Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

току-що, vlado1985 написа:

И при мен е така от половин час само въри и на края няма никой.:D

Мисля, че има доста интересни неща написани, жалко че няма да можем да ги прочетем.:(

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 1 минута, Звяра! написа:

Мисля, че има доста интересни неща написани, жалко че няма да можем да ги прочетем.:(

Като си цъкна на профила и избера последно какво съм написал в дрън темата се зарежда. Ама като реша да отида на последната страница и само зарежда и няма никой.

Моя проблем с нотификациите продължава да си го има - праща ми мейли на произволен принцип за теми, в които съм писал и има отговор, както и известията горе-дясно на 'камбанката' се появяват когато и както си искат. Виждам примерно в активност - съдържание, което следвам, че има нови неща, но не за всички имам мейл и нотификация.

току-що, Raze написа:

Моя проблем с нотификациите продължава да си го има - праща ми мейли на произволен принцип за теми, в които съм писал и има отговор, както и известията горе-дясно на 'камбанката' се появяват когато и както си искат. Виждам примерно в активност - съдържание, което следвам, че има нови неща, но не за всички имам мейл и нотификация.

Изчисти кеша на браузера и изтрий бисквитките.

на 11.05.2024 г. в 23:23, Без умствен капацитет написа:

този електронен адрес съм регистриран само в този форум - може да е случайно, само един път е набран адреса от друга страна - но все пак

имало ли е скоро изтичане на данни на потребители

sshot-4.png

голям мерак обаче да ми се хакне ел. адрес с който съм регистриран само в този форум - почвам да се съмнявам в глебалните модчета, мисля че те имат достъп до данните с които съм се регистрирал тук

sshot-4.png

• Администратор
преди 4 часа, Без умствен капацитет написа:

голям мерак обаче да ми се хакне ел. адрес с който съм регистриран само в този форум - почвам да се съмнявам в глебалните модчета, мисля че те имат достъп до данните с които съм се регистрирал тук

:D :D:D 

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал. 

В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо друго не може да се очаква и говори достатъчно за компютърните ти умения. Там ботове постоянно опитват със случайно генерирани имейли, както вероятно са налучкали и твоя. Мога да се обзаложа, че ако си направиш нов имейл там без да го регистрираш абсолютно никъде резултатът ще е същия. 

И ще те помоля да не хвърляш повече подобни обвинения към екипа на сайта. 

преди 4 часа, Kalin Karaboychev написа:

:D :D:D 

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал. 

В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо друго не може да се очаква и говори достатъчно за компютърните ти умения. Там ботове постоянно опитват със случайно генерирани имейли, както вероятно са налучкали и твоя. Мога да се обзаложа, че ако си направиш нов имейл там без да го регистрираш абсолютно никъде резултатът ще е същия. 

И ще те помоля да не хвърляш повече подобни обвинения към екипа на сайта. 

услугата си е много точна, при друг е неточността - ето снимка на активността в друг мой мейл в "абв" - използван за комуникация и на него нямам нито едно чужди ИП - за лошота абв е оправдание

sshot-4c9b8db02ff91102a.png

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

услугата си е много точна, при друг е неточността - ето снимка на активността в друг мой мейл в "абв" - използван за комуникация и на него нямам нито едно чужди ИП - за лошота абв е оправдание

Най-интересното е, че Уиндоуса не ти е активиран! 🙂

sshot-4c9b8db02ff91102a.png.ebf24f0fa58d03f215e3200978990a78.png

Бива ли сега така? 😃

преди 6 минути, Звяра! написа:

Най-интересното е, че Уиндоуса не ти е активиран! 🙂

sshot-4c9b8db02ff91102a.png.ebf24f0fa58d03f215e3200978990a78.png

Бива ли сега така? 😃

е и - по използвания меил, не се харесва - а другия в който влиза 1 път на месец е супер интересен - обясни го

този който ползвам редовно - дори е с по кратко име от този с който съм се регнал тук

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

е и - по използвания меил, не се харесва - а другия в който влиза 1 път на месец е супер интересен - обясни го

този който ползвам редовно - дори е с по кратко име от този с който съм се регнал тук

И при мен е така! 😃

Чак от Русия проявяват интерес към пощата ми! 😁

235.jpg.e2f3e0ffd6dc43b8f225e80515c09310.jpg

На Американците им разрешавам, но на Руснаците тцъ! 😃

Не разбирам Калин или форума какво общо имат с това? А, да само те ти знаят имейла!!! 😂

Точно тази поща постоянно е атакувана и над 90% от пощите са пробити. 

преди 27 минути, Звяра! написа:

И при мен е така! 😃

Чак от Русия проявяват интерес към пощата ми! 😁

235.jpg.e2f3e0ffd6dc43b8f225e80515c09310.jpg

На Американците им разрешавам, но на Руснаците тцъ! 😃

показах и снимка на другия ми меил - там всички ИП са от БГ - на него няма няма регисртация в нито едия форум, а от него са пращани мейли дори до Русия, Китай,САЩ, Тайван и къде ли още не, но никой не го харесва защо,

преди 27 минути, Без умствен капацитет написа:

показах и снимка на другия ми меил - там всички ИП са от БГ - на него няма няма регисртация в нито едия форум, а от него са пращани мейли дори до Русия, Китай,САЩ, Тайван и къде ли още не, но никой не го харесва защо,

Какъв браузър ползваш?

