Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Comodo 6 AV / IS

Featured Replies

И изпращането на файлове чрез програмата май не винаги работи...като цяло от 11 страници с дебати за новата версия има и доста недоволни...темата за версия 5 срещу 6 също има почти равен брой гласове, което недвузначно ме навежда на мисълта, че има доста трески за дялане. Не казвам, че има перфектен софтуер и за без пари изобщо нямам намерение да хейтвам, но винаги съм се чудел едно нещо като работи защо трябва да се чупи...какво и беше на версия 5...ако бяха продължили да си я стягат щеше да е най-сигурната и стабилна програма на пазара. Не че сега не е, но излишно се вкарват в някакви филми. Защо всички трябва да сменят интерфейсите (дори любимата ми МБАМ), че да да по-лъскави...на закоравялите юзъри по-скоро ще им заприличат на фейк програми по-този начин...но няма начин ще се нагаждаме явно. :)

Поздрави Пламка и добре дошъл! ;)

Откога има уеб-скенер? Разчита на черен списък единствено, доколкото знам. От безплатните мисля само Аваст сканира елементи по страницата. Друг е въпроса, че това не е такава беда, ако зловреден елемент от страница попадне във файловата система и Варана има дефиниция за него, той ще бъде отстранен.

А в 6 (или в 7) има ли възможност за слагане на нейтив за операционната система скин, като в 5? Понеже аз така и не видях такава възможност в 6.

То даже май по-скоро разчита на статистиките събрани от Comodo DNS...

• Отговори 771
  • Прегледи 84,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Мхм... гони ги липсата всички. На мен тая сутрин egui.exe на нод пак ми крашна, като ми съобщи учтиво, че  GUI need to close без да съм му правил нищо... Аваст и те една я свършиха май... Единствено Авира сякаш не са. 

Откога има уеб-скенер? Разчита на черен списък единствено, доколкото знам.

И то много добър.

И не се базира само на черен списък,евристиката също е там.

Сканира  real-time всички кеширани файлове на браузъра ,ако на това му викаш липса на уеб скенер,здраве му кажи!

Редактирано от Lost in... (преглед на промените)

Ето видео за филтъра им.Нещо като основни настройки.Не филтрира https.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И то много добър.

И не се базира само на черен списък,евристиката също е там.

Сканира  real-time всички кеширани файлове на браузъра ,ако на това му викаш липса на уеб скенер,здраве му кажи!

Е, те кеширваните файлове не се ли разполагат в системата? То и на сайта няма такъв посочен. Сори, просто едно от нещата, които винаги са ми липсвали в Комодо е именно уеб-скенера.

What makes Internet Security different?

Default Deny Protection™ (DDP)

Known and listed PC-safe files and applications are easily identified and able to access your PC.

Prevention-based protection

Firewall and Antivirus combine to stop viruses and malware before they enter the PC.

Auto Sandbox Technology™

The sandbox is a virtual operating environment for untrusted programs – ensuring viruses and other malicious software are completely isolated from the rest of your computer.

Personalized protection alerts

Firewall quickly learns the rules you set for downloading software, and adjusts its alerts accordingly to fit your needs.

Spyware Scanning

Spyware Scanner detects and cleans malware infections in PC registry and disks.

Cloud based Antivirus

Cloud based antivirus scanning detects malicious file even if a user does not have up-to-date virus definitions.

Cloud based Behavior Analysis

Cloud based behavior analysis system detects zero-day malware INSTANTLY.

Cloud based Whitelisting

Cloud based whitelisting of trusted publisher easily identifies a safe file and vendor

Malicious website filtering

Our SecureDNS service helps keep you safe online by consulting a real-time blacklist of dangerous websites and warning you if you attempt to connect to one (must be enabled during installation)

Game Mode

Suppresses operations that could interfere with a user’s gaming experience such as alerts, virus database updates or scheduled scans.

Application Control

Provides users with the ability to lockdown their PC so only known good applications can run.

One-click virus scanning

Make sure your PC is clean with one simple button click.

Uncluttered, user-friendly interface

Quickly navigate through the various parts of Firewall protection without getting lost.

