Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

на 24.09.2024 г. в 20:32, Без умствен капацитет написа:

отваря сайта на мозила - но линка за сваляне не бачка

Directory Listing: /pub/firefox/releases/130.0.1/win32/en-US/ (mozilla.org)

И що пък 32 бита 

image.png.d606ca9b5dd755457b0e7c71cba31ff8.png

Уфсъ заразен си ве. 😁

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 18 минути, nikssi написа:

Directory Listing: /pub/firefox/releases/130.0.1/win32/en-US/ (mozilla.org)

И що пък 32 бита 

image.png.d606ca9b5dd755457b0e7c71cba31ff8.png

Уфсъ заразен си ве. 😁

свредел на бормашина - компа си работи добре и как разбра, няма товар и нищо друго подозрително - а и мислиш ли че не ми е минало през главата

антивирусната ми и Malwarebytes мълчат повече и от теб

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

свредел на бормашина - компа си работи добре и как разбра, няма товар и нищо друго подозрително - а и мислиш ли че не ми е минало през главата

антивирусната ми и Malwarebytes мълчат повече и от теб

И все пак проблема е само при теб. Може да е нещо от доставчика ти или наистина компа ти е хванал грип.

През прокси теглиш ли?

https://www.proxysite.com/

преди 28 минути, B-boy/StyLe/ написа:

И все пак проблема е само при теб. Може да е нещо от доставчика ти или наистина компа ти е хванал грип.

През прокси теглиш ли?

https://www.proxysite.com/

току що проверих - и за моя изненада стана изтеглянето и без прокси - явно нещо доставчика пак се е бъгнал

преди няколко месеца имах подобен проблем с друг сайт - и се оправи с разговор с доставчика

на 26.09.2024 г. в 20:10, Без умствен капацитет написа:

преди няколко месеца имах подобен проблем с друг сайт - и се оправи с разговор с доставчика

Сменяй доставчика. :)

на 26.09.2024 г. в 19:10, Без умствен капацитет написа:

току що проверих - и за моя изненада стана изтеглянето и без прокси - явно нещо доставчика пак се е бъгнал

И как твоят достъп до глобалната мрежа е проблем на форума?

преди 14 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Сменяй доставчика. :)

няма да го сменя от 20 г. съм с него - предполагам че като блокират руски сайтове, админа му малко недоглежда какво блокора и стават грешки и някой трябва да съобщи за грешкатяа

преди 9 часа, АСПЕКТ написа:

И как твоят достъп до глобалната мрежа е проблем на форума?

това за алито беше питане дали е само при мен

• 1 месец по-късно...

Създадох тема в която разглеждам една Линукс дистрибуция. Не моля за решаване на проблем или друга услуга. Но въпреки това стои бутона "Това реши проблема". Ама няма проблем. И ще взема някой път без да искам да го натисна и ще ме упрекнат че сам си задавам въпроси и сам си отговарям.

Така че управителя на форума да измисли нещо по въпроса.

преди 6 минути, В. Велев написа:

И ще взема някой път без да искам да го натисна и ще ме упрекнат че сам си задавам въпроси и сам си отговарям.

Пробвай да го натиснеш... може пък да се появи опция за премахване на избора. :wub: Ако нещо се обърка, ще се самодокладваш.

преди 19 минути, В. Велев написа:

В какъв смисъл?

Ако си си решил проблема с въпросната дистрибуция, защо да не покажеш, че това ти е решило проблема с избора на ОС? 

п.п. Много потребители на Линукс има такъв проблем, т.е. все не намират "подходящата". :) 

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

В какъв смисъл?

Ако си си решил проблема с въпросната дистрибуция, защо да не покажеш, че това ти е решило проблема с избора на ОС? 

п.п. Много потребители на Линукс има такъв проблем, т.е. все не намират "подходящата". :) 

Много баби,келяво дете.Тъй е и с дистрибуциите.

преди 10 минути, nusho73 написа:

Много баби,келяво дете.Тъй е и с дистрибуциите.

Знам! ;) 

По спомен арч "разбиращите" предпочитат сами да си конфигурират системата от "а" до "я". ;) = Обичат "голия" Линукс. :) 

Цитат

С голи ръце. — Разг. Без оръжие или без инструменти.

преди 25 минути, (:IdioibI:) написа:

Нали написах че не съм я отворил темата за решаване на проблем, а за разискване и представяне на дистрибуция. 

Все едно в темата за войната в Украйна да има такъв бутон.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Нали написах че не съм я отворил темата за решаване на проблем, а за разискване и представяне на дистрибуция. 

