Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Същата версия на Стрелец ли инсталира? Ако е по-нова, ясно защо се е оправило, но ако е същата, то се зареждат същите настройки за браузера и няма как да се променят с преинсталацията на флашката.

Версията е същата, и флашката е същата. Но вероятно нещо се е сбъгала защото я ползвам и да пренасям файлове нямащи нищо общо с Strelec

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

Защо изтрихте темата?

Всички видяхме кои са членовете "славната платена, трол дружинка" и мнението на потребителите?

преди 4 минути, Old_story написа:

Защо изтрихте темата?

Всички видяхме кои са членовете "славната платена, трол дружинка" и мнението на потребителите?

Да, и аз искам обяснение. По принцип бихте процедирали прозрачно, бихте дори баннали, ако има някакъв етичен проблем, който е в особено противоречие с правилата, но вие преценихте да не предупреждавате, а директно да триете, което означава само едно. СТРАХ!

преди 1 минута, Гражданин написа:

Да, и аз искам обяснение. По принцип бихте процедирали прозрачно, бихте дори баннали, ако има някакъв етичен проблем, който е в особено противоречие с правилата, но вие преценихте да не предупреждавате, а директно да триете, което означава само едно. СТРАХ!

Или участие на администрацията във темите!

Жалко е, че ние потребителите страдаме заради това!

• Администратор
преди 10 минути, Old_story написа:

Защо изтрихте темата?

Темата в този вид с АНКЕТА обижда потребители на форума. Това някакъв списък на Шиндлер ли е? Пуснете си тема без анкета. А не така със списък съставен по избор от един потребител, който никой не може да потвърди колко е обективен и изчерпателен. Пуснете си тема без анкета и който иска да добавя имена в постовете си и да си пише своите аргументи. 

преди 1 минута, Kalin Karaboychev написа:

Темата в този вид с АНКЕТА обижда потребители на форума. Това някакъв списък на Шиндлер ли е? Пуснете си тема без анкета със списък съставен по избор от един потребител, който никой не може да потвърди колко е обективен и изчерпателен. Пуснете си тема без анкета и който иска да добавя имена в постовете си. 

Защото както знаеш, тук пишат хора, които са много на "ти" един с друг и това не им пречи да се джафкат, нито някой е толкова обидчив, не сме в детската градина все пак. Хората пускат теми, за да отпускат и това не е причина, защото някой смята, че ще бъде разкрит, темата да се закрие за всички. Отговорите бяха шеговити, а хората с чувство за хумор приеха темата. Някои, които наистина изглежда да са на хранилка са били засегнати и това си пролича, ако ти си получил доклад от съответния засегнал се. Може би щеше да е правилно да предупредиш, че "така" темата няма да стои, вместо да триеш 3 - 4 страници от интересна дискусия. Заради това сега са съмненията ми, но ти естествено си собственикът, ти преценяваш. За мен беше излишно да го правиш, а сега може би ме съмняваш, че не е само с тази цел да ни "усмириш", а защото в темата се показаха няколко конкретни неща наяве.

Темата в този вид с АНКЕТА обижда потребители на форума. Това някакъв списък на Шиндлер ли е? Пуснете си тема без анкета със списък съставен по избор от един потребител, който никой не може да потвърди колко е обективен и изчерпателен. Пуснете си тема без анкета и който иска да добавя имена в постовете си. 

Нищо не обижда!

Обижда тези, които наистина имат причина (парична, обещание или друго) да защитават нещо!

Това го знаем всички!

И аз бях в анкетата и автора на темата също, защо за нас не е обидно?

