ред):

- ТУ изтри 16 от 16

- РР - 16 от 16 (толкова останаха след ТУ)

- ЕК - 5 от 5 (толкова останаха след ТУ и РР).

Последното чистене (винаги го правя в произволен ред) бе направено снощи.

П.П. Не съм си поставял за цел да фаворитизирам или отричам която и да е от програмите, "тествах" за да удовлетворя собственото си любопитство.

Как е при вас?

Редактирано от neoscanner (преглед на промените)

Ползвал съм много от известните и някои неизвестни програми за почистване на регистрите, но винаги съм оставал разочарован от тях. Някои от програмите са: TuneUp Utilities 2004/2006; RegCleaner; System Mechanic 5/5.5; Norton WinDoctor 2005. Единствено останах доволен (за сега) от RegSupreme Pro 1.2, с който съм и в момента. Registry Repair 1.44 и Easy Cleaner 2.0 не съм ги ползвал, защото след толкова провали не смея да сложа друга програма освен RegSupreme-а, за да не ми спече нещо, както е ставало винаги.

Чудесна идея да отвориш подобна тема. Преди ползвах доста програмки от този тип, но от доста време съм с Ashampoo WinOptimizer Platinum Suite 2 и System Mechanic 5 Professional. Справят се що горе добре, но и на мен ме е страх да ги сменям поради простата причина, че повечето програми така чистят че след тях и операционна система не ти оставят :P

Super Cleaner ; CCleaner; MindSoft Utilities XP 9.06 ; WinTools.net.Professional.7.0.0 ; Absolute Uninstaller ; Advanced System Optimizer 2.10 ; Ashampoo WinOptimizer Platinum 3.05

Тези всички трият "безопасно"!!! Личен опит. :P

Аз разчитам на Tune Up Utilities 2006,RegCleaner 4.3,RegSupreme 1.2.А програмата,на която разчитам най-много,ползвам най-дълго време и която не ме е подвела никога е Advanced System Optimizer 1.20(разбира се пробвал съм и версия 2.10,за която споменава по-горе todor76,но тя ми се стори малко претрупана с излишни за мене опции,та се върнах отново към по-старата версия,която пак да повторя не ме е подвела никога).Иначе съм много доволен и от останалите програми,които съм посочил. :Plaugh.gif

Мисля че hlevoust нямаше точно това предвид...но ако е така трябва да смени името на темата - най-добри инструменти за почистване на регистрите или най-добри средства за запазване на компютъра в добро "здраве"...Има толкова много че няма да ми стигне два часа да ги изброя...(е не всички са добри де)

В момента съм си качил ето тези:

-CCleaner 2.00.500

-Advanced WindowsCare Personal 2.5.5.805

-Ace Utilities 4.0.0.4050

-TuneUp Utilities 2007

-WinXP MANAGER 5.1.6

(Добри са и тези: nCleaner, Wise Registry Cleaner, WinAso Registry)

За разлика от Анти-Вирусните програми (тук е доста субективно понятието тест понеже всички програми за чистене на невалидни "ключове" и "стойности" използват различни алгоритми за това...може да се каже колко на брой е изчистила но дали точно същите грешки много много трудно...)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Как е при вас?

В момента използвам Work with registry 4.00, Regsupreme Pro 1.2 и Registry Mechanic 5.1.0.224, като при мен броят на намерените резултати e съответно 55, 68 и 23. Не искам да правя коментари за качеството на програмите, просто споделям, пък и то човек винаги трябва да внимава с рузултатите...

