Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ: избор на слушалки до около 300 лева

Featured Replies

Скъпи колеги, Реших да се обзаведа с нещо по-прилично, имайки на разположение около 300 кинта. Не е проблем да отделя и малко повече, но не много. Колебая се между Beyerdynamic DT990 PRO и Beyerdynamic DT770 PRO. Знам, че моделите са доста различни, но ненапразно един от изборите ми е DT770 PRO, а не DT770 М. Ще се слуша класика, джаз, рок и нищо от сорта на р'н'б, рап, електронна (неща от типа на Жан-Мишел Жар не включвам, разбира се, имам предвид дискотечното електронно и всякаквите циклежи) и всякакви други съвременни акустични помии. Това иде да рече, че вероятно 990 са моят модел - отворени, с максимално прецизно възпроизвеждане и перфектен диапазон. Не съм им гледал честотния анализ и нямам идея за изкривявания, да си призная. От друга страна, 770 са един балансиран модел с чудесна честотна характеристика, но са затворени. Спрял съм се на ПРО версията, защото една идея по-добре пасва на изискванията ми - не е с перфектна шумоизолация, но аз така или иначе ще ги ползвам вкъщи; за сметка на това са една идея по-непрецизни от 990, подобно на всеки затворен модел. Чувал съм и двата модела, но с аналогова техника. Да не пропусна - възнамерявам да ги слушам с FiiO E7, на който в момента подкарвам едни Philips SHM7410, които не искам да коментирам. Купени са за скайп, усеща се как DAC-ът успява да надхвърли възможностите им, особено в ниските, където те са ужасно слаби. Въпросът ми: какви са вашите препоръки за един от двата модела? Има ли ценово адекватни алтернативи, на които също бих могъл да заложа? Предварително благодаря на всички отзовали се!

Двата модела имат еднакви характеристики и са великолепни! Добър избор си направил.

• Автор

Двата модела имат еднакви характеристики и са великолепни! Добър избор си направил.

Електрическите им параметри са еднакви, даже имат еднакви разновидности, но едните са отворени, а другите - затворени. Освен това, за мен важното е да разбера дали не изпускам нещо по-добро за тези пари.

Публикувано изображение

Не знам колко бас искаш. Ако искаш такива които да отговарят директно и неутрално (без да изкривяват звука, че да ти е нужно да го минаваш през „Equalizer“), бих ти предложил модела „ATH - M50“ на „Audiotechnika“. Много добри слушалки, които използувам точно в момента, докато ти пиша.

Водят се студийни слушалки, идеята е, че ти вадят възможно най-... неутрален звук. Ниските честоти ще са точно това което е записано, няма да бъдат увеличени.

На мен много ми харесват, и звука им е перфектен за следното:

• Класическа музика
  • Опера
  • „Rock'n'Roll“
  • „Rock“
  • „Hard Rock“
  • „Metal“
  • „Heavy Metal“
За моя личен вкус - перфектни. За теб? Не знам, трябва да ги чуеш.

От страна на удобство, ами много често забравям, че са ми на главата.

Когато ги чуеш си направи заключението сам. Но ти ги препоръчвам горещо.

Не знам колко бас искаш. Ако искаш такива които да отговарят директно и неутрално (без да изкривяват звука, че да ти е нужно да го минаваш през „Equalizer“), бих ти предложил модела „ATH - M50“ на „Audiotechnika“. Много добри слушалки

Те и тези са добри много ...15hz-28000hz ,но предложените от питащия са 5hz-30000hz,което е практически съвършенна възможна характеристика(ако въобще е възможно да е истина!)

от всичките музики единствено на класиката може би ще да се чуе разликата... иначе сони имат ленти дето подържат и 50khz

Редактирано от the professor (преглед на промените)

от всичките музики единствено на класиката може би ще да се чуе разликата...

И си прав. А "Beyerdynamic" са по-добри от този модел „Audiotechnika“ . Много по-добри. Кажи на малчугана, че това съвсем не са професионални слушалки. За тях няма да говорим. Паричките им са съвсем други. Професоре, това не е за теб а за малчугана съм го написал!

от всичките музики единствено на класиката може би ще да се чуе разликата...

Да ама не...класиката дето е записана преди почти век,да не би да е с по-голям диапазон на честотите от съвременните записи,направени в най качествените формати!

за beats dr.dre solo hd какво ще кажете

Публикувано изображениеи

Ето Ви официалният сайт. http://beatsbydre.com/

да имам предвид някой разбирач да каже мнението си

Моделът не е лош. Даже са малко по-скъпи - над 400 лева. За съжаление, не съм ги слушал и не мога да говоря наизуст. Колони и слушалки се купуват след добро прослушване на различни жанрове музика. А техническите параметри не винаги са това, което е написано. Тук това не важи за много известните фирми за аудиофилска техника, която струва десетки хиляди долари.Моделът за мен е за широката аудитория и то най вече, по младите.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Моделът не е лош. Даже са малко по-скъпи - над 400 лева. За съжаление, не съм ги слушал и не мога да говоря наизуст. Колони и слушалки се купуват след добро прослушване на различни жанрове музика. А техническите параметри не винаги са това, което е написано. Тук това не важи за много известните фирми за аудиофилска техника, която струва десетки хиляди долари.Моделът за мен е за широката аудитория и то най вече, по младите.