• Администратор
преди 2 минути, Гражданин написа:

Защото както знаеш, тук пишат хора, които са много на "ти" един с друг и това не им пречи да се джафкат, нито някой е толкова обидчив, не сме в детската градина все пак. Хората пускат теми, за да отпускат и това не е причина, защото някой смята, че ще бъде разкрит, темата да се закрие за всички. Отговорите бяха шеговити, а хората с чувство за хумор приеха темата. Някои, които наистина изглежда да са на хранилка са били засегнати и това си пролича, ако ти си получил доклад от съответния засегнал се. Може би щеше да е правилно да предупредиш, че "така" темата няма да стои, вместо да триеш 3 - 4 страници от интересна дискусия. Заради това сега са съмненията ми, но ти естествено си собственикът, ти преценяваш. За мен беше излишно да го правиш, а сега може би ме съмняваш, че не е само с тази цел да ни "усмириш", а защото в темата се показаха няколко конкретни неща наяве.

Темата беше докладвана няколко пъти. Мога да я върна и да премахна анкетата в нея, ако я добавите отново ще я изтрия. Може да се забавлявате колкото искате без подобни обидни списъци. Не ми пука кой е платен кой не е. Не искам да се обиждат други потребители. И не съм длъжен да предупреждавам никой, ако преценя че темата му обижда някой потребител на форума.

Темата беше докладвана няколко пъти. Мога да я върна и да премахна анкетата в нея, ако я добавите отново ще я изтрия. Може да се забавлявате колкото искате без подобни обидни списъци. Не ми пука кой е платен кой не е. Не искам да се обиждат други потребители. И не съм длъжен да предупреждавам никой, ако преценя че темата му обижда някой потребител на форума.

Върни я тогава и напиши, че ти искаш да е без анкета, защото в анотацията съм писал, че е анкета. Аз не мога да си редактирам мнението, затова.

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

От кого беше докладвана?

Виж, докладите от кого са и сам ще се убедиш защо е създадена.

• Администратор
преди 3 минути, Гражданин написа:

Върни я тогава и напиши, че ти искаш да е без анкета, защото в анотацията съм писал, че е анкета. Аз не мога да си редактирам мнението, затова.

Готово 

преди 4 минути, Kalin Karaboychev написа:

Не искам да се обиждат други потребители.

Хехе, почти няма мнение към мен, без обида.

После се сърдите, като ви кажат, че форумът червенее.

току-що, Kalin Karaboychev написа:

Готово 

Благодаря! Приятна вечер!

А не е ли достатъчно условие, че подобни теми са тотално безсмислени, създадени с единствената цел за провокиране на заяждане?

И казваш (сори за фамилиарниченето, но все пак "вие" ми се струва прекалено), че само анкетата би била "обидна", а не мнения с имена написани в тема без анкета?

Много ми е интересно как някой ще докаже, че друг е "платен трол", а той самият не е?

Темата беше докладвана няколко пъти. Мога да я върна и да премахна анкетата в нея, ако я добавите отново ще я изтрия. Може да се забавлявате колкото искате без подобни обидни списъци. Не ми пука кой е платен кой не е. Не искам да се обиждат други потребители.

И това в раздел носещ названието "Политика"....

Самото присъствие на подобни теми в този раздел е обида и за форума, и за всеки който наистина се интересува от политика...

Предложение - преименувайте този раздел от "Политика" в "Забавачница", "Детска градина ", "Раздумка в кръчмата"  или нещо от сорта...

Съдържанието на темите в този раздел, нямат нищо общо с политиката...

• Администратор
преди 4 минути, andiay написа:

А не е ли достатъчно условие, че подобни теми са тотално безсмислени, създадени с единствената цел за провокиране на заяждане?

И казваш (сори за фамилиарниченето, но все пак "вие" ми се струва прекалено), че само анкетата би била "обидна", а не мнения с имена написани в тема без анкета?

Много ми е интересно как някой ще докаже, че друг е "платен трол", а той самият не е?

И това в раздел носещ названието "Политика"....

Самото присъствие на подобни теми в този раздел е обида и за форума, и за всеки който наистина се интересува от политика...

Предложение - преименувайте този раздел от "Политика" в "Забавачница", "Детска градина ", "Раздумка в кръчмата"  или нещо от сорта...

Съдържанието на темите в този раздел, нямат нищо общо с политиката...

Нямам време да отговарям на всички защото ще има още много постове след този, които не са по технически проблеми и за това отговарям за последно на нещо свързано с тази тема.