Редактирано от Zbelsrud (преглед на промените)

Аз се доверявам само на Ace Utilities засега.Бях сложил и CCleaner,но има по-малко възможности и реших,че не ми е нужна.Чисти прилично.А иначе идеята за такава тема е много добра и я подкрепям :bye:

Систем механик от доста версии насам го зарязах и разчитам на няколко други програмки които се допълват.При мен WinXP menager се справя най-добре ама винаги си правя бекъп защото на работата ми беше делнал каквото не трябва.Reg supreme pro също се справя доста добре според мен.Ползвам и Registry mechanic(последната версия) която също намира неща след изброените две.Имам инсталиран Ccleaner който също има функция за почистване на регистри ама ако съм пускал другите преди него открива само "c/subtitles".Програмите пускам всеки път в различен ред и не е задължително да са всичките.Моето мнение е че се допълват,бих могъл да мина евентуално без Ccleaner ама тя си ми трябва за почистване на друг тип боклук.Ползвах Систем механик много стара версия(3.7g) и бях доста доволен ама тя е много стара вече,от версия 5 насам съм на мнение че са развалили програмата с добавянето на ненужни за мен неща и е станала тежичка(хич не харесвам такива).

• Автор
Мисля че hlevoust нямаше точно това предвид...но ако е така трябва да смени името на темата - най-добри инструменти за почистване на регистрите или най-добри средства за запазване на компютъра в добро "здраве...

<{POST_SNAPBACK}>

Вероятно си прав, B-boy[styLe­], но първоначалната ми идея бе чисто "изследователска". Всъщност, правил съм това толкова пъти, а не съм се замислял по-задълбочено, защото тези програми до голяма степен (както вече правилно отбеляза) наподобяват антивирусните или по-скоро антиспай програмите - все нещо остава след тях. Ако не бяха и толкова малко на брой регистрите за триене в конкретния случай, то едва ли щях да седна и да ги сравнявам за припокриване и то за да открия топлата вода, а именно - ползването на различните алгоритми и от там различните им "критерии" за мъртви регистри. След явния интерес обаче, се породи въпроса за евентуалното намиране на възможно най-подходящата и безопасна програма. То се знае, най-добра няма.

До голяма степен е определящо дали с почистването може да се получи негативен ефект върху операционната система, т.е. дали чисти наистина и само мъртви регистри.

Съгласен съм с Zbelsrud, че самият брой като такъв не означава нищо, зависи от твърде много показатели и едва ли може да се направи някаква реална съпоставка.

В отговор на dragozow ще споделя, че ползвах известно време Systemmechanic 5,5 Pro, но май повече заради вградените Kaspersky Antivirus и AntiHacker, но доста яко поомазах регистрите, та се наложи да я махна и да форматирам C:\. Едва ли ще я сложа друг път, а и с тия чести нови версии едва ли не изчерпаха азбуката, това обикновено говори за неуредици.

Останалите отговори като че ли оформят едно ядро от няколко по-разпространени програми, но пак питам: до каква степен са безопасни?

Аз ;ично залагам от близо 6 месеца на WinXP Manager с вградените му "чистачи".

Както и Драгозов-използвах системеханик,но засега съм доволен от WinXP Manager-а.Може би ме мързи да инсталирам и други инструменти.... sad.gif

как мислите-дали фирмите,които правят такива интегрирани инструменти не залагат точно на мързела на потребители,като мен? sad.gif

Защо не нашправиме една анкета ?

Както има анкета коя е любиматави антивирусна и любимата ви спай програма !!!

А сега малко по темата аз ползвам

Registry First aid ,Tune Up 2006 и CCleaner преди време ползвах Registry Organizer със Tune Up 2006 и CCleaner,но откакто се прецаках в тази комбинация един път че стигнах до там да си сменя Windows-a се отказах от Registry Organizer и я смених със Registry First aid от която сам много доволен

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Аз ;ично залагам от близо 6 месеца на WinXP Manager с вградените му "чистачи".

Както и Драгозов-използвах системеханик,но засега съм доволен от WinXP Manager-а.

<{POST_SNAPBACK}>

Напълно съм съгласен с теб...също и аз експериментирах с достатъчно junk & registry cleaners и мисля че WinXP Manager си върши перфектно работата . В комбинация със CCleaner е екстра...въпреки че имам много инсталации на компютъра, той е пушка...особено когато изчистиш Темп фолдера.

Филипов

Една добра, която не сте споменали: Reg Organizer www.chemtable.com
Важното тук е да споменем кои програмки ползваме а не кои не сме казали ,защото съм пробвал доста такива и ако трябва да ги изброявам няма да ми стигнат 2-часа...Ако я позлваш извинявай ;)

wowgeleto

Защо не нашправиме една анкета ?

