Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кейбъл Мениджмънт на Cooler Master 430 Black

Featured Replies

Здравейте колеги,

болнични съм, нямаше какво да правя, хванах се да си поподредя кабелите в кутията, че вече бая време мина (година и половина и отгоре сигурно)... Мързела е голяма работа!

Но се сблъсках с гениалната кутия Cooler Master 430 Black! То тука е ужас да прокараш кабелите от някъде. Ето до къде го докарах:

Линк към галерията

Някакви идеи? Само да кажа, че беше още по-голям ужас! А и аз личн не виждам как да подобря положението...

Повече от достатъчно добре си се справил. За по-добри подредби "HAF-ХХХ" и други скъпи серии кутии на марката.

• Автор

Бе за кутията може и да е добре. То и аз не виждам колко по-добре може да стане... Ама не ми харесва нещо... Но като цяло въздушният поток е почти освободен. Малко под HDD-то има като бариера, ама и няма и къде да ги запратя тия кабеляци.

имам я същата , за жалост не съм с такъв тип захранване (имам предвид неговите кабели) моите трудно се огъват и са много , та и аз се мъших , подредих ги де... Станало е много добре за кутия без кейбъл мениджмънд

• Автор

Между другото какъв е тоя фан контролер ? много е як

Е го е, те тоя е: Fan controller Gembird FSCP-2. Взех го от Outmax (но вече го няма...) за 18 или 19 лева. Не очаквах нищо от него, пък и е със 6 месеца гаранция. До сега не е казал нищо, работи си чудесно! Той беше взет преди компютъра, като самата машина е сглобявана на 18-ти и 19-ти февруари 2010. Аз декември някъде мисля, че взех кутията със тоя фан контролер и какво още взех предварително, не помня... Мисля, че наближава 2 годинки работа.

Перфектно е колега. Това си е нормално.

Явно няма какво повече да го мисля... Свършил съм работата.

Аз съм малко по-така в подреждането, та все ми се струва, че може и по-добре. 4-пиновия кабел за процесора не може ли да мине зад дъното и да излезе над него ? Виждам долу до захранващия блок, че има дупки да набуташ кабела и да мине отзад, вместо да се мота по дъното нагоре ? Тези същите дупки гледам са 2, не съм сигурен дали може да мине 24-пиновия за дъното и още повече да излезне после горе, за да се върже за дъното, това също може да се помисли как да стане. Друго също - тоя целия излишен кабеляк не може ли да се понабута в задната част между HDD клетката и задния капак на кутията. Аз съм с Thermaltake Commander MS-III, точно там съм ги бутнал и съм ги вързал със свински опашки да не мърдат, та и другите ми въпроси са горе-долу според това, което успях да направя като cable management при мен.

• Автор

4-пиновия кабел за процесора не може ли да мине зад дъното и да излезе над него ? Виждам долу до захранващия блок, че има дупки да набуташ кабела и да мине отзад, вместо да се мота по дъното нагоре ?

Не, 24 пиновият няма никакъв шанс да мине през тези 2 дупки. Все пак да няма разминаване линк. 24 пиновият още по-голям ъпсурд да мине от там!

Тоя кабеляк, колкото виждаш от него, толкова има и зад HDD-то. Няма къде да бутам повече...

п.с. Може и да минат 4+4 и 24+4 пиновият.... Ако срежа и после свържа кабелите 1 по 1. Проблема е в размера на буксите на края...

Не, 24 пиновият няма никакъв шанс да мине през тези 2 дупки. Все пак да няма разминаване линк. 24 пиновият още по-голям ъпсурд да мине от там!

Тоя кабеляк, колкото виждаш от него, толкова има и зад HDD-то. Няма къде да бутам повече...

п.с. Може и да минат 4+4 и 24+4 пиновият.... Ако срежа и после свържа кабелите 1 по 1. Проблема е в размера на буксите на края...

Има как ама трябва да демонтираш кънектора от жиците и да го монтираш отново, след като ги прекараш. Но според мен, освен ако не искаш да правиш впечатление с външния(по-скоро с видимият вътрешен вид) на кутията, то няма смисъл от излишните затруднения.

• Автор

Не, благодаря. Няма да режа, разпоявам и изчуквам нищо. То така ми е подредбата, че всъщност този прозрачен капак е почти невидим за никого. Трябва специално да отидеш до него и леко да придърпаш кутията, че да гледаш... Та- няма нужда.

Не, благодаря. Няма да режа, разпоявам и изчуквам нищо. То така ми е подредбата, че всъщност този прозрачен капак е почти невидим за никого. Трябва специално да отидеш до него и леко да придърпаш кутията, че да гледаш... Та- няма нужда.

Ми да дойдем тогава? Щом трябва ще придърпваме и кутията. :)

Аз пък бих обърнал хард диска, тоест кабелите да са към вентилатора и естествено не да опират в него.Да той ще стърчи повече в кутията, но няма да има кабели.Ползвай повечко свински опашчици!

Сега виждам темата, точно му коментирах снимките във фейснята... :)

Но се сблъсках с гениалната кутия Cooler Master 430 Black! То тука е ужас да прокараш кабелите от някъде. Ето до къде го докарах:

Линк към галерията

Разположението на кабелите си е съвсем нормално. А и тези неща за кейбъл мениджмънта в кутията силно се преувеличават по темите.

Защо смяташ така? Мн. внимание им се обръща или не могат да се скрият добре кабелите?

• Автор

Бе, че е важен, важен е. Ма не и основен. Въпроса е, че е по-красиво като е подредено. Просто кабелите да не правят една преграда и да пречат на вентилатора да вкарва въздух, останалото е ок. А и си е някакъв вид краста...

Защо смяташ така? Мн. внимание им се обръща или не могат да се скрият добре кабелите?

По темите се преувеличава значението на това кабелите да са прекалено подредени или да са "скрити", както ти се изразяваш.

Просто кабелите да не правят една преграда и да пречат на вентилатора да вкарва въздух, останалото е ок.

Това доста се преувеличава, както и поставянето на много вентилатори заради въздушния поток, на който понякога също му се обръща прекалено много внимание.

Кабелите в кутията ти са си чудесно подредени и няма какво да ги мислиш.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

Tъй като не съм запознат с това дъно , не трябва ли паметта да е на 1-ви и 3-ти слот, за да работи в dual channel или се бъркам!?

Редактирано от slav40 (преглед на промените)

Tъй като не съм запознат с това дъно , не трябва ли паметта да е на 1-ви и 3-ти слот, за да работи в dual channel или се бъркам!?

попринцип да , но в конкретния случай дуал ченъла се намира на 1-ви и 2-ри слот И на 3 и 4 слот !

• Автор

Не. Точно така трябва да са подредени за да работят в дуал. Гледа се цвета на сокетите да е еднакъв, а подредбата е различна, при различните дъна.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.