според тебе може ли да се сравняват с по известните марки за аудиотехника и слушалки за тази цена

предложи ми подобни ако може

според тебе може ли да се сравняват с по известните марки за аудиотехника и слушалки за тази цена

предложи ми подобни ако може

Не мога да ви отговоря на този въпрос, защото не съм слушал нито един модел от фирмата за да ги съпоставям с други такива на същата или приблизителна цена.Възможно е да са много добри, но за мен е важно да съм ги прослушвал, както съм ви написал в горният пост. Има слушалки по 700-800 лева а свирят така, все едно слушаш "пряка реч" Тук може да се посъветвате с колегата от София, мисля че беше "Евлампи". Имат много добър магазин за техника и мисля, че може да ви бъде полезен с коментар.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

В крайна сметка сякаш ще се спра на Beyerdynamic 880 Pro 250 Ohm. Благодарение на колега от друг форум ги намерих на много приятна за джоба цена. Чувал съм ги - много прецизен звук с плътни, но не преекспонирани ниски, перфектен среден регистър и много точни, но въпреки това плавни високи. Audiotechnica M50 изобщо не са в този клас, макар ценово да се доближават. Не съм ги чувал, но съм слушал и чел хубави неща за тях. D-r Dre Solo HD ми идват свръхдоза - аз съм консервативен човек, слушам класика, джаз, много инструментали, опера, мелодичен рок. Имам телесна непоносимост към много от съвременната музика, особено към повечето жанрове на черната и електронната. Басът не е всичко, даже преакцентирането му е проява на лош вкус. Затова съм се насочил към консервативни слушалки, които да пуснат 1:1 онова, което слушам. Ако някой има други предложения, ще му бъда изключително благодарен. :)

Обърни внимание на слушалките на Grado - като изключим, че не са особено удобни, са едни от доста интересните решения и ако не бъркам вече се предлагат и у нас. Уви най-интересните им модели са доста над бюджета ти, но има и такива, които влизат в определените от теб ценови граници.

Нещо друго ново, интересно и доста различно звучащо от Grado е Focal Spirit One - чудесна изработка и доста удобни. Относно звука, ако харесваш характера на Focal - в този коловоз са :)

Малчугана се е посъветвал във форум където е пълно с аудиофили, като е казал, че се концентрира над Рок и Твърд Рок преди да ги закупи, след като са му дали няколко предложения, сред които и въпросните „Beyerdynamic“, както и „Grado“, малчугана се е спрял на въпросния модел „Audiotechnika“ защото е чул най-добри отзиви за него, а и в магазина от който е купувал въпросната техника, същата е звучала най-добре. В момента, въпросния малчуган е собственик на тази слушалки малко над 4 месеца, и те служат перфектно за нуждите му. Нито едно оплакване, нито един изместен тон за ушите му. Дали ушите му са перфектни е нещо на което трудно може да се отговори, но щом като се кефи на музиката, важно ли е?

Също така, въпросния малчуган изобщо не смята да става професионален „DJ“ или подобни, а слуша музика за кеф, между 4 и 8 часа на ден.

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

http://xwarm.wordpress.com/2012/04/29/beats-by-dr-dre-solo-hd-vs-v-moda-crossfade-lp2-limited-edition-headphones-shoot-out/ Добри са 20hz-20000hz но са правени за телефони и преносими устройства.Виж за същата цена с какъв много по як модел са ги сравнили ...

http://xwarm.wordpre...ones-shoot-out/ Добри са 20hz-20000hz но са правени за телефони и преносими устройства.Виж за същата цена с какъв много по як модел са ги сравнили ...

какво качество може да имат слушалки от 32 ома? ми те на ниските честоти най много ще кривят и ще товарят крайното стъпало - то от там идва кривенето...

слушалките според мен трябва да са над 200 ома

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ето и друго предложение,което е също 5 хц-30000хц ,но с още по добра динамика-105 дб http://v-moda.com/cr...ade-m-80-shadow.Четох по мнението на форумни „аудиофили„ че е като да се похвалиш че имаш Ферари,Ролекс или нещо от най висш клас

какво качество може да имат слушалки от 32 ома? ми те на ниските честоти най много ще кривят и ще товарят крайното стъпало - то от там идва кривенето...

слушалките според мен трябва да са над 200 ома

Докторе пак се намесваш в теми дето нямаш понятие 32 ома е най универсалния стандарт за слушалки.200 ома са само око използваш усилвател за слушалки(такъв ли е въпроса в темата).

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

какво означава ? 20 Hz – 20 KHz ако едни слушалки са със 105db други със 120db тези по силно ли ще се чуват ?

Някак си е наивно да дадеш 500 лв за слушалки и да ги втъкнеш в някой Mp3 плейър-според мен. Това за 32 ома, а и не само, покупката на нещо качествено в тази област, предполага и и добра инвестиция в техника за слушане. А автора, като че ли се е насочил най-добре към това, което желае и е направил оптимален избор за него. За тези пари едва ли някой ще успее да предложи нещо по-добро.

http://www.head-fi.org/products/ това поред мен е добро място, с добра база данни и тестове, откъдето човек може да получи информация. Но в крайна сметка най-важен е тестът със собствените уши.

какво означава ? 20 Hz – 20 KHz

ако едни слушалки са със 105db други със 120db тези по силно ли ще се чуват ?

20hz е честотата на ниските честоти,които може да възпроизведе(минималните)20000hz е границата (максимума)до която възпроизвежда високите честоти .100db е средното ниво на сила на звука на слушалките.повече означава по силен звук и по малко изкривяване съответно.

20hz е честотата на ниските честоти,които може да възпроизведе(минималните)20000hz е границата (максимума)до която възпроизвежда високите честоти .100db е средното ниво на сила на звука на слушалките.повече означава по силен звук и по малко изкривяване съответно.

Децибелите може да са отношение сигнал/шум.И тогава по-високата стойност означава по-малко внесен шум

Децибелите може да са отношение сигнал/шум.И тогава по-високата стойност означава по-малко внесен шум

dB се използва в акустиката като единица за ниво на звуковото налягане http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B1%D0%B5%D0%BB

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.