Придържам се към първото правило на форума:

Цитат

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Аз не съм човекът, който ще определя кое е смислено и безсмислено. Нямаме правило: Ще трием, ако решим, че е безсмислено. Придържам се изцяло към правилата. И за мен е чест, когато всеки лагер ни обвинява в пристрастия това означава, че успяваме да бъдем безпристрастни, колкото и да е трудно. Ако трябваше да действам лично повечето профили, които присъстваха в анкетата щяха да бъдат блокирани и щеше да има само такива, които пишат неща, които харесвам. Фактът че никой тук не е блокиран по политически причини говори на нашата безпристрастност.

Ако няма груби и вулгарни обиди всяка тема може да намери място в нашите форуми, както гласи първото ни правило.  

преди 3 минути, Kalin Karaboychev написа:

Ако трябваше да действам лично повечето профили, които присъстваха в анкетата щяха да бъдат блокирани и щеше да има само такива, които пишат неща, които харесвам.

Не се сдържам тука, форумът оригинално е с ИТ насоченост, пък аз съм най-мразената персона. Чак искат да ме гърмят с макаров. 

Като се сетя и колко бан-а имам...

В момента гледам едни mock интервюта по бакенд, ама дори не смея да си призная. 

В темата за програмиране само разни студентчета питат за домашни. 

Тъй де, разсъждавам си на глас. Поне да знаех какви са ти личните пристрастия... Да не отнасям само аз бановете. 

• Администратор
преди 1 минута, IvanKirov написа:

Не се сдържам тука, форумът оригинално е с ИТ насоченост, пък аз съм най-мразената персона. Чак искат да ме гърмят с макаров. 

Като се сетя и колко бан-а имам...

В момента гледам едни mock интервюта по бакенд, ама дори не смея да си призная. 

В темата за програмиране само разни студентчета питат за домашни. 

Тъй де, разсъждавам си на глас. Поне да знаех какви са ти личните пристрастия... Да не отнасям само аз бановете. 

Не си мисли, че светът се върти около теб. Ще те разочаровам. Има потребителите с много повече от твоите наказания и много такива с 10 което е последно и блокирани завинаги. Изобщо не си мразен, ние не сме се събрали тук да ви мразим и обичаме, а да следим да спазвате правилата. Докато продължаваш с вулгарните псувни и обиди ще продължаваш да мислиш, че те мразим. И пак да ти кажа, че светът не се върти около теб, ние не ти четем постовете. Наказваме те по такива, които са докладвани и сме преценили, че са достатъчно обидни и вулгарни.  

преди 10 минути, Kalin Karaboychev написа:

Аз не съм човекът, който ще определя кое е смислено и безсмислено. Нямаме правило: Ще трием, ако решим, че е безсмислено. Придържам се изцяло към правилата. 

Ако няма груби и вулгарни обиди всяка тема може да намери място в нашите форуми, както гласи първото ни правило.  

Кой е човека? 

Темата, която изтрихте не е безмислена! :nono: Не нарушава правилата! :nono:

Тя е обща.

Не си мисли, че светът се върти около теб. Ще те разочаровам. Има потребителите с много повече от твоите наказания и много такива с 10 което е последно и блокирани завинаги. Изобщо не си мразен, ние не сме се събрали тук да ви мразим и обичаме, а да следим да спазвате правилата. Докато продължаваш с вулгарните псувни и обиди ще продължаваш да мислиш, че те мразим. И пак да ти кажа, че светът не се върти около теб, ние не ти четем постовете. Наказваме те по такива, които са докладвани и сме преценили, че са достатъчно обидни и вулгарни.  

Това ясно, ама цяла тема събрах с псувни и обиди към мен. Седи в политиката.

И нищо.

За кучита можи за котки можи за прасета ни можи. Или заплахи за убийство, са по-леки провинения и трябва да не им отговарям?

Темата не е само за определен "лагер" както се изразяваш, тя включваше в анкетата хората от двата "лагера"!

Защо само едните започнаха да реват и да докладват?

