Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с форума

Featured Replies

• Администратор
преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Здравейте,

на система Mac OS Sonoma с който и да е браузер, в момента ползвам стандартния браузер Safari форумът ме изхвърля и трябва наново да вляза. Засякох след колко време се случва това. Някъде около 10 минути. И няма как да направя едно видео с 10 минути, едва ли на някой ще му е приятно. Но ако е наложително мога с паузи да се опитам да приложа и видео някакво.

Не е болка за умиране, но е неприятно и доста неудобно.

Благодаря Ви и ако допълнителни въпроси с радост ще отговоря

Това е доста странно поведение. От кога го прави, тъй като по форума не са правени промени в близките седмици и няма как без да са правени промени изведнъж да започне да го прави. Проверете какви настройки за поверителност са зададени на ниво операционна система и има ли зададен някъде период на валидност на бисквитките. 

• Отговори 7,1k
  • Прегледи 650,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Умрял ти е някой от екипа за умрялата поща. Подобни глупави словоотделяния поддържат твърдо ника, който си си избрал.  В тази пробита имейл услуга в която си си направил имейл регистрация нищо др

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Уважаеми потребители, Благодарим ви за проявеното търпение през изминалите месеци. През това време се наложи да подменим няколко от сървърите ни и да направим редица оптимизации за да ускорим зарежда

• Kalin Karaboychev
    Kalin Karaboychev

Здравейте приятели, Първо се извинявам за забавянията и прекъсванията, но са за добро. Трябваше да пуснем множество процеси, а както всички знаете нашата база данни е огромно. 18 години вие допри

Публикувани изображения

преди 16 минути, Kalin Karaboychev написа:

Това е доста странно поведение. От кога го прави, тъй като по форума не са правени промени в близките седмици и няма как без да са правени промени изведнъж да започне да го прави. Проверете какви настройки за поверителност са зададени на ниво операционна система и има ли зададен някъде период на валидност на бисквитките. 

https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2019/515/

Освен блокировачът за реклами, изключих и новата функция content blocker. Минаха 10 минути мисля, че на Сафари няма проблеми. А на другите браузери не знам, тогава каква ще е причината. Проверих и за бисквитките, всички са там и няма нищо изтрито. 

Мисля, че това е било причината поне от страна на браузера Safari.

fga8i3xq.png (3170×2274) (directupload.net)

• Администратор
преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

https://developer.apple.com/videos/play/wwdc2019/515/

Освен блокировачът за реклами, изключих и новата функция content blocker. Минаха 10 минути мисля, че на Сафари няма проблеми. А на другите браузери не знам, тогава каква ще е причината. Проверих и за бисквитките, всички са там и няма нищо изтрито. 

Мисля, че това е било причината поне от страна на браузера Safari.

fga8i3xq.png (3170×2274) (directupload.net)

Ами да вероятно блокира някоя от възможностите форумът да запази информация за последния ви вход. Нямам идея какво точно правят Apple. 

преди 4 минути, Kalin Karaboychev написа:

Ами да вероятно блокира някоя от възможностите форумът да запази информация за последния ви вход. Нямам идея какво точно правят Apple. 

Ето, когато включа content blocker, какво блокира. Дано да е от полза.

a2m9lt9w.png

• 1 месец по-късно...

Днеска много бавно се чака да се добавят постове в темите 

От слетобяд на булсат ми направи впечатление .Сега пробвах от Бергон в вкъщи пак така .Чака се около минута .

Оправете си сайта! Тая сутрин реших да направя бекап на компа, и докато чакам реших да надникна в сайта. Да ама не. Непрекъснато излизат тия двете:

Cattura-2.jpg.744b5331be6ccbe7c17f0782be1d08d6.jpg

Cattura-1.jpg.cbebd40a7f269095ad550d37f1e24c03.jpg

Влизам с winpe strelec.

преди 9 минути, Hristo52 написа:

Непрекъснато излизат тия двете:

Най-вероятно бисквитките ти не се запазват след рестарт и затова си пита. Пробвай с портативен браузър да достъпиш сайта.

преди 10 минути, Hristo52 написа:

Оправете си сайта! Тая сутрин реших да направя бекап на компа, и докато чакам реших да надникна в сайта. Да ама не. Непрекъснато излизат тия двете:

Cattura-2.jpg.744b5331be6ccbe7c17f0782be1d08d6.jpg

Cattura-1.jpg.cbebd40a7f269095ad550d37f1e24c03.jpg

Влизам с winpe strelec.

Блокера на реклами който си активирал причинява това.

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Блокера на реклами който си активирал причинява това.

Нищо не е активирано.  С winpe strelec влизам. С флашка.