Thorough security "wizards"

Preset security settings for simple point-and-click setup.

Unique "slider" to easily change your current security level

Easily switch between presets to reflect your security preference at any given time.

Exclusive access to Comodo's "safe-list"

List of over two million known PC-friendly files and applications so safe files and apps are allowed to run.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

Е, те кеширваните файлове не се ли разполагат в системата?

Нали точно това написах,сканират се преди да се запишат като  кеш  в браузъра.

Сайта може да се води зловреден ,но като няма опасно кеширани файлове,които могат да навредят в последствие и то това са най вече spyware/adware какъв е смисъла от тази превантивна мярка?  То това е важно,защо да ме спира към сайт който,някой си някога го бил определил като опасен?! Днес този сайт може да бълва ,но утре да е чист като сълза!

P.s. Та в този смисъл исках да кажа,че по добър  уеб скенер за мен не би имало!За мен една програма ,която защитава браузъра и сканира в реално време съдържанието което се записва чрез него на диска,за мен си е пълноценен уеб гард.

Вярно че има препокриване със друг модул файловия щит,но така или иначе защитата е на първа линия щом става въпрос за  сърфирането.Файловия щит е защита от евентуални последици след като вече файла се намира на диска,а уеб гарда му помага като превантивна мярка,преди той да бъде записан! Затова споменах ,че за мен сканирането на кеша преди да бъде записан на диска си е жива уеб защита! (за мен,лично мое мнение)

• 4 седмици по-късно...

При мен преди около два часа се ъпна от 6.3 до 7.0 на стационарния домашен кошник.Прави ми впечатление,че по бързо зареди ОС от друг път.Може би малко са подобрили работата спрямо предната версия.....

• 2 седмици по-късно...

Трябва ви само инсталатор на последна версия на  Comodo Firewall 5 и спирате обновяването!

Всичко след тази версия е боза,да не кажа и с баничка :D

Всъщност е въпрос на вкус...не на мерене на пи*ки. Аз също съм на 5.12 и съм се обосновал защо не един път:

https://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/comodo-v5-v6-users-count-poll-t93703.0.html;msg675618#msg675618

https://forums.comodo.com/install-setup-configuration-help-cis/is-it-ok-to-still-use-v5-t103270.0.html;msg751717#msg751717

Спрял съм обновяването...не ми трябват новите функции, новия интерфейс и това че програмата я насочиха към sandbox-a...т.е. изоставиха малкия процент напреднали потребители и я насочиха към новаците (макар така да загубиха напредналите)...ама който стои на два стола и пада.

Съвсем не хейтвам и не казвам, че е лоша, защото дали ще е версия 5 или 7 все съм на Comodo и съм я признал отдавна, но не мисля скоро да мигрирам нито към Win 8, нито към Comodo 7...А как псувах и Mozilla 29 beta 6 (защото след 28 вече има нов интерфейс...)...ама тук вече няма как да не обновя и да си стоя на 28 до безкрай, защото ще има дупки в сигурността и трябва или да обновя или да мигрирам към друг браузър (което също не ме удовлетворява), но успях да си нагодя интерфейса като този на старата версия с бая играчка. То, не че и Win 8 не може да се нагоди с помощта на програмки от сорта на ClassicShell, но все пак ме дразни да се инсталират third-party програми за да се добави нещо, което трябва да си го има по-подразбиране, но както и да е. Ясно е, че угодия на всички няма. :)

Едно само не е ясно...досега никакво обяснение като хората защо Comodo се провали на тестовете за стените...9 страници шикалкавки в темата...

Мда Пламка, знам за другата тема, но все се надявах, че дори официално Comodo да не е в тестовете Melih ще даде някакво смислено обяснение освен това кой бил сертифициран за такива тестове и кой не...дори и да има право това не е много обективно, защото ако ги бяха похвалили нямаше да им пука за лицензите, но малко по-негативно мнение за продукта и се почва...

Иначе Мозилата 29 си я пригодих с помощта на няколко добавки от сорта на Classic Theme Restorer + Classic Toolbar Buttons + новата версия на Status-4-Evar.