преди 2 минути, Kalin Karaboychev написа:

Да ама аз съм забелязал например как той не обижда първи, а пък после него банвате, защото те използват функцията доклад, а преди това са го провокирали с обиди. Така губите стойностни хора и инфлуенсъри във форума. Някой ден ще ги направи 10 и после ще си останат само почитателите на възраждане.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Някой ден ще ги направи 10 и после ще си останат само почитателите на възраждане.

Чак не мога да проумея, че някога всичко това е тръгнало от ит насоченост. Форумът.

Ся ни викат ит хлебарки.

И нищо.

Нямам време да отговарям на всички защото ще има още много постове след този, които не са по технически проблеми и за това отговарям за последно на нещо свързано с тази тема.

Придържам се към първото правило на форума:

Аз не съм човекът, който ще определя кое е смислено и безсмислено. Нямаме правило: Ще трием, ако решим, че е безсмислено. Придържам се изцяло към правилата. И за мен е чест, когато всеки лагер ни обвинява в пристрастия това означава, че успяваме да бъдем безпристрастни, колкото и да е трудно. Ако трябваше да действам лично повечето профили, които присъстваха в анкетата щяха да бъдат блокирани и щеше да има само такива, които пишат неща, които харесвам. Фактът че никой тук не е блокиран по политически причини говори на нашата безпристрастност.

Сори, че отнех от скъпоценното време....

Пиша просто като уточнение, не търся отговор...

преди 9 минути, Kalin Karaboychev написа:

1.1 Форумът на kaldata.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

Това удебеленото е важното...

Но... форума си е твой, всички други сме гости...

Никога не съм смятал, че администрацията проявява политически или други пристрастия....

Интересно ми е само в тема, като коментираната в момента, кое би могло да бъде ползотворен материал  и каква дискусия би могла да се проведе, за да се отсее истината?

Въпроса е чисто реторичен....

преди 4 минути, Гражданин написа:

Да ама аз съм забелязал например как той не обижда първи, а пък после него банвате, защото те използват функцията доклад, а преди това са го провокирали с обиди. Така губите стойностни хора и инфлуенсъри във форума. Някой ден ще ги направи 10 и после ще си останат само почитателите на възраждане.

Нали по този начин и аз изядох две наказания, имаше груби провокации и обиди отправени към мен от дядо Колев!

Неговите обидни коментари ги оставиха, моите ги изтриха и ме наказаха! Неговите бяха първи, а моите в отговор. :D

Сега ни се казва, че не заемали страна! :lol6:

Редактирано от Old_story (преглед на промените)

• Администратор
преди 13 минути, IvanKirov написа:

Това ясно, ама цяла тема събрах с псувни и обиди към мен. Седи в политиката.

И нищо.

За кучита можи за котки можи за прасета ни можи. Или заплахи за убийство, са по-леки провинения и трябва да не им отговарям?

Чак псувни, ако е имало вярвам че са взети необходимите мерки. 

преди 12 минути, Гражданин написа:

Аз съм казвал около няколко милиарда пъти. Ние работим по доклади. Никой няма да седне да чете тема с около 400 страници дали случайно тоя, който се е разпсувал не е засегнат някъде. Докладвате, ако обидите са достатъчно груби повярвай никой не е подминат. Не наказваме за "ти си пикльо" за това в детската градина, не тук. 

преди 9 минути, andiay написа:

Сори, че отнех от скъпоценното време....

Пиша просто като уточнение, не търся отговор...

Това удебеленото е важното...

Но... форума си е твой, всички други сме гости...

Никога не съм смятал, че администрацията проявява политически или други пристрастия....

Интересно ми е само в тема, като коментираната в момента, кое би могло да бъде ползотворен материал  и каква дискусия би могла да се проведе, за да се отсее истината?

Въпроса е чисто реторичен....

Как да определя кое е ползотворно? Дай някакви идеи. Че сега като се замисля за мен не е ползотворно как се прави баница. Трябва ли да изтрия всички кулинарни теми или може пък за някой как се прави баница да е супер ползотворно. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.