Редактирано от Hristo52 (преглед на промените)

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Нищо не е активирано.  С winpe strelec влизам. С флашка.

Има блокировач на реклами и сайтът го засича. Онова горе вдясно със синьо. С буква Х. До сърцето.

Во истина трябва да се изтрият бисквитките, за да спре да засича адблокер, дори да е спрян. Ако някога е имало. 

Анти адблокер скрипта е особено бъгав, сработва особено параноично, тубата затова го спряха засега. Квичи за несъществуващи проблеми. 

С ublock origin форумът  работи за момента, инак е неизползваем, буквално е зас ран от реклами през 2 поста. И някакви отвратителни, за дядовия и каквото там, дето ги публикувах. 

преди 18 минути, цър-вул написа:

Спри в Операта блокирането на реклами.

Ами уж е спрян...? Освен да е станало гаф някакъв

преди 18 минути, АСПЕКТ написа:

Има блокировач на реклами и сайтът го засича. Онова горе вдясно със синьо. С буква Х. До сърцето.

Ясно ама казва че е спрян...?

По-рано не го е правил. Освен да се е прецакала флашката нещо...

ОК. Благодаря!

преди 19 минути, IvanKirov написа:

И някакви отвратителни, за дядовия и каквото там, дето ги публикувах. 

Рекламите са базирани на интересите на потребителя.

Сиреч ти само виждаш тези реклами, защото имаш интерес към тези продукти. Само ти. 

Аз не ги виждам, защото нямам интерес към тези продукти. 

Както ти обясних и преди. Защо има нужда да ти се повтаря постоянно?

Флашката или програмата се бъзика. Заредих 64x Windows11 и няма проблем там!

Благодаря!

преди 23 минути, АСПЕКТ написа:

Сиреч ти само виждаш тези реклами, защото имаш интерес към тези продукти. Само ти. 

Имаш още 999 теми да ме кълвеш, недей цапа и тази. 

Говоря за бъгавия анти адблок скрипт, и за неистово огромното количество реклами. В огромната част едни и същи. 

Вероятно съм много лош човек, че не си купувам козметика за коса, и възкресител на дядовия. Няма и да почна да им ползвам продуктите, и търсим вариант поне форума да четем някак. 

преди 18 минути, IvanKirov написа:

Имаш още 999 теми да ме кълвеш, недей цапа и тази. 

Говоря за бъгавия анти адблок скрипт, и за неистово огромното количество реклами. В огромната част едни и същи. 

Вероятно съм много лош човек, че не си купувам козметика за коса, и възкресител на дядовия. Няма и да почна да им ползвам продуктите, и търсим вариант поне форума да четем някак. 

Още един път и край. Спирам на тази тема. Повече на тази тема няма да ти пиша. Относно рекламите, които виждаш. Само ти виждаш.

Отговорих ти и преди детайлирано. Със снимков и видео материал. При мен такива реклами никога не са се появявали. Никога.

Можеш да пуснеш анкета, ако искаш. Да се увериш. Дали някой освен тебе вижда тази реклама.  Щом моят глас за тебе не е важен. Не е меродавен. Пусни си анкета. И сравни с другите гласове. 

Та за 1000 път.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

Форумът едвам върви, и се чудим как да го кърпим, някак да може изобщо да се гледа.  

Форума при мен работи нормално ,проблема е някъде в твоя компютър/софтуер.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Форума при мен работи нормално ,проблема е някъде в твоя компютър/софтуер.

И при мен работи идеално. На телевизора, на телефона, на лаптопа, на компа. На ябълката. На Линукс Гну, на Уиндоус, на Андроид, на iOS, ... Навсякъде работи перфектно. 👍🏽

И при мен работи перфектно, и на Хромиум, и на Мозила. След триене на кеша на Ublock, после ъпдейт. И Youtube работи.  

Явно дори Гугъл се сетиха, че анти адблок скрипта им е бъгав, и спряха да ни тормозят. Мислят ни нещо по-гадно. 

Поне четете дискусията, в която участвате. Тая тема се води служебна, от малкото теми, дето я гледа администрацията. Имате си говорилня да ме кълвете. Кое не рабрахте?

Ами направих я отново флашката и върви с всичко! Нещо и беше станало явно!

Редактирано от Hristo52 (преглед на промените)

преди 5 минути, цър-вул написа:

От Strelec win11 няма проблем

Значи аз погрешно съм разчел написаното.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Ами направих я отново флашката и върви с всичко! Нещо и беше станало явно!

Същата версия на Стрелец ли инсталира? Ако е по-нова, ясно защо се е оправило, но ако е същата, то се зареждат същите настройки за браузера и няма как да се променят с преинсталацията на флашката.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.