Защото не можем да правим анкети.За това си има "модератори" и "администратори"

hlevoust

След явния интерес обаче, се породи въпроса за евентуалното намиране на възможно най-подходящата и безопасна програма.

Да някои комерсиални продукти с цел по-голяма популярност набеждават за грешки в регистрите абсолютно валидни стойности за да ти покажат че вършат работа и компютъра ти заработва като "гробница".Но почти всички подобни продукта имат опцията (ignore или дори ръчно да дадеш exclude на такива които знаеш че не трябва да се барат)

Не зле да правите копие на това C:\WINDOWS\system32\config преди да бърникате из регистрите...

А ето из познатия ни на всички сайт може да гледаме не само за АнтиВирусен саофтуер ;)

http://registry-repair-software-review.toptenreviews.com/

http://pc-system-utilities-software-review...tenreviews.com/

Това ще ви е ИНТЕРЕСНО:

Статия на тема:Да надникнем в системния регистър

http://www.computers.bg/statia.php?mysid=4...ab677268d9ac5d0

Пиша това за втори път защото страницата се refresh-нa... :yanim:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Аз лично не използвам какъвто и да било софтуер от този тип. Няма нито един който да ми допадне и от който да виждам някаква реална полза за машината си.

• Автор
...Няма нито един който да ми допадне и от който да виждам някаква реална полза за машината си.

<{POST_SNAPBACK}>

Реалната полза се вижда при натрупване на такива ненужни регистри и при по-слаби машини. Неотдавна "почистих" компютъра на един съсед, използвах CCleaner, защото само тя ми бе на разположение - над 9000 бройки (не е почистван от нов при значително текучество на документи), 3 пъти го сканирах и все намираше по нещичко. Като му махнах и темпоралните файлове се подобри видимо скоростта на работа, например започна по-бързо да отваря Word и Excel.

Aбсолютно на който съм качил CCleaner или TuneUp Utilities 2006 (1-Click Maintenance) "ръце ми целува" ,но всеки си знае сам за себи си :P

Все пак имайте едно наум защото не винаги всичко е за чистене въпреки показаното от програмките => но неволята учи :)

:bye: :bye: :bye:

Филипов

Важното тук е да споменем кои програмки ползваме а не кои не сме казали ,защото съм пробвал доста такива и ако трябва да ги изброявам няма да ми стигнат 2-часа...Ако я позлваш извинявай :)

<{POST_SNAPBACK}>

Ползвам я, разбира се. Предишната версия беше безплатна ( exUSSR ) но при упдейта почна да иска пари. Трябваше да намеря нещо работещо. Това продължи няколко месеца, защото нямам бърза работа и омазан компютър. Ако някой иска, ще му я дам. Версия 3.1 Вече излезе и 3.2

Aбсолютно на който съм качил CCleaner или TuneUp Utilities 2006 (1-Click Maintenance) "ръце ми целува" ,но всеки си знае сам за себи си  :)

Все пак имайте едно наум защото не винаги всичко е за чистене въпреки показаното от програмките => но неволята учи  :)

:bye:  :bye:  :bye:

<{POST_SNAPBACK}>

Нормално е да ти целуват ръцете това са двете задължителни програмки за тунинг и почистване на PC-то

Това,че ние неможеме да направиме анкета е ясно ,аз просто предлагам някой от модераторите да я направи .

Защото сам сигурен ,че ще предизвика интерес сред потребителите ,както сам сигурен ,че няма човек тука който да не си е задавал въпроса с коя програма ще е по-добре да си чисти регистера

Аз съм нов във форума, но не и в занаята. За съм да се направи анкета за най-използваните програми за чистене.

Аз основно ползвам.

1. TuneUP 2006

2. Ad-Aware SE Personal

3. Hijack This

Редактирано от yanzappa (преглед на промените)

jv16 PowerTools

Аз ползвам тази, но досега не виждам някой да я е коментирал. Някой може ли да сподели мнение, ако я е ползвал или пък ако знае, дали създава проблеми и дали е надеждна.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.