Проблема ми е, че вече няма опция да се слага празен тулбар за да мога да си видя цялата картинка на сложената от мен тема (Personas):

https://support.mozilla.org/en-US/questions/993442

http://blog.mozilla.org/addons/2013/12/12/australis-for-add-on-developers-1/

Да се надяваме, че в бъдещите версии (може би тази от днес бета 7, както и в новите версии на Classic Theme Restorer) ще добавят и тази функционалност, която ми липсва. То аз решение намерих...има две-три добавки, които добавят по един тулбар с бутони (разбира се, мога чрез Customize да премахна бутоните и да оставя само празните ленти и така се получава желания от мен ефект, но пък браузъра се товари малко повече заради повечето добавки и нещо не ми харесва този вариант):

We have no intent to reintroduce the custom toolbar. Addons can provide this functionality.

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=948043

Ама както казах...няма угодия на всички...все ще има недоволни. :)

Поздрави Пламка! ;)

Ако обичаш дай пак настройките за NoScript че ги изгубих.Благодаря ти предварително! ;)

Готово. :)

Редактирано от Гост
:) (преглед на промените)

Здравейте, от скоро забелязах че програмата Comodo стартира много от програмите които ползвам в безопасна среда и слабо ограничени! до каква степен ограничава работата на дадена програма по този начин тази антивирусна? пак ли си работят напълно нормално в тази среда или има ограничения на работата? работя предимно с графични програми, текстови програми напълно безвредни и безопасни но не ги разпознава като такива, от както я инсталирах ми прави тези проблеми! също така ограничава им достъпа до други файлове и настройки  :(

post-346178-0-77917900-1398229977_thumb.

Вероятна ползваш кракнати версии, за това при подобна "изолация" му задай "не изолирай", а най-добре пусни една пълна проверка на компютъра /сканиране/ и това, което ти открие като съмнително, а ти си сигурен, че е програма, която ползваш, му задай да я разпознава като "редовна" и вече няма да я изолира...

По тази логика може и да не инсталирам програмата. Я ми кажи като се пробие кофата сиреч сандъка кво става?

И ако ще ползвам програмата само заради сандъка,защо да не ползвам Shadow Defender или нещо подобно a точно Comodo? :footinthemouth:

Не че към мен е въпроса,ама щом е публично удостоен ще отговоря

Следват още две бариери след като е попаднал в сандъка,но преди това да уточня, че преди да попадне в сандъка трябва да са пропуснали две защити

Та така да карам по ред1.Първо анализ в облака,за непознат файл

2.Успоредно с което е евристичния анализ3.После ако няма отговор или реакция, следва сандък4.Ако сандъка е пробит,насреща е проактивната защита,която в случая успоредно със сандъка се задейства...слабо ограничени,ограничени,несигурни и пр..... Т.е. въпреки че е в сандъка,той вече е ограничен от към достъп на ресурси :D5.Ако и това не отрази, идва ред на защитата на  файловете,а там лабаво няма :)6.Ако и тях не може да защити,тогава е за коша,но подобен филм с Comodo до сега не съм гледалТа това е общо взето.... :)

P.s. Весели празници и по малко ярешко,а повечко бира

Вероятна ползваш кракнати версии, за това при подобна "изолация" му задай "не изолирай", а най-добре пусни една пълна проверка на компютъра /сканиране/ и това, което ти открие като съмнително, а ти си сигурен, че е програма, която ползваш, му задай да я разпознава като "редовна" и вече няма да я изолира...

Зададох тези настройки и пак изолира същите програми. Много ли се прецаква работата в безопасна среда и слабо ограничени ?

Зададох тези настройки и пак изолира същите програми. Много ли се прецаква работата в безопасна среда и слабо ограничени ?

Докато не ги добавиш ръчно към "сигурни" няма да стане.

А за прецакването,ами зависи какъв достъп изисква за да работи въпросния файл,в повечето случай няма проблем с работата им.

• 2 месеца по-късно...

Нормално ли е стената да ми блокира тези 2 процеса -Windows operating system и System ?  ...и ако задам правило на стената за "Блокирана програма" ,съответно без отчет ,това ще има ли негативно влияние върху системата?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.