И? 

Защо да не дадеш "решение"???

Аз лично бях впечатлен от нея ....

преди 4 минути, В. Велев написа:

На кое да дам решение? Стегни се малко.

На темата, т.е. нали си доволен от въпросната? Защо други да не я ползват въпросната "арч" дистрибуция? 

п.п. За мен е добра информация, т.е. не само "отворената сузи" е правилния избор. ;) 

преди 5 часа, В. Велев написа:

Създадох тема в която разглеждам една Линукс дистрибуция. Не моля за решаване на проблем или друга услуга. Но въпреки това стои бутона "Това реши проблема". Ама няма проблем. И ще взема някой път без да искам да го натисна и ще ме упрекнат че сам си задавам въпроси и сам си отговарям.

То това е от триста лета вече. Ето подобна тема, където не се търси никаква помощ - дискусия е.

image.png.436e8c59954ab63353871b43cf8283fc.png

Гледай да не цвъкаш където не трябва. 

преди 36 минути, nikssi написа:

Гледай да не цвъкаш където не трябва. 

е за това вече ти си спец:D

преди 22 часа, В. Велев написа:

Нещо не ми е ясно какво точно ти пречи този бутон?
Като нямаш проблем за решаване просто не го изплзваш или си пускаш темата в раздел където не се решават проблеми.
Бутона е там защото в съответния раздел се търсят решения на проблеми, няма как да стане тая една тема да е сбутон а друга не когато са в такъв раздел, единствено съм съгласен, че не е ок потребителя да може да отбелязва собствените си мнения като решения, но Инвижън така са го написали сътоветно тук няма какво да се направи освен ако не съществува някаква добавка която да добавя такава възможност.

преди 45 минути, Bubbles написа:

Нещо не ми е ясно какво точно ти пречи този бутон?

В бързината като пиша или коригирам нещо, през това време телефона звъни и на 2-3 пъти почти да го натисна в бързината.

Ама проблема е решен. Премахнах го бутона :)

преди 47 минути, Bubbles написа:

Като нямаш проблем за решаване просто не го изплзваш или си пускаш темата в раздел където не се решават проблеми.
Бутона е там защото в съответния раздел се търсят решения на проблеми, няма как да стане тая една тема да е сбутон а друга не когато са в такъв раздел, единствено съм съгласен, че не е ок потребителя да може да отбелязва собствените си мнения като решения, но Инвижън така са го написали сътоветно тук няма какво да се направ освен ако несъществува някаква добавка която да добавя такава възможност.

Не трябва да е по раздели а по теми. Примерно темата е "Новости в Линукс". Какъв проблем ще се решава? 

преди 4 минути, В. Велев написа:

Не трябва да е по раздели а по теми. Примерно темата е "Новости в Линукс". Какъв проблем ще се решава? 

Не може по теми, няма такава опция в настройките на разделите в администраторския панел, възможна е единствено настройка за цял раздел, това предлага платформата, ако смяташ че си способен, напиши добавка която да разреши този казус и я предложи на Администратора.

преди 2 минути, Bubbles написа:

Не може по теми, няма такава опция в настройките на разделите в администраторския панел, възможна е единствено настройка за цял раздел, това предлага платформата, ако смяташ че си способен, напиши добавка която да разреши този казус и я предложи на Администратора.

По-късно. Сега нямам време.

на 14.11.2024 г. в 18:22, nikssi написа:

Търсиш си внимание ли? Баси и безумственото парче си.

Харесва те! 😁

на 14.11.2024 г. в 16:23, В. Велев написа:

В бързината като пиша или коригирам нещо, през това време телефона звъни и на 2-3 пъти почти да го натисна в бързината.

Ама проблема е решен. Премахнах го бутона :)

Как така този бутон го натисна точно на твой коментар? 😂

Сигурно без да искаш? 😂

Решението в тази тема трябва да се даде на този коментар! 

преди 14 часа, MZ/X написа:

За спорта:
Ударих му една пробна инсталация - фалстарт още в началото.

[0.0000000] [Firmware Bug]: Failed to parse event in TPM Final Events Log
############ INIT NOT FOUND ############

ISO: cachyos-desktop-linux-241110.iso

Бъглива история е този CachyOS, a TPM-a специално заради него не мога да изключа - Windows-ът ми е цялостно криптирaн през TPM.
От мен - у лево. Кога момченцата му се научат на програмиране мога и да опитам пак.

На другите ентусиасти да го инсталират - успех и късмет.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.