• Администратор
преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

Искай обяснение и пиши на АБВ, не на нас. Не ни занимавай повече с глупостите си. Целия екип сме се юрнали да хакваме баш твоя имейл да ти видим голите снимки и всеки ден всички опитваме по една парола, ако не стане утре пак. Както казах пиши на АБВ не ни занимавай, че ставаш комичен. 

преди 56 минути, АСПЕКТ написа:

Какъв браузър ползваш?

мозила

абв - казват - сменяй периодично паролата

и не казвам че форума прави опити - там нямам нищо - само влизам да не изтрият мейла - казвам че някой някога ви е пробил защитата на форума и се е добрал до някакви данни на потребители - а и голи деца дори да имам, аз пък ще ги държа ли в нета

Това умряло АБВ си е направо опасно за потребителите, защото степента на защита там е под всякаква критика. Там дори няма възможност за поставяне на двустепенна аутентификация, за което лично съм им писал преди години. 
В това отношение само мога да поздравя екипът на Kaldata, защото са се погрижили за безопасността на своите потребители. 

Ако не желаете проблеми, разкарайте го това АБВ и си направете, примерно Google Mail, и обезателно включете допълнителната защита. Тя представлява на практика изискване на код, който ви се праща чрез СМС, след правилното въвеждане на паролата, защото паролата може да се налучка, докато кодът важи само няколко секунди и е почти невъзможно да се отгатне така бързо. Има и вариант, да се включи и приложение за допълнителна зашита като "Google Authenticator". 

преди 11 минути, Без умствен капацитет написа:

мозила

и не казвам че форума прави опити - там нямам нищо - само влизам да не изтрият мейла - казвам че някой някога ви е пробил защитата на форума и се е добрал до някакви данни на потребители - а и голи деца дори да имам, аз пък ще ги държа ли в нета

От абв-то са ти казали правилно да си смениш паролата но със сигурност са ти казали и да бъде по сложна за научкване.

То наистина да вярно е че като реши някой да ти превземе, пощата ще го направи колкото и сложна да е паролата, а и тоизи който е решил да ти превземе пощата ползва речникова атака. А за другите методи няма смисал да ги коментирам все пак не малко е писано по този проблем но мога да ти предложа ако толкова много държиш на абв-то и в настройките на акаунта не си добавил тел номера си го добави.

И помисли за по трудна парола за научкване аз от доста време неползвам тази поща оставил съм я да събира само спам и съм сложил доста трудна парола със едни и същи букви и за да услесня нападателя всички всички букви са еднакви и само 6 на брой всичките малки.

Но най хубавото е че нападателя ще се изпоти доста и вероятноста да го огрее за сега е нулева а и в речниците точно тези букви които съм използвал за паролата ги няма и едва ли някога някой ще иска да ги добави към който и да е речник. Та от мен успех на пробващия се да ми превземе пощата.:D:yanim:

• Администратор
преди 21 минути, Без умствен капацитет написа:

мозила

За 21 години от както съществуваме, до сега никой, никога не ни е пробивал. Престани с глупавите си изказвания и неверни твърдения. Имаме двама адвокати, които и без това в повечето време бездействат и си търсят поводи за работа. С подобни нелепи твърдения уронваш престижа на сайта и не им давай поводи да те привлекат, като обвиняем по дело за уронване на престижа на търговска марката. В интернет стана от години много лесно някой да влезе и да изпляска някаква простотия и обвинения без никакви доказателства, но това трябва да се промени. И помни никой не е анонимен в интернет, колкото и да си мисли че е. 

Цитат

3.6 Администрацията на форума си запазва правото да блокира без предупреждение новосъздадени профили на бивши потребители с наложено наказание, потребители уронващи престижа на сайта и неговия екип, потребители търсещи постоянни конфронтации с останалите потребители и екипа.

https://www.kaldata.com/forums/guidelines/

преди 5 минути, vlado1985 написа:

От абв-то са ти казали правилно да си смениш паролата но със сигурност са ти казали и да бъде по сложна за научкване.

паролите в сайтовите ми са - щтракам по клавиатурата и каквото стане - логика нямат - и после ги записвам паролите в един фаил - и в този форум паролата ми е такава

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

паролите в сайтовите ми са - щтракам по клавиатурата и каквото стане - логика нямат - и после ги записвам паролите в един фаил - и в този форум паролата ми е такава

Ако използваш едни и същи пароли на всякъде много ясно че са компрометирани отдавна. А за по трудна за отгатване парола ти написах вече ти си решаваш какво да правиш. И малко по нагоре са ти написали че абв-то е много зле и ако ще и 100 години да минат тази поща никога няма да се промени.

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

мозила

Ми, смени си имейла.  Gmail, Yahoo, Outlook...

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, смени си имейла.  Gmail, Yahoo, Outlook...

имам мейли и там - според теб защо правя - една регистация на един меил - просто моя защита, защото знам че форумите са предпочитани за " крадене" на данни, най често за спам

преди 9 минути, К. Манджаров написа:

Включете моля оценката "неодобрение", палец долу.

Защото козяк-бандерската гмеж в безсилието си я изкриви с "хилене" и например, аз не я пипам заради тази миризма на козяк-бандерска кочина.

А хуморът и смехът са много човешки яявлени.

Моля, включете "палец надолу", не се водете по "акъла" на изгнилата вонеща западна фейзбугска свинщина.

Палец надолу няма защото с тая реакция се злоупотребява или поне се злоупотребяваше когато това значеше -точки репутация. После ще последва рев от камара потребители, че други такива умишлено им слагат таквиа реакции и т.н. и т.н.

Накратко - Функцията е хубава ама не е за деца.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.